Αυτοκινητιστικά νέα

Να πω την αμαρτία μου, από τις τρεις (3!) πλέον οθόνες των BMW και Audi, αυτή την ενιαία της Mercedes την προτιμώ, τουλάχιστον είναι πιο clean look. Τώρα βέβαια πόσος κοσμάκης θα πάει άκλαυτος αποσπώντας την προσοχή του από το δρόμο είναι άλλη υπόθεση, αλλά ισχύει για όλες τις οθόνες.

Για τις γρίλιες, είναι αλήθεια, αλλά καλώς ή κακώς ένα signature look τόσων δεκαετιών δεν το πετάς στα σκουπίδια.

Εμένα πάλι μου φαίνεται τρομερά κουραστικό να έχεις ένα τοίχο από οθόνη όλη την ώρα μπροστά σου. Αν πάλι υπάρχει τρόπος να το σβήσεις θα έχεις μια μαυρίλα.
Το εσωτερικό της παλιάς EQC ήταν πολύ καλύτερο (αλλά αυτή ήταν ασχημόπαπο εξωτερικά)
d384484d283e7bf0358238301f9eac4a.jpg

c3616695b6a1869ecdd328bd8652ff0c.jpg

Εμένα πάλι μου φαίνεται τρομερά κουραστικό να έχεις ένα τοίχο από οθόνη όλη την ώρα μπροστά σου. Αν πάλι υπάρχει τρόπος να το σβήσεις θα έχεις μια μαυρίλα.

Plot twist. Βάζεις wallpaper το ταμπλώ μιας W124. :ROFLMAO:

Να πω την αμαρτία μου, από τις τρεις (3!) πλέον οθόνες των BMW και Audi, αυτή την ενιαία της Mercedes την προτιμώ, τουλάχιστον είναι πιο clean look. Τώρα βέβαια πόσος κοσμάκης θα πάει άκλαυτος αποσπώντας την προσοχή του από το δρόμο είναι άλλη υπόθεση, αλλά ισχύει για όλες τις οθόνες.

Για τις γρίλιες, είναι αλήθεια, αλλά καλώς ή κακώς ένα signature look τόσων δεκαετιών δεν το πετάς στα σκουπίδια.
Με τις οθόνες είναι και λίγο θέμα γούστου, ο κάθε ένας το βλέπει αλλιώς….αλλα γενικά ναι σου αποσπούν την προσοχή είναι η αλήθεια και θέλει προσοχή.

Οι γρίλιες οκ είναι signature, αλλά κάπου οπα και έχουν κουράσει και έχουν γίνει σε πολλά αμάξια της bmw τόσο μεγάλες που εμένα τουλάχιστον μου προκαλούν γέλιο και τις βρίσκω κακάσχημες..κάποια στιγμή πρέπει να το ανανεώσουν με κάποιο τρόπο….βεβαια γούστα είναι αυτά.

• Like
Reactions: gkas1973
Οι οθόνες είναι η φθηνή λύση. Τόσο απλά.
Για αυτό και θα βλέπουμε αρκετές για κάποια χρόνια ακόμη μέχρι τα ρομπο-αυτοκίνητα να κυριαρχίσουν οπότε και δεν θα χρειάζεται να βλέπουμε τίποτα.
Ή μέχρι τα γυαλιά με augmented reality να μας προβάλουν ότι χρειάζεται όπου χρειάζεται και δεν θα υπάρχει ανάγκη καμιάς οθόνής.
Άλλη λύση δεν βλέπω αν και με θλίβει αφάνταστα που χρησιμοποιούνται εκτενώς σε πανάκριβα αυτοκίνητα.

Οι οθόνες είναι η φθηνή λύση. Τόσο απλά.
Για αυτό και θα βλέπουμε αρκετές για κάποια χρόνια ακόμη μέχρι τα ρομπο-αυτοκίνητα να κυριαρχίσουν οπότε και δεν θα χρειάζεται να βλέπουμε τίποτα.
Ή μέχρι τα γυαλιά με augmented reality να μας προβάλουν ότι χρειάζεται όπου χρειάζεται και δεν θα υπάρχει ανάγκη καμιάς οθόνής.
Άλλη λύση δεν βλέπω αν και με θλίβει αφάνταστα που χρησιμοποιούνται εκτενώς σε πανάκριβα αυτοκίνητα.
Ισχύει, βέβαια σκέψου ότι κάθε εποχή έχει τα δικά της και είναι όλα μόδα, εμένα προσωπικά πιο πολύ με χαλάει που έχουμε γεμίσει με ένα σκασμό SUV που είναι όλα σαν κουτιά με ελάχιστες διαφορές το ένα από το άλλο και ότι τα σύγχρονα χρώματα στα αυτοκίνητα είναι όλα μουντά και σκούρα λες και ζούμε σε καμιά δυστοπική εποχή, παρά οι οθόνες και η απουσία κουμπιών μέσα.

Επίσης κάτι άλλο που παρατηρώ είναι ότι πλέον έχει κλείσει αισθητά η ψαλίδα και έως και δεν έχουνε μεγάλες διαφορές ανάμεσα σε Premium αμάξια και σε πιο φτηνά. Παλιότερα έπαιρνες μια Mercedes, ένα Audi και είχες ιδιαίτερο Design, εξαιρετική ποιότητα μέσα, τρομερό ταμπλό, απίστευτους κινητήρες που δεν έβρισκες σε φτηνά αμάξια, δυνατότητες και ηλεκτρικές ευκολίες που δεν έβρισκες πουθενά αλλού κλπ...τώρα πλέον όλα τα αμάξια είναι SUV που όλα μοιάζουν, τα ταμπλό σε όλα είναι 1-2 οθόνες είτε φτηνά είτε ακριβά, η ποιότητα ειδικά μέσα έχει ανέβει στα φτηνά αμάξια, ειδικά οι Κινέζοι κάνουν τρομερή δουλειά, σε ευκολίες/δυνατότητες πάλι η ψαλίδα έκλεισε, τώρα με την ηλεκτροκίνηση ούτε στους κινητήρες έχεις τίποτα διαφορές, σχεδόν όλα ίδια είναι και εδώ.....πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω πλέον σοβαρούς λόγους γιατί να δώσει κάποιος π.χ. 65-70Κ για ένα ηλεκτρικό αμάξι της Bmw, Mercedes Κλπ. σε σχέση με ένα άλλο ηλεκτρικό, πιο φτηνών Brands, των 30-35Κ....και όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο πολύ κλείνει η ψαλίδα.

Μπα, μια χαρά διάφορες έχουν τα premium σε σχέση με τα πιο φθηνά και σε υλικά και σε ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης.
Απλά, σε κάποια premiums υπάρχουν πισωγυρίσματα. Πχ η προηγούμενη σειρά Χ3/iX3 είχε εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι, όταν βγήκε το νέο Χ3 έπεσε δραματικά (πολλά σκληρά πλαστικά) αλλά στο νέο iX3 επανηλθε σε κορυφαία επίπεδα. Αυτό όμως που δεν παλεύεται είναι η μείωση των πραγματικών κουμπιών, τα έχουμε ξαναγράψει...

Οι οθόνες πέρα απο φθηνή λύση, δίνει πολλες δυνατότητες ωστε να μπορεί να αλλάξει βελτιωθεί να προστεθεί η να αφαιρεθεί κάτι. Κι αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό, εφόσον ο κατασκευαστής του το υποστηρίζει φυσικά. Πλεον δε παντρευεσαι ενα οχημα όπως το πήρες αλλα μπορει να βελτιώνεται, να ξεκλειδώσεις λειτουργιες που αρχικα δεν ήθελες είτε προστέθηκαν αργότερα, να αλλαξει το GUI κλπ. κι ολα αυτα χωρις να πας πουθενα!

Μπα, μια χαρά διάφορες έχουν τα premium σε σχέση με τα πιο φθηνά και σε υλικά και σε ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης.
Απλά, σε κάποια premiums υπάρχουν πισωγυρίσματα. Πχ η προηγούμενη σειρά Χ3/iX3 είχε εξαιρετικής ποιότητας σαλόνι, όταν βγήκε το νέο Χ3 έπεσε δραματικά (πολλά σκληρά πλαστικά) αλλά στο νέο iX3 επανηλθε σε κορυφαία επίπεδα. Αυτό όμως που δεν παλεύεται είναι η μείωση των πραγματικών κουμπιών, τα έχουμε ξαναγράψει...
Διαφορές έχουν, αυτό έλειπε, απλά δεν είναι τόσο μεγάλες όσο παλιά. Παλιότερα έκανε μπάμ και σε τυφλό αν οδηγούσε ένα μικρομεσαίο π.χ. Skoda, Toyota, Ford σε σχέση με ένα ακριβό αμάξι της Bmw, Audi κλπ....πλέον αν οδηγήσεις π.χ. ένα Kuga ή ακόμα και ένα καλό Κινέζικο, δεν βλέπεις μεγάλες διαφορές σε όλους τους τομείς.

Επίσης μην ξεχνάς ότι με τα ηλεκτρικά τώρα και η ηχομόνωση έχει βελτιωθεί σε όλα άλλα και σε επιδόσεις ακόμα και τα πιο φτηνά μοντέλα βλέπουν στα μάτια ένα μεγάλο παίκτη.

Ενώ και σε άνεση, ποιότητα κύλισης έχουν γίνει τρομακτικές βελτιώσεις στα πιο φτηνά μοντέλα, παλιότερα σχεδόν όλα είχαν ημιάκαμπτο άξονα πίσω, ενώ τώρα σχεδόν όλα τα μοντέλα από 20-25Κ και πάνω έχουν πολλαπλούς συνδέσμους πίσω. Κάποιες μάρκες π.χ. Citroen στο σχετικά οικονομικό C4 έχουν Custom και με πατέντες σύστημα ανάρτησης, που ντροπιάζει αυτοκίνητα πολλαπλάσιου κόστους.

Last edited:
Οι οθόνες πέρα απο φθηνή λύση, δίνει πολλες δυνατότητες ωστε να μπορεί να αλλάξει βελτιωθεί να προστεθεί η να αφαιρεθεί κάτι. Κι αυτο ειναι ΠΟΛΥ σημαντικό, εφόσον ο κατασκευαστής του το υποστηρίζει φυσικά. Πλεον δε παντρευεσαι ενα οχημα όπως το πήρες αλλα μπορει να βελτιώνεται, να ξεκλειδώσεις λειτουργιες που αρχικα δεν ήθελες είτε προστέθηκαν αργότερα, να αλλαξει το GUI κλπ. κι ολα αυτα χωρις να πας πουθενα!
Συμφωνώ απόλυτα...στην τελική αν μάθεις την οθόνη και το Interface γρήγορα κάνεις αλλαγές άμεσα. Πλέον είμαι μάλλον η μειοψηφία που δεν γουστάρω τα κουμπιά...ή μάλλον για να είμαι δίκαιος, θέλω απλά το Minimum....δεν μπορώ πλέον να μπαίνω σε αμάξι που έχει 100 διακόπτες....
Σε αναβαθμίσεις το βλέπω με το Tesla, κάθε τόσο κάτι σου δίνει και φρέσκο...φίλος με Κινέζικο Geely Ex5 ήδη έχει πάρει 2 μεγάλα Updates με διορθώσεις Bugs, βελτιώσεις, νέες δυνατότητες, κάποιες θετικές αλλαγές στο Interface κλπ. Κάτι που παλιότερα απλά δεν θα γινόταν. Αλλος γνωστός μου με το φρέσκο Changan Deepal S05, είχε ένα θέμα με το Nfc όταν ξεκλείδωνε το αμάξι με το κινητό που κάποιες φορές δεν το έβλεπε, ε το είδαν οι Κινέζοι, πήρε OTA Update το αμάξι και διορθώθηκε....

• Like
Reactions: Φρα.Πε.