Αυτοκινητιστικά νέα

Χτες πούλησα το 20ετίας Passat (2.0lt - Turbo) μετά από 8 μήνες αγγελίας μόνο 1 τηλέφωνο!!! Πρέπει να του απονεμηθεί βραβειο ήρωα με 700 ευρώ σήμα.
Λυπήθηκα βέβαια γιατί το αμαξάκι το είχα μια χαρά, ατρακάριστο, με τυπικότατα service , αλλά 20 χρόνια είναι 20 χρόνια και φυσικά έβγαζε περίεργα service και εννίοτε ακριβά (όχι βέβαια σε αντιπροωπεια) . Εννοείται κατέβαζε τον αγλέορα.....Οπως καταλαβαίνετε θα συνεχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους κανονικότατα. Κι ετσι θα παραμένει μια χαρά ο μέσος όρος στα 17+ χρόνια.
Kαλά ναι ήρωας....λογικό να μην σε πάρει κανείς τηλέφωνο. 700 ευρώ κάθε χρόνο βρέξει χιονίσει, συν ένα σκασμό καύσιμα, συν ζημιές για να οδηγείς αμάξι 20ετίας ακόμα και σε καλή κατάσταση...ούτε καν....ότι γλιτώνεις με την αγορά του το δίνεις μετά στα υπόλοιπα.....τι να πω περι ορέξεως!!!

Υ.Γ. Πλησιάζουμε 18 χρόνια μέσο όρο ο στόλος στην Ελλάδα, την στιγμή που στην Ευρώπη είναι 12,5 και στις πιο πλούσιες χώρες δεν ξεπερνάει τα 10. Ντροπή,....

Με 2.08 καυσιμα η κίνηση ίδια κ χειρότερη !!!

700 ταξινομήσεις λιανικής μέχρι χτες η Toyota , οχι rac k 4 μήνες αναμονή ! Oder bank ..απίστευτη κ δεν ειναι κ φτηνά , οπότε περί ορέξεως κολοκυθόπιτα . Εξαιρούνται αυτοί που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δεν μπορουν να παρουν αυτοκίνητο.
100 ταξινομήσεις Cherry , εκ των οποίων 70 λιανική !!! κ πάει λέγοντας .

Δεν πουλάνε το 20ετίας αμάξι γιατι δεν παιρνουν τα λεφτά που ζητάνε κ το κρατάνε πληρώνοντας περισσότερα ή αφήνοντας να καπνιζει , χωρίς servcie κτλ .
Μια επίσκεψη στα τοπικά συνεργεία κ ρωτήστε τι γίνεται . ΔΕΝ έχουν κ αυτοί που να τα βαλουν να τα φτιάξουν !!!

Στις Αντιπροσωπείες , τα συνεργεία φουλ . Οι λαστιχάδες φουλ σε εισαγωγές μτχ ελαστικών ...

Οι Instacar, Flex κτλ έχουν ξεσκιστεί στα 200αρια το μήνα να σου δίνουν αμάξι και ειναι φουλ στις αναμονές.
Οι Dealers έχουν δικές τους RAC κ σου δίνουν μτχ με το μήνα .

ΟΛΟΙ σχεδόν έχουν επανέλθει στα 2+ αυτοκίνητα ανά οικογένεια όπως παλιά ...ριχτε μια ματιά στη γειτονιά σας .
Τα παρκαρισμένα είναι τα παρτάλια που κυκλοφορουν τα ΣΚ . Που να βρεις θέση ποια ? Τα γκαραζ τίγκα ..

Αστυνόμευση μηδεν τουλάχιστον τις ώρες αιχμής . Οι πεζοί/πατίνια/μηχανάκια οι λεγόμενοι "ΑΘΩΟΙ" περνάνε τις διαβάσεις με κοκκινο φανάρι , αναποδα σε μονόδρομους , διπλή διαγράμμιση κ δεν μαζευεται από πουθενά .

Αυτό μεταλαμπαδευεται στις καινούργιες γενιές που ακόμα δεν πήραν δίπλωμα κατεβαίνουν κ για τσαμπουκά ...

Στα μπλόκα αλκοολ σε πλευρίζουν πατίνια να σου περάσουν το αυτοκίνητο κ στο δίνουν 100 μέτρα πιο κάτω ...

ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ κ ΕΛΛΕHΝIΔΕΣ είναι στο DNA μας . Μας αρέσει ...κ όπως είπε ο @ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ δεν θ αλλάξει ποτέ ...ΚΑΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ . ΕΜΕΙΣ ΜΟΝΟ
δεν υπαρχει καμμια διαθεση απο τους πολιτες να αλλαξει η κατασταση. Ολοι γκρινιαζουν, αλλα ολοι χρησιμοποιουν το αυτοκινητο τους για να πανε παντου, οποιαδηποτε ημερα και ωρα.
Θα χειροτερευσει πολυ περισσοτερο η κατασταση μεχρι καποια στιγμη να αποφασισουμε οτι δεν θελουμε να ζουμε σαν ζωα και δεν θελουμε τετοια καταντια στις πολεις μας. Εχουμε πολυ δρομο ομως μεχρι να φτασουμε εκει, διοτι ... ειμαστε ζωα!

δεν υπαρχει καμμια διαθεση απο τους πολιτες να αλλαξει η κατασταση. Ολοι γκρινιαζουν, αλλα ολοι χρησιμοποιουν το αυτοκινητο τους για να πανε παντου, οποιαδηποτε ημερα και ωρα.
Θα χειροτερευσει πολυ περισσοτερο η κατασταση μεχρι καποια στιγμη να αποφασισουμε οτι δεν θελουμε να ζουμε σαν ζωα και δεν θελουμε τετοια καταντια στις πολεις μας. Εχουμε πολυ δρομο ομως μεχρι να φτασουμε εκει, διοτι ... ειμαστε ζωα!
Eτσι είναι, εδώ ξέρω άτομα που οδηγούν 3-3,5 ώρες κάθε μέρα για να πάνε στην δουλειά τους και μετά ψάχνουν και άλλη μισή με 1 ώρα να ψάξουν να παρκάρουν στο σπίτι και στην δουλειά...και τους ακούω να γκρινιάζουν συνεχώς για αυτό....λύσεις υπάρχουν αρκετές, τις έχουμε πει....άλλα όλοι όπως λες δεν θέλουν να αφήσουν το αμάξι τους....

• Like
Reactions: DimAsi
διοτι ... ειμαστε ζωα!
Να με συγχωρείς αλλά εγώ ΔΕΝ είμαι ζώο. Δεν κάνω του κεφαλιού μου , ΔΕΝ παρκάρω αν ενοχλώ ή κλείνω ράμπα , γενικά ΔΕΝ. Είμαι συνειδητοποιημένος οδηγός , έχοντας κάνει 2 φορές την σχολή ασφαλούς οδήγησης με πάρα πολύ καλό βαθμό , έχω αγωνιστική εμπειρία , πάντα ζώνη , πάντα το πιτσιρίκι σε καρεκλάκι αναλόγως ηλικίας (recaro) , πάντα ζώνη μετά , πάντα κράνος. Το μόνο που πολλές φορές κάνω να πατάω ΛΙΓΟ παραπάνω το γκάζι . Και τα αυτοκίνητα μου πάντα είχαν τον καλύτερο aftermarket εξοπλισμο ενεργητικής ασφάλειας. ΑΥΤΑ. Και όχι δεν παρεξηγήθηκα απλά διαχωρίζω την θέση μου.
@karamela δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις ΜΜΜ ή ΤΡΑΜ ή ΜΕΤΡΟ καθώς ακόμη και σήμερα πολλές σχετικά κεντρικές περιοχές δεν εξυπηρετούνται άμεσα και πιθανόν να θέλεις 3-4 να αλλάξεις για να φτάσεις εκεί που θες. Που σημαίνει αν βάλεις τις όποιες καθυστερήσεις (που για τα λεωφορεία είναι συχνές) χαιρέτα μου το πλάτανο. Χωρίς να λέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν είναι βολεψάκηδες. Έχω φίλους που παίρνουν αυτοκίνητο για να πάνε στο περίπτερο.

Να με συγχωρείς αλλά εγώ ΔΕΝ είμαι ζώο. Δεν κάνω του κεφαλιού μου , ΔΕΝ παρκάρω αν ενοχλώ ή κλείνω ράμπα , γενικά ΔΕΝ. Είμαι συνειδητοποιημένος οδηγός , έχοντας κάνει 2 φορές την σχολή ασφαλούς οδήγησης με πάρα πολύ καλό βαθμό , έχω αγωνιστική εμπειρία , πάντα ζώνη , πάντα το πιτσιρίκι σε καρεκλάκι αναλόγως ηλικίας (recaro) , πάντα ζώνη μετά , πάντα κράνος. Το μόνο που πολλές φορές κάνω να πατάω ΛΙΓΟ παραπάνω το γκάζι . Και τα αυτοκίνητα μου πάντα είχαν τον καλύτερο aftermarket εξοπλισμο ενεργητικής ασφάλειας. ΑΥΤΑ. Και όχι δεν παρεξηγήθηκα απλά διαχωρίζω την θέση μου.
@karamela δυστυχώς δεν είναι πάντα εύκολο να πάρεις ΜΜΜ ή ΤΡΑΜ ή ΜΕΤΡΟ καθώς ακόμη και σήμερα πολλές σχετικά κεντρικές περιοχές δεν εξυπηρετούνται άμεσα και πιθανόν να θέλεις 3-4 να αλλάξεις για να φτάσεις εκεί που θες. Που σημαίνει αν βάλεις τις όποιες καθυστερήσεις (που για τα λεωφορεία είναι συχνές) χαιρέτα μου το πλάτανο. Χωρίς να λέω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων δεν είναι βολεψάκηδες. Έχω φίλους που παίρνουν αυτοκίνητο για να πάνε στο περίπτερο.
Kοίτα αν κάνεις 3-4 ώρες κάθε μέρα για δουλειά/παρκάρισμα κάνεις κάτι λάθος....ή πας με MMM ή αλλάζεις δουλειά ή μετακομίζεις ή αγοράζεις μηχανάκι κλπ....το να κάνεις 3-4 ώρες με αμάξι κάθε μέρα σίγουρα δεν είναι η λύση και σίγουρα είναι η χειρότερη επιλογή.

Να αλλάξεις δουλεία είναι αρκετά δύσκολο γενικά. Το μηχανάκι δεν είναι για όλους ΕΥΤΥΧΩΣ. Έγω τα τελευταία 6 χρόνια οδηγώ μηχανάκι για αυτό τον λόγο. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Πολλοί ζυγίζουν την ταλαιπωρία από ΜΜΜ και αυτοκίνητο και προτιμούν το αυτοκίνητο. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στην εργασία σου τσαλακωμένος , ιδρωμένος γιατί ήταν σαρδελοκούτι το λεωφορείο , γιατί το επόμενο μπορεί να περάσει ένα τέταρτο μετά ή δεν δούλευε το A/C ή και τα 3.

Από τη στιγμή που εδώ και 4 χρόνια μπορείς να οδηγείς έως 11KW Α1, με το δίπλωμα αυτοκινήτου, έχουν τελειώσει οι δικαιολογίες για το κυκλοφοριακό. Εξ' άλλου τα νούμερα εκεί είναι και δείχνουν ότι υπεύθυνος για την κίνηση είναι αποκλειστικά ο μεγάλος στόλος Ι.Χ.
Εγώ πλέον δεν τους λυπάμαι. Εκεί μέχρι να κατασκηνώσουν στην κίνηση και να ανάψουν φωτιά το βράδι παίζοντας κιθάρα.

Και τη βενζίνη στα 5 ευρώ. Αντέχουν.

Από τη στιγμή που εδώ και 4 χρόνια να οδηγείς έως 11KW Α1, με το δίπλωμα αυτοκινήτου
Το μηχανάκι δεν είναι για όλους ΕΥΤΥΧΩΣ. Άκουσέ με. ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!!!

Από τη στιγμή που εδώ και 4 χρόνια μπορείς να οδηγείς έως 11KW Α1, με το δίπλωμα αυτοκινήτου, έχουν τελειώσει οι δικαιολογίες για το κυκλοφοριακό. Εξ' άλλου τα νούμερα εκεί είναι και δείχνουν ότι υπεύθυνος για την κίνηση είναι αποκλειστικά ο μεγάλος στόλος Ι.Χ.
Εγώ πλέον δεν τους λυπάμαι. Εκεί μέχρι να κατασκηνώσουν στην κίνηση και να ανάψουν φωτιά το βράδι παίζοντας κιθάρα.

Και τη βενζίνη στα 5 ευρώ. Αντέχουν.
Δεν έχω μηχανάκι και ούτε θα πάρω, άλλα γενικά συμφωνώ, λύσεις το έχουμε πει υπάρχουν, μπορεί να μην μας αρέσουν, άλλα υπάρχουν....πάντως το να είμαι στο αμάξι 4 ώρες την μέρα και να σκάω και τόσα λεφτά στην βενζίνη + ότι διαλύεις και το αμάξι σου, σίγουρα δεν είναι λύση και όσοι το κάνουν ούτε εγώ τους λυπάμαι και ας κάτσουν όπως είπες και 8 ώρες μέσα στο αμάξι...μην γκρινιάζουν όμως μετά για την κίνηση γιατί αυτοί οι ίδιοι την δημουργούν.

Να αλλάξεις δουλεία είναι αρκετά δύσκολο γενικά. Το μηχανάκι δεν είναι για όλους ΕΥΤΥΧΩΣ. Έγω τα τελευταία 6 χρόνια οδηγώ μηχανάκι για αυτό τον λόγο. Δεν είναι όλοι το ίδιο. Πολλοί ζυγίζουν την ταλαιπωρία από ΜΜΜ και αυτοκίνητο και προτιμούν το αυτοκίνητο. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στην εργασία σου τσαλακωμένος , ιδρωμένος γιατί ήταν σαρδελοκούτι το λεωφορείο , γιατί το επόμενο μπορεί να περάσει ένα τέταρτο μετά ή δεν δούλευε το A/C ή και τα 3.
Δεν είπα ότι είναι εύκολο, άλλα ούτε εύκολο είναι να οδηγείς μέσα στο χάος 4 ώρες και να δίνεις το 1/5 του μισθού σου σε βενζίνες και Service στο αμάξι σου, άλλα να που αυτό κάνουν οι περισσότεροι και μετά γκρινιάζουν που έχει κίνηση οι δρόμοι, πήγε η Βενζίνη στα 2,1 ευρώ το λίτρο και η κίνηση είναι πιο αυξημένη από ποτέ....μακάρι να την πάνε και στα 5 ευρώ...να δω και τότε θα πάνε ακόμα με τα αμάξια τους, αντι να βρούνε άλλες λύσεις?

Δεν έχω μηχανάκι και ούτε θα πάρω, άλλα γενικά συμφωνώ, λύσεις το έχουμε πει υπάρχουν, μπορεί να μην μας αρέσουν, άλλα υπάρχουν....πάντως το να είμαι στο αμάξι 4 ώρες την μέρα και να σκάω και τόσα λεφτά στην βενζίνη + ότι διαλύεις και το αμάξι σου, σίγουρα δεν είναι λύση και όσοι το κάνουν ούτε εγώ τους λυπάμαι και ας κάτσουν όπως είπες και 8 ώρες μέσα στο αμάξι...μην γκρινιάζουν όμως μετά για την κίνηση γιατί αυτοί οι ίδιοι την δημουργούν.

Έλα εντάξει τώρα, κι εγώ κατάλαβα πόσο στραβά είναι τα πράματα με τα Ι.Χ. όταν είδα ότι άρχισα να κάνω πάρα πολύ ώρα με το αυτοκίνητο. Σε σημείο που μέχρι και με ΜΜΜ πιο γρήγορα πάω.

Επειδή την ψυχική μου υγεία δεν τη σπαταλώ σε κυκλοφοριακό και συμφόρηση, απλώς με το μηχανάκι την προστατεύω.
Γιατί είναι αλλιώς σε 35-40 λεπτά να είσαι στη δουλειά σου και αλλιώς να ακούς τους συναδέλφους να λένε.... πωωωω ρε συ έκανα μία ώρα και 40 λεπτά, μα τι κίνηση έχει.... ;

Τι κίνηση έχει; Όποιος πηγαίνει με το μηχανάκι, καταλαβαίνει και για ποιο λόγο δημιουργείται αυτή. Τα αυτοκίνητα στην πόλη πάνε.... αδικαιολόγητα αργά και όταν παρατηρήσεις από τη θέση αυτή πως οδηγούνε, καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα για το τι φταίει. Πέρα από το βγάζω αλάρμ, κόβω την κυκλοφορία και οι υπόλοιποι να πάτε να... .

Έλα εντάξει τώρα, κι εγώ κατάλαβα πόσο στραβά είναι τα πράματα με τα Ι.Χ. όταν είδα ότι άρχισα να κάνω πάρα πολύ ώρα με το αυτοκίνητο. Σε σημείο που μέχρι και με ΜΜΜ πιο γρήγορα πάω.

Επειδή την ψυχική μου υγεία δεν τη σπαταλώ σε κυκλοφοριακό και συμφόρηση, απλώς με το μηχανάκι την προστατεύω.
Γιατί είναι αλλιώς σε 35-40 λεπτά να είσαι στη δουλειά σου και αλλιώς να ακούς τους συναδέλφους να λένε.... πωωωω ρε συ έκανα μία ώρα και 40 λεπτά, μα τι κίνηση έχει.... ;

Τι κίνηση έχει; Όποιος πηγαίνει με το μηχανάκι, καταλαβαίνει και για ποιο λόγο δημιουργείται αυτή. Τα αυτοκήνητα στην πόλη πάνε.... αδικαιολόγητα αργά και όταν παρατηρήσεις από τη θέση αυτή πως οδηγούνε, καταλαβαίνεις ακόμα περισσότερα για το τι φταίει.
Το αμάξι είναι για ταξίδια, για εκδρομές, να πας κάπου τα παιδιά σου κλπ. σίγουρα όχι πάντως για να πας στην δουλειά σου μέσα στην Αθήνα (άντε εκτός και εαν είσαι δίπλα, του στιλ 10-15 λεπτά ή πας 1-2 φορές την εβδομάδα λόγω τηλεργασίας). Οσο δεν το καταλαβαίνουμε αυτό σαν λαός θα παιρνάμε την μισή ζωή μας μέσα σε ένα αμάξι στην κίνηση που εμείς οι ίδιοι με το ξερό μας το κεφάλι δημιουργούμε.

Για την Ελβετία που γράφτηκε, είναι η μόνη χώρα στην οποία έχω ταξιδέψει και είπα "θέλω να μείνω". Άντε, ίσως και η Ιταλία, για τελείως διαφορετικούς λόγους όμως, και εκεί δεν είναι βιώσιμη η κατάσταση λόγω μισθών επιπέδου Ελλάδας.

Δυστυχώς τα πράγματα δε θα αλλάξουν ποτέ, διότι είμαστε αναγκασμένοι σε ένα θλιβερό rotation μεταξύ διοικήσεων που είτε "αυστηροποιούν" σε γελοία επίπεδα ποινές για νόμους που ουδέποτε εφαρμόζονται (χθες πχ διάβαζα για 3 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για όριο ταχύτητας - λολ), και διοικήσεων που πρεσβεύουν τη μη εφαρμογή των νόμων ακόμα και στην κεντρική τους πολιτική ιδεολογία.

Πλέον μετά από 14 χρόνια με το ένα πόδι εκεί και το άλλο εδώ, η απόφαση της επιστροφής φαντάζει όλο και πιο δύσκολη, με αυτόν να είναι ο σημαντικότερος λόγος, και όχι το οικονομικό.

Ωραία τα λέτε.
Μέχρι την εφηβεία μου, μέναμε στην Πεύκη. Έχω έναν φίλο στα άνω Μελίσσια και ο άνθρωπος για να έρθει, σε μια απόσταση 5-6 χιλιόμετρα έκανε 1 ώρα και άλλαζε 2 λεωφορεία. Αυτό, με τη κίνηση είναι 15-20 λεπτά μέγιστο με το αυτοκίνητο.

Τα μέσα πάνε παντού μεν, όχι εκεί που πας εσύ δε. Για να έχουν τη κάλυψη που έχουν κάνουν τουρνέ. Αυτά που είναι εξαιρετικά βολικά είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς που γλυτώνουν τη κίνηση.

Ωραία τα λέτε.
Μέχρι την εφηβεία μου, μέναμε στην Πεύκη. Έχω έναν φίλο στα άνω Μελίσσια και ο άνθρωπος για να έρθει, σε μια απόσταση 5-6 χιλιόμετρα έκανε 1 ώρα και άλλαζε 2 λεωφορεία. Αυτό, με τη κίνηση είναι 15-20 λεπτά μέγιστο με το αυτοκίνητο.

Τα μέσα πάνε παντού μεν, όχι εκεί που πας εσύ δε. Για να έχουν τη κάλυψη που έχουν κάνουν τουρνέ. Αυτά που είναι εξαιρετικά βολικά είναι τα μέσα σταθερής τροχιάς που γλυτώνουν τη κίνηση.
Μα το έγραψα και εγώ, για τέτοιες αποστάσεις που θες 15 λεπτά με το αμάξι, ε πας με το αμάξι ξεκάθαρα....άλλα είναι να κάνεις με το αμάξι 1-2 ώρες να πας κάπου, ε εκει κοιτάς να αλλάξεις κάτι και να βρεις εναλλακτική. Οτι μπορεί ο κάθε ένας και ότι του ταιριάζει, άλλα ψάχνεις λύση...Προσωπικά ας πούμε επειδή φοβάμαι τα μηχανάκια, άλλαζα είτε δουλειά ή μετακόμιζα για να είμαι κοντά στην δουλειά ή να έχω τηλεργασία ή συνδυασμός αυτών, πάντως να τρώω 3-4 ώρες στον δρόμο δεν το έκανα και δεν θα το κάνω ποτέ....την θέλω την ζωή μου και δεν θέλω να ζω μέσα σε ένα κουτί τόσες ώρες.