Αυτοκινητιστικά νέα

Οπότε το ρητό "γίναμε Αιθιοπία " πλέον αποκτά διαφορετική σημασία.
Η Ουγκάντα τι κάνει; Μας προσπέρασε κι αυτή;
Παγκόσμια Τράπεζα, δείκτης Control of Corruption για να μην έχω αντιδράσεις ποιος, τι κλπ.
1783421777691.png

Ναι είμαστε καλύτερα από Αιθιοπία και Ουγκάντα, αλλά η γειτονική τους Ρουάντα μας έχει ξεπεράσει. Έτσι απλά.

Πηγή:https://www.worldbank.org/en/publication/worldwide-governance-indicators/interactive-data-access

Μπορώ να τους πω μία διασταύρωση για να κόβουν 2-3 χιλιαρικάκια το λεπτό.
Στην έξοδο από Περιστέρι για την Εθνική προς τα αριστερά, μόνιμα κάποιοι "εξυπνάκηδες" περνάνε την ουρά που περιμένει να στρίψει και κάθονται μπροστά. Φυσικά περνάνε με κόκκινο για να το κάνουν αυτό.
Και μιλάμε για 4-5 σε κάθε φανάρι!

Λογικά κυρίως για αυτό το λόγο μπήκε αυτή η κάμερα εδώ:

1783421757350.png

Τσαλδάρη, στρίβουμε αριστερά για να βγούμε Πέτρου Ράλλη.

Συνηθισμένο φαινόμενο κάποιοι έξυπνοι να μένουν στη δεξιά λωρίδα και να χώνονται αριστερά μπροστά από την ουρά (και το κόκκινο).

Λογικά αυτούς θα τους σκίζει η κάμερα.

Ή έστω το ελπίζω.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων αρχών, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε και ακολουθεί η διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε οι παραβάσεις να βεβαιώνονται πλέον ηλεκτρονικά.

Οι κάμερες έχουν τοποθετηθεί λίγα μέτρα πριν από τα φανάρια και είναι στραμμένες προς το πίσω μέρος των οχημάτων. Καταγράφουν το όχημα τη στιγμή που αυτό εισέρχεται στη διασταύρωση με αναμμένο κόκκινο σηματοδότη, αποθηκεύοντας το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για τη βεβαίωση της παράβασης. Σε αυτή τη φάση, το σύστημα έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την παραβίαση του κόκκινου και όχι για άλλες παραβάσεις, όπως υπέρβαση ταχύτητας ή χρήση κινητού τηλεφώνου
Χθες κατεβαίνω Πειραιώς, θέλω να στρίψω αριστερά για Χαμοστέρνας. Πηγαίνω με 50 όσο το όριο εκεί. Στα 10 μέτρα από το φανάρι ανάβει κίτρινο και φρενάρω και σταματώ πολύ άνετα μιας και δεν πήγαινα γρήγορα. Έρχεται παπί δίπλα μου, ευτυχώς όχι κάφρος με κοιτάζει από το παράθυρο και μου λέει τι κάνεις, θα μας σκοτώσεις. Του δείχνω την κάμερα και του λέω για αυτό φρέναρα. Την κοιτάζει, κουνάει το κεφάλι σε στυλ τι φταις και εσύ.
Ισχύει ότι με το όριο έχεις χρόνο να φρενάρεις, το θέμα είναι πόσοι πίσω σου περιμένουν ότι θα το κάνεις αυτό αντί να το σανιδώσεις για να περάσεις με κίτρινο.

Επίσης δεν ξέρω τι παίζει με το κίτρινο, αν ασχολούνται οι κάμερες (μάλλον όχι να υποθέσω σε πρώτη φάση).

Στα 10 μέτρα από το φανάρι ανάβει κίτρινο και φρενάρω και σταματώ πολύ άνετα μιας και δεν πήγαινα γρήγορα.
Έπρεπε να του πεις:
Μπαγλαμά για αυτό υπάρχει το παλλόμενο πορτοκαλί πριν τα φανάρια! Όταν αρχίζει να αναβοσβήνει σημαίνει μείωσε ταχύτητα για τί θα ανάψει κόκκινο. Το πορτοκαλί σημαίνει ΦΡΕΝΑΡΕ ΟΧΙ σανίδα το γκάζι!!!!

Εγώ φέτος έχω βαρεθεί να βλέπω τους 'ευγενικούς'. Τύποι οι οποίοι περνάνε με τόσο βαθύ κόκκινο που κοντεύει να γίνει πράσινο, τους βαράς κόρνα αφού πλακωθείς στα φρένα και σου χαμογελάνε, σηκώνουν το χέρι και λένε συγγνώμη. Τι καλοί. 🤯

• Like
Reactions: karajim80
Έχει ενημερωθεί κάποιος gps χάρτης με τις κάμερες; π.χ. waze κλπ;
Έχω μόνιμα waze στο android auto και βλέπω να ανανεώνονται συνέχεια τα σημεία με κάμερες. Σίγουρα έχει το μεγαλύτερο αριθμό περασμένο ήδη αν όχι όλες, αλλά καθώς τοποθετούνται συνεχώς νέες ίσως και να του λείπουν για λίγες μέρες μερικές...

Έπρεπε να του πεις:
Μπαγλαμά για αυτό υπάρχει το παλλόμενο πορτοκαλί πριν τα φανάρια! Όταν αρχίζει να αναβοσβήνει σημαίνει μείωσε ταχύτητα για τί θα ανάψει κόκκινο. Το πορτοκαλί σημαίνει ΦΡΕΝΑΡΕ ΟΧΙ σανίδα το γκάζι!!!!
Συνήθως συμπληρώνω και με ένα "κρατάμε και απόσταση ασφαλείας πριν σκοτωθεί κανείς, οκ;"