Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
Σου δίνουν ότι ζητήσεις και όπως το ζητήσεις. Η πρωινή μου ενημέρωση περιλαμβάνει πάντα 4 διαστάσεις πληροφόρησης:Το ολο προβλημα με τις ΑΙ ειναι το αν θα σου δωσουν ο λ ε ς τις οψεις της πληροφοριας και οχι την κυριαρχη λογω αλγοριθμων, σεταρισμενων εκ των προτερων απο.... αλλους.
Δυστυχώς εκεί πάμε...αλλά δεν φταίει το ΑΙ για αυτό....Δεν ξέρω τι μου λέτε για κριτική σκέψη, το 99,99% του κόσμου θα το χρησιμοποιησει ακριβώς επειδή βαριέται να ψάξει.
Που σημαίνει έχει να πέσει τρελή αποβλάκωση. Σε σημείο που θα ρωτανε το ΑΙ αν πρέπει να βγουν από τα σπίτια τους. Μην γελάτε.
Και άλλες θα έρθουν....σε μια 5ετία το πολύ, πάνω από το 30% αμαξιών που θα πουλιούνται στην Ευρώπη θα είναι από Κίνα. Το 2025 ήταν μόλις το 6% στις πωλήσεις, ενώ φέτος το 2026 ακούγεται για πάνω από 11%...σχεδόν διπλασιασμός..ενώ για του χρόνου αναμένεται να ξεπεράσουν το 15-17% ή και ακόμα παραπάνω. Αν δεν ήταν οι υψηλοί δασμοί, ήδη θα είχαν για πλάκα πάνω από 50% της αγοράς οι Κινέζοι στην Ευρώπη. Πάντως κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο πολλά Κινέζικα αμάξια βλέπω στους δρόμους..Μετρησα 20 κινεζικες μάρκες. Όσοι ακόμα δυσπιστούν για τα κινέζικα, μάλλον σε λίγο θα είναι η μειοψηφία. Κανονική απόβαση.
![]()
AUTO ATHINA: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τη μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου της Ευρώπης που θα γίνει στην Αθήνα
Mε ρεκόρ συμμετοχών αυτοκινητοβιομηχανιών, με δεκάδες παγκόσμιες και ευρωπαϊκές πρεμιέρες νέων μοντέλων και με πάνω από 50 μάρκες, ξεκίνησε η αντίστροφη μετρηση για την μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου στην Αθήνα.www.newsauto.gr
Aν τα είχαν χωρίς δασμούς μέσα σε μια 5ετια θα κλείνανε οι περισσότερες Ευρωπαϊκές αυτοβιομηχανίες. Προφανώς όσο ανεβάζουνε μερίδια θα τους βάζουν και άλλους φόρους στους Κινέζους.Εννοειται. Γι αυτό έτρεξε η Ούρσουλα να επιβάλλει φόρους. Μην τυχόν και πτωχεύσουν οι κολλητοί της.
Και πιστεύω θα αυξηθούν κι άλλο οι φόροι σε σημείο που να γίνουν ακριβότερα από τα ευρωπαϊκά.
Φίλος πήρε αυτές τις μέρες την βασική υβριδική έκδοση του Cherry 7. Το είδα από κοντά και κάναμε και βόλτα, 26.000 ευρώ για τέτοιο αμάξι, με 224 άλογα, χαμηλή κατανάλωση, μεγάλους χώρους και εξοπλισμό που θα ζήλευαν τα περισσότερα Ευρωπαϊκά αμάξια και εγγύηση 12 χρόνια!!!
Αυτά βέβαια τελειώνουν σε λίγο καιρό αφού η εκδοση θα γίνεται online οπότε τέλος κ τα πινακιδόσημα ....
8,7'' έχει στα 0-100 από ότι βλέπω με τα 224 άλογα...μήπως είδες κάποια άλλη έκδοση? Η παλιά οχι υβριδική με τα 147 άλογα είχε νομίζω 10,5, η καινούρια Hybrid με τα 224 άλογα είναι αισθητά πιο γρήγορο. Πάντως και στην πράξη που κάναμε μια βόλτα παρόλο που είναι μεγάλο αμάξωμα, είναι αρκετά σβέλτο και την νιώθεις την επιτάχυνση..δεν είναι σφαίρα βέβαια άλλα αρκετά γρήγορο και μια χαρά για μια μέση οικογένεια για να κινείται άνετα.Πάντως 0-100 με 10,5" δεν είναι καθόλου αξιόλογη επίδοση για 224 άλογα. Πρέπει να είναι αρκετά βαρύ. https://www.chery.gr/tiggo-7/
Οσο για την εγγύηση ούτε στα όνειρά τους δνε τολμάνε οι ευρωπαίοι να δώσουν τέτοια εγγύηση διότι ως γνωστόν η συντήρση φέρνει μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση. Και οι κινέζοι βέβαια όταν εδραιωθούν θα τα κόψουν αυτά τα κουβαρνταλίκια....
Πάντως 0-100 με 10,5" δεν είναι καθόλου αξιόλογη επίδοση για 224 άλογα. Πρέπει να είναι αρκετά βαρύ. https://www.chery.gr/tiggo-7/
Οσο για την εγγύηση ούτε στα όνειρά τους δνε τολμάνε οι ευρωπαίοι να δώσουν τέτοια εγγύηση διότι ως γνωστόν η συντήρση φέρνει μεγαλύτερο κέρδος από την πώληση. Και οι κινέζοι βέβαια όταν εδραιωθούν θα τα κόψουν αυτά τα κουβαρνταλίκια....
Ναι έχεις δίκιο, είπα κι εγώ. 8,7" είναι τα 224. Το βάρος είναι 1692 κιλά! Πολλά ηλεκτρικά κινούνται σε τέτοια νούμερα πλέον. Οι μπαταρίες είναι βαρύ πράγμα.Αυτό στο link που έβαλες είναι το βενζίνης, με 147 άλογα.
Και πάλι βέβαια, σέρνεται με 10.5" το 0-100.
Πρέπει να είναι θεόβαρο.
Το είχα γράψει κάποια στιγμή όταν πρωτοείδα το logo νόμισα ότι γεμίσαμε Infinity ξαφνικά! Πως δεν τους έκαναν καμιά καταγγελία.....Αλλά το πραγματικά μεγάλο ξεφτυλίκι είναι το logo τους.
Chery:
View attachment 276400
Σας θυμίζει κάτι;
View attachment 276401
Πιο Κινέζος πεθαίνεις..
Είναι μεγάλο αμάξι, οικογενειακό...οπότε κάπως λογικό και το μεγάλο βάρος...Ναι έχεις δίκιο, είπα κι εγώ. 8,7" είναι τα 224. Το βάρος είναι 1692 κιλά!
8,7'' έχει στα 0-100 από ότι βλέπω με τα 224 άλογα...μήπως είδες κάποια άλλη έκδοση? Η παλιά οχι υβριδική με τα 147 άλογα είχε νομίζω 10,5, η καινούρια Hybrid με τα 224 άλογα είναι αισθητά πιο γρήγορο. Πάντως και στην πράξη που κάναμε μια βόλτα παρόλο που είναι μεγάλο αμάξωμα, είναι αρκετά σβέλτο και την νιώθεις την επιτάχυνση..δεν είναι σφαίρα βέβαια άλλα αρκετά γρήγορο και μια χαρά για μια μέση οικογένεια για να κινείται άνετα.
Πάντως από την αντιπροσωπία του είπαν ότι έχουν και ανταλλακτικά διαθέσιμα και η εγγύηση αν κάνεις τα Service σε αυτούς ισχύει για 12 χρόνια. Το κακό που είδα ότι τα Service δεν είναι φτηνά, έχουν συγκεκριμένο τιμοκατάλογο για βάθος δεκαετίας.... είναι στα ίδια πλαίσια με Ευρωπαίους κατασκευαστές.
Τάσο υπάρχει πανευρωπαϊκή δέσμευση για επάρκεια ανταλλακτικών για 10 έτη από την εισαγωγή του κάθε αυτοκινήτου αν θυμάμαι καλά, αλλιώς δεν παίρνουν άδεια εισαγωγής. Από την άλλη αν αποφασίσει μια εταιρία να φύγει από την ΕΕ για οποιονδήποτε λόγο τότε μένεις μετέωρος...Ναι το βρήκα κι εγώ. 8,7" είναι.
Αυτό με τα ανταλλακτικά είναι ένα ερωτηματικό την απάντηση του οποίου δεν την περιμένω από την αντιπροσωπεία, αλλά από τους ίδιους τους κατόχους.
Τάσο υπάρχει πανευρωπαϊκή δέσμευση για επάρκεια ανταλλακτικών για 10 έτη από την εισαγωγή του κάθε αυτοκινήτου αν θυμάμαι καλά, αλλιώς δεν παίρνουν άδεια εισαγωγής. Από την άλλη αν αποφασίσει μια εταιρία να φύγει από την ΕΕ για οποιονδήποτε λόγο τότε μένεις μετέωρος...
Και στο ford που είχα περίμενα εβδομάδες για ανταλλακτικό από πανευρωπαϊκές αποθήκες. Ναι υπήρχε το ανταλλακτικό για 12 ετών μοντέλο επίσημα από την αντιπροσωπεία, αλλά περιμένεις. Μην περιμένεις κάτι καλύτερο από Κινέζουν - αν και έχουν αποδείξει ότι είναι πιο αποδοτικοί. Τα δέματα από Ali από Κίνα έρχονται πια σε 2 εβδομάδες.
Πάντως Δημήτρη είναι μεγαλύτερο ξεφτιλίκι τα 46 χιλιάρικα που του πήγε το νέο Tiguan του κουμπάρου μου επειδή το τίγκαρε στα έξτρα με matrix φωτα κλπ με τα 150 άλογα και βρίζει κάθε μέρα ότι σέρνεται. 46 μιλάμε. Ηθελε το μεγάλο πορτμπαγκάζ λόγω παιδιών.Αλλά το πραγματικά μεγάλο ξεφτυλίκι είναι το logo τους.
Chery:
View attachment 276400
Σας θυμίζει κάτι;
View attachment 276401
Πιο Κινέζος πεθαίνεις..
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.