Αυτοκινητιστικά νέα

Θ αναφερθώ σε κάτι που τυχαίως εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία συζήτησης! Με αφετηρία αυτή την κατηγορία των αυτόνομων αυτοκινήτων + ότι 2 εταιρείες είναι ΕΤΟΙΜΕΣ τέλος του 26 να διαθέσουν στην αγορά ανθρωποειδή ρομπότ με εκτεταμένες λειτουργίες , μικρολειτουργείες ώστε να κάνουν αρκετές εργασίες πλέον. Εμείς στο τέλος τι ακριβώς θα κάνουμε? Καλά όχι εμείς. Η επόμενη γένια?
Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, με αυτά τα φορτηγά στο μέλλον θα χάσουν χιλιάδες ανθρωποι τις δουλειές τους….εμεις μάλλον την γλιτώνουμε, η επόμενη γενιά μάλλον πρέπει να βρει νέα επαγγέλματα.

Το ίδιο σκέφτηκα και εγώ, με αυτά τα φορτηγά στο μέλλον θα χάσουν χιλιάδες ανθρωποι τις δουλειές τους….εμεις μάλλον την γλιτώνουμε, η επόμενη γενιά μάλλον πρέπει να βρει νέα επαγγέλματα.
only fans, tiktokers και instagrammers

Επισης αυτό που λέει ο Athlon έχει ένα δίκιο, τα πολύ παλιά αμάξια είναι κινητός Καρκίνος, έχει γίνει η ατμόσφαιρα στο λεκανοπέδιο μια αηδία, και όσο πάει χειροτερεύει, κάποια στιγμή πρέπει να παρθουν μέτρα. Καλύτερα να πονέσουν ορισμένοι παρά να πεθάνουμε όλοι μαζί.
Λέει ΟΛΑ. Το τονίζει. Δεν λέω όχι στα χάρχαλα ότι πρέπει να εξαλείψουν. Διαφωνώ στο ΟΛΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι με κάποιο τρόπο οι κινητοί καρκίνοι ΠΡΕΠΕΙ να εξαφανιστούν. ΤΟ απόλυτο με ενοχλεί. Έχω ένα FIAT COUPE του 99 πιο καθαρό από καινούργιο. Μηχανολογικά επίσης καλύτερο από όταν το πήρα. Τους τεχνικούς ελέγχους τους έχει για χαβαλέ! Λοιπόν? Εκεί θέλω να καταλήξω. Δεν είναι ότι με ακουμπάει (ας πούμε) το μέτρο Τέλος Κύκλου. Τέλος πάντων δεν συνεχίζω.

Λέει ΟΛΑ. Το τονίζει. Δεν λέω όχι στα χάρχαλα ότι πρέπει να εξαλείψουν. Διαφωνώ στο ΟΛΑ. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ότι με κάποιο τρόπο οι κινητοί καρκίνοι ΠΡΕΠΕΙ να εξαφανιστούν. ΤΟ απόλυτο με ενοχλεί. Έχω ένα FIAT COUPE του 99 πιο καθαρό από καινούργιο. Μηχανολογικά επίσης καλύτερο από όταν το πήρα. Τους τεχνικούς ελέγχους τους έχει για χαβαλέ! Λοιπόν? Εκεί θέλω να καταλήξω. Δεν είναι ότι με ακουμπάει (ας πούμε) το μέτρο Τέλος Κύκλου. Τέλος πάντων δεν συνεχίζω.
Τι εκπομπές έχει το Fiat Coupe του 99; Ακόμα και αν έχει τις ίδιες που είχε το 99 (αμφίβολο) και πάλι θα είναι πολλαπλάσιες από ένα Euro 5.

0,50 g/km NOx το Fiat Coupe του 99, 0,06g/km το Euro 5. 9 φορές παραπάνω. Τι σου δίνει το δικαίωμα να μολύνεις 9 φορές παραπάνω από ένα αυτοκίνητο από το 2011 και μετά; Τίποτα δε σου δίνει αυτό το δικαίωμα κατά τη γνώμη μου

Θα μπορούσε το κράτος να σου δώσει 1000-2000 ευρώ να το πετάξεις και με λίγα ακόμα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο euro 5 15ετιας

0,50 g/km NOx το Fiat Coupe του 99, 0,06g/km το Euro 5. 9 φορές παραπάνω. Τι σου δίνει το δικαίωμα να μολύνεις 9 φορές παραπάνω από ένα αυτοκίνητο από το 2011 και μετά; Τίποτα δε σου δίνει αυτό το δικαίωμα κατά τη γνώμη μου

Θα μπορούσε το κράτος να σου δώσει 1000-2000 ευρώ να το πετάξεις και με λίγα ακόμα να πάρεις ένα μεταχειρισμένο euro 5 15ετιας
Eίπες την λέξη κλειδί, να σου δώσει το κράτος, τώρα δεν δίνει τίποτα, αν έδινε 1.500-2.000 ευρώ για απόσυρση αρκετός κόσμος με άθλια αμάξια 25+ ετών θα τα έδιναν για να πάρουν ένα κάπως πιο φρέσκο μεταχειρισμένο 10-15 ετών.....αν ο άλλος δεν έχει μια θα μείνει με το σαράβαλο, δώστου ένα κίνητρο....έστω 1.000-1.500 ευρώ, θα δεις πως θα αδειάσουν οι δρόμοι από τα σαράβαλα.

Από το να δίνουμε 3000 για νέο ηλεκτρικό καλύτερα 1-2 χιλιάρικα για απόσυρση οχημάτων 25+ ετών και αγορά μεταχειρισμένου euro 5
Με το ηλεκτρικό μηδενίζεις τα NOx, με το μεταχειρισμένο euro 5 θα τα μειώνεις στο 10%. Θεωρώ είναι ένα σωστό μέτρο αν το κράτος ήθελε να μειώσει τη μόλυνση. Ακόμα και 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα να αποσύρονταν, το κονδύλι θα ήταν 2 ως 4 δις, πιθανότατα σε βάθος 3-5 ετών

• Like
Reactions: karamela
Εγώ δεν λέω όλα, άλλα οι κινητοί καρκίνοι και τα εντελώς χαρχάλια...εκει φταίει το κράτος, αν έδινε ένα ποσό για απόσυρση κάτι θα γινόταν, δεν μπορεί μόνο να απαιτεί το κράτος. Εχω κοντέψει να τσακωθώ άπειρες φορές σε δρόμο με αμάξια μπροστά μου που βγάζανε καρκίνο κυριολεκτικά, γιατί να τα αναπνέω αυτά? Αν δεν μπορείς να το συντηρήσεις, μην πάρεις αμάξι και μην το κουνάς. Κουράστικα στην Ελλάδα ο κάθε ένας να κοιτάει πάντα και μόνο την πάρτι του.

Οπως και να έχει στην Αθήνα έχουμε φτάσει τα 5εκ. αμάξια, πέρα ότι δεν χωράμε πλέον και γίνεται στους δρομους της κακομοίρας, όλη η ατμόσφαιρα είναι ένα βρώμικο νέφος. Αν δεν παρθούν μέτρα που να φτάνουν στο κόκκαλο, θα πεθάνουμε όλοι μαζί, είμαστε στα όρια να μην είναι βιώσιμη η ζωή ειδικά σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας.

Απλώς το κράτος μας δεν δίνει φράγκο. Ακόμα και η επιδότηση των ηλεκτρικών fake είναι, πέρνει περισσότερα από το ΦΠΑ. Ουσιαστικά μειώνει απλώς τα έσοδά του, δεν "βγάζει" από το ταμείο.

• Like
Reactions: karamela
Απλώς το κράτος μας δεν δίνει φράγκο. Ακόμα και η επιδότηση των ηλεκτρικών fake είναι, πέρνει περισσότερα από το ΦΠΑ. Ουσιαστικά μειώνει απλώς τα έσοδά του, δεν "βγάζει" από το ταμείο.
Προφανώς δεν δίνει γιατί όσο πιο παλιά και πολλά αμάξια τόσο περισσότερη κίνηση, τόσο πιο πολύ βενζίνη καίμε και τόσο πιο πολλά βγάζει. Συν τα λεφτά που βγάζει από ΚΤΕΟ, σήματα κυκλοφορίας κλπ. συν καταπολεμάει και την ανεργία με τόσες χιλιάδες συνεργία για τα σαράβαλα που χαλάνε συνεχώς....win win κατάσταση είναι για αυτούς...

• Like
Reactions: athlon6401
Προς το παρον δεν θα χασει κανεις την δουλεια του ως οδηγος φορτηγων γιατι πανευρωπαικα υπαρχει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ελλειψη οδηγων με μεγαλες οικονομικες συνεπειες.

Θ αναφερθώ σε κάτι που τυχαίως εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία συζήτησης! Με αφετηρία αυτή την κατηγορία των αυτόνομων αυτοκινήτων + ότι 2 εταιρείες είναι ΕΤΟΙΜΕΣ τέλος του 26 να διαθέσουν στην αγορά ανθρωποειδή ρομπότ με εκτεταμένες λειτουργίες , μικρολειτουργείες ώστε να κάνουν αρκετές εργασίες πλέον. Εμείς στο τέλος τι ακριβώς θα κάνουμε? Καλά όχι εμείς. Η επόμενη γένια?
Να μάθει να δουλεύει η επόμενη γενια και να μη θέλει να ειναι ινφουνσερ, of, επίδομα και ντελίβερι. Φυσικά δε εννοώ οτι ολοι ειναι έτσι αλλα και τα ρομποτ ανοιγουν θέσεις εργασίας, συντηρηση, προγραμματισμός, προμήθεια, ανακύκλωση, σταθμοί φόρτισης, ανάπτυξη λογισμικού εξειδικευμένου κλπ. Και είναι κλάδος παρθένος. Στο χωράφι δε πάει κανείς, στην μουτζούρα δε πάει κανείς, επομένως ποιος θα κάνει την δουλειά? Και δε μιλάμε οτι απο μια μέρα στην άλλη ξαφινικά θα γεμίστουμε ρομπότ. Μη καταστροφολογούμε δίχως λόγο. Πάντως αν θέλει να βρεί ό άλλος δουλειά έχει μεράκι και skills, θα βρεί...

Να μάθει να δουλεύει η επόμενη γενια και να μη θέλει να ειναι ινφουνσερ, of, επίδομα και ντελίβερι. Φυσικά δε εννοώ οτι ολοι ειναι έτσι αλλα και τα ρομποτ ανοιγουν θέσεις εργασίας, συντηρηση, προγραμματισμός, προμήθεια, ανακύκλωση, σταθμοί φόρτισης, ανάπτυξη λογισμικού εξειδικευμένου κλπ. Και είναι κλάδος παρθένος. Στο χωράφι δε πάει κανείς, στην μουτζούρα δε πάει κανείς, επομένως ποιος θα κάνει την δουλειά? Και δε μιλάμε οτι απο μια μέρα στην άλλη ξαφινικά θα γεμίστουμε ρομπότ. Μη καταστροφολογούμε δίχως λόγο. Πάντως αν θέλει να βρεί ό άλλος δουλειά έχει μεράκι και skills, θα βρεί...
Θα συμφωνήσω απόλυτα στο ότι η νέα γενιά πρέπει να μάθει να δουλεύει και να ιδρώνει. Θα διαφωνίσω όμως για τις θέσεις εργασίας. Αυτές οι θέσεις είναι με ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ μικρότερη της 10ετίας στα δικά μου μάτια γιατί πολύ απλά σε 10 χρόνια θα υπάρχουν ρομπότ που θα κάνουν τη συντήρηση άλλων ρομπότ. Και οι ανθρώπινες θέσεις θα είναι είτε σε στυλ επίβλεψης ή πολύ πιο πιθανό σε στυλ επαφής με τον άνθρωπο-ιδιοκτήτη των ρομπότ. Όμως δεν νομίζω ότι είμαστε μακριά από το ρομπότ απλά να πηγαίνει για συντήρηση μόνο του και να επιστρέφει πίσω οπότε να μην υπάρχει καμία ουσιαστική ανάγκη για ανθρώπινη εργασία.