Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

@karamela δεν είναι μόνο το Γλυφάδα - Κηφισιά που είναι όντως ακραίο (απ' ότι είδα 75 km πήγαινε - έλα), μπορεί να μένει Καλλιθέα και να δουλεύει στη Μαγούλα στη βιομηχανική. Τι θα κάνει θα αλλάξει σπίτι; Από την κίνηση που έχει η Αττική θεωρώ πως τέτοιες περιπτώσεις είναι το νορμάλ και όχι η εξαίρεση. Για να πάρεις απόφαση να μετακομίσεις πρέπει να έχεις σιγουριά ότι θα είσαι στην ίδια δουλειά πολλά χρόνια αλλά ακόμα κι έτσι μπορεί να μη το κάνεις. Τα παιδιά είναι ένας ανασταλτικός παράγοντας, ειδικά αν έχουν διαμορφώσει σχέσεις - φιλίες.
Πάντα κάπου χάνεις κάπου κερδίζεις, άλλα πίστεψέ με σε βάθος χρόνου κερδισμένος βγαίνεις από την αλλαγή, πάντα μιλάμε εφόσων έχεις σταθερή δουλειά. 3 περιοχές και σχολεία άλλαξαν τα παιδιά μου, μια χαρά σε 2-3 εβδομάδες και καινούριες φιλίες έκαναν και όλα μια χαρά. Η αρχή και να το πάρεις απόφαση είναι δύσκολο, στην Ελλάδα είμαστε και δυσκοίλιοι και οτιδήποτε μας ξεβολεύει το κοιτάμε με μισό μάτι, δεν βλέπουμε τα οφέλη μακροπρόθεσμα. Το ίδιο ισχύει και για τα αμάξια, δυσκολεύεται ο κόσμος να πειστεί για τα ηλεκτρικά.

Οπως και να έχει 4 ώρες στον δρόμο την μέρα δεν είναι βιώσιμο και είσαι στα όρια του σκλάβου, κάτι πρέπει να κάνεις, τι δεν ξέρω, άλλα κάτι αν σέβεσαι την ζωή σου και τον χρόνο σου.

Παραίτηση χθες. (εκτός αν είναι 5ψήφιος ο μισθός τον μήνα).
Όλα είναι θέμα το νουμεράκι πόσο μεγάλο είναι.
Ξεχνας και την κίνηση και όλα αν είναι σοβαρό το νούμερο. Σκεφτείτε το ψύχραιμα και θα συμφωνήσετε.

Γλυφάδα - Κηφισιά? Εννοείται παραίτηση εχτές.... εντάξει αν παίρνεις 5ψηφιο το μήνα θα το δω αλλιώς!!! Ολα θέμα αριθμών είναι....άλλα πραγματικά πρέπει να έπαιρνα πολλά, πάρα πολλά για να καθόμουν σε δουλειά και να έκανα 4-5 ώρες στον δρόμο κάθε μέρα.

Νοικιάζεις το σπίτι σου (αν είναι δικό σου και δεν θες να το πουλήσεις) και τα λεφτά που θα πάρεις τα δίνεις και βρίσκεις ένα άλλο πιο κοντά στην δουλειά.

Και τον καλύτερο ενοικιαστή του κόσμου να βρεις να το νοικιάσεις, θα σε πιστολιάσει κάποια στιγμή στο ενοίκιο. Δεν το γλιτώνεις. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Άσε που αν θέλεις να τα κάνεις όλα νομότυπα.... μάλλον δεν σε συμφέρει να το νοικιάσεις καθόλου και ο νοών νοείτω.

Και δεν έχω βάλει ακόμα μέσα τα έξοδα ανακαίνισης που σίγουρα θα χρειαστεί ένα φρεσκάρισμα.

Έχω στη δουλειά συνάδελφο που μένει Πειραιά. Το έχει κάνει χρησιμοποιόντας την Αττική οδό εννοείται, μιάμιση ώρα. Ούτε και θέλω να σκεφτώ πόσο θα έκανε χωρίς να μπει στην Αττική οδό.

Ενα θα σου πω και ας είμαι απόλυτος, άξιοι της μοίρας τους...αν κάνεις κάθε μέρα Γλυφάδα Κηφισιά τρως την μισή ζωή σου στο αμάξι, συν τα έξοδα, τα νεύρα σου κλπ. Νοικιάζεις το σπίτι σου (αν είναι δικό σου και δεν θες να το πουλήσεις) και τα λεφτά που θα πάρεις τα δίνεις και βρίσκεις ένα άλλο πιο κοντά στην δουλειά...μιλάμε πάντα για δουλειά σταθερή, όχι αν τις αλλάζεις σαν τα πουκάμισα.. Στην δουλειά μου πάντως ξέρω ήδη αρκετούς που αυτό έχουν κάνει και βρήκαν την υγειά τους. Αν βάζεις την ψυχική σου υγεία, τον προσωπικό σου χρόνο, τον χρόνο που περνάς με την οικογένειά σου, άλλα και τα έξοδα, κάτω από το να μην φύγω από το αγαπημένο μου σπιτάκι και την γειτονιά μου, καλά να πάθεις, κάτσε στους δρόμους 4-5 ώρες, άλλα μην γκρινιάζεις μετά για την κίνηση, την βενζίνη κλπ.

Υ.Γ. Σε αυτές τις περιπτώσεις συμφωνώ, πάρε ηλεκτρικό αμάξι.
Αυτοί που μπορουν να το κάνουν αυτό (μετακόμιση) ειναι το 1% του πληθυσμού γενικά και όσοι δουλευουν επαρχία με δικές τους δουλειές .

Εδώ δεν ξέρεις τι θα ξημερώσει αυριο κ αν θα φας κανά πυραυλακι από τον γερο μπαμπαλή τον αμερικάνο κ θα σου πω εγώ μετά .

Δικαιολογημένα λοιπον το 99% θα διαμαρτυρεται για την κίνηση , καυσιμα κτλ .
Δεν εχουν όλοι τόσα φράγκα , ουτε δικές τους δουλειες , γι αυτό ζυγίζουν κ λένε
"εχεις παρκινκ ? ωραία πάρε ηλεκτρικό ή plugin αν αισθανεσαι ανασφάλεια "
"δεν εχεις ? πάρε συμβατικό σε βενζίνη , hybrid κτλ κ ζήσε όπως ζούσες "

Τα άλλα είναι ανακύκλωση θεωριών , διυληση του χιλιομέτρου κτλ . Ο καθένας κοιτάει την τσέπη του κ δεν κάθεται να γράψει στο excel τι κ πως . Δεν ξέραμε σε κάθε ενδεχόμενη αγορά οχήματος να βάζουμε τα excel κάτω για να δούμε αν θα φτάσουμε στην ταβέρνα να φάμε σήμερα ή μετά από 7 χρόνια κ πόσο SOT θα έχει η μπαταρία ...ΔΕΝ θα υπάρχει η ταβέρνα ή το Mall ή οι θεσεις φορτιστών ή , ή , ....Κάπου ώπα . Ολα γίνονται κ με τα ηλεκτρικά και με τα συμβατικά . Στην Ελλάδα ζούμε .

"Πόσο καιει ? Τόσο . Μου κάνει ή δεν μου κάνει "

-Ωπα, αφεντικό βρήκαμε
-Ρε τους άσχετους που φτιάχνουν τόσο χαμηλές τις γέφυρες........

:ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Υ.Γ. έτσι για μια ιδέα τι κυκλοφορεί γύρω μας. Αν πλάκωνε ο εκσκαφέας κανά Ι.Χ. δίπλα τι θα λέγαμε; Η κακιά στιγμή ε; θέλετε και ηλεκτρικά με ανάλυση δεκαετίας....

Last edited:
Και τον καλύτερο ενοικιαστή του κόσμου να βρεις να το νοικιάσεις, θα σε πιστολιάσει κάποια στιγμή στο ενοίκιο. Δεν το γλιτώνεις. Δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα. Άσε που αν θέλεις να τα κάνεις όλα νομότυπα.... μάλλον δεν σε συμφέρει να το νοικιάσεις καθόλου και ο νοών νοείτω.

Και δεν έχω βάλει ακόμα μέσα τα έξοδα ανακαίνισης που σίγουρα θα χρειαστεί ένα φρεσκάρισμα.

Έχω στη δουλειά συνάδελφο που μένει Πειραιά. Το έχει κάνει χρησιμοποιόντας την Αττική οδό εννοείται, μιάμιση ώρα. Ούτε και θέλω να σκεφτώ πόσο θα έκανε χωρίς να μπει στην Αττική οδό.
Τα λεφτά που θα χάσεις σε αυτά που λες, θα τα γλιτώσεις σε βενζίνες, Service αυτοκινήτου κλπ. και μετά κερδίζεις και άπειρες ώρες από τον χρόνο σου να τις κάνεις ότι θέλεις..άστο το έχω κάνει και για αυτό το λέω, δεν έχει κανένα νόημα να πας σε δουλειά 4 ώρες πήγαινε έλα. Δες θες να αλλάξεις σπίτι? Ψάξε άλλη δουλειά, δεν μπορεί κάτι κάπου θα βρεις πιο κοντά...και λιγότερα να παίρνεις θα τα γλιτώσεις σε βενζίνες και θα κερδίσεις και πόσες ώρες. Οι περισσότεροι Ελληνες σιγά τις δουλειές που έχουν, 3 και 10 παίρνουν, μια τέτοια δουλειά θα την βρεις κάποια στιγμή πιο κοντά σου.

Υ.Γ. 2 σπίτια έχω που νοικιάζω και 2 μαγαζιά, το ένα σπίτι πάνω από 20 χρόνια, κανένας δεν με έχει πιστολιάσει και να χάσω λεφτά πάνω από 1-2 ενοίκια, ειδικά από το ένα ακίνητο, τα λεφτά που έχω βγάλει ξεπερνάνε την αξία του όταν αγοράστηκε, ειδικά με τα ενοίκια τώρα που είναι στον θεό, βγάζεις πολλά λεφτά αν έχεις ακίνητα και τα νοικιάζεις...

Τα λεφτά που θα χάσεις σε αυτά που λες, θα τα γλιτώσεις σε βενζίνες, Service αυτοκινήτου κλπ. και μετά κερδίζεις και άπειρες ώρες από τον χρόνο σου να τις κάνεις ότι θέλεις..άστο το έχω κάνει και για αυτό το λέω, δεν έχει κανένα νόημα να πας σε δουλειά 4 ώρες πήγαινε έλα. Δες θες να αλλάξεις σπίτι? Ψάξε άλλη δουλειά, δεν μπορεί κάτι κάπου θα βρεις πιο κοντά...και λιγότερα να παίρνεις θα τα γλιτώσεις σε βενζίνες και θα κερδίσεις και πόσες ώρες. Οι περισσότεροι Ελληνες σιγά τις δουλειές που έχουν, 3 και 10 παίρνουν, μια τέτοια δουλειά θα την βρεις κάποια στιγμή πιο κοντά σου.

Υ.Γ. 2 σπίτια έχω που νοικιάζω και 2 μαγαζιά, το ένα σπίτι πάνω από 20 χρόνια, κανένας δεν με έχει πιστολιάσει και να χάσω λεφτά πάνω από 1-2 ενοίκια, ειδικά από το ένα ακίνητο, τα λεφτά που έχω βγάλει ξεπερνάνε την αξία του όταν αγοράστηκε, ειδικά με τα ενοίκια τώρα που είναι στον θεό, βγάζεις πολλά λεφτά αν έχεις ακίνητα και τα νοικιάζεις...

Θα είσαι από τους τυχερούς φαίνεται.

Το άλλο που λες έτσι απλά βρες μια άλλη δουλειά, επίσης δεν είναι τόσο απλό. Ο άλλος μπορεί να έχει χτίσει προϋπηρεσία (δηλ. μεγάλη αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης ή και αποζημίωση λόγω σύνταξης) μπορεί να έχει φτιάξει τελικώς κάτι που να μην είναι εύκολο να το αφήσει για πολλούς και διάφορους λόγους καριέρας.

Θέλω να πω, δεν είναι π.χ. εστίαση που θα πεις, δε βαριέσαι θα πάω από το ένα μεζεδοπωλείο στο άλλο για δουλειά γιατί είναι πιο κοντά και άμα δεν μου αρέσει κι εκεί πάω σε ένα άλλο παραδίπλα. Κάπως έτσι.

Τέλος πάντων για να το κλείσω εγώ από την πλευρά μου, θεωρώ πως σε 2-3 χρόνια που το αντίστοιχο Atto 2 θα φορτίζει σε 15 λεπτά ενώ θα έχουν βελτιωθεί και οι υποδομές φόρτισης, θα μπορεί εύκολα κάποιος να σκεφτεί να το προτιμήσει για κύριο αυτοκίνητο ακόμα κι αν δεν έχει δυνατότητα να φορτίζει σπίτι και πιθανότατα θα του βγαίνει και πιο οικονομικά αφού πιθανότατα η βενζίνη θα συνεχίσει να ανεβαίνει ενώ η DC φόρτιση μάλλον θα πέσει όσο αυξάνει ο ανταγωνισμός. Όπως προείπα στη Θεσσαλονίκη έχουμε επιλογές φόρτισης από 0,34 ως 0,39 - πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο του 0,52 που έχουν οι μεγάλοι πάροχοι.

Αν δεν σπάσεις αυγά, ομελέτα δεν κάνεις. Λύσεις υπάρχουν, μπορεί όχι για όλους και όχι αυτές που θα θέλαμε, άλλα υπάρχουν και σε βάθος χρόνου κερδισμένος θα βγεις αν τολμήσεις. Πάντως 4 ώρες στον δρόμο λύση δεν είναι και πρέπει να ψάξεις σοβαρά πως θα το διορθώσεις αυτό.

Εσύ είσαι καραεξαίρεση. Καταλαβέ το. ΔΕΝ φεύγει ο άλλος από το σπίτι του που δεν ξέρει τι θα πει η λέξη ενοίκιο, για να πάει να νοικιάσει. Ακόμα κι ας του έρχεται μία η άλλη.
Η αδερφή μου πούλησε το πατρικό σπίτι του άντρα της (που έμεναν εκει) στο Περιστέρι και αγόρασαν άλλο στα Βόρεια Προάστεια για να είναι πιο κοντά στην δουλειά τους, χάσανε λεφτά, άλλα κάθε μέρα κερδίζουν χρήμα από τα έξοδα μετακίνησής και κυρίως χρόνο για τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Πριν το κάνουν ο άντρα της γκρίνιαζε, θα αφήσω το σπίτι που μεγάλωσα, που ξέρω την γειτονιά, τα παιδιά θα αλλάξουν σχολείο, περιβάλλον κλπ. τα είχε βάψει μαύρα, ε αν το ρωτήσεις τώρα που πάει σε 10 λεπτά στην δουλειά και αν γίνει και κάτι γυρίζει και σπίτι άμεσα για τα παιδιά κλπ. λέει ότι ήταν η καλύτερη απόφαση που πήραν ποτέ. Η αδερφή μου στην δουλειά με τα πόδια και ο άντρας της σε 10 λεπτά με το αμάξι..ποιότητα ζωής λέγεται αυτό...αν δεν τολμήσεις μια ζωή χαμένος θα είσαι.

Πολλοί παράγοντες για την απόφαση: περιοχή σπιτιου, κατάσταση/παλαιότητα σπιτιου, κατηγορία μισθού, παιδιά . π.χ. το ανάποδο θα το έκαναν; (ΒΠ-Περιστέρι)

Edit: επίσης τελείως διαφορετικό πράγμα η πώληση και να πας αλλού (που το κάνει πολύς κόσμος) και άλλο να νοικιάσεις το ιδιόκτητο σπίτι σου για να γίνεις νοικάρης αλλού.

Last edited:
Για επαρκή ΜΜΜ έκανα λόγο, όχι για ανεπαρκή όπως της Αθήνας.

Η Αθήνα έχει 3 γραμμές μετρό, φτιάχνει άλλη μια, τράμ και δεκάδες γραμμές λεωφορείων.
Παραταύτα είναι όλα τα ΜΜΜ γεμάτα και όλοι οι δρόμοι γεμάτοι.

Να γίνει το μετρό ξαφνικά σε ανάπτυξη αντίστοιχο του Παρισίου, ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει.
Οπότε μάλλον έχουμε γίνει πολλοί για τις υποδομές της πόλης.

• Like
Reactions: DimAsi

επιμονοι οι Τογιοτακηδες
KAI OXI MONO. H ΒΜW έχει αυτοκίνητα στο τελικό στάδιο δοκιμών για να πάρουν το ΟΚ προς παραγωγή!

αν η πολη ειχε τις 20πλασιες καμερες απο αυτες που στοχευουν και να λειτουργουν αψογα θα μπορουσαν να θεσπισουν πχ την αμερικανια......οτι στην αριστερη λωριδα κινεισαι αν εχεις τουλαχιστον δυο επιβατες επιπλεον του οδηγου (οπου εχει πχ 3 λωριδες κυκλοφοριας). Και για τα ταξι εννοειται θα βοηθουσε.

Απο την αποψη οτι μετακινεις κοσμο που διαφορετικα θα εχει τα δικα του οχηματα στον δρομο

αλλα αυτο προυποθετει αντερα να το κανεις και συγκρουσεις

Η Αθήνα έχει 3 γραμμές μετρό, φτιάχνει άλλη μια, τράμ και δεκάδες γραμμές λεωφορείων.

Να γίνει το μετρό ξαφνικά σε ανάπτυξη αντίστοιχο του Παρισίου, ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει.

H ανεπάρκεια είναι διαρκής διαχρονικά καθώς προστίθενται περισσότερα ΜΜΜ.

Το πρόβλημα είναι στη διαχείρηση της ανάπτυξης των ΜΜΜ καθώς μεγαλώνουν οι υποδομές και όχι το αντίθετο.

Από τη δεκαετία του 90 που ξεκίνησε το μετρό έως σήμερα έχουν περάσει πολλές δεκαετίες. Αντί για 200+ σταθμούς που θα έπρεπε να είχαμε έχουμε λίγο πάνω από το 1/4 από αυτούς.

Η δικαιολογία λοιπόν δεν είναι ότι έχουμε γίνει πολλοί για τις υποδομές, αλλά ότι οι υποδομές δεν αναπτύχθηκαν όπως έπρεπε κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Είναι θέμα σχεδιασμού αφενός και προτεραιοτήτων όμως από την άλλη. Όταν αναπτύσεις ασύμμετρα τις υποδομές, σημαίνει ότι δεν κάνεις σωστό σχεδιασμό και τίποτε άλλο. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν ανέπτυξες τις υποδομές, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης που ακολουθούν είναι τόσο μικρός που στην κυριολεξία μαραζώνουν.

Δεν δέχομαι ως δικαιολογία συνεπώς ότι είμαστε πολλοί. Δέχομαι ότι δεν είμαστε επαρκείς για να αναπτύξουμε συμμετρικά... οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα.

5εκ άτομα είμαστε, τι να φτάσουν αυτά που έχουμε....θέλουμε 3 φορές παραπάνω λεωφορεία και τουλάχιστον άλλες 3 γραμμές μετρό για να στρώσει κάπως η κατάσταση. Ισως ανασάνουμε λίγο σε μερικά χρόνια με την νέα γραμμή, θα δείξει.

Το πρόβλημα είναι στη διαχείρηση της ανάπτυξης των ΜΜΜ καθώς μεγαλώνουν οι υποδομές και όχι το αντίθετο.

Από τη δεκαετία του 90 που ξεκίνησε το μετρό έως σήμερα έχουν περάσει πολλές δεκαετίες. Αντί για 200 σταθμούς που θα έπρεπε να είχαμε έχουμε λίγο πάνω από το 1/4 από αυτούς.

Η δικαιολογία λοιπόν δεν είναι ότι έχουμε γίνει πολλοί για τις υποδομές, αλλά ότι οι υποδομές δεν αναπτύχθηκαν όπως έπρεπε κατά τη διάρκεια του χρόνου.

Είναι θέμα σχεδιασμού αφενός και προτεραιοτήτων όμως από την άλλη. Όταν αναπτύσεις ασύμμετρα τις υποδομές, σημαίνει ότι δεν κάνεις σωστό σχεδιασμό και τίποτε άλλο.
Υπάρχει λόγος που το κάνουν, πάς με το αμάξι σου κολλάς στην κίνηση και πληρώνεις βενζίνη που το 50%+ είναι φόροι. Win Win για το κράτος.

5εκ άτομα είμαστε, τι να φτάσουν αυτά που έχουμε....θέλουμε 3 φορές παραπάνω λεωφορεία και τουλάχιστον άλλες 3 γραμμές μετρό για να στρώσει κάπως η κατάσταση. Ισως ανασάνουμε λίγο σε μερικά χρόνια με την νέα γραμμή, θα δείξει.

Όχι. Η γραμμή 4 έχει σχεδιαστεί για να αποσυμφορήσει τους κεντρικούς σταθμούς της γραμμής 3 ειδικά τον σταθμό του Συντάγματος. Δεν σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει περιοχές που δεν έχουν μετρό αλλά για να αποσυμφορήσει το ήδη υπάρχον δίκτυο μετρό κυρίως.
Δες πόσο παράλληλα κινείται με τις άλλες γραμμές και θα καταλάβεις.

Τι έγραφα πριν για την ασύμμετρη ανάπτυξη; Ράβε ξήλωνε δουλειά να μη σου λείπει και μπάλωμα στο μπάλωμα.

Από τη δεκαετία του 90 που ξεκίνησε το μετρό έως σήμερα έχουν περάσει πολλές δεκαετίες. Αντί για 200 σταθμούς που θα έπρεπε να είχαμε έχουμε λίγο πάνω από το 1/4 από αυτούς.

Είναι θέμα σχεδιασμού αφενός και προτεραιοτήτων όμως από την άλλη. Όταν αναπτύσεις ασύμμετρα τις υποδομές, σημαίνει ότι δεν κάνεις σωστό σχεδιασμό και τίποτε άλλο. Η πραγματικότητα είναι ότι όχι μόνο δεν ανέπτυξες τις υποδομές, αλλά ο ρυθμός ανάπτυξης που ακολουθούν είναι τόσο μικρός που στην κυριολεξία μαραζώνουν.

Δεν δέχομαι ως δικαιολογία συνεπώς ότι είμαστε πολλοί. Δέχομαι ότι δεν είμαστε επαρκείς για να αναπτύξουμε συμμετρικά... οτιδήποτε σε αυτή τη χώρα.

200 σταθμούς μόλις; Γιατί όχι 300;
Δεν ξέρω από που προκύπτει τέτοιο "entitlement", αίσθημα δικαιωματικότητας. 260 έχει το μετρό του Λονδίνου, ξεκίνησε το 1863, σε εποχή που ήταν παγκόσμια αυτοκρατορία.

Ενδεικτικά οι 15 σταθμοί της γραμμής 4 κοστίζουν 2 δις.

• Like
Reactions: DimAsi