Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,996
Τάσο δεν ξέρω πότε πήγες τελευταία φορά.Λάθος πολη. Πήγαινε μια βόλτα στο Κάϊρο να γελάσεις. Απόλυτος συνδυασμός στόλου+κίνησης+δρόμων+συμπεριφοράς. Ταμάμ μιλάμε.
Να προσπαθούν σε 2 λωρίδες να χωρέσουν 4 σειρές αμάξια ....και οι τροχονόμοι σε μιά γωνιά να γελάνε..
Δεν υπήρχε ούτε ένα αμάξι αγρατζούνιστο.
Όταν πήγα πρώτη φορά 2004-2005 ήταν ταξίδι στο χρόνο με όλη τη σημασία το Κάιρο σε σχέση με το στόλο των οχημάτων. Αν πας τώρα θα δεις ότι τα οχήματα από την εποχή του Νόε έχουν σχεδόν εξαφανιστεί και υπάρχουν πολλά 5-10 ετών Κινέζικα, που είναι και ο βασικός λόγος που ο στόλος έχει ανανεωθεί.
Έβαλα το chatgpt να το τσεκάρει, αν όντως ισχύει αυτό ή αν ήταν λανθασμένη η εντύπωσή μου.

Άρα η αρχική εικόνα ήταν όντως σωστή.
Μετά όμως το chatgpt μου είπε ότι βγήκε νομοθεσία που υποχρέωσε την αλλαγή του στόλου των ταξί, πολλά από τα οποία ήταν 40+ ετών και ήταν ο βασικός λόγος για την εικόνα τωσ σαράβαλων. Μέχρι το 2015 αποσύρθηκε περίπου ο μισός στόλος ταξί κάπου 45,000 οχήματα.
Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα για το σήμερα σε σχέση με την ηλικία του στόλου αν και υπολογίζεται ότι το 1/4 είναι άνω των 30 ετών. Και κάτι ακόμη σημαντικό είναι ότι το 2005 υπήρχαν 3.66 εκ. αυτοκίνητα στη χώρα ενώ σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 11 εκ. οπότε το χάος σίγουρα έχει χειροτερεύσει.
Συνολικά το μόνο σίγουρο είναι ότι τα ταξί είναι απείρως καλύτερα σήμερα. Επίσης αν πάτε το uber δουλεύει πολύ καλά, πληρώνεις τις ντόπιες ταρίφες και τα περισσότερα είναι καθαρά.



















