Daihatsu Cuore. Ύστερα από δύο χρόνια χρήσης και μικρές αποδράσεις από Αθήνα, μπορώ να πω ότι :
1) Η οικονομία του είναι πολύ σχετική, αφού ο μέσος όρος κατανάλωσης, είναι κοντά στα 6,2/100χλμ και για να πέσει κάτω από τα 6, θα πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (σταθερή ταχύτητα κλπ). Δεν "συμπαθεί" καθόλου τις αλλαγές ταχυτήτων.
2)Στην πράξη, καίει 1,3λίτρο λιγότερο από το Yaris 1300 του 2001.
3) Η σιγουριά που σου δίνει σε ανοιχτό δρόμο με λίγο αέρα και με ταχύτητα 100-120χλμ, είναι παρόμοια με "βάρκας".
4)Ο εξοπλισμός του, τουλάχιστον το 2008 που το είχα πάρει είναι επιεικώς άθλιος. Ακόμα και το CDplayer, μην περιμένετε MP3, είχε την καλωδίωση και το FADER για ηχεία στις πίσω πόρτες αλλά... ηχεία δεν υπήρχαν. Τους αρκούσαν τα άθλια εργοστασιακά. Η αντικατάσταση του υπάρχοντος CDplayer, δεν γίνεται εύκολα γιατί το σχήμα του είναι ήταν αυτό των καινούργιων MULTIMEDIA, (Μη χ...) οπότε χρειάστηκε πατέντα να προσαρμοστεί, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο που το αντικατέστησα, η αντιπροσωπεία δεν είχε φέρει θήκη. Και σιγά μην έδινα 500+ , για να επενδύσω στο Cuore αφού...
5 ...ο θόρυβος που περνάει από την κύλιση στο δρόμο είναι απαράδεκτος. Δεν μιλώ για το θόρυβο του κινητήρα στις ψηλές στροφές, που τον περίμενα αφού είχα διαβάσει.
Το δοχείο για τους καθαριστήρες, είναι απελπιστικά μικρό. Κάθε λίγο χρειάζεται συμπλήρωμα.
Υπάρχουν βέβαια και θετικά. Όπως το ότι έχει απίστευτους χώρους. Εγώ για παράδειγμα, με 1,90 ύψος, κάθομαι άνετα στις πίσω θέσεις με τραβηγμένα τα μπροστινά καθίσματα τελείως πίσω!!!
Και βέβαια, στα 30000χλμ που έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν έχει ζητήσει τίποτα.
Αυτά παιδιά, από πρώτο χέρι.
Υ.Σ. Το είχα ψάξει αρκετά τότε. Μετά από ένα μήνα αφού το είχα αγοράσει, είδα το καινούργιο το SUBARU Justi στο δρόμο. Πήγα στην έκθεση, το είδα, μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μέχρι εκεί. Δεν το έψαξα παραπέρα γιατί ήδη είχα στενοχωρηθεί με την επιλογή μου.
Τέλος, μία συμβουλή. Οδηγήστε το. Οδηγήστε το αυτοκίνητο που θέλετε να πάρετε, μαζί με άλλα ίδιας κατηγορίας.