Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Καλησπέρα παιδιά.

Εγώ θα προτείνω ένα μτχ smart diesel.
Τρελλή οικονομία φίλε μου......
Μιλάω με συνετή οδήγηση 3,5lit , και με max κατανάλωση
τα 4,5lit.

.....και καθάρισες.

smart για να κάνει 90-100 χλμ. καθημερινά σε επαρχιακούς δρόμους;;; μάλλον όχι η καλύτερη επιλογή. Να λέγαμε για μέσα σε πόλεις ναι.

Η κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους, χωρίς φανάρια και με ταχύτητες από 70 έως 100 χλμ/ώρα είναι από τις συνθήκες κίνησης που απαιτούν την μικρότερη συγκριτικά κατανάλωση.

Οποιοδήποτε όχημα με σύγχρονο κινητήρα, οδηγείται υπό αυτές τις συνθήκες, επιτυγχάνει την μικρότερη κατανάλωση. Πάρε ένα αυτ/το που να σε καλύπτει από πλευράς ασφάλειας, αξιοπιστίας και να σου αρέσει.

Σε τελική ανάλυση, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και το ΠΩΣ οδηγείς,πέρα από το,ΤΙ οδηγείς.

Για να προτείνω κάτι, αν θες μικρό, Honda Jazz, αν θες μεγαλύτερο Toyota Yaris.

Τέλος, πιστεύω, ότι πριν απο οποιαδήποτε επιλογή πρέπει να σκεφτείς και το θέμα της συντήρησης και εκεί τα πράγματα είναι...δύσκολα.

Για να προτείνω κάτι, αν θες μικρό, Honda Jazz, αν θες μεγαλύτερο Toyota Yaris.

Το Jazz ειναι μεγαλυτερο σε διαστασεις απο το Yaris...

Και το i20 diesel που αναφερθηκε θεωρω οτι ειναι καλη λυση...

To Yaris 1330 cc την φούλ έκδοση,την πήρα πρόσφατα για την γυναίκα μου-το ήθελε οπωσδήποτε,αυτό και μόνο αυτό....Κατασκευάζεται στην Γαλλία πλέον κι όχι στην Ιαπωνία(είχε πρίν το γιαπωνέζικο χιλιάρι).

Το κιβώτιο με τις 6 πλέον ταχύτητες είναι κακό και πολλές φορές "μπερδεύεται" ή δεν κουμπώνει άμεσα η ταχύτητα,ειδικά τον πρώτο καιρό μέχρι να "στρώσει" είναι πιό δράμα.Η αίσθηση οδήγησης είναι αρκετά ασαφής,όπως και το τιμόνι.Τα πεντάλ επίσης δεν έχουν σαφή αίσθηση κι ιδιάιτερα τα φρένα δεν είναι καθόλου καλά ρυθμισμένα(μεγάλη διαδρομή πεντάλ κι απόστασης σταματήματος).Η ποιότητα κατασκευής εσωτερικά,είναι καλύτερη απο το προηγούμενο γιαπωνέζικο,αλλά πάλι υστερεί αρκετά του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού.Γενικά καίει...Αν κάποιος θέλει το συγκεκριμένο οπωσδήποτε,άς πάει στο χιλιάρι.

Γενικά με τόσα λεφτά(15000+) αισθάνομαι ότι την πάτησα...Αυτή είναι ευτυχής...

Last edited:
τώρα θα μου πεις οτι κρίνω εκ του αποτελέσματος αλλά έχω την εντύπωση οτι έπρεπε να προτιμήσεις το jazz..

Το τζαζ ήθελα να πάρει κι εγώ...Αλλά με τις γυνάικες δεν βγάζεις άκρη.Είχε πρίν το γιαπωνέζικο 1000αρι και πίστευε,ότι έτσι θα έιναι και το νέο...

Η πλάκα είναι,ότι έτσι νομίζει ακόμα...

Χαζή ερώτηση: Αν προσπαθήσει κανείς να κάνει το αυτοκίνητό του start-stop σβήνοντας τη μηχανή στα φανάρια, θα δει οικονομία? Ή για την επανεκίνηση του κινητήρα καταναλώνεται παραπάνω καύσιμο από αυτό που θα χανόταν αν τον αφηνες αναμμένο στο φανάρι?

το start - stop στους σύγχρονους κινητήρες φαίνεται να δουλεύει πολύ καλά γιαυτό οι εταιρίες επιλέγουν να εξοπλίζουν μ' αυτό όλο και περισσότερα μοντέλα.

αλλά το να το κάνεις εσύ χειροκίνητα.. δεν ξέρω..

Οκ,ευλογώ τα γένια μου τώρα,αλλά όλα τα καινούρια μοντέλα της Hyundai (ήτοι i10 ,i20, i30) είναι της τεχνολογίας Blue.
Δηλαδή Start & Stop στα φανάρια κλπ.

Αξίζει να το δείς..:Banane0:

Λοιπον το Polo της γυναικας μου εβγαλε και αλλη βλαβη (ψυγειο air condition) οποτε εχουμε συνολικα στα 4,5 χρονια και 41,000 χιλιομετρα...

-Καπακι κινητηρα στα 25,000 χιλιομετρα
-Απωλεια υγρων air condition στα 32,000 χιλ.
-Ψυγειο air condition στα 41,000 χιλ.

Αυτα + τριγμοι ταμπλο + τριγμοι πισω αναρτησης (ελεγχθηκε αλλα δεν βρεθηκε τιποτα , ολα τα Polo ετσι κανουν) + λαμπακι "ελεγξτε ηλ. κινητηρα" που αναβε παλιοτερα χωρις λογο ειναι τα προβληματα που εχει βγαλει...οχι και λιγα θα ελεγα...

Τα αναφερω μηπως και αποφυγει κανεις αλλος την συγκεκριμενη μαρκα και σωθει...

Στο θεμα μας τωρα , μετα το τελος του καλοκαιριου παμε για αλλο αμαξι πολης , πρεπει να εχει 5 πορτες , να ειναι αν γινεται οικονομικο ενω καλη οδικη συμπεριφορα , ασφαλεια , αξιοπιστια , εγγυηση κτλ. ολα μετρανε...θα προτιμουσε η γυναικα μου να μην ξεπερνα σε μεγεθος το Polo (3.85 m) λογω παρκαρισματος...

Αρχικες σκεψεις...

-Hyundai i20 1.2/1.4
-Nissan Micra 1.2 (το νεο που ερχεται Οκτωβρη)
-Chevrolet Spark 1.2
-Seat Ibiza (λιγο μεγαλο σε μηκος αυτο αλλα βλεπουμε)

Nissan Pixo , Suzuki Alto κτλ. απορρίπτονται λογω ασφαλειας (μολις 3 αστερια στο EuroNCAP)...

Diesel απορριπτονται λογω αυξημενης τιμης , εκτος και αν υπαρχει καποιο που κοστιζει οσο το αντιστοιχο βενζινοκινητο και παντως οχι πανω απο 12-13,000 ευρω το πολυ...

Ειμαι ανοιχτος και σε αλλες προτασεις...

Ξεχασα να αναφερω στα υποψην και το νεο Suzuki Swift 1.2 που ερχεται σε κανα διμηνο...

Ξεχασα να αναφερω στα υποψην και το νεο Suzuki Swift 1.2 που ερχεται σε κανα διμηνο...
Το οποίο βέβαια σε σχέση με αυτό που κυκλοφορεί σήμερα είναι πολύ άσχημο(μόνο το εσωτερικό είναι ωραίο)!

Το καινούριο swift δε μπορώ να ξέρω πως θα είναι, πάντως μακάρι να είναι σαν το σημερινό. Κρατήματα σε στροφές απίστευτα, κατανάλωση σχετικά φυσιολογική (6.8-7 λίτρα στα 100χλμ), μηχανικά πολύ αξιόπιστο. Βέβαια, από εσωτερικό, πλαστικά, τριγμούς και τα λοιπά μην έχετε και υπερβολικές απαιτήσεις. Αν και λίγο ακριβό για το μέγεθος του, πιστεύω ότι για αμάξι πόλης (και όχι μόνο) είναι ότι πρέπει, ειδικά αν η σύζυγος είναι και γκαζιάρα.

Το ειχε μια συναδελφος το Swift και μου φανηκε αρκετα καλο μια φορα που μπηκα μεσα πριν 1-2 χρονια , το μονο παραπονο της ηταν τα συχνα σερβις (καθε εξι μηνες) που κοστιζαν κατα την αποψη της αρκετα...

Βεβαια και στο Polo που εχει σερβις μια φορα το χρονο διναμε πανω απο 240-250 ευρω...

Daihatsu Cuore. Ύστερα από δύο χρόνια χρήσης και μικρές αποδράσεις από Αθήνα, μπορώ να πω ότι :
1) Η οικονομία του είναι πολύ σχετική, αφού ο μέσος όρος κατανάλωσης, είναι κοντά στα 6,2/100χλμ και για να πέσει κάτω από τα 6, θα πρέπει οπωσδήποτε να βγούμε σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας (σταθερή ταχύτητα κλπ). Δεν "συμπαθεί" καθόλου τις αλλαγές ταχυτήτων.
2)Στην πράξη, καίει 1,3λίτρο λιγότερο από το Yaris 1300 του 2001.
3) Η σιγουριά που σου δίνει σε ανοιχτό δρόμο με λίγο αέρα και με ταχύτητα 100-120χλμ, είναι παρόμοια με "βάρκας".
4)Ο εξοπλισμός του, τουλάχιστον το 2008 που το είχα πάρει είναι επιεικώς άθλιος. Ακόμα και το CDplayer, μην περιμένετε MP3, είχε την καλωδίωση και το FADER για ηχεία στις πίσω πόρτες αλλά... ηχεία δεν υπήρχαν. Τους αρκούσαν τα άθλια εργοστασιακά. Η αντικατάσταση του υπάρχοντος CDplayer, δεν γίνεται εύκολα γιατί το σχήμα του είναι ήταν αυτό των καινούργιων MULTIMEDIA, (Μη χ...) οπότε χρειάστηκε πατέντα να προσαρμοστεί, τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο που το αντικατέστησα, η αντιπροσωπεία δεν είχε φέρει θήκη. Και σιγά μην έδινα 500+ , για να επενδύσω στο Cuore αφού...
5 ...ο θόρυβος που περνάει από την κύλιση στο δρόμο είναι απαράδεκτος. Δεν μιλώ για το θόρυβο του κινητήρα στις ψηλές στροφές, που τον περίμενα αφού είχα διαβάσει.
Το δοχείο για τους καθαριστήρες, είναι απελπιστικά μικρό. Κάθε λίγο χρειάζεται συμπλήρωμα.
Υπάρχουν βέβαια και θετικά. Όπως το ότι έχει απίστευτους χώρους. Εγώ για παράδειγμα, με 1,90 ύψος, κάθομαι άνετα στις πίσω θέσεις με τραβηγμένα τα μπροστινά καθίσματα τελείως πίσω!!!
Και βέβαια, στα 30000χλμ που έχει κάνει μέχρι τώρα, δεν έχει ζητήσει τίποτα.
Αυτά παιδιά, από πρώτο χέρι.-bye-

Υ.Σ. Το είχα ψάξει αρκετά τότε. Μετά από ένα μήνα αφού το είχα αγοράσει, είδα το καινούργιο το SUBARU Justi στο δρόμο. Πήγα στην έκθεση, το είδα, μου άρεσε πάρα πολύ αλλά μέχρι εκεί. Δεν το έψαξα παραπέρα γιατί ήδη είχα στενοχωρηθεί με την επιλογή μου.
Τέλος, μία συμβουλή. Οδηγήστε το. Οδηγήστε το αυτοκίνητο που θέλετε να πάρετε, μαζί με άλλα ίδιας κατηγορίας.