AZBox Elite/Premium, part II

Γειά σε όλους
είμαι και γω κάτοχος ένος AZBOX PREMIUM (εδώ και δυό μέρες), πριν είχα έναν PREMIUMX 7100PGU.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με LINUXATO δέκτη και πάω ψάχνοντας, οπότε κάθε βοήθεια από σας είναι ευπρόσδεκτη.
(όντως με το τελευταίο beta patch δεν δούλευε το WiFi)

Αlex εχεις δοκιμασει mkv 1080p απο δικτυο γιατι σε μενα κανει συνεχεια σπασιματα στην εικονα,αν μεταφερω το αρχειο στον εσωτερικο σκληρο παιζει οκ

Θα δοκιμάσω σε λίγο αλλά γενικά δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα σε αρχεία 1080p.

Κολλήματα βλέπω μόνο σε ορισμένα βαριά .mkv 1080p των ομάδων Eureka & Wiki απ' όπου και να τα παίξω, λόγω του πολύ υψηλού bitrate το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί ο δέκτης (όπως και ο DM800)

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Γειά σε όλους
είμαι και γω κάτοχος ένος AZBOX PREMIUM (εδώ και δυό μέρες), πριν είχα έναν PREMIUMX 7100PGU.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με LINUXATO δέκτη και πάω ψάχνοντας, οπότε κάθε βοήθεια από σας είναι ευπρόσδεκτη.
(όντως με το τελευταίο beta patch δεν δούλευε το WiFi)
Καλώς τον!
Δεν έχει ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας ο δέκτης και είναι πολύ φιλικός με τον χρήστη.
Καλές περιπλανήσεις!

Και σαν νέοπας που είμαι να και η πρώτη ερώτηση.
Κάθε patch που βγαίνει έχει και τις διορθώσεις όλων των προηγούμενων;

Ασφαλώς bertsi όπως γίνεται με όλα τα firmware σε όλους τους δέκτες.

Όποιος έχει πρόβλημα με το wifi μπορεί να μου πει τα βήματα που κάνει για να βοηθήσω μιας και εγώ συνδέομαι κανονικά?

Ευχαριστώ TSAK
με τo επίσημο beta 0.9.3877 δεν υπήρχε πρόβλημα στην δικτύωση, βάζοντας όμως το τελευταίο 0.9.4075-patch.bin διαπίστωσα ότι δεν μπορούσε να συνδεθεί με το router. Οπότε γύρισα πάλι στην πρώτη.

Την ίδια διαδικασία έκανα και τις 2 φορές.
επέλεγα WiFi
έβλεπα το δίκτυο μου
το επέλεγα μετά επέλεγα την κρυπτογράφηση
και μετά το κλειδί. αυτά

Και μια ακόμα ερώτηση μιας και βλέπω το τόξο σου από 42Ε εώς 30W
σε ποιό δορυφόρο έχεις κεντράρει;
εγώ έχω στο κέντρο τον ASTRA 3 στις 23,5 αλλά με τίποτα δεν μπορώ να φέρω HISPASAT.
Καμμιά βοήθεια;

Χωρίς κλειδί συνδέεται?Τι κλείδωμα χρησιμοποιείς?Λογικά μετά το κλειδί επέλεγες ρύθμιση?

Κοίτα, αφού συνδέθηκε κανόνικα με το επίσημο beta 2 φορές ενώ με το τελευταίο όχι, μάλλον έχει πρόβλημα το τελευταίο patch. Το πρόβλημα απ´ ότι είδα σε προηγούμενο post το συνάντησε κι άλλος.

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

0.9.4075 patch.bin...'disable of telnet service'...

Γιατί αυτό? Δεν χρειάζεται πλέον το telnet?
Εξακολουθεί να υπάρχει, απλά τώρα έχεις τη δυνατότητα να το απενεργοποιήσεις αν θέλεις.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις 'AlexT'!

Τώρα μπορεί να βοηθήσει κάποιος και να πεί γιατί στο πρόγραμμα ACC ενώ έχουμε κανονική σύνδεση telnet & ftp, σε διάφορες άλλες λειτουργίες όπως πχ στην καρτέλλα Tools1...'get azbox status'...βγάζει μήνυμα 'Login incorrect - Username :root, Password:azbox' και μετά βγάζει μήνυμα 'Runtime error 40006 wrong protocol or connection state for the required transaction or request'? ...οπότε και βγαίνει εκτός το ACC!
Αυτό συμβαίνει μάλιστα στις περισσότερες λειτουργίες του ACC! δηλ. το πρόγραμμα αυτό είναι ακόμα δοκιμαστικό?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Αlex εχεις δοκιμασει mkv 1080p απο δικτυο γιατι σε μενα κανει συνεχεια σπασιματα στην εικονα,αν μεταφερω το αρχειο στον εσωτερικο σκληρο παιζει οκ
Τελικά μετά από χθεσινοβραδινή δοκιμή διαπίστωσα κι εγώ το ίδιο. Σπασίματα κατά την αναπαραγωγή .mkv αρχείων (1080p) που καθιστούν αδύνατη την θέαση.

Αφου πηρα τον δεκτη και εχω συνδεσει πανω ενα σταθερο (δυο ματια) και ενα κινητο πιατο εχω το εξης προβλημα.
Οταν βρισκω με το κινητο πιατο ενα δορυφορο και το κανω save μετα απο λιγο δεν τον βρισκει με αποτελεσμα να μου βγαζει "οχι σημα".
Αν μπορει καποιος να υποθεσει τη κανω λαθος ή να μου περιγραψει τη διαδικασια ευρεσης και αποθηκευσης των δορυφορων θα ημουν ευγνωμον.
Ευχαριστω για ολα.

Μετά απο πολλές προσπάθειες κατάφερα τελικα να κάνω το CCcam να δουλέψει.Το επόμενο βήμα είναι το web interface το οποίο με τίποτα δεν λέει να ξεκινήσει.Μήπως μπορεί κάποιος φίλος να δώσει λίγο help. Δοκίμασα κανα 2 τρόπους αλλα τίποτα!!