AZBox Elite/Premium, part II

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

να συνδεσω το δισκο με το pc εχω εξωτερικο. και αμα τον φορμαρω μεσω του δεκτη δεν θα τον βλεπει το pc
Εναλλακτικα μπορεις να ξεκινησεις το pc με μια διανομη linux π.χ ubuntu σε live μορφη και να βλεπεις κανονικα το δισκο σου αλλα και να τον φορμαρεις σε ext3.

Ταχυτητες ?????
Δεν αυγκρινεται usb με sata. Ηθελα να μεταφερω αρκετα giga στον εσωτερικο απο usb εξωτερικο ή με ftp και μου θυμισε αλλες εποχες. Συνδεσα το δισκο στο pc και εγινε η δουλεια μου 25 φορες πιο γρηγορα αν θυμαμαι καλα και το κυριοτερο εγινε απροβληματιστα γιατι και με usb αλλα και με ftp νομιζα δεν θα τελειωσω ποτε με τοσα κρασαρισματα.

Σωστος γιατι που φανηκε περιεργο ολα ειναι για πολυ μικρα αρχεια ..μια φορα πηγα με ftp να περασω picon και τα ιδα ολα.....

pethia evala sto azbox premuim+ enigma2 gia cccam kai doulevei mia xara alla to media player ta epexe.an valeis enigma2 douleveu mia xara alla to media player crash.

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

pethia evala sto azbox premuim+ enigma2 gia cccam kai doulevei mia xara alla to media player ta epexe.an valeis enigma2 douleveu mia xara alla to media player crash.
Καλώς ήρθες αλλά γράφουμε ελληνικά εδώ οπότε ξαναγραψτω από την αρχή

Καλησπέρα.
Έχω τον AZBOX premium με περασμένο το firmware 2011.04.14azbox-0.9.5306-patch.bin.
Στο μηχάνημα έχω έναν 2,5 WD Scorpion blue 320GB.
Το πρόβλημα που έχω είναι ότι ενώ όλα λειτουργούν κανονικά όταν κάνω RECORD και σταματήσω την εγγραφή κολαει το κανάλι που βλέπω. Για να ξεκολλήσει πρέπει να αλλάξω κανάλι και έπειτα πάλι όλα λειτουργούν οκ.
Εννοείτε ότι το δοκίμασα και με και χωρίς την επιλογή για Timeshift.
Ξέρει κάνεις κάτι γι’ αυτό το πρόβλημα και πως μπορώ να το λύσω?
Υπάρχει μήπως κάποια άλλη έκδοση firmware που δοκιμάσατε να να παίζει οκ?
Ευχαριστώ και περιμένω την βοήθεια σας

Λοιπόν παιδιά μετά από παρά μα παρά πολλές δοκιμές έφτασα σε ένα σημείο που πιστεύω ότι όσοι γνωρίζουν μπορούν να βοηθήσουν.
Τελικά δοκίμασα 3,5” HDD αλλά το πρόβλημα δεν ήταν τελικά εκεί. Όταν δοκιμάσω να γράψω FreeToAir κανάλια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάω να γράψω Ν*Β* η οποία παίζει μέσω οικιακού καλωδιακού σπλι**ρ (το οποίο και δεν απαγορεύεται).
Λοιπόν από τα λίγα που γνωρίζω (και τα οποία δυστυχώς έμαθα μόνος μιας και όσοι γνωρίζουν από δορυφορικά δεν είναι διαθεμένοι να μοιραστούν ούτε τις γνώσεις ούτε τις εμπειρίες τους) προκειμένου να διαβάζει το Reader του δέκτη Irdeto, έβαλα ένα Plug-in το Openxcan που έχει μαζί του και το Multicas. Όταν έχω αυτά μέσα διαβάζει οκ την Irdeto αλλά έχω το πρόβλημα με το record που είχα αναφέρει στο αρχικό μου post.
Μήπως πρέπει να βάλω και κάποιο ακόμα Plug-in ώστε να μην έχω το κόλλημα στο record.
Αν ναι ποιο είναι αυτό και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω αν χρειάζονται. Επίσης από πού μπορώ να το βρω κατά προτίμηση να το κατεβάσω αν γίνεται μέσω Internet από τον δέκτη
ή να το περάσω με Usb.
Αν δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μπορεί να μου υποδείξει κάποιος ένα δέκτη που να μπορεί να κάνει σωστά 5 πραγματάκια που χρειάζομαι χωρίς να χρειαστεί να είμαι Guru.
Να είναι HD
Να διαβάζει IRDETO
Να έχει TimeShift
Να είναι pvr
Να μπορεί να συμπεριλάβει στο Record κομμάτι και πριν από την στιγμή που παταω το κουμπί Rec (όπως έκανε και πριν 5 χρόνια ο Relook που ακόμα έχω)
Σημειωτέον όλα τα παραπάνω εκτός από το τελευταίο τα κάνει με εξαιρετική άνεση και χωρίς κόπο ο Antidream τον οποίο όλοι κοροϊδεύουν.
Αν κάποιος έχει 2 κοματια Antidream MX 800 και προτιμά να έχει τον AZBOX HD PREMIUM δέχομαι αυτομάτως την ανταλλαγή

Last edited:
Nεα για Enigma 2

@Everyone

New image will include a new mediaplayer library. This will be used for movie playback.

because it's a whole new library not all functions will be supported yet, but performance will be much better. Similar functionality (and maybe more) as official firmware will be added in the next weeks

External srt subs will not yet be supported in initial release on sunday. I will try to add this options as high prio next week (but no promises). When added I hope compatibility of srt files will be the same as on official firmware

και υποστηριξη cardreader απο οτι λενε οι developers..

Και ένα βίντεο με αλλαγές καναλιών στο RC13 που έρχεται. Το μαϊμουδάκι και ο χαμαιλέοντας στο Einsfestival HD έχουν γίνει οι καλύτεροί μου φίλοι. Όποιος έρχεται σπίτι και με ρωτάει τι είναι εφτούνο το HD αυτό το κανάλι του βάζω...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Και ένα βίντεο με αλλαγές καναλιών στο RC13 που έρχεται. Το μαϊμουδάκι και ο χαμαιλέοντας στο Einsfestival HD έχουν γίνει οι καλύτεροί μου φίλοι. Όποιος έρχεται σπίτι και με ρωτάει τι είναι εφτούνο το HD αυτό το κανάλι του βάζω...
Δεν πιστευω να ειναι προϊόν μοντάζ και να αφαιρεσανε τις πρασινες οθονες...
Αστειεύομαι βεβαια...:Banane0:

Λοιπόν παιδιά μετά από παρά μα παρά πολλές δοκιμές έφτασα σε ένα σημείο που πιστεύω ότι όσοι γνωρίζουν μπορούν να βοηθήσουν.
Τελικά δοκίμασα 3,5” HDD αλλά το πρόβλημα δεν ήταν τελικά εκεί. Όταν δοκιμάσω να γράψω FreeToAir κανάλια δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν πάω να γράψω Ν*Β* η οποία παίζει μέσω οικιακού καλωδιακού σπλι**ρ (το οποίο και δεν απαγορεύεται).
Λοιπόν από τα λίγα που γνωρίζω (και τα οποία δυστυχώς έμαθα μόνος μιας και όσοι γνωρίζουν από δορυφορικά δεν είναι διαθεμένοι να μοιραστούν ούτε τις γνώσεις ούτε τις εμπειρίες τους) προκειμένου να διαβάζει το Reader του δέκτη Irdeto, έβαλα ένα Plug-in το Openxcan που έχει μαζί του και το Multicas. Όταν έχω αυτά μέσα διαβάζει οκ την Irdeto αλλά έχω το πρόβλημα με το record που είχα αναφέρει στο αρχικό μου post.
Μήπως πρέπει να βάλω και κάποιο ακόμα Plug-in ώστε να μην έχω το κόλλημα στο record.
Αν ναι ποιο είναι αυτό και τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω αν χρειάζονται. Επίσης από πού μπορώ να το βρω κατά προτίμηση να το κατεβάσω αν γίνεται μέσω Internet από τον δέκτη
ή να το περάσω με Usb.
Αν δεν υπάρχει λύση στο πρόβλημα μπορεί να μου υποδείξει κάποιος ένα δέκτη που να μπορεί να κάνει σωστά 5 πραγματάκια που χρειάζομαι χωρίς να χρειαστεί να είμαι Guru.
Να είναι HD
Να διαβάζει IRDETO
Να έχει TimeShift
Να είναι pvr
Να μπορεί να συμπεριλάβει στο Record κομμάτι και πριν από την στιγμή που παταω το κουμπί Rec (όπως έκανε και πριν 5 χρόνια ο Relook που ακόμα έχω)
Σημειωτέον όλα τα παραπάνω εκτός από το τελευταίο τα κάνει με εξαιρετική άνεση και χωρίς κόπο ο Antidream τον οποίο όλοι κοροϊδεύουν.
Αν κάποιος έχει 2 κοματια Antidream MX 800 και προτιμά να έχει τον AZBOX HD PREMIUM δέχομαι αυτομάτως την ανταλλαγή

τιποτα κανεις?

τιποτα κανεις?
Ας τα πάρουμε ένα ένα. Δοκίμασες δίσκο 3,5 εσωτερικό; Προφανώς έβαλες το OpenXCAS και δουλεύει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπαρχει πρόβλημα στην εγγραφή από την στιγμή που βλέπεις κανονικά. Για το τελευταίο που αναφέρεις το έχω συναντήσει σε dvd recorders με δίσκο και δεν νομίζω να υποστηρίζεται από αυτό το δέκτη. Βασικά δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει εγγραφή και timeshift ταυτόχρονα.

Ας τα πάρουμε ένα ένα. Δοκίμασες δίσκο 3,5 εσωτερικό; Προφανώς έβαλες το OpenXCAS και δουλεύει. Δεν καταλαβαίνω γιατί να υπαρχει πρόβλημα στην εγγραφή από την στιγμή που βλέπεις κανονικά. Για το τελευταίο που αναφέρεις το έχω συναντήσει σε dvd recorders με δίσκο και δεν νομίζω να υποστηρίζεται από αυτό το δέκτη. Βασικά δεν το έχω ψάξει πολύ αλλά μου φαίνεται ότι δεν μπορεί να σηκώσει εγγραφή και timeshift ταυτόχρονα.

Έβαλα εσωτερικό και πάλι το ίδιο.
Μόνο με το OpenXCAS διαβάζει το reader.
Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι τελικά στον δίσκο.
Όταν κάνω εγγραφή στα ελεύθερα ακόμη και με εξωτερικό usb δεν υπάρχει πρόβλημα είτε με το timesift είτε χωρίς.
Βασικά όταν κάνω stop στο rec μάλλον σταματάει να διαβάζει από το card reader. Αν ανεβάσω κατεβάσω κανάλι παίζει κανονικά πάλι σαν να παίρνει εντολή να ξαναδιαβάσει από το reader
Πάντως εγγραφή και timeshift στα ελεύθερα παίζει μια χαρά. Πρέπει να είναι κάποιο bug.
Μήπως κάποιο Plug-in ή FW μπορεί να κάνει το reader να λειτουργεί σαν “τέλειο” irdeto

μεταφερω μηνυμα απο ξενο φορουμ απο καποιον διευθυνων συμβουλο τις OPENSAT το μηνυμα ειναι πριν απο την εκθεση ANGA

με τα λιγα αγγλικα που ξερω και την μεταφραση που εκανα στο google προς το τελος του μηνυματος λεει.

Επιπλέον, θα μεταφερουμε αυτή την φιλοσοφία και στα μοντέλα γραμμής (AZBOX Premium HD +, AZBOX Elite HD, AZBOX Ultra HD) αλλα στην αρχή θα ξεκινησουμε αυτη την πολιτικη με AZBOX Μe και AZBOX MiniMe.
λετε να δουμε τους δικους μας azbox να τρεχουν με android ?:drummer:

Message from Hugo Condessa | OpenSAT Lda. CEO
Dear AZFans:

In the past, AZBox was more turned to work with Linux, though with strategic partnerships that allowed us to have some products differentiated from our competitors.

Those solutions, however, were always developed under NDA and it did not allow us to open the SET TOP BOX code as much as we want.

Now the situation is different and we are endeavoring a lot of efforts to develop a more OPEN box and counting on the cooperation of the community. So, at ANGA Cable 2011 we will not only introduce a new range of STBs, but we will also present a new way to watch the development of our products and have real open source policies. Our objective is to develop together and grow with the community and not against it!

Furthermore, we will transfer this philosophy to our actual line models (AZBox Premium HD+, AZBox Elite HD, AZBox Ultra HD) and start from the beginning with those policies with AZBox Me and AZBox miniMe.

See you at ANGA!

Best Regards
Hugo Condessa

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι θα εγκαταληφθεί το firmware της celrun και θα υιοθετηθεί μάλλον το neutrino ως επίσημο λογισμικό σε όλα τα μοντέλα (υφιστάμενα και επερχόμενα). Παράλληλα θα υπάρχει και το Ε2 ως δουλειά "ανεξάρτητης" ομάδας (RTI).
Το android μάλλον θα παίζει μόνο στο me και αυτό γιατί είτε χρειάζεται περισσότερη ram είτε αυτό είναι επιχειρηματική απόφαση για να πουλήσει περισσότερο το ακριβότερο μοντέλο τους.
Πάντως αν τα νέα μοντέλα κάνουν αυτά που ευαγγελίζονται, θεωρώ πως ο mini-me θα είναι μακράν ο καλύτερος value for money δέκτης όλων των εποχών...

Καταρχας να μας πεις πια έκδοση του Multicas έχεις. Δοκίμασε με την τελευταία 1.70 και δοκίμασε πάλι.
δεν ξερω αν σε εσας η τελευταια εκδοση του Multicas καθυστερει τοσο στην αλλαγη των καναλιων , η αμεσως προηγουμενη ηταν εμφανως πιο γρηγορη και χωρις κολλήματα

Καταρχας να μας πεις πια έκδοση του Multicas έχεις. Δοκίμασε με την τελευταία 1.70 και δοκίμασε πάλι.

ενοεις να κατεβαζω το OpenXCAS απο //azboxworld.com ετσι?

ενοεις να κατεβαζω το OpenXCAS απο //azboxworld.com ετσι?
κατεβασε το OpenXCASκαι μετα το multicas .
τη διαδικασια μπορεις να την κανεις ειτε με το maz ειτε μεσα απο το μενου του δεκτη ... plugins - download plugin - openxcas - μετα μεσα απο το μενου του openxcas install executable - multicas . ολα αυτα υπαρχουν και στο //azboxworld.com ( ισως να χρειαστει να ορισεις αυτο το url στους servers tvn plugins )