AZBox Elite/Premium, part II

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Σύμφωνοι.

Στον AZBox λοιπόν , για τον οποίο έγινε και το ερώτημα , η επεξεργασία (δηλαδή το deinterlacing) γίνεται σωστά ;

Σαφώς και ΟΧΙ , τουλάχιστον μέχρι στιγμής (fw 4829).
Με ποιον τρόπο συγκρίνεις και έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και αν θέλεις μας αναφέρεις και το μέγεθος της διαγωνίου της οθόνης σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Με ποιον τρόπο συγκρίνεις και έχεις καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα και αν θέλεις μας αναφέρεις και το μέγεθος της διαγωνίου της οθόνης σου.
Μα είναι πολύ απλό.
...Βλέπω !

Όταν η εικόνα αν είναι ακίνητη (πχ στο DisneyXD το βράδυ που έχει ακίνητη κάρτα στη NOVA) τρεμοπαίζει με πολύ έντονο flickering όταν χρησιμοποιείται ο scaler του AZbox σε ρύθμιση εικόνας 1080p ή 720p HDMI.

Επίσης το ίδιο μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει στο περίγραμμα του logo του Novasports όταν γίνεται αντίθεση με σκούρο φόντο.

Σε ρύθμιση 1080i ή 576i το flickering απλά εξαφανίζεται και η εικόνα είναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΗ.

Τα ίδια παρατήρησε και ο φίλος σε προηγούμενο post.

Όσο για την οθόνες μου είναι η μία 46άρα και η άλλη 55άρα LED SAMSUNG.

Είναι σίγουρο ότι το deinterlacing επιδέχεται σημαντικής βελτίωσης.

Μάλιστα. Εδώ δείχνεις ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
Ο scaler είναι υπεύθυνος για την αναβάθμιση της ανάλυσης π.χ. από τα 576i στα 1080i. (upscaling)
Η διαδικασία του deinterlacing είναι υπεύθυνη στο να μετατρέψει το 1080i (πεπλεγμένη σάρωση) σε 1080p (progressive)

Ετσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, δεν έχεις πρόβλημα με το upscaling, δηλαδή με τον scaler, αλλά με το deinterlacing.

Ακόμα και έτσι όμως το φαινόμενο δεν είναι γενικό. Εξαρτάται από το ποια συσκευή κάνει καλύτερα τη δουλειά. (TV ή δέκτης)

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Μάλιστα. Εδώ δείχνεις ότι τα έχεις μπερδέψει λίγο τα πράγματα.
Ο scaler είναι υπεύθυνος για την αναβάθμιση της ανάλυσης π.χ. από τα 576i στα 1080i. (upscaling)
Η διαδικασία του deinterlacing είναι υπεύθυνη στο να μετατρέψει το 1080i (πεπλεγμένη σάρωση) σε 1080p (progressive)

Ετσι όπως περιγράφεις τα πράγματα, δεν έχεις πρόβλημα με το upscaling, δηλαδή με τον scaler, αλλά με το deinterlacing.

Ακόμα και έτσι όμως το φαινόμενο δεν είναι γενικό. Εξαρτάται από το ποια συσκευή κάνει καλύτερα τη δουλειά. (TV ή δέκτης)
Δεν έχω μπερδέψει τίποτε φίλε.
Εννοώ πως όταν χρησιμοποιώ τον scaler του AZBox για να πάω το σήμα στα 1080p , οπότε και αυτόματα εμπλέκεται και ο deinterlacer του AZbox , τότε η εικόνα λόγω της συμμετοχής του deinterlacer του AZbox εμφανίζει έντονο τουλάχιστον για τα μάτια ενός προσεκτικού παρατηρητή FLICKERING (τρεμόπαιγμα).

Αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός και απλά μπορεί κάποιος να μην το παρατηρεί (δεν είναι κακό) ή τουλάχιστον να μην τον ενοχλεί.

Εμένα προσωπικά που αναζητώ τις ιδανικές ρυθμίσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με ενοχλεί ιδιαίτερα και απ'ότι είδα και άλλους τους ενοχλεί.

Στις ματρόσκες φυσικά χρησιμοποιώ 1080p αλλά εκεί συνήθως εμφανίζονται δυσλειτουργίες στην αναπαραγωγή τουλάχιστον των δύσκολων αρχείων με αυξημένο bitrate.

Όταν η εικόνα αν είναι ακίνητη (πχ στο DisneyXD το βράδυ που έχει ακίνητη κάρτα στη NOVA) τρεμοπαίζει με πολύ έντονο flickering όταν χρησιμοποιείται ο scaler του AZbox σε ρύθμιση εικόνας 1080p ή 720p HDMI.

Επίσης το ίδιο μπορεί κάποιος να το παρατηρήσει στο περίγραμμα του logo του Novasports όταν γίνεται αντίθεση με σκούρο φόντο.

Σε ρύθμιση 1080i ή 576i το flickering απλά εξαφανίζεται και η εικόνα είναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΑΤΗ.

Το ίδιο φαινόμενο το παρατήρησα σε σύνδεση component μεταξύ 720p και 1080i. Η τηλεόραση είναι μια LG LB1R 37άρα.

Το ίδιο φαινόμενο το παρατήρησα σε σύνδεση component μεταξύ 720p και 1080i. Η τηλεόραση είναι μια LG LB1R 37άρα.
Έτσι ακριβώς είναι , το επιβεβαιώνεις κι εσύ λοιπόν.
Συνιστάται λοιπόν για τηλεοπτικά κανάλια που εκπέμπουν interlaced σήμα η ρύθμιση στον AZBox σε 576i , ή 1080i.

Παιδία δορυφορικός δέκτης ειναι ...δεν ειναι original media player και μαλιστα πρεπει να συγχωρουνται τετοια πραγματα σε τετοια τιμή ...:fahne90:

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Παιδία δορυφορικός δέκτης ειναι ...δεν ειναι original media player και μαλιστα πρεπει να συγχωρουνται τετοια πραγματα σε τετοια τιμή ...:fahne90:
Μα για την εικόνα του στα ...δορυφορικά κανάλια μιλάμε και μάλιστα αναφέραμε και τη ρύθμιση με τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Η media player αναπαραγωγή αναφερθηκε συμπληρωματικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Μα για την εικόνα του στα ...δορυφορικά κανάλια μιλάμε και μάλιστα αναφέραμε και τη ρύθμιση με τα βέλτιστα αποτελέσματα.
Η media player αναπαραγωγή αναφερθηκε συμπληρωματικά.

Με βάση τη ΝΟΒΑ ? ...Ατοπο για συγκριση για μενα παντα . Στα αλλα καναλια
δεν βλεπω να εχει θεμα :fahne90:

Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Δεν έχω μπερδέψει τίποτε φίλε.
Εννοώ πως όταν χρησιμοποιώ τον scaler του AZBox για να πάω το σήμα στα 1080p , οπότε και αυτόματα εμπλέκεται και ο deinterlacer του AZbox , τότε η εικόνα λόγω της συμμετοχής του deinterlacer του AZbox εμφανίζει έντονο τουλάχιστον για τα μάτια ενός προσεκτικού παρατηρητή FLICKERING (τρεμόπαιγμα).

Αυτό είναι αντικειμενικό γεγονός και απλά μπορεί κάποιος να μην το παρατηρεί (δεν είναι κακό) ή τουλάχιστον να μην τον ενοχλεί.

Εμένα προσωπικά που αναζητώ τις ιδανικές ρυθμίσεις για την όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα με ενοχλεί ιδιαίτερα και απ'ότι είδα και άλλους τους ενοχλεί.

Στις ματρόσκες φυσικά χρησιμοποιώ 1080p αλλά εκεί συνήθως εμφανίζονται δυσλειτουργίες στην αναπαραγωγή τουλάχιστον των δύσκολων αρχείων με αυξημένο bitrate.
Ξαναδιάβασε με προσοχή το δικό σου και το δικό μήνυμα.
Αν θέλεις μόνο τον scaler επέλεξε 1080i. Αν θέλεις scaler και deinterlacer τότε επιλέγεις 1080p. Είναι απλά τα πράγματα.
Απλά λάβε υπόψη σου ότι όλα αυτά που αναφέρουμε, τελούν σε αιτιώδη σχέση με το μέσο προβολής. Και τις ρυθμίσεις του επίσης. π.χ. αν το παρακάνεις στο sharpness όλα θα σου φταίνε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Ξαναδιάβασε με προσοχή το δικό σου και το δικό μήνυμα.
Αν θέλεις μόνο τον scaler επέλεξε 1080i. Αν θέλεις scaler και deinterlacer τότε επιλέγεις 1080p. Είναι απλά τα πράγματα.
Απλά λάβε υπόψη σου ότι όλα αυτά που αναφέρουμε, τελούν σε αιτιώδη σχέση με το μέσο προβολής. Και τις ρυθμίσεις του επίσης. π.χ. αν το παρακάνεις στο sharpness όλα θα σου φταίνε.
Είμαι σαφέστατος και δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω άλλο.
Ή καταλαβαίνεις ή όχι. Τα ίδια είπα κι εγώ.

Κολλάς στο αν ανέφερα μόνο scaler ενώ το deinterlacing αφού μιλάγαμε για 1080p εννοείται.

Γουστάρεις το trolling μου φαίνεται.

Και κυρίως μείνε στο θέμα για το οποίο μιλάγαμε με το φίλο που ανέφερε τη διαφορά του flickering ανάμεσα στα progressive και interlaced.

Το flickering λοιπόν μάθε πως θα φαίνεται σε όλα τα μέσα προβολής αφού το βγάζει ο δέκτης στην έξοδο σε progressive mode από τα κανάλια που αναφέραμε (τι sharpness κλπ άσχετα...) !

για σας παιδια ειμαι καινουργος στο φορουμ και δεν γνωριζω πολλα πραγματα για τον azbox! εγω αγορασα εδω και 5 ημερες τον azbox premium plus και εχω ενα θεμα πως μπορω να φτιαξω τις λιτσες των καναλιων οπως θελω απο τον H/Y και μετα τις βαλω στον δεκτη? α!!! και κατι ακομα πως κανουμε εγκατασταση το enigma2 το βρηκα εδω http://www.sat-ulc.eu/ulc/local_links.php αλλα δεν ξερω κατι παραπανω! παρακαλω την βοηθεια σας!!! ευχαριστω εκ τον προτερων!!!!!!!

Το Enigma 2 το ξεχνάς για την ώρα. Βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο.
Τις λίστες καναλιών μπορείς να τις επεξεργαστείς με το πρόγραμμα "ΑZBoxEdit"

φιλε AlexT το εχω κατεβασει το AZBoxEdit αλλα πως κανω συνδεση με το δεκτη τραβηξω τα καναλια απο αυτον και να τα οργανωσω οπως θελω γιατι ειμαι λιγο ασχετος με το azbox

φιλε αλεχ επηδη ειμαι ασχετο δωσε μου τα φωτα σου με p.m αμα θελεις

Δε χρειάζεται pm. Ανοιξες την καρτέλα του προγράμματος?
Καταχωρείς την IP του δέκτη, το username=root και το Password=azbox.

Από "organize list" επιλέγεις "receive files from Azbox"
Μετά την επεξεργασία αποθηκεύεις και μεταφέρεις.

καλημερα φιλε αλεχ! το δοκιμασα αλλα δεν εχω συνδεση! προσπαθω ασυμαρτα παντα μηπως φταιει αυτο! σε εχαριστω πολυ!!!

Στα settings του δέκτη στην ενότητα "network" θα κάνεις όλες τις επιλογές "enabled".

Στη συνέχεια συνδέεσαι με το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την IP του δέκτη και username / password τα root/azbox.