AZBox Elite/Premium, part II

Παρακαλω θα ηθελα το ιματζ που θα βαλω σε usb ωστε να επαναφερω τον δεκτη σε original μορφη απο το Ε2 που εχει τωρα
confused.gif

Φιλε optex δεν το περνει δηλαδη παταο οκ απο τον δεκτη αλλα αυτο συνεχιζει και ανοιγει το Ε2 (δηλαδη κανω την αναβαθμηση που κανω και οταν εχει γνησιο ιματζ)

Ολίγον τι εκτός κλίματος, αλλά μια και αναφέρθηκε το 5020, να πω κάτι που παρατήρησα και ξεχνάω επί μέρες να αναφέρω:
τα αρχεία ts που έχω γράψει από το δέκτη, μπορώ κανονικά να τα δω σε pc. μπορώ επίσης από το μενού TV->Εγγεγραμένο πρόγραμμα να τα δω στο δέκτη. Τόσο από το μενού "Ταινίες", όμως, όσο και από τη ¨Διαχείριση αρχείων", πατώντας το ΟΚ ή το play, μου βγάζει μήνυμα "Δεν υποστηρίζεται". Έχει να κάνει με το fw ή είναι κάτι που παρατηρείται και από άλλους φίλους με διαφορετικό(fw);
Αναμένω με προβληματισμό τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολύ.

Φιλε optex δεν το περνει δηλαδη παταο οκ απο τον δεκτη αλλα αυτο συνεχιζει και ανοιγει το Ε2 (δηλαδη κανω την αναβαθμηση που κανω και οταν εχει γνησιο ιματζ)

Switch off AZBox
Put usb stick with patch.bin (Official FW)
switch on AZBox
wait for IP adress on VFD of AZBox
Start latest ver of AZUp
Write IP adress in AZUp (see VFD)
Click on button Update
AZUp check for resque mode, also check ver of patch.bin (E2 or official fw)
AZUp Create 4 partition on DOM and formatted them
Copyng Official (old) kernel in Flash (about 2.5 min)
when get popup msg - first part of update is done, but dont remove USB stick from AZBOX
wait for reboot , and follow messages on GUI for update official FW (standard procedure)

Ακολούθησες κατά γράμμα τις παραπάνω οδηγίες??? Αν ναι δοκίμασε με κάποιο άλλο usb stick μήπως και φταίει αυτό.

Ψαχνοντας για πληροφοριες για το E2, καπου διαβασα, πως η μοναδικη διαφορα των "παλαιοτερων" Elite-Premium, με τον νεωτερο Premium+ ειναι μονο στο HDMI chip (φοραει ενα πιο καινουριο ο plus) και διορθωνοντας ενα αρχειο, τελικα τρεχει και στον Premium+.

Εγω γιατι θυμαμαι να εχω διαβασει επισης, πως σημαντικοτατη διαφορα ειναι και οι τελειως διαφορετικοι δεκτες με την "hardware" blind scan, εναντι των προηγουμενων "software"?

Γνωριζει καποιος να μας απαντησει?

ΥΓ. Εγω εχω τον Ultra, ο οποιος φοραει ιδιο HDMI chip και δεκτη με τον plus.

η διαφορα τους ειναι στους drivers του tuner μιας και φορανε και διαφορετικα tuners το καλο ειναι οτι ο αντεροβγαλτης γραφει τους drivers για τον + τωρα

Small update for p+ users, I got working "init" of the tuner drivers
Code:
stv090x_attach: Attaching STV0903 demodulator(1) Cut=0x20
stv6110x_attach: Attaching STV6110x
DVB: registering adapter 0 frontend 0 (STV090x Multistandard)...
I hope soon I will finish all things regarding this drivers.

δεν ξερω ομως εαν και ο ultra φοραει ακριβως το ιδιο tuner με τον +

To πιο βασικο στην επαναφορα ειναι να μην βγαλεις το στικ απο πισω και θα παει μονο του στο μενου για εγκατασταση :grandpa:

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Ολίγον τι εκτός κλίματος, αλλά μια και αναφέρθηκε το 5020, να πω κάτι που παρατήρησα και ξεχνάω επί μέρες να αναφέρω:
τα αρχεία ts που έχω γράψει από το δέκτη, μπορώ κανονικά να τα δω σε pc. μπορώ επίσης από το μενού TV->Εγγεγραμένο πρόγραμμα να τα δω στο δέκτη. Τόσο από το μενού "Ταινίες", όμως, όσο και από τη ¨Διαχείριση αρχείων", πατώντας το ΟΚ ή το play, μου βγάζει μήνυμα "Δεν υποστηρίζεται". Έχει να κάνει με το fw ή είναι κάτι που παρατηρείται και από άλλους φίλους με διαφορετικό(fw);
Αναμένω με προβληματισμό τις απαντήσεις σας, ευχαριστώ πολύ.
Θα επιβεβαιωσω τον δασκαλο nakata σχετικά με το θεμα . Λοιπον αν εχεις φορμαρισμένο το δισκο σε linux μπορεις να γραψεις οτι θες αλλά παιζει τα αρχεία ΜΟΝΟ από το File Manager ! Αν πας να τα παιξεις από το Movies δεν τα υποστηριζει ο Media player.

Ρε παιδιά όποιος έχει περάσει το τελευταίο firmware του Ε2, ο δέκτης του

μπαίνει σε κατάσταση αναμονής? Γιατί εμένα δεν κλείνει με τίποτα. Μόνο με το

διακοπτάκι από πίσω.

Last edited:
Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, φιλε nakata:a0210:

Ειμαι 99% βεβαιος οτι τα tuner ειναι ιδια. Only time will tell...

Re: Απάντηση: AZBox Elite/Premium, part II

Ρε παιδιά όποιος έχει περάσει το τελευταίο firmware του Ε2, ο δέκτης του

μπαίνει σε κατάσταση αναμονής? Γιατί εμένα δεν κλείνει με τίποτα. Μόνο με το

διακοπτάκι από πίσω.

οχι δεν μπαινει στην αναμονη

Θα επιβεβαιωσω τον δασκαλο nakata σχετικά με το θεμα . Λοιπον αν εχεις φορμαρισμένο το δισκο σε linux μπορεις να γραψεις οτι θες αλλά παιζει τα αρχεία ΜΟΝΟ από το File Manager ! Αν πας να τα παιξεις από το Movies δεν τα υποστηριζει ο Media player.
Το HDD το έκανα διαμόρφωση από το δέκτηlinux;().Το usb stick είναι σε fat32.Symperifora i idia...:stupid:

Το HDD το έκανα διαμόρφωση από το δέκτηlinux;().Το usb stick είναι σε fat32.Symperifora i idia...:stupid:

Σε fat32 γραφει και παιζει αλλά τα σπάει σε μικρα αρχεία .
Ο σκληρός αν εχει γίνει linux από το δεκτη παιζει επαναλαμβανω ΜΟΝΟ από το file manager ! Από το pvr η το record δεν το παιζει το αρχείο .

Οταν παιζεις απο το file manager τι σου λεει ?

Όχι, από το filemanager δινει ένα σύμβολο σαν stop πάνω αριστερά στην οθόνη, και μήνυμα Σφάλμα-Δεν υποστηρίζεται. Για αρχείο του φομαρισμένου από το δέκτη σκληρού δίσκου μιλάω....

Αλλο και τουτο .. ειχα γραψει ένα ντοκυμαντερ απο το ΑΧΙΝΕ HD σε εξωτερικο δισκο στον azbox που ειναι σε FAT 32 διαμορφωμενος ...οταν πηγαινα να το ξαναδω κολουσε ... χθες βραδυ και παλι κολησε και αμεσως κανω exit και το ξαναπαιζω και αρχισε να παιζει κανονικα χωρις κοληματα ... δηλ. με λιγα λογια διαπιστωσα οτι σε HD εγγραφες που δεν επαιζαν αν κανεις exit και τις ξαναπαιξεις για δευτερη φορα παίζουν κανονικά ...... δοκιμαστε το ..........

δοκιμασε ξανα αφου πρωτα φορμαρεις τον δισκο σε pc με linux (ext3)
Θα το δω,να αντιγράψω πρώτα τα εγγεγραμένα-ή μάλλον όχι, θα φορμάρω ένα στικάκι σε ext3 και θα το κάνω το πείραμα...