AZBox Elite/Premium, part II

Τις τελευταιες μερες μου παρουζιασει προβλημα ο δεκτης. Εχω 4 δορυφορους, με διπλα Lnb και στον Αστρα 19 μου βγαζει "χωρις σημα". Το θεμα ειναι οτι στον αλλο δεκτη του σπιτιου παιζει απροβληματιστα.
Σκεφτηκα οτι εχει προβλημα το Diseqc αλλα οι αλλοι 3 δορυφοροι παιζουν κανονικα. Οι ρυθμισεις του δορυφορου ειναι οπως στους αλλους δορυφορους δηλαδη: 22Khz - OFF, 0/12V - OV, και ταση LNB - ON. Κανω κατι λαθος?
Να προσθεσω οτι μπορει ο Αστρα να παιξει καποια στιγμη για 1 λεπτο πχ, μετα θα αρχισει τα κολληματα και μετα θα βγαλει χωρις σημα παλι. Και κατα την διαρκεια που θα παιξει ο Αστρα θα βγει εκτος σηματος αλλος δορυφορος!!!
Αλλαξα και firmware και παλι τα ιδια (αυτη τη στιγμη εχει το 0.9.5020).
Καμια ιδεα?

Τις τελευταιες μερες μου παρουζιασει προβλημα ο δεκτης. Εχω 4 δορυφορους, με διπλα Lnb και στον Αστρα 19 μου βγαζει "χωρις σημα". Το θεμα ειναι οτι στον αλλο δεκτη του σπιτιου παιζει απροβληματιστα.
Σκεφτηκα οτι εχει προβλημα το Diseqc αλλα οι αλλοι 3 δορυφοροι παιζουν κανονικα. Οι ρυθμισεις του δορυφορου ειναι οπως στους αλλους δορυφορους δηλαδη: 22Khz - OFF, 0/12V - OV, και ταση LNB - ON. Κανω κατι λαθος?
Να προσθεσω οτι μπορει ο Αστρα να παιξει καποια στιγμη για 1 λεπτο πχ, μετα θα αρχισει τα κολληματα και μετα θα βγαλει χωρις σημα παλι. Και κατα την διαρκεια που θα παιξει ο Αστρα θα βγει εκτος σηματος αλλος δορυφορος!!!
Αλλαξα και firmware και παλι τα ιδια (αυτη τη στιγμη εχει το 0.9.5020).
Καμια ιδεα?

μήπως έχει πρόβλημα η έξοδος του lnb?

γεια σας χρονια πολλα και καλη χρονια!!! θα ηθεελα να ρωτησω ποιο ειναι το καλυτερο cccam για τον azbox με το 0.9.5209 και ποιο με το enigma2!!!!

γεια σας χρονια πολλα και καλη χρονια!!! θα ηθεελα να ρωτησω ποιο ειναι το καλυτερο cccam για τον azbox με το 0.9.5209 και ποιο με το enigma2!!!!

Για μένα το mgcamd είναι το καλύτερο cccam client, παίζει καλύτερα ακόμα και από το multicas. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζει εγγραφή και streaming. Κατα τ' άλλλα η τελευταία έκδοση του MultiCAS-v162E-C09C είναι πολύ καλή. Εμένα το cccam κολλαέι συνέχεια. Καλή Χρονιά σε όλους.

μήπως έχει πρόβλημα η έξοδος του lnb?
Μπα δεν νομιζω γιατι απο οτι καταλαβα προβλημα εχει και ο hotbird. Μια παιζει και μια δεν εχει σημα. Ο badr και ο Hellas παιζουν απροβληματιστα. Αstra, hotbird μπορει να παιξουν για λιγα λεπτα και μετα θα μεινουν χωρις σημα παλι.
Παραξενο δεν ειναι?
Το μονο που μπορω να σκεφτω οτι φταιει ειναι να εχει χαλασει το diseqc.
Αλλα γιατι να εχει μια σημα και μια οχι και μονο σε astra, hotbird? :furious3:

δοκιμασε να δωσεις σημα απευθειας απο το lnb (χωρις να μεσολαβει το diseqc.)στον δεκτη και θα βρεις τι φταιει

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Το μονο που μπορω να σκεφτω οτι φταιει ειναι να εχει χαλασει το diseqc.
Αλλα γιατι να εχει μια σημα και μια οχι και μονο σε astra, hotbird? :furious3:
Ε κάπως έτσι χαλάνε τα diseqc.
Δοκίμασε να αλλάξεις τα καλώδια στο LNB δλδ να βάλεις το ένα στη θέση του άλλου (μήπως φταίει το LNB). Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις τη σειρά των βυσμάτων στο διακόπτη και επίσης να κοιτάξεις τα βύσματα αν είναι εντάξει μην τυχόν (λέμε τώρα) και βραχυκυκλώνει κανένα συρματάκι.
Αν οι προσπάθειές σου αποβούν άκαρπες είσαι για diseqc.
Εγώ θα σου πρότεινα αν είσαι fit και δεν χρειάζεσαι την άσκηση ανέβα-κατέβα ταράτσα καμιά 10αριά φορές, να πάρεις ένα καλό diseqc εξαρχής. Τα αξίζει τα λεφτά του...

Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Για μένα το mgcamd είναι το καλύτερο cccam client, παίζει καλύτερα ακόμα και από το multicas. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν υποστηρίζει εγγραφή και streaming. Κατα τ' άλλλα η τελευταία έκδοση του MultiCAS-v162E-C09C είναι πολύ καλή. Εμένα το cccam κολλαέι συνέχεια. Καλή Χρονιά σε όλους.
Μας μπερδεψες! Τελικα ποιο θεωρεις καλυτερο σαν cccam client, το mgcamd ή το multicas;

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Μας μπερδεψες! Τελικα ποιο θεωρεις καλυτερο σαν cccam client, το mgcamd ή το multicas;

Mgcamd με χίλια, απλά χρησιμοποιώ multicas μόνο για εγγραφή.

Re: Απάντηση: Re: AZBox Elite/Premium, part II

Ε κάπως έτσι χαλάνε τα diseqc.
Δοκίμασε να αλλάξεις τα καλώδια στο LNB δλδ να βάλεις το ένα στη θέση του άλλου (μήπως φταίει το LNB). Επίσης δοκίμασε να αλλάξεις τη σειρά των βυσμάτων στο διακόπτη και επίσης να κοιτάξεις τα βύσματα αν είναι εντάξει μην τυχόν (λέμε τώρα) και βραχυκυκλώνει κανένα συρματάκι.
Αν οι προσπάθειές σου αποβούν άκαρπες είσαι για diseqc.
Εγώ θα σου πρότεινα αν είσαι fit και δεν χρειάζεσαι την άσκηση ανέβα-κατέβα ταράτσα καμιά 10αριά φορές, να πάρεις ένα καλό diseqc εξαρχής. Τα αξίζει τα λεφτά του...
Kαλο diseqc ειχα βαλει και δεν ειναι 3-4 χρονια. 27 ευρω κιολας το ειχα παρει! Δεν θυμαμαι μαρκα.
Το παλιο για την αλλη τηλεοραση παιζει απροβληματιστα εδω και 10 χρονια.
Εχω και αλλο diseqc να δοκιμασω αλλα το θεμα οτι για να ανεβω ταρατσα πρεπει να παω απο το μπαλκονι των απο πανω. Και αυτοι λειπουν στο χωριο τους για γιορτες. Και ελεγα μηπως εφταιγε κατι απο τον δεκτη και το εσωνα.

Πολύ ησυχία από το μέτωπο των enigma2 firms. Ελπίζω νάναι για καλό και οσονούπω να έχουμε το πολυαναμενόμενο ...καιρός είναι να "ξεθαφτεί" το μηχάνημα και να πάρει θέση στο βάθρο...

From another [ex-Yu] forum [gorski's translation]:
theripper
"I changed the code for E2 RC2.

When it is published [and most of it is ready] the new drivers [S/S2, C, T, ISDBT] will be published as well. These new drivers for the new code are already finished"

Can't wait to test something really good...

Πολύ ησυχία από το μέτωπο των enigma2 firms. Ελπίζω νάναι για καλό και οσονούπω να έχουμε το πολυαναμενόμενο ...καιρός είναι να "ξεθαφτεί" το μηχάνημα και να πάρει θέση στο βάθρο...
Το ζητούμενο είναι να υπάρξει επίσημο πλήρως λειτουργικό firmware (και όχι Ε2) για να διατηρήσει ο δέκτης τον προσωπικό του χαρακτήρα και να μη γίνει ένας από τους πολλούς που τρέχουν προβληματικό Ε2.
Για Ε2 υπάρχουν σήμερα πολύ καλύτερες επιλογές. Το δυνατό χαρτί του δέκτη είναι ο media player με το sigma chipάκι. Αυτό το χαρακτηριστικό δεν το έχει κανένας άλλος. Αλλωστε κανένα Ε2 μηχανάκι δεν αποδίδει καλά και απροβλημάτιστα κάθε είδους ταινία, με εύκολο streaming από το οικιακό δίκτυο.
Προσωπικά δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να βάλω Ε2 στον δέκτη, γιατί θεωρώ ότι δεν έχει τις προδιαγραφές για αυτό, με σημαντικότερο περιορισμό την χαμηλή επεξεργαστική ισχύ του.