Βαψιμο τοιχου για οθονη

Aν δεν κάνω λάθος πρόκειται να βγεί 1080st (μάλλον short throw). Αλλά και ο 1070 έχει πολύ μεγάλο ζουμ για προβολέα dlp.
Πολύ σωστά..st=short throw απλα δεν μπορω να θυμηθω που ειχα δει τις αποστασεις του καθενα..αλλα τα 280 για τον 1070 μου φαινονται λιγα..(συγνωμη για το off topic)

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Λοιπόν Γιάννη έτοιμος;..
Μέγεθος οθόνης 110" σε 2.35/1 δηλαδή 280cm μήκος και 120cm ύψος,απόσταση προβολέα οθόνης περίπου 4μ αν και ίσως αλλάξει όταν τον αποκτήσω και προβολέας ο Benq 1070..υπόψη οτι θέλω οσο το δυνατόν μαύρα μαύρα...:) και ας θυσιάσω λίγα λευκά (ας γκριζάρουν ελαφρώς)..
Άντε να σε δω σε πρώτη φάση γιατί σου έχω και πιο δύσκολα..:)

Για πάμε...

120'' 2,35 σημαίνει 126'' 16:9, ήτοι 4,4 τ.μ.

Για να γίνουν, όμως, οι υπολογισμοί, πρέπει να γνωρίζουμε μερικά πραγματάκια. Π.χ. θα τον καλιμπράρεις? Ας υποθέσουμε πως ναι...το μηχάνημα καλιμπραρισμένο θα παίξει γύρω στα 1000+ lumens.

1000:4,4= 227,2 lux = 72,35 nits, με άσπρη οθόνη και κέρδος 1. Είμαστε ψηλά. Θα πρότεινα κάποιο γκρίζο χρωματάκι Ν8,5 ή Ν9 που θα σου μειώσει ένα 20% το φως. 72,35 - 14,47 = 57,88 nits και βλέπεις μια χαρά ακόμα και 20% να χάσεις φως λόγω λάμπας.

Αν δεν ήταν στην μέση το 3D θα σου έλεγα, πήγαινε κατευθείαν σε Ν8 ή Ν7,5. Όμως, πρέπει να σκεφτείς ότι τα γυαλιά θα σου τρώνε πολύ φως. Βέβαια, εκεί θα πουσάρεις τη φωτεινότητα σε κάποιο άλλο mode και όλα καλά.

Επομένως, μπορείς να πας είτε στο graytint της Benjamin Moore, είτε στο 10άρι της Vitex.

Τσεκάρω και επανέρχομαι...

Ο 1070 από αυτή την απόσταση ανοίγει 157"....http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/ ...για 110" πρέπει να πλησιάσεις στα 2.80μ.!

Φίλε Βασίλη, οι 157 ίντσες που βλέπεις είναι με το ζουμ τέρμα ανοιχτό. Με το ζουμ τέρμα κλειστό ο προβολέας δίνει 122'' σε 16:9 κάτι που τον βολεύει αφού θα ανοίξει παραπάνω...-bye-

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα θέμα με τα κάδρα, αλλά, θα το λύσουμε αργότερα...

Last edited:
Αν τα υπολογίζω σωστά, ο φακός του προβολέα πρέπει να καθίσει στα 3,2 μέτρα για να καλύψει και τα 2 κάδρα (2,35-1,78). Σε 2,35 θα δίνει 120 ίντσες και σε 16:9 97 ίντσες.

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Φίλε Βασίλη, οι 157 ίντσες που βλέπεις είναι με το ζουμ τέρμα ανοιχτό. Με το ζουμ τέρμα κλειστό ο προβολέας δίνει 122'' σε 16:9 κάτι που τον βολεύει αφού θα ανοίξει παραπάνω...-bye-

Βέβαια, εδώ υπάρχει ένα θέμα με τα κάδρα, αλλά, θα το λύσουμε αργότερα...

Τα νούμερα που δίνω είναι από το calculator με zoom 1x...το οποίο τώρα καταλάβα τι σημαίνει, αν το μεγαλώσω το συντελεστή μικραίνει η οθόνη...εγώ νόμιζα ότι θα μεγάλωνε και άλλο και δεν το άγγιζα γιατί είχα απογοητευτεί και για το δικό μου setup...οπότε πάλι στα υπόψη ο μικρός.
Ευχαριστώ Γιάννη :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Τα νούμερα που δίνω είναι από το calculator με zoom 1x...το οποίο τώρα καταλάβα τι σημαίνει, αν το μεγαλώσω το συντελεστή μικραίνει η οθόνη...εγώ νόμιζα ότι θα μεγάλωνε και άλλο και δεν το άγγιζα γιατί είχα απογοητευτεί και για το δικό μου setup...οπότε πάλι στα υπόψη ο μικρός.
Ευχαριστώ Γιάννη :)

Βασικά, το έχουν βάλει ανάποδα, γι' αυτό μπερδεύει!!-bye-

Καλησπέρα σε όλους,
Γιάννη για να τον καλιμπράρω στην Αλεξανδρούπολη δυσκολα..
Στο πρώτο σου post έγραψες για 120" ενω ειναι 110",απλα το αναφερω αν κ ειμαι σιγουρος πως εννοουσες 110"..
Παιζει ρολο η αποσταση του προβολεα;
Επισης υπολογισε πως θελω super μαυρα θυσιαζοντας ολολευκα λευκα και φωτεινοτητα στο 3d το οποιο δεν με πολυενδιαφέρει αν και σκεφτηκα να ενεργοποιω εαν γινεται το briliant color το οποιο αυξανει την φωτεινοτητα..
Να σου πω απο τωρα (αν κ στο φυλαγα εκπληξη :) ) οτι θα χρησιμοποιησω φιλτρο nd2 το οποιο θα αφαιρειται οταν απαιτειται..
Θα ηθελα σε παρακαλω κωδικο σε benjamin moore

Αντε να σε δω ..lol

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Πολύ καλό επίσης...

View attachment 85822

214, 214, 213.

86, 0,0.

Γιάννη αυτό μου φαίνεται ανοιχτό,θα το ήθελα πιο σκούρο..
Υπόψη ότι σου έχω κ άλλη εκπληξη..:music-smiley-005:
βασικά από τα 86,0,0 νομίζω πως περίπου στο 70 κάνει για την μούρλα μου..:fahne90:

Βασικά το: Υπόψη ότι σου έχω κ άλλη εκπληξη..
Ειναι στο τέλος του post απλα δν μ´αφήνει να κάνω edit με το κινητό

Καλησπέρα σε όλους,
Γιάννη για να τον καλιμπράρω στην Αλεξανδρούπολη δυσκολα..
Στο πρώτο σου post έγραψες για 120" ενω ειναι 110",απλα το αναφερω αν κ ειμαι σιγουρος πως εννοουσες 110"..
Παιζει ρολο η αποσταση του προβολεα;
Επισης υπολογισε πως θελω super μαυρα θυσιαζοντας ολολευκα λευκα και φωτεινοτητα στο 3d το οποιο δεν με πολυενδιαφέρει αν και σκεφτηκα να ενεργοποιω εαν γινεται το briliant color το οποιο αυξανει την φωτεινοτητα..
Να σου πω απο τωρα (αν κ στο φυλαγα εκπληξη :) ) οτι θα χρησιμοποιησω φιλτρο nd2 το οποιο θα αφαιρειται οταν απαιτειται..
Θα ηθελα σε παρακαλω κωδικο σε benjamin moore

Αντε να σε δω ..lol

2,80 x 1,20 = 120'' σε 2,35 και όχι 110''. Επομένως, οι πράξεις που έχω κάνει στο ποστ 102 είναι σωστές, εκτός και αν δεν είναι το πλάτος σου 2,80 μέτρα.

Αν χρησιμοποιείς και το φιλτράκι, δεν υπάρχει λόγος να πας σε πιο σκούρα οθόνη.

Τους κωδικούς της B.M. τους έχω παραθέσει στο ποστ 21. Αν δεις ότι με αυτά τα δύο είσαι αρκετά φωτεινός, μπορείς να πας μετά στο 30άρι της Vitex.

Καλά βαψίματα!!!-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Γιάννη αυτό μου φαίνεται ανοιχτό,θα το ήθελα πιο σκούρο..
Υπόψη ότι σου έχω κ άλλη εκπληξη..:music-smiley-005:
βασικά από τα 86,0,0 νομίζω πως περίπου στο 70 κάνει για την μούρλα μου..:fahne90:

Καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλεις να κάνεις!!

Μην παραγνωρίζεις, όμως, το πόσο φως κόβουν τα γκρίζα χρώματα (ενδεικτικά σου λέω πως το 78 που το έχω μετρήσει είχε 40-45% λιγότερο φως από το λευκό). Δεν είναι σκοπός να τον κάνουμε ''καντήλι''!! Πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα σε φως και μαύρα. Το φως σου πρέπει να υπολογίζεται ανάμεσα σε 12-20 ftl και από 'κει και πέρα όσο μαύρο σου δώσει..:D

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

2,80 x 1,20 = 120'' σε 2,35 και όχι 110''. Επομένως, οι πράξεις που έχω κάνει στο ποστ 102 είναι σωστές, εκτός και αν δεν είναι το πλάτος σου 2,80 μέτρα.

Αν χρησιμοποιείς και το φιλτράκι, δεν υπάρχει λόγος να πας σε πιο σκούρα οθόνη.

Τους κωδικούς της B.M. τους έχω παραθέσει στο ποστ 21. Αν δεις ότι με αυτά τα δύο είσαι αρκετά φωτεινός, μπορείς να πας μετά στο 30άρι της Vitex.

Καλά βαψίματα!!!-bye-

120" ειναι ε;μ´αρεσει η πληροφόρηση μου ή μάλλον η παραπληροφόρηση μου..:idea:

Γιάννη παιζει ρόλο η απόσταση του προβολέα και πόσο ανοιχτό είναι το zoom?

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Το 10άρι της Vitex είναι off. Οπότε για πιο φωτεινά γκριζάκια πάμε σε Benjamin Moore.

RGB = 217, 218, 217 L*a*b* = 87, 0,0

View attachment 84564

RGB = 203, 203, 201 L*a*b* = 82, 0,1

View attachment 84563

Να πω και κάτι άλλο. Εκτός του ότι ψάχνουμε την ουδετερότητα του RGB (R=G=B), κοιτάζουμε και την μέτρηση L*a*b*, όπου L=Φωτεινότητα και a,b πόσο αποκλίνουν από την ουδετερότητα τα συνθετικά χρώματα. Κοιτάζουμε λοιπόν τα a,b μας να είναι όσο πιο κοντά στο 0. Από το -2 μέχρι το 2 υπάρχει ανοχή. Παραπάνω πάμε γι' άλλα...

Γιάννη από τα δύο θα προτιμήσω το δεύτερο,το 82 "έρχεται"πιο κοντά στα γούστα μου..τι λες;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Γιάννη από τα δύο θα προτιμήσω το δεύτερο,το 82 "έρχεται"πιο κοντά στα γούστα μου..τι λες;

Go for it!!!

Δεν φαντάζομαι ότι η διαφορά φωτεινότητας θα είναι τεράστια ανάμεσα στα 2.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Go for it!!!

Δεν φαντάζομαι ότι η διαφορά φωτεινότητας θα είναι τεράστια ανάμεσα στα 2.

Αααααααα μη μου λες τέτοια γιατί θα πάω στο 70αρι
<<Το 70:

L*a*b* = 59, 0, 0
R= 141, G= 142, B= 142>>
και θα τον καλιμπράρω και φιλτρο θα του βάλω..σωστό καντήλι θα γίνει..:award:

Γιάννη και κάτι άλλο,με το μαύρο περίγραμμα γύρω γύρω τι κάνουμε;κάποιος έκανε μαύρο αυτοκόλλητο βινύλιο,γνωρίζεις;
Sorry για τον βομβαρδισμό..:)