Βαψιμο τοιχου για οθονη

μετα απο το στεγνωμα του τριτου χεριου βλεπω στο φως της ημερας σε μερικα σημεια οτι δεν επιασε το χρωμα,δεν ειναι λευκο, ειναι τα πρωτα χερια, λιγο πιο σκουρο,
τι λετε να κανω?,μου χει μεινει πολυ λιγο χρωμα για τεταρτο χερι,μηπως να τα "μπαλωσω" βαφοντας μονο εκει η τα κανω χειροτερα ετσι?

Παράγγειλε ενα γύρο απο ολα, ρετσίνα κολα (κοστούμι/τουμπα libre), κανε ενα τσιγγάρο, μονόζυγο, μερικές διατάσεις..
βγες μια βολτα με τον σκύλο, αν δεν εχεις, δανείσου ενα.

στο πάρκο πιασε χαλαρή κουβέντα με αλλους ιδιοκτήτες σκύλων,
κυρίως με τις κυρίες και ρωτα για το στέγνωμα, το τρίτο ή το τέταρτο χέρι ;) τα λευκαντικά, το βάψιμο μαλλιων, ονομασίες χρωμάτων πχ μπορδοροδοκόκκινου, τα "μπαλώματα"

αν εχεις ακόμα πρόβληματα με τις αντανακλάσεις εξασκήσου με τον καλύτερο

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

μετεξεταστέος και στα βαψίματα;
:p

παντα τετοιος μαθητης ημουν,ευτυχως εχω σκυλο,
ασε ειμαι μια μερα χωρις προβολι και εχω παθει πανικο,ειδα ταινια στην 45αρα και μου φανηκε οτι την ειδα σε ταμπλετ..

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

μετα απο το στεγνωμα του τριτου χεριου βλεπω στο φως της ημερας σε μερικα σημεια οτι δεν επιασε το χρωμα,δεν ειναι λευκο, ειναι τα πρωτα χερια, λιγο πιο σκουρο,
τι λετε να κανω?,μου χει μεινει πολυ λιγο χρωμα για τεταρτο χερι,μηπως να τα "μπαλωσω" βαφοντας μονο εκει η τα κανω χειροτερα ετσι?

Μου φαίνεται λίγο περίεργο αυτό, αλλά, προχώρα άφοβα, δεν καταστρέφεις τίποτα.

το καλο ειναι μετα το δευτερο χερι,επαψε να λαμπυριζει η οθονη στο φως οπως εκανε πρωτα..οποτε μια βδομαδα στην διαιτα χωρις προβολεα,κρεμαμε και βλεπουμε..

Δεν εχω κρεμασει ακομα γιατι εκανα ενα τελευταιο χερι μπαλωμα την Τεταρτη,οποτε την Τεταρτη θα κρεμασω,μερικα τιπς προς συνφορουμιτες που θελουν να τολμησουν το εχγειρημα...οχι πολλα χερια οταν βαφεις με ρολο,εγω εκανα την λαλακια επειδη μου φαινονταν στο φως της ημερας οτι δεν επιασε τελεια το χρωμα,να το περασω γυρω στα 4-5 αλλα σκευρωσε το πανι,δηλαδη αρχισε να κανει τσαλακες εκει που δεν ειχε,επρεπε να ειχα μεινει στα δυο χερια μια χαρα ηταν,επισης οσο πιο πολυ βαφεις τοσο πιο πολλα σκουπιδακια μαζευει επειδη ειναι στο πατωμα και κολλανε πανω στο πανι,ευελπιστω οτι οταν κρεμασω και με το diy tension που επιχειρω ηδη, να στρωσει.
Βγαζοντας την μπλε ταινια μασκαρισματος (δεν αλλαζα την ταινια σε καθε βαψιμο,οπως ειχε προτεινει συνφορουμιτης) περασε χρωμα στο μαυρο πλαισιο σε πολλα σημεια,μην φανταστειτε τιποτα τραγικο,αλλα επειδη χτυπαγε στο ματι,πηρα εναν μαρκαδορο μαυρο με ανεξιτηλο χρωμα και με χοντρη μυτη μαζι με εαν χαρακα να εφαπτει στο συνορο μπορντουρας-οθονης τραβηξα γραμμες η γεμισα τις ασπρες πιτσιλιες οπου χρειαστηκε.
Χτες ξεκινησα εργασιες για το diy tension,(δειτε το λινκ οσοι δεν καταλαβαινετε σε τι αναφερομαι)
περασα στα πλαστικα καπακια αριστερ-δεξια της κατω δοκου του πανιου,δυο βιδες θηλειες για να περναει το σχοινι,εβγαλα τα πλαστικα καπακια τρυπησα με τρυπανι μικροτερο της βιδας και βιδωσα,στην πανω κασα δεν ηθελα να τρυπησω και κολλησα με logo δυο πλαστικα κοματια απο στηριγμα λαμπας-καπελου του ικεα που βρηκα,επειδη εχουν θηλειες, ειναι απο κει που θα ξεκινα το σκοινι,σημερα θα κολλησω τα velcro και βλεπουμε.

20180501_124613_Burst01.jpg
Η εγχειρηση πετυχε,επειδη το δωματιο ειναι μικρο λευκο και ο προβολεας καινουργιος με πολυ φως συν οτι η οθονη λαμπυριζε,γινοτανε χαμος,το κοντραστ βελτιωθηκε σημαντικα,μετα το βαψιμο το πανι τσαλακωθηκε αρκετα λογω πολλων χεριων ηταν και 10 μερες κατω,ηταν και 12 χρονων περιπου,με το τεντωμα διορθωθηκε σημαντικα και αυτο,πηρα σπρει εβαψα τις μεταλλικες θηλιες μαυρες,μου ρθε να βαψω και την κασα μαυρη,αλλα φοβηθηκα μηπως βγει αργοτερα το χρωμα σε καποια σημεια επειδη η κασα ειναι πολυ λεια αλουμινενια,στα velcro που ειναι πανω στο σχοινι,η αυτοκολλητη πλευρα τους πρεπει να ειναι μαυρη,γιατι δεν τα κολλας πουθενα απλως γαντωνουν στο μικρο θηλυκο βελκρο που ειναι κολλημενο σε χοντρο καλαμακι (οχι σουβλακι:Banane0:) για να περναει το σχοινι χωρις να βρισκει,ο μαστορας της πατεντας ελεγε να τα κολλησουμε σε μια μαυρη σακουλα,εχω για πιο πολυ αντοχη,πηρα ενα φυλλο τεφλον απο το σουπερμαρκετ μαυρο,που το χουν για μαγειρικη,κολλησα το velcro πανω και εκοψα στο μεγεθος που χρειαζομουν,ευχαριστω Γιαννη για τις συμβουλες,βοηθησαν τα μαλα.

Last edited:
ευπροσδεκτο οποιοδηποτε tip για να βαφει η κασα με σπρει δεδομενου οτι ειναι πολυ λεια,μαλλον αλουμινενια..

Νομιζα οτι πηρα αλλο προβολεα, το μαυρο εγινε πιο βαθυ μαυρο,οι αντανακλασεις στο χωρο εγιναν λιγοτερες,εξαφανιστηκαν τα λαμπιρισματα σε λευκα πλανα εξαιτιας του πανιου,δεν περιμενα τετοια εμφανη διαφορα...

Καλησπερα σας. Θα ηθελα την βοηθεια σας για το αν χρειαζεται ξανα βαψιμο στον τοιχο που προβαλω στο homecinema .
O τοιχος ειναι γυψοσανιδα και ειναι απλα βαμενος σε ουδετερο ασπρο χρωμα . οι διαστασεις της επιφανεις προβολης ειναι περιπου 120 ιντσες. και γυρω απο την οθονη ειναι βαμενο μαυρο.

Το προβλημα ειναι οτι σε 1-2 σημεια στον τοιχο οταν προβαλω ταινιες στις φωτεινες σκηνες κυριως σε ασπρο χρωμα φαινεται εκει σαν να γυαλιζει.

Σας στελνω και φωτογραφιες οσο μπορειτε να δειτε. την γυψοσανιδα την εβαψε ο μπογιατζης οταν φτιαχναμε το σπιτι με ρολο και με δικες μου οδηγιες τοτε που δεν γνωριζα και πολλα πολλα. Αυτο που του ειχα ζητησει ειναι να ειναι οσο πιο λεια η επιφανεια γινεται... αλλα και παλι θα δειτε πως απο παρα πολυ κοντα φαινονται πολυμικρα μικρα γρουμπαλακια που αφηνει το ρολο οπως βαφει. ο μπογιατζης μου ειπε οτι ετσι ειναι το φυσιολογικο και δεν μπορει να γινει ποτε 100% τελειως λειο. Δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι.

τωρα εσεις τι μου πρωτεινετε να κανω?

Η γυψοσανίδα είναι αστοκάριστη. Χρειάζεσαι στοκάρισμα. Φαίνεται ιδιαίτερα στην τέταρτη φωτό. Όσον αφορά το βάψιμο με το ρολό σε σχέση με τον ψεκασμό, σίγουρα δεν είναι το ίδιο. Ο ψεκασμός κάνει τέλειο βάψιμο, το ρολό αφήνει αυτό που λένε τα Αμερικανά φλούδα πορτοκαλιού..

http://www.ultrimaxcoatings.co.uk/orangepeeleffectinpaint/

Φυσικά, αυτό είναι περισσότερο ψυχολογικό θέμα παρά πρακτικό, μιας και οι 2 οθόνες (ψεκασμένη και περασμένη με ρολό) δεν θα έχουν διαφορά στην θέαση. Η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική. Ο μάστορας δεν έχει κάνει καλή δουλειά.

ναι ακριβως οπως τα λες ειναι απο πολυ κοντα φαινεται σαν φλουδα προρτκαλιου.

Αξιζει να κανω κατι η να την αφησω ετσι?

Αν παρω γυαλοχαρτο την τριψω και μετα με πιστολι ψεκασμου την βαψω θα εχει το αποτελεσμα που πρεπει?

Για να την κάνεις ''χαρτί'', θέλεις στοκάρισμα από την αρχή, μετά γυαλοχάρτισμα και μετά βάψιμο. Δεν θα κάνεις τίποτα αν απλά γυαλοχαρτίσεις τώρα.

Να πω και κάτι άλλο...αν απλά γυαλοχαρτίσετε δυνατά χωρίς να βάψετε, δημιουργείτε απλά γυαλάδα στο χρώμα το οποίο δεν θέλουμε.

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Για να την κάνεις ''χαρτί'', θέλεις στοκάρισμα από την αρχή, μετά γυαλοχάρτισμα και μετά βάψιμο. Δεν θα κάνεις τίποτα αν απλά γυαλοχαρτίσεις τώρα.

Να πω και κάτι άλλο...αν απλά γυαλοχαρτίσετε δυνατά χωρίς να βάψετε, δημιουργείτε απλά γυαλάδα στο χρώμα το οποίο δεν θέλουμε.

Για στοκαρισμα συγνώμη κιόλας αλλά είμαι άσχετος. Εγώ μέχρι τώρα ήξερα ότι στοκαρουμε εκεί που θελουμε να καλύψουμε κάποιες ατέλειες, πχ βαθουλώματα, τρύπες , καρφιά κλπ , και όχι ολόκληρες επιφάνειες. Τι στοκαριασμα πρέπει να κάνω στην γυψωσανιδα δηλαδή ακριβώς ? Είναι κάτι που μπορώ να κάνω και μόνος μου? Η χρειάζονται ιδικα εργαλεία και πρέπει να φερω μάστορα?

View attachment 151605
Η εγχειρηση πετυχε,επειδη το δωματιο ειναι μικρο λευκο και ο προβολεας καινουργιος με πολυ φως συν οτι η οθονη λαμπυριζε,γινοτανε χαμος,το κοντραστ βελτιωθηκε σημαντικα,μετα το βαψιμο το πανι τσαλακωθηκε αρκετα λογω πολλων χεριων ηταν και 10 μερες κατω,ηταν και 12 χρονων περιπου,με το τεντωμα διορθωθηκε σημαντικα και αυτο,πηρα σπρει εβαψα τις μεταλλικες θηλιες μαυρες,μου ρθε να βαψω και την κασα μαυρη,αλλα φοβηθηκα μηπως βγει αργοτερα το χρωμα σε καποια σημεια επειδη η κασα ειναι πολυ λεια αλουμινενια,στα velcro που ειναι πανω στο σχοινι,η αυτοκολλητη πλευρα τους πρεπει να ειναι μαυρη,γιατι δεν τα κολλας πουθενα απλως γαντωνουν στο μικρο θηλυκο βελκρο που ειναι κολλημενο σε χοντρο καλαμακι (οχι σουβλακι:Banane0:) για να περναει το σχοινι χωρις να βρισκει,ο μαστορας της πατεντας ελεγε να τα κολλησουμε σε μια μαυρη σακουλα,εχω για πιο πολυ αντοχη,πηρα ενα φυλλο τεφλον απο το σουπερμαρκετ μαυρο,που το χουν για μαγειρικη,κολλησα το velcro πανω και εκοψα στο μεγεθος που χρειαζομουν,ευχαριστω Γιαννη για τις συμβουλες,βοηθησαν τα μαλα.

Πω-πω καινούρια την έκανες!! Σκόρδα να μη τη ματιάσουμε και καλές θεάσεις βέβαια!!

Σ ευχαριστω για τις ευχες και για τις συμβουλες.