Βάψιμο ξύλου....

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Μπορώ να χρησιμοποιήσω Βελατούρα διαλύτου σαν βάση σε ξύλινα κουφώματα ...γιατί έχω 2-3 κουτιά στοκ ... και μετά να τελειώσω με λαδομπογιά νερού ??.

μπορεις.

Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος ας μου πει αν μπορώ να επιτύχω γκρι απόχρωση σε σουηδικό ξύλο χωρίς να καλύψω τα νερά?

Αυτό
y0JETrB.png

να το κάνω κάπως έτσι
A05Yiqt.jpg

Αυτό μου κάνει (L32) ?
http://www.johnart.gr/Catalogue/index.php?main_page=product_info&products_id=6181

Ευχαριστώ.

Θυμάστε που είχα φτιάξει μια περγολα απο σουηδικό επί τονπλειστον? Θυμάστε που την είχα βάψει με βιβεχρωμ aquaplus βερνικη νερού και μου ξεφλουδισε?
Αρχές καλοκαιριού έφτιαξα ένα παγκάκι και το επιμελήθηκα οσο μπορούσα με τρίψιμο και χέρια βαψίματος.
Δέχθηκε το πρωινό ποτισμα απο τα μπει και τις μεσημεριανές ηλιαχτίδες του ηλίου.
Δείτε πως κατάντησε το χρωμα, τα ρετσινια δεν με απασχολούν.

Με λίγα λόγια αρλούμπες για εξωτερική χρήση. Μόνο ένα βερνίκι πολυουρεθανης lidl θα μας σώσει...

Νεκ στο έχω πει ξανά...αλλά δεν θες να με ακούσεις...οπότε...ενδεικτικά και μόνο πάρε ένα καλό βερνίκι εμποτισμού και ένα καλό τζελ για από πάνω (κατηγορίας adler, ενδεικτικά σου λέω για adler, υπάρχουν και άλλα τέτοιας ποιότητας ) ....και δοκίμασε τα....είμαι 99,99% σίγουρος πως για 2-3 χρόνια δεν θα έχεις πρόβλημα...

Δεν το ηξερα καν αυτο.
Θα πρέπει να περαστεί κάποιο προστατευτικό βερνίικι πρώτα?

Οχι βεβαια. η ανιλινη ειναι εμποτισμου και θα κανει αυτο που θελεις.
Θα πρεπει να κανεις δοκιμη για την αποχρωση γιατι τα χρωματα δειχνουν σωστα στο ακριβως λευκο ξυλο και οχι στο υποκιτρινο που ειναι το σουηδικο συνηθως.
Το βασικοτερο ειναι να βρεξεις με σφουγγαρι και οταν στεγνωσει να περασεις ~320 γυαλοχαρτο για να ξυρισεις τις ινες. Κανε το 2 φορες για καλυτερο αποτελεσμα.
Μετα ριχνεις το βερνικι αφου εχει στεγνωσει η ανιλινη πολυ καλα.

Αυτο που βλεπεις στην φωτο εχει ψεκαστει με μηχανημα με αποτελεσμα η ποσοτητα του χρωματος να ειναι ελαχιστη και να μην κανει παναδες.
Στο σουηδικο και γενικα στα ξυλα ανοιχτου πορου η μεθοδος η ερασιτεχνικη (με απλωμα και σφουγγαρισμα) δημιουργει παναδες (κυριως στα σοκορα) επειδη αυτα τα ξυλα εχουν σημεια διαφορετικης πυκνοτητας. Γι´αυτο θα πρεπει να εχεις τριψει πολυ καλα και ομοιομορφα για να εχεις οσο δυνατον καλυτερο οπτικο αποτελεσμα.

Θυμάστε που είχα φτιάξει μια περγολα απο σουηδικό επί τονπλειστον? Θυμάστε που την είχα βάψει με βιβεχρωμ aquaplus βερνικη νερού και μου ξεφλουδισε?
Αρχές καλοκαιριού έφτιαξα ένα παγκάκι και το επιμελήθηκα οσο μπορούσα με τρίψιμο και χέρια βαψίματος.
Δέχθηκε το πρωινό ποτισμα απο τα μπει και τις μεσημεριανές ηλιαχτίδες του ηλίου.
Δείτε πως κατάντησε το χρωμα, τα ρετσινια δεν με απασχολούν.

Με λίγα λόγια αρλούμπες για εξωτερική χρήση. Μόνο ένα βερνίκι πολυουρεθανης lidl θα μας σώσει...

Το AQUAXYL PLUS ειναι συντηρητικο εμποτισμου, ενω το AQUAXYL VARNISH ειναι βερνικι (τελικο χρωμα). Εσυ τι ακριβως εκανες στα ξυλα και τι χρησιμοποιησες?

Το AQUAXYL PLUS ειναι συντηρητικο εμποτισμου, ενω το AQUAXYL VARNISH ειναι βερνικι (τελικο χρωμα). Εσυ τι ακριβως εκανες στα ξυλα και τι χρησιμοποιησες?

Aquaxyl plus.
Για εξωτερικη χρηση αλλα οχι εκτεθειμενα συνεχως στις καιρικες συνθηκες. Δηλαδη τι ξυλα ειναι αυτα που ειναι μεν εξω αλλα οχι εκτεθειμενα?

https://www.vivechrom.gr/wp-content/uploads/2012/12/Tds-AQUAXYL-PLUS-gr5.pdf

Λαθος επιλογη για την εφαρμογη, κακη επεξηγηση της χρησης του, πολλα υποσχομενο αλλα στα «ψιλα» γραμματα οχι.

βρε παιδια.. με τοση τυρανια που εχουεμ φαει ολοι με τα ξυλα, και θα φαμε καισ το μελλον, δεν καθομαστε να κανωουμε εναν οδηγο?
Κια να καλυψουμε το πως και τα θετικα/αρνητικα του λαδιου, του danish oil, και των μεριων βερνικιου εμποτισμου/καλυψης/

Οχι βεβαια. η ανιλινη ειναι εμποτισμου και θα κανει αυτο που θελεις.
Θα πρεπει να κανεις δοκιμη για την αποχρωση γιατι τα χρωματα δειχνουν σωστα στο ακριβως λευκο ξυλο και οχι στο υποκιτρινο που ειναι το σουηδικο συνηθως.
Το βασικοτερο ειναι να βρεξεις με σφουγγαρι και οταν στεγνωσει να περασεις ~320 γυαλοχαρτο για να ξυρισεις τις ινες. Κανε το 2 φορες για καλυτερο αποτελεσμα.
Μετα ριχνεις το βερνικι αφου εχει στεγνωσει η ανιλινη πολυ καλα.

Αυτο που βλεπεις στην φωτο εχει ψεκαστει με μηχανημα με αποτελεσμα η ποσοτητα του χρωματος να ειναι ελαχιστη και να μην κανει παναδες.
Στο σουηδικο και γενικα στα ξυλα ανοιχτου πορου η μεθοδος η ερασιτεχνικη (με απλωμα και σφουγγαρισμα) δημιουργει παναδες (κυριως στα σοκορα) επειδη αυτα τα ξυλα εχουν σημεια διαφορετικης πυκνοτητας. Γι´αυτο θα πρεπει να εχεις τριψει πολυ καλα και ομοιομορφα για να εχεις οσο δυνατον καλυτερο οπτικο αποτελεσμα.

Σε ευχαριστώ πολυ :worshippy:
Θα πάω να πάρω μία ανιλίνη γκρι να την δοκιμάσω σε ρετάλια που έχω να δω πως θα βγει.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω Βελατούρα διαλύτου σαν βάση σε ξύλινα κουφώματα ...γιατί έχω 2-3 κουτιά στοκ ... και μετά να τελειώσω με λαδομπογιά νερού ??.

Η λαδομπογια (λευκη να υποθεσω) δεν κιτρινιζει με τα χρονια; Αυτος δεν ειναι και ο λογος που τα περνανε "λακα";
Ερωτηση κανω βεβαια.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Aquaxyl plus.
Για εξωτερικη χρηση αλλα οχι εκτεθειμενα συνεχως στις καιρικες συνθηκες. Δηλαδη τι ξυλα ειναι αυτα που ειναι μεν εξω αλλα οχι εκτεθειμενα?

https://www.vivechrom.gr/wp-content/uploads/2012/12/Tds-AQUAXYL-PLUS-gr5.pdf

Λαθος επιλογη για την εφαρμογη, κακη επεξηγηση της χρησης του, πολλα υποσχομενο αλλα στα «ψιλα» γραμματα οχι.

Aν από πάνω όμως βάλεις το Aquaxyl varnish τότε δεν έχει πρόβλημα. Σωστά?

Η λαδομπογια (λευκη να υποθεσω) δεν κιτρινιζει με τα χρονια; Αυτος δεν ειναι και ο λογος που τα περνανε "λακα";
Ερωτηση κανω βεβαια.

Η λευκή λαδομπογιά ναι κιτρινίζει με τα χρόνια ....τουλάχιστον οι παλιές δεν ξέρω για τις σύγχρονες, εγώ όμως θα χρησιμοποιήσω γκρι στο τελείωμα.

Και οι σύγχρονες κιτρινίζουν Νίκο (οι νερού λιγότερο).
Το μυστικό για να κρατήσει (ως προς το κιτρίνισμα) λίιιγο παραπάνω η λευκή ριπολίνη,είναι να ρίξεις μέσα μερικές σταγόνες μαύρο.Όχι να την χρωματίσεις,τόσο ώστε να μην φαίνεται καν με το μάτι.
Μην φανταστείς ότι θα μείνει λευκό για πάντα,απλά θα πάρει "λίγη (λευκή) ζωή" ακόμη.