Βάψιμο ξύλου....

Ε τι να έκανα; Το έτριψα και πέρασα εμποτισμού. Όλα καλά πήγανε δεν είχα θέματα, αρκούσε ένα πέρασμα με 120 και ένα πέρασμα με 180 μετά πέρασμα το βερνίκι και απολαύσαμε καφεδιά στις νέες καρέκλες αχαχχαχα

Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Δεν ειναι κυριολεκτικα βρασμενο,εχει χημικα για να στεγνωνει πιο γρηγορα!

Σωστός.Ουσιαστικά θα έπρεπε να λέγεται:"χημικά επεξεργασμένο λινέλαιο" (η επεξεργασία με χημικά γίνεται μέσω βρασμού;Ίσως.).
Εγώ πάντως προτιμώ ωμό λινέλαιο το οποίο το χρησιμοποιώ,αναλόγως την ανάγκη του προς επεξεργασία υλικού,είτε σκέτο είτε με την προσθήκη στεγνωτικού ή/και φυσικού νεφτιού (πεύκου).

Re: Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Μπορείς να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το βρασμένο λινέλαιο και το πορτοκαλέλαιο Auro; Το λινέλαιο ξέρω που χρησιμοποιείται όμως το βρασμένο έχει κάποια άλλη εφαρμογή; Και το πορτοκαλέλαιο; (....... αυτό και αν το ακούω για πρώτη φορά.... :damnyou: αν το άκουγα πουθενά απέξω θα έλεγα πως μιλούν για ... μαγειρική....:flipout:)

Απλό λινέλαιο με προσθήκη στεγνωτικού. Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια χρησιμοποιείται βιολογικό λινέλαιο και αμόλυβδα στεγνωτικά λόγω της φυσικότητας!

P60420_153943.jpg

Το πορτοκαλέλαιο είναι φυσικό διαλυτικό και όπως βλέπεις και από το κουτί χρησιμοποιείται για καθαριστικό πινέλων και εργαλείων βαφής, αραιωτικό για λινέλαιο και άλλα προίοντα αλλά και για αρωματικό χώρου. Δεν έχω σκοπό να το χρησιμοποιήσω φυσικά ως καθαριστικό αλλά μόνο για αρωματικό με προσθήκη μέσα στο λινέλαιο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν ειναι κυριολεκτικα βρασμενο,εχει χημικα για να στεγνωνει πιο γρηγορα!

Νικ το συγκεκριμένο δεν έχει γι αυτό και είναι πολύ ακριβό.

Καλορίζικα!....αγόρασα κι εγώ το gro, από εργαλειοσυναγερμό. Solo version, αφού έχω πολλά 10,8βολτα!. Είναι στο δρόμο!...25/04 λέει παράδοση!

Με το καλό να το δεχτείς. Είναι πολύ καλό και αθόρυβο!

Σωστός.Ουσιαστικά θα έπρεπε να λέγεται:"χημικά επεξεργασμένο λινέλαιο" (η επεξεργασία με χημικά γίνεται μέσω βρασμού;Ίσως.).
Εγώ πάντως προτιμώ ωμό λινέλαιο το οποίο το χρησιμοποιώ,αναλόγως την ανάγκη του προς επεξεργασία υλικού,είτε σκέτο είτε με την προσθήκη στεγνωτικού ή/και φυσικού νεφτιού (πεύκου).

Το ωμό δυστυχώς δεν στεγνώνε ποτέ επίσης τι διαφορετικό έχει αυτό που κάνεις εσύ από το χημικά επεξεργασμένο από την στιγμή που προσθέτεις στεγνωτικό?
Αν χρησιμοποιείς νέφτι πεύκου (και είναι όντως πέυκου) τότε έχεις μία σχετικά οικολογική λύση.

Επειδή είναι "αμόλυβδο" το στεγνωτικό,δεν είναι χημικό;;;;;;;;;;;;;;;;;
Λίγο προσοχή στο τι λέμε ρε παιδιά.Δηλαδή θα έβαζες το συγκεκριμένο προιόν σε ξύλινη επιφάνεια κοπής ή σε οτιδήποτε θα ερχόταν σε επαφή με τρόφιμα;

Επειδή είναι "αμόλυβδο" το στεγνωτικό,δεν είναι χημικό;;;;;;;;;;;;;;;;;
Λίγο προσοχή στο τι λέμε ρε παιδιά.Δηλαδή θα έβαζες το συγκεκριμένο προιόν σε ξύλινη επιφάνεια κοπής ή σε οτιδήποτε θα ερχόταν σε επαφή με τρόφιμα;

Πολύ άνετα. Είναι φυσικά χρώματα αν δεν κοίταξες.
Αυτό πληρώνεις, αν είναι να παρω χημικό παίρνω το απλό που έχει κάτω από το 1/4 της τιμής.
Αν δεις μέχρι και το λινέλαιο είναι βιολογικής καλλιέργειας.

Επίσης δεν υπάρχει θέμα από την στιγμή που το συγκεκριμένο στεγνωτικό είναι αμόλυβδο.

Δεν είπα ότι χρησιμοποιώ λινέλαιο με στεγνωτικό,ως ασφαλή λύση σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.Δεν είμαι εγκληματίας!
Απλά μ`αρέσει το ωμό λάδι σαν υλικό και το επεξεργάζομαι αναλόγως.

Δεν είπα ότι χρησιμοποιώ λινέλαιο με στεγνωτικό,ως ασφαλή λύση σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.Δεν είμαι εγκληματίας!
Απλά μ`αρέσει το ωμό λάδι σαν υλικό και το επεξεργάζομαι αναλόγως.

Εγκληματίας? Δηλαδή αυτός που βάζει βερνίκι σε πάγκο κοπής τι είναι? Δολοφόνος κατα συρροή?

Πιο αγνό μετά το συγκεκριμένο είναι το ελαιόλαδο και αυτό πάλι ανάλογα τι ρίχνει ο αγρότης στις ελιές.
Διάβασε και τι γράφει στις οδηγίες το λινέλαιο που παίρνεις, για να δεις ότι δεν είναι τόσο αγνό όσο νομίζεις. ;-)

Εγώ πάντως ένα βρασμένο λινελαιο της liberon που χρησιμοποιώ μυρίζει έντονα και άσχημα για τα γούστα μου

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φίλε Νίκο προτείνω να το ξανασκεφτείς αυτό που είπες....Αυτό το "πολύ άνετα".
Σε σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ΜΟΝΟ λάδι tung (εξασφαλισμένης ποιότητας και όχι ότι βρήκαμε πάνω-πάνω) ή ωμό λινέλαιο ΟΧΙ από χρωματοπωλίο,αλλά από είδη υγιεινής δια(σ)τροφής!
Γνώμη μου (πάντα φιλικά)....

Εγώ πάντως ένα βρασμένο λινελαιο της liberon που χρησιμοποιώ μυρίζει έντονα και άσχημα για τα γούστα μου

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λόγω του στεγνωτικού που έχει που μπορεί να είναι απλό νέφτι.

Φίλε Νίκο προτείνω να το ξανασκεφτείς αυτό που είπες....Αυτό το "πολύ άνετα".
Σε σκεύη που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ΜΟΝΟ λάδι tung (εξασφαλισμένης ποιότητας και όχι ότι βρήκαμε πάνω-πάνω) ή ωμό λινέλαιο ΟΧΙ από χρωματοπωλίο,αλλά από είδη υγιεινής δια(σ)τροφής!
Γνώμη μου (πάντα φιλικά)....

Εννοείται αλλά για να σου πω την μαύρη αλήθεια, μέχρι στιγμής δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα και τότε επέμενα στο να πάρουμε πόσιμο λινέλαιο και παραφινέλαιο απο το φαρμακείο για όσους θυμούνται.

Προσωπικά αυτά βάζω σε πλάκες κοπής και σε σπάτουλες κλπ.

Mια χαρά τα λέει η Αγάπη.
Βρώσιμο λινέλαιο για επαφή με τρόφιμα.Το παραφινέλαιο δεν το έχω δουλέψει ποτέ.Δεν γνωρίζω καν αν ανήκει στα αποξηραινόμενα έλαια (το λινέλαιο ανήκει σ`αυτά),σ`αυτά δηλαδή που πολυμερίζονται σε στερεά μέτα το στέγνωμά τους (και κλείνουν πόρους αφού έχουν εισχωρήσει στο ξύλο).

Απάντηση: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Τι εννοείς Νίκο διαβολίκ, λέγοντας πως το ωμό λινέλαιο δεν στεγνώνει ποτέ?
καθόρισε λίγο το δεν στεγνώνει....

Το λινέλαιο σαφώς και στεγνώνει,και μάλιστα ως υπόστρωμα σε βοηθάει πολύ στην επεξεργασία του ξύλου.Αλλά......
Για να στεγνώσει και να αποκτήσει όλες τις ιδιότητές του (που μας κάνουν να το προτιμάμε),θέλει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 24-48 ώρες.
Στις μέρες μας (και στα μέτρα μας) 48 ώρες είναι πολύς χρόνος για να περιμένεις,αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα δεν θα σε απογοητεύσει.
(Αυτό που μάλλον μπερδεύει πολύ κόσμο,είναι η "λίγδα" που μένει στην επιφάνεια,ακόμα και μετά από δυό μέρες.Δεν μας απασχολεί αυτό,σκουπίζουμε το περίσιο λάδι μ`ένα πανί.Το λάδι ήδη έχει εισχωρήσει στο ξύλο και έχει κάνει τη δουλειά για την οποία μπήκε.)Έφτιαξα πρόσφατα ένα τασάκι-ρεσό από σκληρο ξύλο αμυγδαλιάς.Με εντυπωσίασε το αποτέλεσμα με ένα μόνο χέρι λινέλαιο,δεν θα το πετύχαινα με κανένα βερνίκι που κυκλοφορεί στην αγορά!
Η φωτογραφία το αδικεί.Η επιφάνεια είναι κυριολεκτικά βελούδο!

Attachments

• IMG_20160219_192338.jpg
    IMG_20160219_192338.jpg
    63.4 KB · Views: 217
Last edited:
έτσι μπράβο, στεγνώνει σε 2-4 ημέρες....εκτός από ένα τασάκι που είχα κάνει και το έριξα μέσα σε λινέλαιο για ένα βράδυ, το οποίο μετά από 1 βδομάδα συνέχιζε να ξερνάει λάδι χε χε χε μετά το έπιασε ο ήλιος και όλα εστρωσαν.

Απάντηση: Re: Tι παραλάβαμε σήμερα..

Την έχουμε ξανακάνει τη κουβέντα και τότε επέμενα στο να πάρουμε πόσιμο λινέλαιο και παραφινέλαιο απο το φαρμακείο για όσους θυμούνται.

:ernaehrung004:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    148.1 KB · Views: 178