Βάψιμο ξύλου....

Είναι νερού ναι και αναγράφει αραίωση ως 20% για το πρώτο χέρι (αλλά και πάλι δεν γίνεται ιδιαίτερα αραιό). Επίσης, αναφέρει (στην συσκευασία) πέρασμα μόνο με πινέλο. Όπως και να έχει, πρόκειται για βερνίκι εμποτισμού. Θα κάνει την δουλειά που θέλω; Δηλαδή να προστατέψει το χρώμα επιφανειακά; Το ξύλο πριν βαφτεί με το βερνίκι Lidl έχει περαστεί κι ένα χέρι με το προστατευτικό στης Bondex.

αραίωσέ το λίγο παραπάνω για να δουλεύεται με το ρολό.
ας γράφει για μόνο πινέλο, deck είναι δεν χρειάζεται το τέλειο φινίρισμα.
ένα ελαφρύ και γρήγορο τρίψιμο με γυαλόχαρτο, πέρασμα δηλαδή τάκα-τάκα, καλό καθάρισμα, και μετά βάψιμο, κάθε χέρι που βάζεις προσθέτει και μία έξτρα προστασία στο ξύλο...και το πιθανότερο είναι επειδή θα το έχεις αραιώσει εκτός προδιαγραφών για να δουλεύεται με ρολό να χρειαστεί και 2ο χέρι.

Α, ωραία, ευχαριστώ! Τα ξύλα είναι φρεσκοβαμμένα (ήδη έχουν τριφτεί δηλαδή πριν βαφτούν με το βερνίκι) και δεν έχουν περαστεί στον σκελετό. Είναι αποθηκευμένα σε κλειστό προστατευμένο χώρο, πεντακάθαρα δηλαδή. Ακόμα κι έτσι, να γυαλοχαρτίσω;

ανάμεσα στα χέρια βαφής ένα γρήγορο πέρασμα με ένα ψιλό γυαλόχαρτο (με το χέρι και 1-2 περάσματα) ποτές δεν έκανε κακό...άμα βαριέσαι μην το κάνεις κιόλας δεν είναι τόσο σημαντικό.

Αν πρόκειται για λαδομπογιά-ριπολίνη ή βερνίκι που κάνει φιλμ,το τρίψιμο ανάμεσα στα χέρια (ένα χάϊδεμα στην ουσία) είναι υποχρεωτικό.Το "αγρίεμα" της επιφάνειας δίνει καλύτερη πρόσφυση στο επόμενο χέρι.

Παιδια μια ερωτηση...μπορω να αλλαξω το χρωμα σε ενα ραμποτε ταβανι που εχω και να το κανω ανοιχτο προς λευκο(κατι σαν πατινα ενα πραμα).γινετε...εχει διαδικασια δυσκολη?

Άλλο ένα εξαιρετικό βερνίκι διαλύτου,με uv προστασία.Πολύ ζωντανά χρώματα.Έχει μορφή τζελ,δύσκολα "τρέχει" και δίνει πολύ ωραίο σατινέ τελείωμα.Tip,5 λεπτά μετά την εφαρμογή σκουπίστε το περίσευμα απο την επιφάνεια με βαμβακερό πανί!Σήμερα το δούλεψα και πολύ μου άρεσε.Νομίζω πως δε θα ξαναασχοληθώ με βερνίκια νερού..

Attachments

• Gori 88 a.jpg
    Gori 88 a.jpg
    55.6 KB · Views: 168
Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Εεεεμμμμμ εγώ τα λέω συντεκνε!!!
Τι ελεγες?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν ασταρωσω το ξυλο, τριψω λειανω κλπ και μετα το βαψω με σπρει μεταλλικου χρωματος θα εχω λετε ικανοποιητικο αποτελεσμα απομιμησης μεταλλου?

Άλλο ένα εξαιρετικό βερνίκι διαλύτου,με uv προστασία.Πολύ ζωντανά χρώματα.Έχει μορφή τζελ,δύσκολα "τρέχει" και δίνει πολύ ωραίο σατινέ τελείωμα.Tip,5 λεπτά μετά την εφαρμογή σκουπίστε το περίσευμα απο την επιφάνεια με βαμβακερό πανί!Σήμερα το δούλεψα και πολύ μου άρεσε.Νομίζω πως δε θα ξαναασχοληθώ με βερνίκια νερού..

Νικ τι κόστος έχει?

10 ως 12 τμ το δίνουν νομίζω Νίκο,θα βεβαιωθώ και θα σας πω.Ναι,τσιμπάει,αλλά τους Σκανδιναβούς σε ότι αφορά το ξύλο τους εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια.Στη Στερεά χώρα μπορεί να είναι φθηνότερο ωστόσο.

Εχω βαψει κοντρα πλακε με βελατουρα νερου/ασταρι και εχω περασει, μεχρινστιγμης, ενα χερι χρωμα ριπολινι νερου. Φαινονται οι πινελιες ομως. Το αραιωσα λιγακι το χρωμα, οπως γραφουν οι οδηγιες.
Φαινονται ομως οι γραμμες απο τις τριχες του πινελου-πινελιες. Θα διορθωθουν με το δευτερο χερι ή πρεπει να προσεξω κατι?
Αν το εβαφα με ρολακι? εχω κατι μικρα που εβαψα πλαστικο χρωμα τοιχου, κανουν αυτα ή οχι?

Από την εμπειρία μου το ρολάκι δίνει σαφώς πιο λείο φινίρισμα από το πινέλο. Νομίζω θες ρολό με κοντή τρίχα ή σπογγώδες.

Αν χρησιμοποιεις τσιπικα πινελα, οσα χερια και να το περασεις οι τριχες θα φαινονται.
Το διαπιστωσα απο τα αντιστοιχα πινελακια του σωρου για τις μινιατουρες που φτιαχνω...