Βάψιμο ξύλου....

Άρα συνοψίζοντας σαν προτεραιότητα από θέμα αντοχής έχουμε:
α)διαλυτου δύο συστατικών
β)υδατοδιαλυτό δύο συστατικών
η)υδατοδιαλυτό ενός συστατικού
Αυτά ισχύουν για το ασταρι και το τελικό βερνίκι.
Όσον αφορά την αλλαγή χρώματος,υπάρχουν ειδικά βερνίκια ή κοιτάζω το χρωματολογιο της εκάστοτε εταιρίας(βερνίκι εμποτισμού) βάσης νερού είτε διαλυτου ανάλογα την επιλογή που θα κάνω???

Στάλθηκε από το MI MAX 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

η περιπτωση μου ειναι πολυ εξειδικευμενη, αλλα ετρεχα οταν επεσε οινοπνευμα στο πατωμα περασμενο με βερνικι νερου.

Άρα συνοψίζοντας σαν προτεραιότητα από θέμα αντοχής έχουμε:
α)διαλυτου δύο συστατικών
β)υδατοδιαλυτό δύο συστατικών
η)υδατοδιαλυτό ενός συστατικού
Αυτά ισχύουν για το ασταρι και το τελικό βερνίκι.
Όσον αφορά την αλλαγή χρώματος,υπάρχουν ειδικά βερνίκια ή κοιτάζω το χρωματολογιο της εκάστοτε εταιρίας(βερνίκι εμποτισμού) βάσης νερού είτε διαλυτου ανάλογα την επιλογή που θα κάνω???

Από θέμα αντοχή η σειρά είναι αυτή..

Το βερνίκι της Er-lac που "ανεβασα" έχει και σατινε....

Αυτό που θα πρέπει να χρωματίστει είναι το ασταρι.....εαν βάλεις νερού ασταρι θα βάλεις νερού βερνίκι η και το αντίθετο με διαλυτου....Αυτό είναι νόμος...θα στο πει και ο πατωματζης....

Εάν βάλεις νερού το ομώνυμο της Er-lac
https://erlac.gr/floor-primer-n12/
χρωματιζεται σε διάφορες αποχρώσεις ξύλου σε μηχανή ανάδευσης χρωμάτων της ιδιας της εταιρίας...Εάν χρησιμοποιήσεις άλλη εταιρία το ίδιο θα σκεφτεις και εκεί..

Πάνο το 2 συστατικών της Er -lac είναι κορυφή για μένα...ειναι το πρώτο στις προτίμησεις μου...!!!!

Σ'ευχαριστω πολύ με κατατοπισες πλήρως!
Θα επανέλθω όταν με το καλό τελειώσει η δουλειά!

καλησπέρα θα ήθελα την βοήθεια σας! εχω ενα τραπεζάκι κήπου απο ΙΚΕΑ. το ετριψα με γυαλοχαρτο. θελω να αφήσω το φυσικό χρώμα που εχει το ξύλο. δεν ξέρω αν ειναι καλή ιδέα! πήρα αυτο το βερνίκι http://v33-liberon.gr/vernikia-empotismou/aquagel/ ειναι καλό? κάνει για το σκοπό που θέλω? ευχαριστώ. θα ανεβάσω μετά φωτογραφία απο το τραπεζάκι

To βερνικακι τζελ νερου ειναι μια χαρα.
Δυο χερια θα περασεις το τραπεζακι με ενδιαμεσο απαλο τριψιμο με ψιλο γυαλοχαρτο 400/600 grit για καλυτερη προσφυση και αισθητικο αποτελεσμα του τελευταιου χεριου.

διάβαζα κάτι για teak oil οτι είναι καλύτερο(δεν ξερω τί είναι) έχει σημασία τι ξύλο είναι? απο τον ήλιο θα εχω πρόβλημα? θέλει μα το διαλύσω με νερό 'η όπως ειναι το βάζω με πινέλο?
ευχαριστώ Χιώτη! απo Leroy Merlin το πείρα δεν ξέρω αν είχε τίποτα καλύτερο

Το teak oil ειναι λαδι οπως λεει και το ονομα του, το αλλο που εχεις παρει ειναι βερνικι. Το πρωτο δεν αδιαβροχοποιει το ξυλο σαν το βερνικι.
Κανενα απο τα δυο δεν χρειαζεται να αραιωθει και η εφαρμογη τους γινεται με πινελο.

Νομιζω οτι για το τραπεζακι απο το ΙΚΕΑ το βερνικι ειναι προτιμοτερο και θα κανει καλυτερη δουλεια προστατευοντας το ξυλο.

Στελιο πριν κανεις οτιδηποτε μαθε απο τι ξυλο ειναι.
Συμηθως ειναι ακακια ευκαλυπτος η red shorea ολα σκληρα ξυλα με παρα πολυ μεγαλη αντοχη στο νερο.
Για αυτα το teak oil ειναι οτι καλυτερο απλα θελει ετησια επαναληψη.

Σε τετοιο ξυλο μπορείς να βάλεις λαδι. Νομιζα οτι θα ηταν κανα τσιπικο τραπεζακι οπως καποια που ειχα παρει 5 ευρω παλιά απο το ικεα.

απο τα νερά του ξύλου υπάρχει περίπτωση να καταλάβουμε οτι πράγματι ειναι ξύλο ακακίας ? απο την άλλην δεν πιστεύω οτι κάθε χρόνο θα το ανανεώνω. με βάση αυτό καλύτερα να αφήσω αυτό που πήρα?

Το ΙΚΕΑ ειναι μια σοβαρη εταιρεία δεν μπορει να δινει ψεύτικες προδιαγραφες. Το ξυλο ειναι αυτο που λεει. Ανετα μπορεις να το περασεις οτι απο τα δυο θες και επειδη ηδη έχεις το βερνικι, πέρασε το αυτό.

Εαν το τραπεζάκι το έχεις καιρό τρίφτω καλά και βάλε το τζελ νερού για να σου κρατήσει περισσότερο...

σήμερα βρήκα ώρα για να το βάψω. το εκανα 2 στρώσεις. περιμένω αύριο το αποτέλεσμα. αλλά τώρα διάβασα στο κουτί του : η άχρωμη αποχρωση συνιστάται για εσωτερική χρηση. για εξωτερική χρηση, αυτη αποχρωση χρησιμοποιείται μονο για ανάμειξη με άλλες αποχρώσεις. γιατί? θα έχω πρόβλημα? και λεει και για σκληρά ξύλα αραιωστε με 15% νερο για πρώτη στρώση. δεν το έκανα. οπως και να έχει πρώτη απόπειρα για βάψιμο! 2) και το άλλο θέμα ειναι ότι πηρα 80 γυαλοχαρτο και 120. αλλα μου φενεται οτι έπρεπε να με 50 να ξεκινήσω? ευχαριστώ

Η πρώτη στρώση αραιωνετα 15% για να κάνει καλυτερη πρόσφυση στο ξύλο..
Εάν αναφέρει για εσωτερική χρήση τοτε για έξω δεν θα κρατήσει για πολύ...θα θέλει πιο γρήγορα επανάβαφη...
Αποκλείεται να ήθελεις χοντροτερο γυαλοχαρτο...θα κάνεις ζημιά...

Περιεργο μου κανει αυτο που αναφερει.
50 με τπτ ακομα και σε εσενα που θελεις να βγαλεις την παλια μπογια.
Αλλα και το 120 ειναι πολυ λιγο.
Τουλαχιστον 240 πρεπει να το πας.

Το πρωτο χερι στεγνωσε καλα πριν περασεις το 2ο???

στα υπόλοιπα θα το κάνω, δεν το ήξερα εχω 180. και 220 που γράφουν οτι ειναι για τοιχοποιια έχεις ξεχωριστά για ξύλου ? . πιστεύω στέγνωσε λέει πρώτο χέρι 30 λεπτά.. το άφησα περισσότερο! και 3 ώρες ενδιάμεσα στα χέρια.