Βάψιμο ξύλου....

daras, νομιζω εννοουν οτι το λουστρο βεβαιως και φευγει με μπολικο τριψιμο, αν μιλαμε για ενα παναπλο τραπεζι, ενα ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο με 4 καδρονια για ποδια.
Αν, ομως, εχει καμπυλες, σκαλισματα, γωνιες κτλ κτλ (που, λογικα, θα εχει), αρχιζει και μπλεκει το πραγμα, αφου ειναι δυσκολο να τα τριψεις τελειως και αυτα.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Αυτή είναι η τραπεζαρία που ελεγα
99CVt5X

2NwTKr9

Σωστα

IMG_20191219_165357_resized_20191219_102045482.jpgIMG_20191219_165343_resized_20191219_102045310.jpgIMG_20191219_164638_resized_20191219_102045932.jpgIMG_20191219_163757_resized_20191219_102045644.jpg

Μια χαρα τραπεζι, μη το κανεις κιμωλια.
Ξεκινα τριψιμο, τριψιμο και τριψιμο, μετα συντηρητικο ξυλου και απο πανω ενα βερνικι.
Στο καπακι να δωσεις προσοχη, γιατι δεν ειναι πολυ ισιο και υπαρχει κινδυνος να φας ανομοιομορφα τον καπλαμα της επιφανειας.
Προσπαθησε να ενισχυσεις τα ποδια με την βαση, γιατι αυτου του τυπου τραπεζια εχουν ενα θεματακι στο σημειο αυτο.

Με ένα τρίβειο στο πανω μερος και από 100 μέχρι 180 grid μια χαρά θα γίνει...
Το ίδιο να ακολουθήσεις και στο υπόλοιπο κομμάτι με το χέρι...
Σκοπός είναι να μην μείνει πουθενά γυαλιστερό κομμάτι ώστε να κάνει σωστή πρόσφυση το συντηρητικό...!!!

Με ένα τρίβειο στο πανω μερος και από 100 μέχρι 180 grid μια χαρά θα γίνει...
Το ίδιο να ακολουθήσεις και στο υπόλοιπο κομμάτι με το χέρι...

Γιατί να ταλαιπωτείται, πουθενά δεν χρειάζεται χέρι αυτό, εκτός ίςως από κάποιες γωνίες.
Όλες οι επιφάνειες είναι λείες και προσβάσιμες.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Γιατί να ταλαιπωτείται, πουθενά δεν χρειάζεται χέρι αυτό, εκτός ίςως από κάποιες γωνίες.

παιδια με μπερδεψατε ολοι μαζι χαχαχαχ:idea:

Πειτε μου ακριβως τι να κανω και τι να αγορασω γιατι θελω να το ξεβαψω και να το βαψω στο χρωμα του δρυ

Τριβειο δεν εχω οποτε με βλεπω με το χερι εκει τα καμπυλωτα κομματια πως θα τα κανω στα ποδια ?

Επισης να σας πω ότι δεν εχει θεμα με σταθεροτητα είναι πολύ σταθερη.

Διαβρωτικο χρωματος να βαλω ?

Ευχαριστω

Επειδή με αγχωσατε με την σταθερότητα να βάλω καμία ξυλοβιδα εκεί που τελειώνει το πόδι και ακουμπάει στην βάση?

Επίσης άμα το κάνω με διαβρωτικο χρώματος δεν θα φύγει το λούστρο ποιο εύκολα?

Μπορεις να ξεκινησεις με διαβρωτικο αλλα δε θα το γλυτωσεις το τριψιμο.
Γιατί να μπλεξεις με χημικα ομως????
Δεν εχει περιπλοκα σχεδια το τραπεζι σου οποτε δε θα χρειαστει κατ εμέ.

Μπάμπη το κάτω μέρος έχει καμπυλωτητες οπότε δεν πιάνει παντού το τριβειο...θέλει χερι...
‐---------------------------------

Καλό το διαβρωτικο αλλά θέλει ξανά και ξανά μέχρι να φύγει τέλειος το βερνίκι....

Πάρε ένα 100αρη πρώτα....δοκίμασε σε ένα σημείο επιμένοντας για να δεις πόσο γρήγορα θα βρεις ορφανό ξύλο και ανάλογα θα δεις πόσο χρόνο χρειάζεσαι. .Η έλλειψη τριβειου θα σου μεγαλώσει κατά πολύ το χρόνο.....

Επειδή με αγχωσατε με την σταθερότητα να βάλω καμία ξυλοβιδα εκεί που τελειώνει το πόδι και ακουμπάει στην βάση?

Επίσης άμα το κάνω με διαβρωτικο χρώματος δεν θα φύγει το λούστρο ποιο εύκολα?
Για δοκίμασε με πιστόλι θερμού αέρα και σπάτουλα

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά εγώ έλεγα να ξυσω μόνο το πάνω, μετά να το βάψω στο χρώμα του δρυ με ένα βερνικι και τα πόδια και την βάση να τα βάψω μαύρα με χρώμα κιμωλιας. Κάπως έτσι το φανταζομαι τι λέτε?

Θα το χαλάσεις. Ή ξύλο όλο, ή κιμωλία όλο.. Και χωρίς τριβείο απλά ξέχνα το, δεν υπάρχει περίπτωση να "βρεις" ξύλο χωρίς αυτό." Χεράτο" είναι δουλειά για φυλακισμένους το συγκεκριμένο.
Αλήθεια, τι σου αρέσει στο χρώμα "δρυς"; Παίζει να είναι το πιο αδιάφορο-ξενέρωτο χρώμα ξύλου ever. Περί ορέξεως βέβαια....

Εντάξει τα τρίβει δεν είναι και ακριβά από ότι είδα, απλά τι να πάρω παλμικο, εκκεντρο για δώστε τα φώτα σας!!

Άμα είναι να γλιτώσω τρίψιμο χαλάλι γιατί θέλω να κάνω και ένα τραπεζάκι σαλονιού το οποίο είναι βαμμένο με λούστρο σε χρώμα μπορντω.

Λοιπόν αδερφέ ο μόνος τρόπος να περάσεις το βερνίκι και να βάψεις το ξύλο είναι να πάρεις ένα εκεντρο με 80-100-120 γυαλοχαρτα και να βγάλεις όλο το βερνίκι.
Αν και εγώ θα σου πρότεινα όπως είπαν νωρίτερα τα παιδιά χρώμα κιμωλίας . Και αυτό γιατί δεν χρειάζεται πολύ προεργασία και μηχανήματα.
Εκτός και είναι κομμάτι που συνδεεσαι συναισθηματικά .που εγώ απλά θα του έριχνα ένα φρεσκαρησμα.

Στάλθηκε από το S60 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk