Πηγα σε ενα μαγαζι να παρω milliput τις προαλλες και ειχε κασια και γομαλακα, οποτε πηρα και απο τα δυο, απο περιεργεια.
Δεν τα εχω δουλεψει ποτε, αλλα βλεπω που τα αναφερετε εδω που και που.
Η κασια, αν εχω καταλαβει σωστα, διαλυεται σε καυτο νερο και "μαυριζει" το ξυλο, με χρηση κυριως σε αναπαλαιωσεις ή "παλαιωσεις", οταν θες να δωσεις παλαιωμενο look. Σωστα;
Η γομαλακα πως και ποτε ακριβως δουλευεται; Νομιζω σε οινοπνευμα διαλυεται, αλλα πως ακριβως; Και που κυριως χρησιμοποιειται;
Τελος, κατι εχω θυμαμαι για "denaturated" (το μπλε, δηλαδη). Ισχυει; Ειχα πετυχει καποτε στο s/m μπλε οινοπνευμα που...δεν ηταν μπλε, αλλα διαφανες (ενα μπουκαλι μονο, απο λαθος μαλλον). Μπορω να χρησιμοποιησω αυτο;
Bαλε ενα λινκ ευλογημενε απο το miliput.
Καπου το ειχε παρει το ματι μου σε καποιο μαγαζι στην Ελλαδα, πιο φτηνα και απο το αμαζον Αγγλιας οπου τα αγοραζω εγω.
ΕDIT το λινκ https://www.pacoartcenter.gr/el/epoxy-putty-milliput-standard-yellow-grey-113-4gr.html
Καλη η τιμη, αν το ηξερα θα σου ελεγα να μου παρεις ενα σετακι.
Σε πρώτη φάση ασχολήσου με την κάσια που είναι απλά τα πράγματα.
Η γομαλάκα είναι πολύ πιο περίπλοκη διαδικασία, και στην παρασκευή και στην χρήση. Εξαιρετικό υλικό αλλά χρειάζεται σχετική εμπειρία.
Το μπλέ οινόπνευμα δεν κάνει, χρειάζεται αλκοόλ 98% για τη διάλυση, αν όμως θές να πειραματιστείς υπάρχουν και έτοιμες στο εμπόριο.
Σου βγαίνει πιο ακριβά βέβαια.
Το μπλέ οινόπνευμα δεν κάνει, χρειάζεται αλκοόλ 98% για τη διάλυση, αν όμως θές να πειραματιστείς υπάρχουν και έτοιμες στο εμπόριο.
Θέλει ψηλούς βαθμούς οινόπνευμα για να λιώσει την γομολακα. Εγώ πήρα 98 βαθμούς από βιοτεχνία που φτιάχνει ποτά (ούζα κλπ.) γιατί στο φαρμακείο ήταν η τιμή φωτιά και Λαύρα.το μπλε που ειναι 94 δεν κανει?
καπου εκει εινι και το καθαρο οινοπνευμα (το ακριβο σε μικρο μουκαλι)
το μπλε που ειναι 94 δεν κανει?
καπου εκει εινι και το καθαρο οινοπνευμα (το ακριβο σε μικρο μουκαλι)
Ενα φιτρο του καφε αρκει για το φιλτραρισμαΑπλα δεν θα διαλυσει την γομαλακα. Δοκιμασε να διαλυσεις λιγη ποσοτητα για να σου φυγει και η περιεργεια.
Πριν κανα διχρονο ειχα προσπαθησει και εγω με μπλε οινοπνευμα αλλα ειχα φτιαξει ειδικο 'ανακατευτηρι' με το πολυεργαλειο dremel.
Μετα απο περιπου 12 και πλεον ωρες συνολικου ταρακουνηματος ενος μικρου μπουκαλιου η γομαλακα σχεδον διαλυθηκε αλλα και παλι χρειαστηκε να την περασω απο σουρωτηρι/βαμβακι οπου χαθηκε αρκετη ποσοτητα.
Δεν αξιζει τον κοπο κατα τη γνωμη μου αν και η γομαλακα που ετοιμαστηκε με το μπλε οινοπνευμα δεν ηταν κακη και ειχε ολες τις ιδιοτητες της ετοιμης.
Αξιζει ισως στην περιπτωση που βρεις κανενα ηλεκτρικο αναδευτηρι και την ταρακουνας 2-3 μερες συνεχομενες.
Χαχαχα σε προλαβα στο αλλο νημα ο
(Ακομα χειροτερα, το βρηκα απο link που...ειχες βαλει εσυ, πριν 3-4 χρονια ο ).
Με την επομενη παιρνουμε μαζι 5.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.