Κώστα μου το έχω κάνει και εγώ αλλά σε βουρτσισμενο ξυλο. Το τονίζω. Βουρτσισμενο με συρματοβουρτσα.
Κώστα ξαναλέω. Πιάνει και στο γυαλί.
Εκεί τι να κάνεις?
Το θέμα είναι να κλειδώσει.
Αν κλειδώσει δεν φευγει φίλε.
Να φαίνονται τα νερά του ξύλου ...αλλά να είναι βαμμένα και αυτά με χρώμα όχι ξυσμένα με γυαλόχαρτο γιατί θα φύγει το χρώμα.
Η τεχνική αυτή λέγεται "Ανιγκρέ" Την έχω κάνει πριν πολλά χρόνια σε μια ντουλάπα η οποία είναι MDF με επένδυση καπλαμά αλλά δεν θυμάμαι τίποτα...
Το μόνο που θυμάμαι είναι ότι είχα πάει σε λουστραδόρο και μου είχε περιγράψει την τεχνική.
Φιλε, χωρις ασταρακι, σε γυαλιστερες επιφανειες (με βερνικι κρουστας/λακα) δεν υπαρχει περιπτωση να σου κατσει σωστα. Οσο για κανονικο γυαλι..αστο. Αυτη ειναι η γνωμη μου απο την εμπειρια μου.
Εδω πηγα να βαψω καναπε γνωστου, καρυδια καργα βερνικωμενη, απ'ευθειας γιατι βαριομουν τριψιμο ασταρωμα και καταλαβα οτι ηθελα πανω απο 4 χερια για να γινει σωστη δουλεια, αν γινοταν.
Πηρα ασταρι και με δυο χερια ασταρι και δυο χερια ασπριδερη κιμωλια και εδεσε το πραμα. Και απο πανω ενα βερνικι κρουστας ματ και εγινε σουπερ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.