Για να μεινει ζεστο το νημα....
1. Αυτο που λεμε, οτι μετα που περνας το πρωτο χερι βερνικι (εμποτισμου) σηκωνονται οι ινες του ξυλου, και πρεπει να το ξανατριψεις, οσο καλα γυαλοχαρτισμενο κι αν ηταν, το εχω διαπιστωσει κι εγω πολλακις. Μετα το 2ο χερι θελει λιγοτερο κ.ο.κ.
Η ερωτηση ειναι: Γινεται αυτα τα 1-2-3 πρωτα χερια να να κανεις με νερο (με ενα ψεκαστηρι, με πινελο κ.τ.λ.) κι αφου τριψεις 1-2-3 φορες, μετα να ξεκινησεις τα βερνικια;
Ή θα κανεις μια τρυπα στο...νερο και μολις περασεις το πρωτο βερνικι θα θελει παλι τριψιμο;
2. Στα τελικα χερια βερνικιου (κρουστας) γινεται να περασεις "καθετα" με το πινελο; Δηλαδη καθετα προς τα προηγουμενα χερια (και καθετα και προς τα νερα του ξυλου, συνηθως);
Ο κανονας που λενε ολοι ειναι και το τριψιμο και το βερνικωμα με το πινελο να γινεται παραλληλα με τα νερα.
Ωστοσο, εχω την αισθηση οτι αυτο (ειδικα αν δεν εισαι Ο βιρτουοζος του βερνικωματος) αφηνει καποιες γραμμες, παραλληλες με τα νερα. Τοσο απο το πινελο, οσο ομως και απο τα ιδια τα νερα, που τεινουν να δημιουργουν αυλακια (τουλαχιστον στα πιο μαλακα ξυλα).
Μηπως το περασμα καθετα θα βοηθουσε να γινει τελικα πιο λειο το τελικο, ή θα τα κανει χαλια;