Βάψιμο ξύλου....

Νομίζω σήμερα το πέτυχα δεν αραιωσα σχεδόν καθόλου τη ριπολινη. Ετριψα λίγο με αποχαρτο και έβαψα . Γενικά μου φάνηκε πολύ νερουλη από την αρχή. Ένα πολύ μπόλικο βάψιμο και ο κροκόδειλος βρήκε το χρώμα του! Σας ευχαριστώ!
fe8eab307c83c13aa99262fc48a77dee.jpg
c8731da291fbe5f459c237c68d90110f.jpg

Στάλθηκε από το M2007J3SG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σας ευχαριστώ, έχω κ βοηθο μια συνάδελφο και βάψαμε και κρεμαστρες και έχουμε να βάψουμε και σχέδια.... Όταν τελειωσω κ τα βάλω στα τμήματα θα σας βάλω τις τελικές φωτό....αν κ απορώ σε ποιο νήμα να τα τοποθετήσω

Ωραία Πρώτα ο Θεός σε καμία 10ρια μέρες θα έχετε εκεί νεότερα

• Like
Reactions: Χιωτης
Καλησπερα κυριοι..
Χθες αγορασα για το μαγαζι 8 ψηλα σκαπω απο οξυα τα οποια ειναι εντελως αβαφα και χωρις καθολου βερνικι,δηλαδη γυμνο ξυλο τα αποια προοριζονται για εξωτερικο χωρο με πολυ υγρασια και ενδεχομενως καποιες φορες να βρεχονται κιολας.Τι προτεινετε να τα περασω για προστασια?Σκεφτομουν teak oil που ειναι γρηγορο στην εφαρμογη αλλα δε ξερω ποση προστασια θα τους προσφερει..Τα σκαμπω ειναι αυτου υου τυπου αλλα ψηλοτερα https://meimaroglou.gr/product/3281/epipla-meimarogloukarekles-skampo-koyzinas-ksylino-psatha-

Οχι Κυριακο δε θα τα βλεπει ο ηλιος,Ειναι κατω απο δεντρα.Η λύση του Κωστη φαινεται καλη και θα την υιοθετησω

To βερνικι κρουστας ειναι η καλυτερη προστασια για την οξια που δεν ενδεικνυται σαν ξυλο για επιπλα κηπου λογω ευαισθησιας, παρ'οτι πολυ σκληρο ξυλο.
Τα ποδια απο κατω μην ξεχασεις να περασεις, ισως και να καρφωσεις/κολλησεις και καποιο προστατευτικο λαστιχο. Ωραια ρετρο σκαμπουδακια!!

σιγουρα θα βαλω προστατευτικο στα ποδια γιατι θα πατανε επανω σε χωμα.Ο μονος προβληματισμος που εχω για το βερνικι κρουστας ειναι οτι του χρονου θα τα ξαναβαψω δηλαδη θα τους αλλαξω αποχρωση και θα ειναι μεγαλο μανικι το τριψιμο

Ώπα γιατί θα μπερδευτεί το θέμα καθώς θα παιδεύεις αρκετά μετά...

Γιατί δεν τα "χρωματιζεις" από τώρα...;
Θα το κάνεις μια και έξω επιλέγοντας μια απόχρωση στο συντηρητικό πρωτα.

Εάν δεν θες να τα "χρωματίσεις" φετος καλύτερα να τα περάσεις μόνο teakoil,που δεν κρατάει χρόνο, και εποιτα κάνεις ότι σου είπα...

Γιατί όπως σωστά είπες θα είναι πολύ μεγάλο μανίκι να τριφτουν και να φτάσεις στο αρχικο ορφανο ξύλο...ειδικά στο ψάθινο σημείο,εαν βαφτεί βερνικι θα είναι θεμα να καθαριστεί,θα γίνει ζημιά...

Του χρονου θα κανω ανακαινιση στον εξωτερικο χωρο του μαγαζιου και θα αλλαξω το χρωμα στα τραπεζια και τις καρεκλες.Δεν θελω να τα βαψω απο τωρα γιατι δεν εχω αποφασισει ακομα τι ακριβως θα κανω.Απλα πρεπει με καποιο τροπο να προστατευτουν τα σκαμπω γιατι ειναι εντελως γυμνο το ξυλο.
Πιστευεις οτι το teak oil θα βοηθησει?

Οπως το λεει ο Μιχαλης....
Μεγαλο μειονεκτημα ειναι οτι θα βρεχονται και το teakoil δεν ειναι για πολλα πολλα και σε βαθος χρονου θα δημιουργηθει προβλημα...βεβαια θα ειναι ενας χρονος μονο και η οξυα ειναι καπως δυνατο ξυλο...
Οποτε προκειμενου ομως να τις προστατεψεις,αφου θες να κανεις ανακαινηση του χρονου αλλα και να μην ρισκαρεις να σου παθουν κατι,θα ελεγα να τις κουκουλωνεις με καλυμματα εξωτερικου χωρου ,οποτε μπορεις τακτικα, προκειμενου να παρεις τα μετρα σου ωστε να μην σου χαλασουν...

• Like
Reactions: koukos13
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Θα παω με teak oil και θα προσπαθησω να τα προστατευω απο τα νερα.Ετσι και αλλιως η σεζον μπηκε στην τελικη ευθεια,οποτε για δυο μηνες ακομα δε νομιζω να παθουν κατι

παιδια τι πιθανοτητα (και πως) μπορει να αλλαχτει το χρωμα αυτης της συρταριερας σε πιο σκουρο καφε?