Βάψιμο ξύλου....

Καλησπέρα και πάλι, ξεκίνησα με ξύλινα κάγκελα και αφου έτριψα, πέρασα diaxyl plus με χρώμα 2 χέρια με 24 ώρες διαφορά και σήμερα πέρασα lussolac αχρωμο γυαλιστερο αλλα άφησε πάνω μια ασπρίλα... Τι μπορεί να φταίει; Δοκίμασα και χωρίς να το αραιώσω και με ελάχιστο αράιωμα με νερό αλλά είχα το ίδιο αποτέλεσμα.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Με πινέλο η κυνδρακι το απλώσεις..;
Λίγο αραίωμα χρειάζεται παντως...

Για να συμβαίνει αυτό που λες θα πρέπει να είχαν κάτσει τα πηγμαιντα του υλικου επειδή ήταν πολύ καιρό παρασκεύασμενο η δεν έχει ανακατευτεί καλά το βερνικι.το αναφερω γιατι μου έχει συμβεί..
Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να δώσω..καθώς αυτές ήταν και οι απαντησεις των εταιριών σε ίδια κατάσταση..
Θε πρέπει να το ξαναγράψεις στις ασπριλες μεχρι να φυγουν και ννα ξαναπεράσεις ολόκληρη την επιφάνεια...

Με τέτοιο ρολάκι οπως της φωτογραφίας το πέρασα. Το κουνησα αρκετες φορές το δοχείο. Μάλλον ήθελε περισσότερες.

Να το ξαναγράψω τι εννοείς; Να το τρίψω, να περάσω το εμποτισμού με χρώμα και μετά πάλι το lussolac?

Attachments

• IMG_0500.jpeg
    IMG_0500.jpeg
    3.6 MB · Views: 26
Με τέτοιο ρολάκι οπως της φωτογραφίας το πέρασα. Το κουνησα αρκετες φορές το δοχείο. Μάλλον ήθελε περισσότερες.

Να το ξαναγράψω τι εννοείς; Να το τρίψω, να περάσω το εμποτισμού με χρώμα και μετά πάλι το lussolac?
Καλό είναι το ρολάκι...απλώς θέλει δούλεμα να στρώσει το υλικο..Όχι μια και έξω...
Δεν θα κανεις κούνημα στο δοχειο αλλά ανάδευση με ξύλακι να κάνεις καλύτερα..
Να ξανατριψεις ήθελα να γράψω...
Μόνο lussolac θα περάσεις.. εκτος και εάν έχει φύγει το χρωμα από το diaxyl το κάνεις τοπικά..

• Like
Reactions: ΝΤΙΝΟΣ
Χρησιμοποιήθηκε ότι καλύτερο υπάρχε εδώ στην Λήμνο..
Βερνικη εμποτισμου σε χρώμα καστάνια και πολυρεθανικο βερνικη γυαλιστερό της Vitex...
Εδώ που βρίσκομαι δεν έχουν Vitex.
Έχουν όλοι Bondex και κάποιοι Clou, Vechro, Χρωτεξ.
Αν χρησιμοποιήσω Bondex (νερού) ποιο συνδυασμό θα μου προτείνατε?

Ευχαριστώ πολύ
Η σειρά που τα έγραψες είναι και η σειρά προτίμησης για σένα?

• Like
Reactions: KOSSTV
Καλησπέρα και πάλι, σκέφτομαι να φτιάξω ένα γραφείο κοντά στα 3 μέτρα απο με μασίφ απο πεύκο 4 εκατοστα πάχος. Κάνει το πεύκο ή μπορεί να λυγίσει; Επίσης θα το τρίψω και θα το βάψω εγώ. Τι χρησιμοποιούμε για βαφή σε ξύλα εσωτερικού χώρου; Να φανταστώ ότι το diaxyl plus δεν κάνει; Έχει κάποιο προϊόν η vitex?

Καλησπέρα και πάλι, σκέφτομαι να φτιάξω ένα γραφείο κοντά στα 3 μέτρα απο με μασίφ απο πεύκο 4 εκατοστα πάχος. Κάνει το πεύκο ή μπορεί να λυγίσει; Επίσης θα το τρίψω και θα το βάψω εγώ. Τι χρησιμοποιούμε για βαφή σε ξύλα εσωτερικού χώρου; Να φανταστώ ότι το diaxyl plus δεν κάνει; Έχει κάποιο προϊόν η vitex?
Τα 3 μέτρα με 4 εκατοστά δεν νομίζω να σου λυγίσει αλλά ενδεχομενος να σου ανοίξει(ρηγματωσεις)με τον καιρό..
Θεωρώ ότι καλυτερα θα ήταν δρυς η οξιά που είναι πιο σκληρά ξυλα γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια.. μπορεί να βάλεις και ελάτη που είναι ένα κλικ σκληρότερη από πεύκο..

Απο βαψιμο εννοεις βερνικι η χρώμα.. ;

- Συν τοις άλλοις το πεύκο συνήθως έχει αρκετούς ρόζους, ειδικά από Leroy, Praktiker κ.λ.π.. Αν τύχει και πέσεις σε ρόζο στο σημείο που θα κάνεις σύνδεσμο θα σε παιδέψει. Αν και να πω την αλήθεια οπτικά μου αρέσει να έχει ένα - δύο ρόζους το έπιπλο, παρ' όλα αυτά μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία για τον λόγο που προανέφερα.

- Τι έχει το diaxyl plus και δεν κάνει για εσωτερικό χώρο; Μια χαρά είναι, εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά, περισσότερο για χρωματισμό βέβαια και από πάνω μπορεί να βάλω άλλο βερνίκι.
Επίσης γενικώς προτιμώ τα νερού από διαλύτου αλλά εντάξει, ο κάθενας με τις προτιμήσεις του.

Last edited:
  • Like
- Τι έχει το diaxyl plus και δεν κάνει για εσωτερικό χώρο; Μια χαρά είναι, εγώ το χρησιμοποιώ αρκετά, περισσότερο για χρωματισμό βέβαια και από πάνω μπορεί να βάλω άλλο βερνίκι.
Επίσης γενικώς προτιμώ τα νερού από διαλύτου αλλά εντάξει, ο κάθενας με τις προτιμήσεις τοτου

Σε γραφείο δεν αξίζει να το βάλεις...
Επειδή δέχεται τρίβες μόνο ενα βερνικι πατωμάτων αξίζει με το αναλογω αστάρι...

Τα 3 μέτρα με 4 εκατοστά δεν νομίζω να σου λυγίσει αλλά ενδεχομενος να σου ανοίξει(ρηγματωσεις)με τον καιρό..
Θεωρώ ότι καλυτερα θα ήταν δρυς η οξιά που είναι πιο σκληρά ξυλα γιατί είναι μεγάλη η επιφάνεια.. μπορεί να βάλεις και ελάτη που είναι ένα κλικ σκληρότερη από πεύκο..

Απο βαψιμο εννοεις βερνικι η χρώμα.. ;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να το κανω πιο σκούρο, οποτε το βερνικι πατωματων δεν κάνει; Θα χρειαστώ και αστάρι;

- Συν τοις άλλοις το πεύκο συνήθως έχει αρκετούς ρόζους, ειδικά από Leroy, Praktiker κ.λ.π.. Αν τύχει και πέσεις σε ρόζο στο σημείο που θα κάνεις σύνδεσμο θα σε παιδέψει. Αν και να πω την αλήθεια οπτικά μου αρέσει να έχει ένα - δύο ρόζους το έπιπλο, παρ' όλα αυτά μπορεί να σε φέρει σε αμηχανία για τον λόγο που προανέφερα.

Επίσης γενικώς προτιμώ τα νερού από διαλύτου αλλά εντάξει, ο κάθενας με τις προτιμήσεις του.

Και εμένα μου αρέσει να έχει ρόζους, μαλλον θα παω σε πεύκο επειδή ειναι αρκετά φτηνότερο. Μολις ξεκινήσω το προτζεκτ θα ενημερώσω.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα ήθελα να το κανω πιο σκούρο, οποτε το βερνικι πατωματων δεν κάνει; Θα χρειαστώ και αστάρι;
Οταν λες σκούρο εννοεις να γίνει πιο χρώμα από όσο θα είμαι το φυσικό του..;

Στο παρακάτω link η Vernilac έχει αρκετές αποχρώσεις...

Αυτό που θα πρέπει να χρωματιστει είναι το αστάρι πατωματων που περνιεται πρώτα και το βερνικι πατωματων περνιεται άχρωμο..
Το βερνικι πατωμάτων κάνει και OΧΙ το απλό βερνικι...
Το αστάρι θα το χρειαστείς σε κάθε περίπτωση γιατί κλείνει πόρους και δημιουργεί εστία πρόσφυσης για το βερνικι..

Αυτά τα 2 πάντα εγώ χρησιμοποιώ..

20220108_074436.jpg

Δες μια κατασκευή τραπέζι από πευκο που έχω κάνει και θα καταλάβεις 2-3 πράγματα.. Εγώ βέβαια το άφησα σε φυσικό χρώμα αλλά μπορεί να πάρεις μια ιδέα υλοποίησης..

Σχετικά με το αν θα λυγισει ή όχι να σου πω πως έφτιαξα τραπέζι 3μ με σύνθετη ξυλεία από δρύ πάχους 4cm.
Αρχικά του έβαλα απλά στα αριστερά κ στα δεξιά κάποια μεταλλικά πόδια. Και κουνιόταν πολύ εύκολα πέρα δώθε το τραπέζι κ άρχισε να κάνει κοιλιά σιγά σιγά από το βάρος του κ μόνο.
Αναθεώρησα το σχέδιο κ έδρασε τελικά σε μεταλλικό σκελετό. Φοβάμαι αν βαλεις πόδια αριστερά κ δεξιά και δεν το υποστηρίξεις κάπως αλλιώς θα έχεις θέμα κάποια στιγμή

Last edited:
Οταν λες σκούρο εννοεις να γίνει πιο χρώμα από όσο θα είμαι το φυσικό του..;

Στο παρακάτω link η Vernilac έχει αρκετές αποχρώσεις...

Αυτό που θα πρέπει να χρωματιστει είναι το αστάρι πατωματων που περνιεται πρώτα και το βερνικι πατωματων περνιεται άχρωμο..
Το βερνικι πατωμάτων κάνει και OΧΙ το απλό βερνικι...
Το αστάρι θα το χρειαστείς σε κάθε περίπτωση γιατί κλείνει πόρους και δημιουργεί εστία πρόσφυσης για το βερνικι..

Αυτά τα 2 πάντα εγώ χρησιμοποιώ..

View attachment 218975

Δες μια κατασκευή τραπέζι από πευκο που έχω κάνει και θα καταλάβεις 2-3 πράγματα.. Εγώ βέβαια το άφησα σε φυσικό χρώμα αλλά μπορεί να πάρεις μια ιδέα υλοποίησης..
Ευχαριστω πολύ, αν βαλω diaxyl plus στην αρχη αντι για ασταρι επειδη μου εχει μεινει και μετα το βερνικι της vernilac θα εχω παρομοιο αποτελεσμα;

Σχετικά με το αν θα λυγισει ή όχι να σου πω πως έφτιαξα τραπέζι 3μ με σύνθετη ξυλεία από δρύ πάχους 4cm.
Αρχικά του έβαλα απλά στα αριστερά κ στα δεξιά κάποια μεταλλικά πόδια. Και κουνιόταν πολύ εύκολα πέρα δώθε το τραπέζι κ άρχισε να κάνει κοιλιά σιγά σιγά από το βάρος του κ μόνο.
Αναθεώρησα το σχέδιο κ έδρασε τελικά σε μεταλλικό σκελετό. Φοβάμαι αν βαλεις πόδια αριστερά κ δεξιά και δεν το υποστηρίξεις κάπως αλλιώς θα έχεις θέμα κάποια στιγμή
Ηταν δρυς και λυγιζε στη μεση; Νομιζα οτι δεν θα λυγιζε τοσο ευκολα. Εγω θελω να το βαλω σε εσοχη τοιχου. Δλδ θα εχει στηριγμα αριστερα και δεξια και στο πισω μερος του με γωνίες. Μολις ξεκινήσω θα ενημερώσω.

....θα εχει στηριγμα αριστερα και δεξια και στο πισω μερος του με γωνίες....
Κομπλέ τότε. Αντί για γωνίες θα εξεταζα να έβαζα στους τρεις τοίχους της εσοχής καδρονια διατομής 4Χ4cm σε όλο το μηκος του τοίχου και πάνω σε αυτά να έρθει να εδρασει η επιφάνεια του γραφείου. Και λιγότερα τρυπήματα στον τοίχο (2 ούπα ανά τοίχο) κ αισθητικά πιο όμορφο θεωρώ.
Για βαψιματα τώρα, εγώ ακολουθώ ότι μου πει ο kosstv κ μέχρι τώρα δεν το έχω μετανιώσει

Καλά τελειώματα

• Like