Βάψιμο ξύλου....

Επειδή η μελαμίνη από κάτω είναι συμπιεσμένο.πριονιδι το να βάλεις κατευθείαν στοκο ακρυλικο δεν κανει δουλειά...
Θέλει καλό τρίψιμο και βελατουρα 2-3 φορες τοπικά ώστε να "σταθεροποιηθει" από κάτω το ξύλο..
(y)
Το συγκεκριμένο κομμάτι με τον στόκο είναι κυψελωτό, οπότε ακόμα χειρότερα από συμπιεσμένο πριονίδι. Το υλικό κάτω από την μελαμίνη έμοιαζε με χαρτί και πιθανόν κάτι τέτοιο ήταν.

Όπως θα κατάλαβες το microstar είναι απίθανο κυλινδρικό που με λίγη εξοικιωση κάνει πολύ καλά αποτελέσματα...
Να ξέρει το μυστικό είναι ότι όσο το δουλεύεις τόσο στρώνει το χρωμα..
Έκανε μια χαρά δουλειά - θα το έχω σαν στάνταρ εργαλείο για αυτές τις δουλειές.

Για το βερνικι πατωματος δεν είναι λάθος που το έκανες. .
Από την επιφάνεια που βλέπω ψιλοκαταλαβαινω ότι σου "τράβαγε" γρήγορα και προσπαθούσες να το στρωσεις..αν και ο καιρός για τέτοιες δουλειές εινα ο ιδανικός τώρα..
Αλλά μου φενεται.κυριος ότι μάλλον δεν έχει αραιωθει αρκετά...αλλά και πάλι μια χαρα το βλέπω...
Απλωνόταν πολύ δύσκολα, οπότε αν και οι οδηγίες έλεγαν να μην το αραιώσεις, έβαλα 2,5% νερό και στο 2ο χέρι άλλο 2,5%. Φοβήθηκα να βάλω περισσότερο μην το χαλάσω (είναι και ακριβούτσικο). Μετά την 2η αραίωση έστρωνε καλά, αλλά και πάλι μόλις στέγνωνε έκανε αυτές τις διαβαθμίσεις στην γυαλάδα.
Θεωρώ ότι όλα έγιναν σωστά: καλό ανακάτεμα, ιδανική θερμοκρασία, φρεσκοανοιγμένο βερνίκι. Πραγματικά, δεν ξέρω τι πήγε στραβά, σκέφτομαι ή ελλαττωματική παρτίδα ή μαζί με την ταμπέλα (η παλιά είχε την γόβα στιλέτο) άλλαξαν και την σύνθεση. Οπότε, έχετε το νου σας αν ψωνίσετε το συγκεκριμένο.

Απλωνόταν πολύ δύσκολα, οπότε αν και οι οδηγίες έλεγαν να μην το αραιώσεις, έβαλα 2,5% νερό και στο 2ο χέρι άλλο 2,5%. Φοβήθηκα να βάλω περισσότερο μην το χαλάσω (είναι και ακριβούτσικο). Μετά την 2η αραίωση έστρωνε καλά, αλλά και πάλι μόλις στέγνωνε έκανε αυτές τις διαβαθμίσεις στην γυαλάδα.
Θεωρώ ότι όλα έγιναν σωστά: καλό ανακάτεμα, ιδανική θερμοκρασία, φρεσκοανοιγμένο βερνίκι. Πραγματικά, δεν ξέρω τι πήγε στραβά, σκέφτομαι ή ελλαττωματική παρτίδα ή μαζί με την ταμπέλα (η παλιά είχε την γόβα στιλέτο) άλλαξαν και την σύνθεση. Οπότε, έχετε το νου σας αν ψωνίσετε το συγσυγκεκριμένο.

Ήθελε παραπάνω αραίωση...και 10% να το έκανες δεν θα γινόταν κάτι...
Είναι τόσο παχυρευστα αυτά που δεν απλώνονται ευκολα..

• Like
Reactions: dk31
(y)
Το συγκεκριμένο κομμάτι με τον στόκο είναι κυψελωτό, οπότε ακόμα χειρότερα από συμπιεσμένο πριονίδι. Το υλικό κάτω από την μελαμίνη έμοιαζε με χαρτί και πιθανόν κάτι τέτοιο ήταν.
Ολα τα "φτηνά" έπιπλα του IKEA είναι από κυψελωτό χαρτόνι. Σε κάποια, πχ επιφάνειες γραφείου, έχει στις γωνίες και ξύλο για να πιάνουν βίδες.

• Like
Reactions: dk31 and KOSSTV