Barry Allen σε DM 800 HD

Υπάρχει και δυσκολότερος τρόπος μέσω τελνετ, αν τυχόν που θα έχεις στην φλας δεν υποστηρίζει manual install
Έχω το gemini 3,50 και προσεχώς το 3,60 τι λες γι´αυτά :::

Το 3.60 θα το βαλω ...σήμερα
Το 3.50 έχει μεν manual install αλλα δεν συνισταται καθολου να το έχεις στην φλας και να βαλεις Barry Allen, μ αυτό δοκίμασα την πρώτη φορά και ούτε που μπουτάριζε καν ο δεκτης! Εγω εχω βαλει πλέον το newnigma 2.1 στην φλας (που ειναι σταθερότατο) και παίζω με τα υπόλοιπα στο στικ

Κάνε ένα κόπο ,αν μπορείς φυσικά να το δεις , αν γίνεται τίποτα στο 3.60 γιατί θα ήθελα να έχω Gemini στη flash του δέκτη και τα άλλα σε Β.Α.
Πάντως ευχαριστώ για τη συμβουλή.

Εγώ παντως εχω το gemini στην flash και δουλευεουν ολα μια χαρα με ΒΑ. Ειχα δοκιμασει και official αλλα και Oozoon που προτεινεται απο το ΒΑ για να μπει στην flash και δεν μου δουλευε καλά.

Εγω αντιθετα με τον φιλο τον Voreios εχω στην φλας το gemini 350 και στο στικ το κορυφαιο για μενα Nabilo επισης το gemini 360 & p.pan 1,1 και μου δουλευουν πολυ καλα ολα

Παρακαλώ πολύ γράψτε εντυπώσεις και διαφορές του gemini 3,60 σε σχέση με το 3,50

Και εγω παιδια στην ιδια κατηγορια ειμαι gemini 3.50 στη flash και τα υπολοιπα στο usb(nabilo,pli,nemesis,gemini 3,6)!Τωρα αν επιχειρησω να αλλαξω το gemini απο τη flash με το νεο 3,6 τι θα συμβει?Το επιχειρησε κανεναs?
gabriel

Και εγω παιδια στην ιδια κατηγορια ειμαι gemini 3.50 στη flash και τα υπολοιπα στο usb(nabilo,pli,nemesis,gemini 3,6)!Τωρα αν επιχειρησω να αλλαξω το gemini απο τη flash με το νεο 3,6 τι θα συμβει?Το επιχειρησε κανεναs?
gabriel
Κανονικά θα πρέπει να ξαναπεράσεις το barryallen και να ανγνωρισει το barryallen ότι στο stick το έχεις περασμένο ήδη.....οπότε μετα την εγκατασταση του θα έχεις τα image όπως πριν.....

Αν όμως δεν το αναγνωρίσει το stick τότε τα χάνεις ολά....

Κάνοντας δοκιμές δεν είχα πρόβλημα και μου το αναγνώριζε κατευθείαν το stick άρα και τα images....αλλά μια φορά είχε μουλαρώσει....οποτε όλα απο την αρχή...

Βέβαια υπάρχει και η λύση να έχεις πάρει πριν backup ολά τα image sto στιk να τα μεταφέρεις με ftp στο pc ,οπότε αν κάτι παει στραβα του περνάς από την αρχή τα image αλλά τα backup οπότε είναι έτοιμα στημένα....

Λεπτομέρειες:::::: έτσι για ν´ανοίγει η όρεξη....
Δεν έχουν προσθέσει κατι καινούργιο αλλα η ταχύτητα και στα μενου αλλα πιο πολύ στο ζαπ έχει μεγα´λη βελτίωση.....είναι πολύ πιο σταθερό....´'εχει το νεο cvs kai drivers οπότε το tuner κλείδώνει και συχνότητες πάνω απο SR30000,
και επίσης εμφανίζει κανονικά το epg της nov@ στην μπάρα πληροφοριών που μέχρι τώρα δεν γινόταν με καν´νενα image....

Βάλτο και δεν θα χασεις

Σωστός ... εννοείται ότι θα το περάσω αλλά όπως είπα από Δευτέρα για αυτό και η περιέργεια !!!!

Μπορεί κανείς αντί για usb stick να εγκαταστήσει το ΒΑ σε εσωτερικό ή εξωτερικό esata σκληρό δίσκο? Το usb stick τι χωρητικότητας είναι καλό να είναι παρακαλώ? -περί ορέξεως...

Ναι μπορεί κανονικά....όσο για το μέγεθος του USB εγώ έχω 1GB και έχω 7 Image....οπότε μου αρκεί....αλλιώς πάρε ενα 2 GB...παραπάνω δεν νομίζω ότι αξίζει

ευχαριστώ, για μικρότερο έλεγα, όλο και κάποιο 512 θα μου βρίσκεται...για να μην τρέχω στα μαγαζιά...αλλιώς ίσως δοκιμάσω κανένα e-sata, είναι κάτι που δεν έχω ακόμα παίξει ;-)

Re: Απάντηση: Barry Allen σε DM 800 HD

1. Κάνεις shutdown τον δέκτη και τοποθετείς ένα στικάκι (FAT32) σε μια από τις δύο usb θύρες του δέκτη. Εκκινείς τον Dreambox.
2. Μεταφέρεις την τελευταία έκδοση BA με FTP στον φάκελο tmp του δέκτη.
3. Κάνεις το ΒΑ manual install απο το μενου του δέκτη. π.χ. στο gemini -> μπλε κουμπάκι, addons, manual install.
4. Μετά την εγκατάσταση και την επανεκκίνηση του enigma, μεταφέρεις πάλι με ftp στο φάκελο MΒ_images που έχει δημιουργηθεί στο στικ, το image με κατάληξη .nfi
5. Μέσα απο τα plugins του δέκτη (στο Gemini, πράσινο κουμπάκι) εκτελούμε το BA -> Wizard for image at /MB_images ->extract nfi image
5. To νέο Image θέλει λίγο χρόνο να εγκατασταθεί. Οταν νομίσεις ότι ο δέκτης παρέδωσε το πνεύμα, κάνει επανεκκίνηση..
6. Κατά την νέα επανεκκίνηση, εμφανίζεται το νέο image στο αναδυόμενο BA menu.

Επειδη ειμαι πολυ νεος (στο dm) πως βλεπουμε τα αρχεια που ειναι μεσα στο usb (που ειναι δλδ η θεση του usb οταν βλεπουμε τον dm με ftp)

Re: Απάντηση: Barry Allen σε DM 800 HD

Και το 512 σου κάνει. Δεν χρειάζεσαι πάνω απο δύο με τρία Images για να πειραματίζεσαι.

Πράγματι! Επιπλέον, με δεδομένο ότι ο 7020 έχει μόνο 32 MByte Flash και ο 800 64 ΜΒ, σε 512 ΜΒ χωράνε πολλά images!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Barry Allen σε DM 800 HD

Επειδη ειμαι πολυ νεος (στο dm) πως βλεπουμε τα αρχεια που ειναι μεσα στο usb (που ειναι δλδ η θεση του usb οταν βλεπουμε τον dm με ftp)
Ακολούθησε τη διαδρομή
/media/usb/