Beatles by Piero Scaruffi

Re: Απάντηση: Beatles by Piero Scaruffi

Σπύρος Σούρλας said:
Προσωπικά ειδικά τούς Yes και τούς E.L.P.τούς θεωρώ φανφαρόνους και απατεώνες μουσικά.

είναι γιατί δεν έχεις ακούσει τους Nice (το πρώτο γκρουπ του Keith Emerson: εκεί είχε την ...τιμητική του ο Μπάχ), τους Renaissance και τους Atomic Rooster (ένας Θεός ξέρει Γιατί δεν τους έβαλε ο Ντοκ), Σπύρο.
Οι Pretty Things δεν έχουν καμία δουλειά μέσα σ αυτή την κομπανία και ο Φράνκ Ζάππα θά'πρεπε να κατέβει για αρχηγός ψηφοδελτίου: συνοψίζει μιά χαρά τη συντηρητική έως καλογερίστικη λογική του είδους με τις κατά καιρούς ξέφρενες πολεμικές του ενάντια σ όλα τα ωραία πράγματα αυτής της ζωής: τα κορίτσια, το χορό, το kinky sex, τα clubs και άλλα πολλά.

Για μένα κώστα τετοια συγκροτήματα μου´θυμίζουν κατ´αναλογίαν την Νανα Μούσχουρη να προσπαθεί να τραγουδήσει Aida στο Ηρώδειο.
Το θέμα δεν ειναι να γεμίζεις τίς παρτιτούρες με περιττές νότες για να πείς οτι εισαι σπουδαίος.Περισσότερο όλοι αυτοί στόχευαν στόν εντυπωσιασμό τού κοινού υποκρινομενοι ότι φέρνουν κάτι ´καινούριο´.Η γνωστή εξαπάτηση,που συμβαίνει σε όλες τίς τέχνες...Η λατρεία του ´νεωτερισμού´χωρίς λόγο και αιτία.Και κάποιοι ´ειδήμονες´έτοιμοι απο καιρό να ενθουσιαστούν.

Κάνετε λάθος αλλά βαριέμαι να σας εξηγώ . Μιά βόλτα σε οποιοδήποτε διαδικτυακό τόπο που ασχολείται με το progressive θα σας πείσει . Εκεί χωράνε άπαντες που έχω αναφέρει και άλλοι τόσοι , δίπλα - δίπλα οι Koenji Hyakkei με τους Phorgas Band Fenomenon και τους Yes και τους Dream Theater και όλους .Απλά εκεί δεν έχει χώρο για την Πάτι Σμίθ κλπ , ούτε για το κουπλέ -κουπλέ- ρεφρέν - κουπλέ - τέλος . Who cares ?

Φυσικά χωράνε ντόκ γιατί ο όρος ´μπάζει´απο παντού.Τωρα οσον αφορά την Παττυ τήν αδικείς.
Και αυτό που κατηγορείς,για κουπλέ-ρεφραίν,θα το βρείς εάν ψάξεις στο progr,ουκ ολίγες φορές,κατ´αναλογία.Τι κακό έχει όμως ενα τραγουδι με κουπλέ και ρεφραίν???To ποιοτικό κρίνεται απο την μουσική ´ασάφεια´που δυστυχώς όμως για το progr ειναι πολύ συχνά προβλέψιμη???

CAN_DVD_frontcover300.jpg

Βρε τι ξερετε εσεις απο CAN τους εχετε δει ποτε..?
παρτε και κανενα dvd...

Σπύρος Σούρλας said:
Φυσικά χωράνε ντόκ γιατί ο όρος ´μπάζει´απο παντού.Τωρα οσον αφορά την Παττυ τήν αδικείς.
Και αυτό που κατηγορείς,για κουπλέ-ρεφραίν,θα το βρείς εάν ψάξεις στο progr,ουκ ολίγες φορές,κατ´αναλογία.Τι κακό έχει όμως ενα τραγουδι με κουπλέ και ρεφραίν???To ποιοτικό κρίνεται απο την μουσική ´ασάφεια´που δυστυχώς όμως για το progr ειναι πολύ συχνά προβλέψιμη???

Αντε καλά , θα σου το θέσω αλλοιώς . Με τα δικά μου κριτήρια η Πάτι Σμιθ δεν είναι ωραία μουσική . Αντιθέτως οι Genesis και οι Yes είναι .:grinning-smiley-043

Σηκώθηκα σήμερα το πρωϊ , οι γυναικες της ζωής μου είχαν πάει να ψωνίσουν σχολικά , άκουσα τρία King Crimson απανωτά ( lark's tongues , Red , discipline ) και αμέσως μετά έκλεισα με chick corea το return to forever. Μαγεία . Εφτιαξε όλη η μέρα μου . Τώρα μπορώ να διαβάζω και τον Λυμπε κι εσένα με την Πάτι :flipout:

Nτόκ μου εγώ άκουσα την Νο 13 του Σοστακόβιτς,και σονάτες τού Scriabin με τον Gilels.Kαι έκλεισα με το Beyond the Missouri Sky,των Charlie Haden και Pat Metheny.Μουσική για όλη την οικογένεια.:smile:

Beyond the Missouri sky το τελευταίο που αγόρασα πριν τις διακοπές
Soon over Babaluma το πρώτο που αγόρασα μετά τις διακοπές
Islands και Exposure μαζί μου στις διακοπές
Πάει... με χαλάσατε :award:

Γιώργος Κουνελάκης said:
Beyond the Missouri sky το τελευταίο που αγόρασα πριν τις διακοπές
Soon over Babaluma το πρώτο που αγόρασα μετά τις διακοπές
Islands και Exposure μαζί μου στις διακοπές
Πάει... με χαλάσατε :award:

Α να ένα ωραίο θέμα : Το playlist των διακοπών.Θα επιληφθώ σύντομα.:violent-smiley-030:

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Α να ένα ωραίο θέμα : Το playlist των διακοπών.Θα επιληφθώ σύντομα.:violent-smiley-030:

Kάνε κάτι Nτόκ γιατι εμείς ειμασταν με το ράδιο στίς διακοπές.:flipout:
Αντε γιατί εγώ δεν ξαναγράφω για Παττυ και Progr.Εξαντλήθηκε και εξαντληθήκαμε!!!:dead:

Ναι μπράβο, γιατί έτσι που πήγε πάλι το thread, δεν τόχει σε τίποτα ο υπέρηχας να μας βγάλει κίτρινη κάρτα:offtopic: και να μας στείλει για καφέ:food-smiley-005:

Δημήτριος Ντοκατζής said:
Αντε καλά , θα σου το θέσω αλλοιώς . Με τα δικά μου κριτήρια η Πάτι Σμιθ δεν είναι ωραία μουσική . Αντιθέτως οι Genesis και οι Yes είναι .:grinning-smiley-043
..........

Θα συμφωνήσω μάλλον μαζί σου Ντοκ! ίσως να μην είναι ωραία μουσική. Από την άλλη όμως, τύποι σαν τον Phil Collins ή...αρκετοί prog που γράφουν ωραία μουσική πρέπει να θεωρούνται ροκάδες και γιατί;

Εγώ πάντως κάθε φορά που ακούω ...πχ Φλουντ έχω μια μικρή αμφιβολία....
:nounder:

Fuse said:
Θα συμφωνήσω μάλλον μαζί σου Ντοκ! ίσως να μην είναι ωραία μουσική. Από την άλλη όμως, τύποι σαν τον Phil Collins ή...αρκετοί prog που γράφουν ωραία μουσική πρέπει να θεωρούνται ροκάδες και γιατί;

Εγώ πάντως κάθε φορά που ακούω ...πχ Φλουντ έχω μια μικρή αμφιβολία....
:nounder:

Μην μπερδεύουμε τον Collins με τους Genesis . Aπό την άλλη γιατί πρέπει το ροκ να είναι τόσο στενόμυαλο. Αλλά τάχουμε ξαναπεί , οπότε ....

δεν ξέρω τι λέτε.
Εγώ Πάτι Σμιθ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ακούω και να ευχαριστιέμαι.
Πρέπει να εχει συμβεί κάτι.
Να με έχει απολύσει το αφεντικό μου δεν ξέρω.... κάτι τέτοιο.
Αλλά επειδή δεν έχω αφεντικό, δεν μπορώ να ακούσω Πάτι Σμιθ....

Απάντηση: Re: Beatles by Piero Scaruffi

Δ. Παναγιωτίδης said:
δεν ξέρω τι λέτε.
Εγώ Πάτι Σμιθ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να ακούω και να ευχαριστιέμαι.
Πρέπει να εχει συμβεί κάτι.
Να με έχει απολύσει το αφεντικό μου δεν ξέρω.... κάτι τέτοιο.
Αλλά επειδή δεν έχω αφεντικό, δεν μπορώ να ακούσω Πάτι Σμιθ....

Chief ,έχεις κάνει στήν Κ.Ν.Ε. ε?????:flipout: Λογική αιτίου-αιτιατού στην μουσική???Δηλαδη αμα δεν είμαστε ερωτευμένοι δεν ακούμε ερωτικά τραγούδια και οταν ειμαστε χαρούμενοι ακούμε μόνον ντιριντάχτα...:blink:

γιατί δηλαδή πρέπει να έχω κάνει στην ΚΝΕ.
δεν μπορώ τρία ακόρντα τραλαρι λαρι λαρό....
Εσυ ρε φίλε πως ακούς τον Σκαρλάτι σου με τα 1200?
και δικαιούσαι ΔΙΑ ΝΑ ομιλείς?

Απάντηση: Re: Beatles by Piero Scaruffi

Δ. Παναγιωτίδης said:
γιατί δηλαδή πρέπει να έχω κάνει στην ΚΝΕ.
δεν μπορώ τρία ακόρντα τραλαρι λαρι λαρό....
Εσυ ρε φίλε πως ακούς τον Σκαρλάτι σου με τα 1200?
και δικαιούσαι ΔΙΑ ΝΑ ομιλείς?

Πρέπει να αποκλείσεις πολλούς απ´αυτούς που ακούς τοτε γιατί πολλοι απ´αυτούς σε τρια ακορντα στηρίζονται ,απλώς τα κανουν να φαινονται 13.:flipout: Εγώ όμως σε ρώτησα άλλο πράγμα.Αποκλείεις την Παττυ επειδή δεν εισαι απολυμένος.Δηλαδή η μουσική ακούγεται αναλόγως με ενα μόνον συναισθημα ή κατάσταση???
Υ.γ
Ο Σκαρλάτι είναι μάλλον απλος .Οι παραλλαγές τον κάνουν γοητευτικό.!!!;)