Bein Sport Channels (πρώην Al Jazeera)

Re: Al Jazeera Sport Channels

Εγώ έχω abu dhabi sports απο πέρσι και φέτος έβαλα και Al Jazeera Sport. Έχω και τις δύο κάρτες στον HUMAX IR1020HD που αγόρασα πέρσι με το abu dhabi sports.

Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Δηλαδή έχει 2 smart card slot;

Και γενικά σαν δέκτης τι λέει; Από προβλήματα - κολλήματα κτλ έχεις; Η εικόνα του σε τι επίπεδα είναι;

Ναι βλέπω και τα δύο πακέτα ταυτόχρονα. Προβλήματα δεν έχω αντιμετωπίσει. Το abu dhabi έχει 11 κανάλια σε HD. Η εικόνα του στους αγώνες τις premiere league που βλέπω είναι super. Τώρα για τα Al Jazeera Sport η εικόνα τους δεν μου αρέσει, φαντάζομαι γιατί τρία χρόνια τώρα έχω συνηθίσει να βλέπω ποδόσφαιρο σε HD και το SD των Al Jazeera με χαλάει! Κατά τα άλλα ο δέκτης έχει diseqc, εγώ έχω ένα σταθερό πιάτο σε astra-hotbird και ένα κινητό πιάτο και βλέπω κανονικά ελεύθερα κανάλια και feeds.

Re: Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Παιδιά καλησπέρα! Είμαι καινούριος στην παρέα και θα ήθελα να μου δώσετε μερικές χρήσιμες πληροφορίες.
Παρόλο που είμαι τελείως άσχετος και πρωτάρης με το θέμα των δορυφορικών πιάτων, θέλω να γίνω συνδρομητής στο Al jazeera sports. Οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν κυρίως με τα χρήματα και τον εξοπλισμό. Νομίζω οτι οι απαντήσεις δεν ενδιαφέρουν μόνο εμένα, αλλά και πολύ κόσμο ακόμα που δεν τα γνωρίζει αυτά!

1) Τί εξοπλισμό (δορυφορικό πιάτο κλπ.) θα μου προτείνατε για hotbird και πόσο θα κοστίσει (όχι κάτι ακριβό)?
2) Τί εξοπλισμό (δορυφορικό πιάτο κλπ.) θα μου προτείνατε για nilesat και πόσο θα κοστίσει (όχι κάτι ακριβό)?
3) Ποιό πακέτο καναλιών μου προτείνετε? Απο το +1 έως +8 σε τι τιμή θα μου βγει περίπου?
4) Πόσο θα κοστίσει η εγκατάσταση από τεχνικό?
5) Αν ξεκινήσω από σήμερα την ...ψακτική, πότε θα αράξω στον καναπέ μου να απολαύσω μπαλίτσα?

Αν μπορείτε, οι απαντήσεις να μην περιέχουν άγνωστες λέξεις, όπως κάρτα viaccess και διάφορα άλλα που δεν καταλαβαίνω! :ears:
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

1. Στις 13Ε και οι τρεις Hotbird βγαίνουν και με 60 εκ. πιάτο από Ελλάδα. Δεν έχει τα HD κανάλια εδώ.

2. Στις 7W οι τρεις Nilesat ίσως βγαίνουν με πιάτο 110-120εκ, αλλά ο Eutelsat 7 είναι δύσκολος και θέλει ακόμα μεγαλύτερο (δεν έχω πείρα σε αυτούς, σου λέω ότι έχω διαβάσει). Οι Nilesat έχουν τα +1 έως +8 ενώ τα +9, +10 και τα HD είναι στον Eutelsat 7. Δες εδώ.

Για lnb πολύ καλά λόγια έχω διαβάσει για το Inverto ultra black high gain.

3. Με βάση τα παραπάνω για το που εκπέμπει το κάθε κανάλι, σου προτείνω το βασικό πακέτο (+1 έως +8) στα 100 από το jsc-cards.

4. Δεν ξέρω... Κάνα 50άρι ίσως;

5. Σε μια βδομάδα.

Last edited:

Σ' ευχαριστώ πολύ! Όσο αναφορά τον δέκτη, έχεις να μου προτείνεις κάτι συγκεκριμένο? Είμαι τελείως άσχετος.

Και εγώ... Έχω έναν dreambox 500 (τον απλό) που μου έδωσε ένας φίλος γιατί δεν τον χρειαζόταν. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι με τα δορυφορικά πριν από 20 μέρες.

Μπορείς να πάρεις κάποιον dreambox (500HD ή 800se) ή κάποιoν άλλο με linux. Ρώτα και στο άλλο θέμα για θέματα συμβατότητας με την κάρτα του al jazeera.

Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Βρε παιδια, το JSC Sport1 12034Η 27500 στις 26Ε, εκει που τη μια εχει σημα (με edision mini 2in1) ποιοτητα 74%.. την αλλη κανει σπασιματα.. μετα χανεται τελειως.. και αργοτερα ξαναερχεται.
Εχει παρατηρησει αλλος το ιδιο? Η εχω παρεμβολες-απωλειες?

Κάποιες ακόμα πληροφορίες που πήρα μετά από επικοινωνία με το jsc-cards (κάποια ίσως έχουν ξαναγραφτεί, αλλά θεώρησα ότι καλό είναι να υπάρχουν και από μια πιο επίσημη πηγή):

1. Το μαγαζί μπορεί να ανανεώσει οποιαδήποτε κάρτα έχει κάποιος, απ' όπου και αν την έχει αγοράσει.
2. Oι κάρτες τους παίζουν σε όλους τους δορυφόρους που εκπέμπουν τα al jazeera sports και ας γράφουν στο site μόνο hotbird και nilesat.
3. Η κάρτα ανοίγει χωρίς πρόβλημα με το scam ακόμα και στον παλιό drembox 500, όπως μου είχε πει και ένας φίλος λίγα post πιο πριν.

πρεπει να εχει προβλημα το aljazzera sports 1 γιατι και εγω δεν εχω σημα απο τον arabsat δεν νομιζω να αλλαζουν συχνοτητα και να παει σε καμια δυσκολη και χασουμε τελειως την ληψη του.και μια διευκρινηση για τον φιλο παραπανω οχι μονο τα +1 εως +8 εκπεμπουν σε hotbird αλλα επισις και τα +9 +10 μονο τα hd δεν εκπεμπουν παρα μονο στον nilesat και απο οτι γνωριζω και σε δυσκολη συχνοτητα.

=

Γνωρίζει κάποιος η κάρτα του Al Jazeera Sports τι περιορισμούς έχει στο μοίρασμα; Μιλάω πάντα για μέσα στο σπίτι. Πόσα κανάλια ταυτόχρονα σου επιτρέπει να βλέπεις; Ελπίζω να μην παραβαίνω τους κανόνες του forum.

Δεν υπαρχουν περιορισμοι για τα δωματια του σπιτιου.

Δηλαδή η κάρτα είναι τελείως "ξεκλείδωτη" και μπορώ να την μοιράσω ακόμα και σε 10 δέκτες ας πούμε; Δεν έχει κάποιο περιορισμό όπως η π.χ. η Νόβα που μπορούσες να δεις σε έως 3 δέκτες ταυτόχρονα, και τώρα πλέον μόνο σε ένα (πάντα για διαφορετικά κανάλια);

Ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Al Jazeera Sport Channels

Η διαφορά στην ποιότητα είναι μεγάλη;
Αν έχει κάποιος φίλος συνδρομή και μπορεί να ανεβάσει φωτογραφίες και από τους δυο δορυφόρους για να δούμε την διαφορά, θα βοηθούσε πάρα πολύ.

Τα κανάλια σε 26A και 7Δ έχουν διπλάσιο bitrate απ' ότι στις 13Α και 3.1Α . Είναι στα 6+ Mbit σε 26Α/7Δ ενώ είναι λιγότερο από 3Mbit στους άλλους. Η διαφορά είναι εμφανής σε γρήγορη κίνηση.
Τα HD δε τα πιάνω με το 1.80 στην Πάτρα, ούτε και φίλος με το 230 Aris. Τελικά τι πιάτο θέλουν; Μόνο στην Κρήτη λαμβάνονται;

Τα κανάλια σε 26A και 7Δ έχουν διπλάσιο bitrate απ' ότι στις 13Α και 3.1Α . Είναι στα 6+ Mbit σε 26Α/7Δ ενώ είναι λιγότερο από 3Mbit στους άλλους. Η διαφορά είναι εμφανής σε γρήγορη κίνηση.
Τα HD δε τα πιάνω με το 1.80 στην Πάτρα, ούτε και φίλος με το 230 Aris. Τελικά τι πιάτο θέλουν; Μόνο στην Κρήτη λαμβάνονται;

Ευχαριστώ, με κάλυψες.

edit: Ναι κατεβαίνουν τα hd.

Last edited:
Re: Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι έτοιμος να αγοράσω AJS πακέτο. Με μία μικρή έρευνα που έκανα, κυρίως στα λινκ που δώσατε παιδιά, αναφέρει πως πρέπει να διαθέτουμε module irdeto2. Ποια η διαφορά irdeto 1 και 2? Ο δικός μου αποκωδικοποιητής παίζει σίγουρα irdeto1. Θα παίξει την κάρτα ή θα την πάρω τζάμπα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευχαριστώ, με κάλυψες.

edit: Ναι κατεβαίνουν τα hd.

Μπορείς να αναφέρεις με πόσα dB πιάνεις τα HD και με πόσα dB πιάνεις το JSC Sport +1 στην 12284V; Για να δω πόση διαφορά ισχύος έχουν στην περιοχή σου. Εδώ κατεβαίνει με 10,7 dB η 12284V, ενώ η 12265H με τα HD δε κάνει ούτε κιχ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Καλησπέρα σε όλους. Είμαι έτοιμος να αγοράσω AJS πακέτο. Με μία μικρή έρευνα που έκανα, κυρίως στα λινκ που δώσατε παιδιά, αναφέρει πως πρέπει να διαθέτουμε module irdeto2. Ποια η διαφορά irdeto 1 και 2? Ο δικός μου αποκωδικοποιητής παίζει σίγουρα irdeto1. Θα παίξει την κάρτα ή θα την πάρω τζάμπα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ποιον δέκτη έχεις;