Bein Sport Channels (πρώην Al Jazeera)

Re: Al Jazeera Sport Channels

Εγώ όπως είπα και παραπάνω με πιάτο 1.25χ1.45 τα HD δεν τα πιάνω καθόλου. Και το ξαναγράφω αυτό γιατί είμαι Καλλιθέα που σε ενδιαφέρει!
Άρα όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχει λύση..Πήρα και τηλ σε ενα κατάστημα με δορυφορικά και μου είπαν οτι θελει πιάτο 2,40 για να πιάνω και τα hd και τιμη 1500€..Καληνύχτα μας δηλαδή...

Κυριοι, ας κανω μερικες τελευταιες ερωτησεις πριν παρω κι εγω τις τελικες αποφασεις μου. Στο αλλο νημα (για τη ληψη των αραβικων δορυφορων) ο athensat ανεφερε οτι με 1μ πιατο βγαζει η Αθηνα ανετα τον 201 του Nilesat. Εκει βρισκονται τα +5 ως +10. Τα αλλα τεσσερα βρισκονται στους 101-102; Ειναι ευκολοι ή θα εχω αλλους μπελαδες; Ειναι προτιμοτερο να στοχευσω στον Nilesat αν κανω αλλαγη ή να ριξω το βαρος στους Badr (εννοειται ΜΟΝΟ για αυτα τα καναλια, χωρις HD και συμπραγκαλα);

Σκεφτομαι να γυρισω το υπαρχον πιατο (1μ. ή 1.20μ., δε θυμαμαι τι ακριβως ειχα τοποθετησει πριν απο 8-9 χρονια, νομιζω το δευτερο) και να στοχευσω με ενα μικροτερο και φτηνο πιατο τους "ευκολους" δορυφορους (Χοτμπερντ + Αστρα) ωστε να ριξω το κοστος. Αλλωστε, Νοβα+ΟΤΕ δεν πληρωνω προς το παρον, με τον δευτερο να με δελεαζει καπως αν αποφασισω να βαλω δευτερο μηχανημα ποτε στο σαλονι μου... Αλ Τζαζιρα θα δω παση θυσια και φετος, το θεμα ειναι απο που!

Ιδεες; Προτασεις; Ευχαριστω πολυ.

Υ.Γ.: Αν τυχον το μηνυμα αρμοζει περισσοτερο στο αλλο θεμα, παρακαλω να μεταφερθει.

Απάντηση: Al Jazeera Sport Channels

Στο αλλο νημα (για τη ληψη των αραβικων δορυφορων) ο athensat ανεφερε οτι με 1μ πιατο βγαζει η Αθηνα ανετα τον 201 του Nilesat. Εκει βρισκονται τα +5 ως +10.
+6 έως +10 > 201
+1 έως +5 > 102

Με το υπάρχον κάτοπτρό σου, αφού είναι τουλάχιστον 100 cm και βρίσκεσαι στην Αθήνα, είσαι ok για τα 10 sd κανάλια από 7°W.

Last edited:

Ευχαριστω Σεραφειμ.

Σχετικα με το debate "Nilesat vs Badr" που εχω στο μυαλο μου, εχεις κατι να πεις;

Noμιζω καλυτερα στις 26Ε. Εκει εχει και πιο πολλα καναλια απο τα ελευθερα dubai sports (στις 7W αν δεν κανω λαθος εχει μονο τα 1-2, ενω στις 26Ε εχει τα 1-2-4 και το HD.. περισυ ειχε και 5-6-7 αλλα δεν ειχε το HD, ισως επειδη ειναι στην ιδια συχνοτητα και δεν "χωρανε"). Βεβαια παιζει ρολο αν θελησεις να βαλεις στο πιατο και καποια αλλα παρακεντρα LNB. Οποτε επιλεγεις με βαση το ποιοι δρυφοροι ειναι κοντα στις 7W και ποιοι ειναι κοντα στις 26Ε, το ποσο εφικτη ειναι η ληψη τους και το περιεχομενο τους...

Ειναι ευκολο παρακεντρα να βαλω Badr/Astra ή Badr/Hotbird (υπο την προϋποθεση να ειναι φυσικα 1.20μ το πιατο, διοτι με 1μ νομιζω οτι μονο αηδιες θα κανω); Δεν εχω ιδεα.

Και εγώ προτείνω 26Ε γιατί έχει το dubai sports HD με πολύ bundesliga.

Σε ποια περιοχη εισαι? Νομιζω πως με 1.20 Badr/Astra θα εισαι καλα. Και Hotbird μπορεις να πιασεις αλλα δεν ξερω με την πρωτη βροχουλα τι θα γινετε..

Μια χαρά θα τα πιάνει σε 1.20. Δεν θα πάθει τίποτα με τη βροχούλα.. το πολύ πολύ να πλυθεί το κάτοπτρο !!!

Νεα Σμυρνη ειμαι. 1.20 λετε; Χμ, ισως κοστισει (αν δεν εχω 1.20 ηδη, δεν εχω και ευκολη προσβαση αυτη τη στιγμη). Το Ντουμπαι Σπορτς εχει ελευθερη μπουντεσλιγκα;;;;

Ουαου, κλειδωσε ο Badr τοτε! Ευχαριστω!

Μενει τωρα να ψαξω για τεχνικο που να μην μας πιασει τον...

Υ.Γ.: Στο liveonsat πώς και δεν αναφερει πουθενα το Ντουμπαι Σπορτς;;;

Last edited:

Μιας κ ρωτησατε κ το είδα τώρα:

Το timeshift είναι αρκετά εύχρηστο. Σαν αυτο που λέτε για το nova go με την μπάρα.

Προφανώς γινεται κ pause.

H εικόνα είναι ΠΟΛΥ καλή.

Προσωπικα συνδεω το laptop με hdmi στην 40άρα

Γενικα, το αναφερει. Αλλα φετος για καποιο λογο, μεχρι τωρα, το ανακοινωνει την ημερα που γινεται ο αγωνας και οχι πιο πριν.

εγω που μενω πειρεα βλεπω arabsat με πιατο 1,40 με ποιοτητα σηματος καναλιου 78% που για τα δεδομενα του δορυφορου θεωρω οτι ειναι καλο αρα με πιατο απο 1 μετρο και πανω για αθηνα δεν νομιζω οτι θα υπαρχει καποιο προβλημα.επισις παρατηρησα οτι στην συχνοτητα που ειναι τα καναλια +6 +7 +8 +9 +10 εχει και λιγο καλυτερο σημα και εικονα αποα την αλλη συχνοτητα.οσο για τις τιμες δεν θεωρω οτι ειναι πολλα για αυτα που προσφερει το πακετο τα περιπου 220 ευρω τον χρονο σε γνωστο μαγαζι.

Την Κυριακή είδα Σαλκε - Αμβούργο στον Yahsat-1A @ 52.5° East. Και πιό παλιά είχα δεί πολλούς αγώνες. Από ότι είδα ξαναεμφανίστηκε και στον Badr-4 στην ίδια συχνότητα που ήταν και πριν 1 χρόνο όπου λίγο πριν τους ολυμπιακούς αγώνες το κανάλι είχε "εξαφανίστεί" και στην θέση του είχαν μπεί 3-4 κανάλια sd.

Σας ευχαριστω ολους για τις πληροφοριες (πασης φυσεως, Badr/Dubai Sports/ληψης κλπ.)

Ο τεχνικος που συμβουλευτηκα θεωρει οτι για πιατο 1,2 πιο σταθερο σημα (Αθηνα) σε κακες καιρικες συνθηκες εχει ο nilesat σε σχεση με τον badr6.Εχει καποιος φιλος εμπειρια σε αυτο?

σε ποιον δορυφορο μπορω να δω τα καναλια 1-10 sd(δεν με ενδιαφερουν τα hd)
τι πιατο χρειαζομαι στην Λαμια να πιανω σχετικα ευκολα τον δορυφορο.