ΒΕΛΤΙΩΣΗ TECHNICS SL 1200 MK2

Χαχα συνεχίζω τον παροξυσμό: η καλή εικόνα συνεχίζεται και σε χαμηλές εντάσεις. Ακούγονται νότες μπάσου κλπ ολοκληρωμένες.
Επίσης μολις σκεφτηκα... έχουν και break-in period δεν έχουν; Ή δεν ισχύει για όλες;

Τέλος, μάλλον ήμουν τυχερός με το ύψος του βραχίονα, Είναι ακόμα κολλημένο το ρυθμιστικό αλλά είναι σε καλή θέση, παράλληλος με το δίσκο.

όλες θέλουν κάποιες ώρες στρώσιμο.
απο όσο εγώ έχω δει, 90 ώρες είναι αρκετές σε όσες κεφαλές πέρασαν απο τα χέρια μου.
η shure M97 άργησε σε σχέση με τις άλλες. αυτή πήγε εκεί γύρω στις 90.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΒΕΛΤΙΩΣΗ TECHNICS SL 1200 MK2

Ξεκινωντας απο τους rega ενω η ανακαλωδιωση τους γινεται πολυ ευκολα, οι ρυθμισεις τους οντως σου σπανε τα νευρα.
Δεν ετυχε να ανακαλωδιωσω ΙΤΤΟΚ αλλα ανακαλωδιωσα LVX και Basik Plus & ΑΚΙΤΟ,SME 3009,309,V , Audiocraft κλπ παλαιοτερα χωρις προβληματα.Προσοχη στους παλιους ΑΚΙΤΟ διοτι το αλουμινενιο pillar ΔΕΝ βγαινει διοτι ειναι κολλημενο,οχι απλα βιδωμενο οπως στους μεταγενεστερους η τους LVX & Basik Plus.Η δε ανακαλωδιωση των ALPHASON ειναι οπως λεμε piece of cake.
Ta καλωδιακια που θα μπουνε (γενικα σε ολους τους βραχιονες) πρεπει να ειναι ευκαμπτα ωστε να μην ενοχλουν την κινηση των ρουλεμαν κυριως στο οριζοντιο πλανο.Πολλες φορες η ευκαμψια των καλωδιων ειναι προτιμοτερη απο την συνολικη ποιοτητα τους.Πολλα καλα καλωδιακια προσωπικα τα αποφευγω γι αυτο τον λογο,οπως επισης και αρκετα με τεφλον (λογω μηχανικου θορυβου αλλα και στατικου).
Υπαρχουν εξαιρετικα καλωδιακια σημερα εκτος των γνωστων επωνυμων που ειναι απολυτα ικανοποιητικα για την δουλεια αυτη.Αν δοκιμασε ο Βλαδιμηρος κατι που του εστειλα θα ηταν καλο να μας πει τη γνωμη του.Αν οχι, ΝΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ :flipout::flipout:

με "ψήνεις" να αλλάξω το μονόκλωνο ασήμι που μου έβγαλε την ψυχή να το κάνω να συνεργαστεί ;;; :laugh:
θα με κάνεις να βρω χρέπι technics να το κάνω φύλλο και φτερό, να φάει μια ξεγυρισμένη αμμοβολη και βάψιμο σε φούρνο και μετά με τον γνωστό τρόπο να βάλω την καλωδίωση με την μεταξωτή κάλτσα που μου έστειλες...
Ε.. με βλέπω να μου δίνει τα παπούτσια στο χέρι η Διονυσία....
:flipout:
(όχι ότι θα κάτσω φρόνιμα στο θέμα πικάπ.. αλλά αλάργα αλάργα.. όχι απότομα.)

Εύχομαι να τα χαίρεσαι...
Τρώγοντας...ανοίγει η όρεξη.
Μακάριοι ...οι πεινώντες και διψώντες αναλογικάριοι, ότι αυτοί (ΔΕΝ) χορτασθήσονται.
Άντε και με S.M.E.

Γεια σου VLAD, sorry, τώρα το ειδα... παραμένει κολλημένος δυστυχώς.

Είχαμε ομως εξελίξεις... πηρα την βελόνα audio technica VM540ML, μέσω σπόντας απο το εξωτερικό και μου έρχεται σήμερα το βράδυ... το ξέρω ότι προτείνετε την Shure και πιθανόν να ήταν καλυτερη επιλογή, αλλά βόλεψε για διάφορους λόγους (την ήθελα άμεσα και δεν υπήρχε ετοιμοπαραδοτη στο σημείο που βρισκόταν φιλος μου που έρχεται σήμερα απο εξωτερικό κλπ κλπ) και έτσι κατέληξα σε αυτη... θα σας πω εντυπώσεις αργότερα.

Επίσης ήρθα σε επαφή με κάποιον που κάνει ανακαλωδιωση βραχίονα και RCA για περίπου 160 κ σκεφτομαι να το πάω. Λογικά εκεί θα φτιαχτεί και το VTA. Τώρα αν δεν φτιάχνεται και μπλέξω έτσι, θα σας το πω να γελάσετε 😄 Θα μου αξίζει :-)

Αυτά πιστεύω/ελπίζω θα είναι αρκετά για να παρω το καλύτερο δυνατό με ένα «λογικό» κόστος. Θα το πάω βέβαια βήμα βήμα για να δω αν και τι διαφορες θα ακούω. Τελευταία προσθηκη ισως να είναι το ΚΑΒ damper, ο φιλος θα βρεθεί NJ σε περίπου 2 μήνες οπότε έχω χρόνο για να το αποφασίσω...

Παντως πραγματικά σας ευχαριστώ ολους για τις συμβουλές, θα σας πω εντυπώσεις και παρακολουθώ με πολύ ενδιαφερον την συζήτηση σας.

Vlad, δεν θυμάμαι αν στο ειπα αλλά έχω μείνει εξτασιασμενος με τα ποστ που έστειλες. Θα τα διαβασω αναλυτικά αλλά απο ότι ειδα, τοροειδης μέσα στο μκ2 WOW! 👍👍

καλορίζικη και καλοάκουστη!
εδω την βλέπω λίγο πιο φθηνά απο οτι εξω. στα 320ευρώ.

Να έπεφταν οι τιμές σαν μάνα εξ ουρανού σε κάτι όπως π.χ. την Jico Seto-Hori, τον Jelco TK-950,την HANA ML,ώστε να αναδείξουμε το 1200 σαν ένα SP 10 του φτωχού.
Και 'θήκες' στο πλάι για δεύτερο 12 ιντσο,όπως το χρυσαφί αδέλφι.

Να έπεφταν οι τιμές σαν μάνα εξ ουρανού σε κάτι όπως π.χ. την Jico Seto-Hori, τον Jelco TK-950,την HANA ML,ώστε να αναδείξουμε το 1200 σαν ένα SP 10 του φτωχού.
Και 'θήκες' στο πλάι για δεύτερο 12 ιντσο,όπως το χρυσαφί αδέλφι.

:rip:

Σε ευχαριστώ για τις ευχες vlad!

90 ώρες; Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε :-) Αλήθεια, υπάρχει κάτι στάνταρ να περιμένω ότι θα συμβεί, ή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση;

(Σχετικά με τιμή, την βλέπω και με 220 απο eBay -σχεδόν ανάμεσα σε τιμή eBay κ Ελλάδας έπεσα)

Για την ανακαλωδιωση εσωτερική/εξωτερική με καλώδια Van De Hull (το επιβεβαίωσα), έχετε κάποια άποψη;
(Άνοιξε η όρεξη :-) )

Σε ευχαριστώ για τις ευχες vlad!

90 ώρες; Άντε να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε :-) Αλήθεια, υπάρχει κάτι στάνταρ να περιμένω ότι θα συμβεί, ή εξαρτάται από την κάθε περίπτωση;

(Σχετικά με τιμή, την βλέπω και με 220 απο eBay -σχεδόν ανάμεσα σε τιμή eBay κ Ελλάδας έπεσα)

Για την ανακαλωδιωση εσωτερική/εξωτερική με καλώδια Van De Hull (το επιβεβαίωσα), έχετε κάποια άποψη;
(Άνοιξε η όρεξη :-) )

έχω άποψη για το πως ανακαλωδιώνουν οι περισσότεροι τεχνικοί, αλλά δεν λέγονται δημόσια αυτά..........
θα σου πρότεινα να μην βάλεις σταθερό καλώδιο βραχίονα στην έξοδο.
για την καλωδίωση μέσα στο armtube, ναι στο ασημένιο πολύκλωνο VDH.

Μπορείς και το καλύτερο Phono της VDH,αυτό που έχει και ο μεγάλος SME..αλλά με το καλό όταν αναβαθμίσεις την κεφαλή.

Κάνε όμως και μια ακρόαση και με φωνητικά που για μένα ήταν το αδύνατο σημείο του...1200
Κάτι σαν αυτό.Natalia Claver στα καλύτερα της ,με τους Echocentrics δλδ.

https://www.youtube.com/watch?v=U59lUPqyuzI

Κυκλοφορεί σε δίσκο.

Απάντηση: Re: ΒΕΛΤΙΩΣΗ TECHNICS SL 1200 MK2

Ποια απ'ολα ?

Απάντηση: Re: ΒΕΛΤΙΩΣΗ TECHNICS SL 1200 MK2

για την καλωδίωση μέσα στο armtube, ναι στο ασημένιο πολύκλωνο VDH.

+1 για το MCS-150M (μεσα στο armtube) , κανενα αλλο vdh.
Aν οχι αυτο,υπαρχουν κι αλλες επιλογες αλλου.
Για εξω αν θα ειναι vdh και να αποτελει καλη συνοχη του MCS-150M (oχι MCS-150S) θα πρεπει λογικα να ειναι το MCD-501 SILVER Hybrid (οχι MCD-501 η 502)
Με το MCS-150M καλο θα ηταν να επαιρνε και headshell wires με το ιδιο καλωδιο.
Ομως κατι μου λεει οτι στα 160 ευρω δεν θα ειναι τα πιο πανω.Ισως να κανω και λαθος.

Re: Απάντηση: Re: ΒΕΛΤΙΩΣΗ TECHNICS SL 1200 MK2

+1 για το MCS-150M (μεσα στο armtube) , κανενα αλλο vdh.
Aν οχι αυτο,υπαρχουν κι αλλες επιλογες αλλου.
Για εξω αν θα ειναι vdh και να αποτελει καλη συνοχη του MCS-150M (oχι MCS-150S) θα πρεπει λογικα να ειναι το MCD-501 SILVER Hybrid (οχι MCD-501 η 502)
Με το MCS-150M καλο θα ηταν να επαιρνε και headshell wires με το ιδιο καλωδιο.
Ομως κατι μου λεει οτι στα 160 ευρω δεν θα ειναι τα πιο πανω.Ισως να κανω και λαθος.

ναι το 150Μ λέω και εγώ. ο Ρίτσος το είχε στα 90 ευρώ (4x50cm) πριν 2 περίπου χρόνια. στην ίδια τιμή το έβλεπα και έξω εκείνη την περίοδο. όπως λέει και ο west, ο sme IV ή V το φοράνε. έτσι μου είχε πει και ο Βαγγέλης που μέχρι σήμερα δεν τον έχω "πιάσει" να λέει φούμαρα.
για τις άλλες επιλογές που λες, ναι ειδικά αν το υπολοιπο σύστημα έχει μια ροπή προς το "φωτεινό". θα του κοστίσει και λιγότερο ο χαλκός.

μετά με τον γνωστό τρόπο να βάλω την καλωδίωση με την μεταξωτή κάλτσα που μου έστειλες...

Mεταξωτή κάλτσα θυμίζουν αυτά της Origin..στην κυριολεξία.
Ναι παίζουν και καλά,διαφορετικά απ τα VDH.
Δείχνουν παράξενα βέβαια.
Χρησιμοποιούνται στον Origin Encounter MK3 αν θυμάμαι καλά ,αλλά έχει παρόμοιας όψης και καλύτερα.
Κάπου μπέρδεψαν στον Rega 3 μου,και κόπηκαν και έτσι έβαλα VDH και σ αυτόν.

Πάντως οι βραxίονες της Origin ,μαζί με αυτούς της Funk Firm,είναι Hot λύση για αναπαλαιώσεις πλατό,αυτήν την στιγμή με τους Jelco από καινούριους.
Ο Illustrius έχει πάρει φοβερές κριτικές για την ανάλυσή του.

” I suspect the MK III Illustrious is now the value-for-money sweet spot in the Origin Live lineup, and if not the world’s best, it is certainly world class … it is an elegant – and addictive solution to extracting music from vinyl. Combining the sonic virtues of both unipiviot and gimbaled bearings in a fuss-free package, it should work exceedingly well with a wide variety of cartridges and turntables. It is certainly the best all-around tonearm I’ve ever had in my own system.”

https://audiorevelation.com/products/origin-live-encounter-mk3c-tonearm/

Ξέχασα τους Kuzma,ατην προηγούμενη αναφορά μου..
Όπως βλέπετε και στο άρθρο ,αλλά και στον ξένο τύπο,πολλά πλατό όπως Brinnman ,εφοδιάζονται με τέτοιους.

Νομίζω έπαιζε πέρσι ένας στηνν Έκθεση,δεν ξέρω αν παίξει και φέτος.
Χλωμό το να πάω...λόγω του ότι θα έχω έρθει μόλις απ το εξωτερικό..
Μάλλον στην άλλη τον Μάρτη.
Κρίμα να μην γίνει στην εδώ και 30ετία συνήθη χρονική περίοδο .

βρηκα ενα MK II τελικα, οχι σε πολυ καλη κατασταση εξωτερικα , αλλα πολυ οικονομικο , θα το δω το ΣΚ μαλλον και θα σας πω.

Τι να κοιταξω απο λειτουργικης αποψης πρωτα ?

Τα πολύ βασικά είναι:

1) Τσεκάρεις ότι δεν έχει τζόγο το πλατό, πιέζοντάς το ελαφρά στο εξωτερικό μέρος του. Είναι λογικό να λυγίζει το μέταλλο ελάχιστα, αλλά όχι να έχει τζόγο.
2) Τσεκάρεις ότι δεν έχει τζόγο ο βραχίωνας, προσπαθώντας να τον "κουνήσεις' με προσοχή από το περίβλημα της κεφαλής. Δεν πρέπει να έχει καθόλου τζόγο.
3) Εκκινείς το πικάπ και κοιτάζεις το φωτισμένο κόκκινο σημείο του πλατό που βλέπεις τις στροφές. Με το ρυθμιστικό ταχύτητας στην μέση (και το πράσινο LED αναμμένο) δεν πρέπει να κινείται η κόκκινη κουκίδα. Ειδικά αν κινείται με "απότομες" κινήσεις, υπάρχει πρόβλημα.

Τα πολύ βασικά είναι:

1) Τσεκάρεις ότι δεν έχει τζόγο το πλατό, πιέζοντάς το ελαφρά στο εξωτερικό μέρος του. Είναι λογικό να λυγίζει το μέταλλο ελάχιστα, αλλά όχι να έχει τζόγο.
2) Τσεκάρεις ότι δεν έχει τζόγο ο βραχίωνας, προσπαθώντας να τον "κουνήσεις' με προσοχή από το περίβλημα της κεφαλής. Δεν πρέπει να έχει καθόλου τζόγο.
3) Εκκινείς το πικάπ και κοιτάζεις το φωτισμένο κόκκινο σημείο του πλατό που βλέπεις τις στροφές. Με το ρυθμιστικό ταχύτητας στην μέση (και το πράσινο LED αναμμένο) δεν πρέπει να κινείται η κόκκινη κουκίδα. Ειδικά αν κινείται με "απότομες" κινήσεις, υπάρχει πρόβλημα.
θα προσθέσω να απασφαλίσει το lock της vta και να δει αν ο βραχίονας πάει πάνω-κάτω σε όλη την κλίμακα.
καλό είναι ο βραχίονας να μπει στο 0 βάρους ανάγνωσης όπως και στο αντισκέιτ και με απαλή επαφή με το δάκτυλο να δει αν θα "φτάσει" ανενόχλητα στην άλλη πλευρά.
το ίδιο και στην up-down κίνηση.. έτσι θα δει αν τα bearings είναι σε καλή κατάσταση ή αν έχει χτυπηθεί ο βραχίονας και σε κάποιο υπάρχει ζημιά.
η δοκιμή με το προστατευτικό της κεφαλής φυσικά.
αν δεν υπάρχει κεφαλή, να έχει μαζί του μια σε οποιοδήποτε international headshell.. αλλιώς δεν μπορεί να γίνει η δοκιμή.
επίσης να βάλει το πλατώ στις 33σαλ και να κόψει την λειτουργία από το on-off για να μην μπει το φρένο.. πρέπει να κάνει 4,5 περιστροφές μίνιμουμ με ελαφρύ ματ ή καθόλου ματ πάνω του, μέχρι να σταματήσει να γυρίζει.

ότι και να δεις φίλε Γιάννη Σπύρου, μην το αφήσεις, απλά κόψε τιμή.
τα πάντα πάνω του φτιάχνονται!

ok.... ευχαριστω!

Για δοκιμη θα εχει ο τυπος αυτην εδω, καινουργια, εργοτερα βλεπουμε.

• Like
Reactions: vlad66
τελικα, εντελως τυχαια , βρεθηκε ενα MK 2 μαυρο σημερα , σε πολυ καλη κατασταση...και το αρπαξα!
Σε πολυ καλη τιμη για τη κατασταση του, αρχισα αμεσως το καθαρισμα ...μεσα κι εξω .

Τα βασικα βεβαια, τα δυσκολα τ αφηνω για αλλους!

Το μονο που δε δουλευει ειναι το led που ριχνει φως για την αλλαγη των track.
Αν εχει κανεις link απο το ανταλλακτικο σε Ελλαδα, ας το βαλει.

Δοκιμασα με μια απλη audio technica AT3600L και ο ηχος ειναι πολυ καλος και "μπιτατος" ... διαφορετικος απο το project + ortofon που ειχα.

ειχα πολλα χρονια να δω mk 2 (28 για την ακριβεια) και ειχα ξεχασει τι σημανει "βαρια" και καλη κατασκευη!
Μου εφυγε η μεση να το σηκωνω... καμια σχεση με project κλπ που ειχα μεχρι τωρα (προσφατα).

Απιστευτη ποιοτητα ... σαν τανκ ειναι φτιαγμενο.
Πρεπει λιγο ν αλλαξει βεβαια η διαρυθμιση τωρα, ειναι και πιο μεγαλο και δε χωραει στο ραφι που εχω, αλλα μικρο το κακο.

Ρυθμιζω σιγα σιγα και βλεπουμε....

Attachments

• 20210325_142641.jpg
    20210325_142641.jpg
    683.6 KB · Views: 31
  • 20210325_142651.jpg
    20210325_142651.jpg
    487.3 KB · Views: 27
  • 20210325_150201.jpg
    20210325_150201.jpg
    780.2 KB · Views: 28
  • 20210325_150228.jpg