BenQ 1070+

Ένα πρώτο, αδρό σετ μετρήσεων, στις 69 ώρες λειτουργίας, στο Cinema mode, Brilliant Color -> On, θερμοκρασία λευκού -> Κανονικό, με μόνο σετάρισμα contrast/brightness/gamma preset (2.4) και προβολή σε μπεζ τοίχο (~110"):

Η αντίθεση στον συγκεκριμένο χώρο και από την επιφάνεια προβολής, μετρήθηκε στα 1878:1 native on/off και 48:1 (!) center ANSI...

Η φωτεινή εκπομπή παραπέμπει σε τηλεόραση και μιλάμε για τη λάμπα σε Eco... :flipout:

Εν αναμονή της τοποθέτησης -proper- οθόνης...

30 ώρες αργότερα, με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και απλά με την τοποθέτηση της οθόνης, πήγαμε εδώ:

Η αντίθεση στον συγκεκριμένο χώρο και από την επιφάνεια προβολής, μετρήθηκε πλέον στα 1727:1 native on/off και 59:1 center ANSI...

Οι γνωστές λήψεις ξανά:

Ρε συ, προβολέας είναι πολύ κακός από θέμα μετρήσεων. Βασικά είναι η πρώτη φορά που βλέπω Benq με τόσο χάλια RGB/GAMMA από κούτα. Σίγουρα η οθόνη είναι ουδέτερη? Επίσης η απότομη αυξομείωση που κάνει το gamma στα 90 IRE δεν φαίνεται στο RGB (με εξαίρεση το πράσινο), περίεργο...δεν θα έπρεπε να δείχνουν το ίδιο?

Μια μέτρηση χωρίς το μπρίλιαντ μπορούμε να έχουμε? Με το σπέκτρο πλιζζζζζζζζζζζζζ!!!:Banane0:

Νίκο, το συγκεκριμένο γκρίζο είναι ουδέτερο και μετρημένο αρκετές φορές. Η μόνη περίπτωση να μην, είναι αν ο υπάλληλος έριξε χρωστικές κουκουρούκου σε αναλογίες. Δεν είχαμε τον χρόνο να το τσεκάρουμε αυτό. Βασιστήκαμε ότι ο μάστορας το έφτιαξε καλά το χρώμα.

Εδώ το χρωματκι:

verona.jpg

Last edited:
Απλά μου έκανε εντύπωση Γιάννη, συνήθως όλοι οι BenQ έχουν πολύ καλύτερα γραφήματα σε RGB και gamma εργοστασιακά..(βασικά το γράφημα του θυμίζει περισσότερο LCD προβολέα) :nounder:

Νίκο, τα γραφήματα του Γιάννη παίζουν στην μικρή κλίμακα. Αν βάλει 100-110 θα τα δεις καλά. 7 rgb ΔΕ από κούτα και το γκάμα καρφί στο 2,4 δεν είναι καθόλου κακό (πλην του 90αριού που κάνει αυτό το περίεργο ανέβασμα). Επίσης, το ΔΕ που προτιμάει να επιλέγει ο γάτος είναι το ζόρικο στις μεταβολές. Όσον αφορά τις γενικές εντυπώσεις (όσο είναι δυνατόν να κρίνει κανείς από φωτογραφίες), είναι φανερό ότι το γκρίζο έσπασε την πρασινίλα του τοίχου. Σίγουρα είναι τσιμπημένο το μπλεδάκι, αλλά, τίποτα τραγικό που να μην έρχεται εύκολα.

Νίκο, μάλλον σε μπέρδεψαν τα γραφήματα. Από τις δικές σου μετρήσεις, βλέπω tale quale μηχανάκια. Ιδού:

cinema-default-briliant-on-1024x513.jpg

cinema-color-default1.jpg

cinema-color-default2.jpg

σαν να έχεις δίκιο... :antlers:

τώρα πρόσεξα την κλίμακα.. :slapface:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

και όντως μόνο με το πράσινο (το πιο ισχυρό χρώμα σε φως) το gamma κάνει αυτό το πίκ στα 90%...είμαι ασυγχώρητος..
Παρακαλώ οι διαχειριστές να σβήσουν τα προηγούμενα μου ποστ για να μην γίνομαι ρεζίλι.. :flipout:

30 ώρες αργότερα, με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις και απλά με την τοποθέτηση της οθόνης, πήγαμε εδώ:

Η αντίθεση στον συγκεκριμένο χώρο και από την επιφάνεια προβολής, μετρήθηκε πλέον στα 1727:1 native on/off και 59:1 center ANSI...

Μιας και σήμερα βρήκα λίγο ελεύθερο χρόνο, 20 επιπλέον ώρες λειτουργίας αργότερα, είπα να παίξω λιγουλάκι με τα ρυθμιστικά του... :p

Δεδομένου του χάρτη color decoding του εν λόγω μηχανήματος, προτίμησα να θυσιάσω μέρος της ακρίβειας στα σημεία κορεσμού 100%, ώστε να "κάτσουν" καλύτερα τα ενδιάμεσα. Επίσης, άφησα το Brilliant Color ενεργοποιημένο, καθώς το κέρδος που προσφέρει σε αντίθεση είναι σημαντικό. Μετά από κάποιο απαραίτητο σκάλισμα, αποφάσισα να τον αφήσω εδώ:

Η αντίθεση στον συγκεκριμένο χώρο και από την επιφάνεια προβολής, μετρήθηκε πλέον στα 1707:1 native on/off και 65:1 center ANSI...

Οι γνωστές λήψεις με τις σταθερές ρυθμίσεις φωτογραφικής μηχανής, μετά τη στάθμιση (εδώ το πριν):

Και μερικές καινούριες: :silly:

Είναι εμφανής η διαφορά προς το θερμότερο μετά τη ρύθμιση, αν και εκτιμώ ότι ο Μποντ που βλέπεις, είναι πιο κοντά στο ακαλιμπράριστο σετ και όχι στο καλιμπραρισμένο...(για τις φωτό μιλάω)

Τώρα, περιμένω να μου βγάλει το Dell άχρηστο!!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Ακόμα να το πετάξεις το χρέπι; :flipout:

Να με συγχωρεις αλλα και στο δικο μου μονιτορ, τα ιδια ακριβως με τον χατζ βλεπω. :flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Να με συγχωρεις αλλα και στο δικο μου μονιτορ, τα ιδια ακριβως με τον χατζ βλεπω. :flipout:

Τί εννοείς; Ότι σου φαίνονται πιο καλιμπραρισμένες οι φωτό του πριν; :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ 1070+

Τί εννοείς; Ότι σου φαίνονται πιο καλιμπραρισμένες οι φωτό του πριν; :flipout:

Οχι...απλα εχω ακριβως το ιδιο μονιτορ με του Γιαννη. :flipout: