BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Η λογικη λεει οτι εαν στην μετρηση συμφωνουν δυο απο τα τρια λογισμικα τοτε το τριτο εχει λαθος .
Επαληθευσε κανεις τις μετρησεις ?
Εγω προσπαθησα αλλα δεν καταφερα να εφαρμοσω σωστα τον τυπο θα δοκιμασω με το excel

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Εαν καταλαβα καλα το calman εχει σοβαρο λαθος στον υπολογισμο του gamma και δεν εχει διορθωθει τοσα χρονια ?

Από που το καταλάβατε ότι έχει σοβαρό λάθος?

Ρωτάτε να σας εξηγήσουμε ως ξανθιά ή γνωρίζετε ήδη που και πόσο είναι το σφάλμα?

Μα εαν ενα επαγγελματικο προγραμμα μετρα λαθος το gamma δεν ειναι σοβαρο λαθος ?
Εσεις ειπατε οτι το προβλημα ειναι σε ολες του τις εκδοσεις .
Σιγουρα θα ξερετε να μου απαντησετε απο τα τρια λογισμικα που ανεβηκαν σχεδιαγραμματα τα δυο συμφωνουν και το calman οχι ?
Η αναφορα στις ξανθιες γινεται για να χαμογελασουμε λιγο μιας και ανεβηκαν πολυ οι τονοι αλλωστε τα δικα μου ξανθα δεν ειναι φυσικα .
Πολλες τετοστερονες σε εξαρση βρε παιδια .

Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Μα εαν ενα επαγγελματικο προγραμμα μετρα λαθος το gamma δεν ειναι σοβαρο λαθος ?
Εσεις ειπατε οτι το προβλημα ειναι σε ολες του τις εκδοσεις .
Σιγουρα θα ξερετε να μου απαντησετε απο τα τρια λογισμικα που ανεβηκαν σχεδιαγραμματα τα δυο συμφωνουν και το calman οχι ?
Η αναφορα στις ξανθιες γινεται για να χαμογελασουμε λιγο μιας και ανεβηκαν πολυ οι τονοι αλλωστε τα δικα μου ξανθα δεν ειναι φυσικα .
Πολλες τετοστερονες σε εξαρση βρε παιδια .

Ναι, είπα ότι το πρόβλημα αφορά όλες τις εκδόσεις. Φυσικά, χωρίς να ρωτήσει κανείς, η τρίχα έγινε τριχιά με τις γνωστές τρολιές. Σας ενημερώνω, λοιπόν, μιας και βλέπω ότι ασχολείστε, ότι και το ChromaPure έχει λάθος gamma κατά την ίδια έννοια που έχει και το Calman.

Βλέπετε κάποια αναλυτική μέτρηση gamma στα IRE στο HCFR?? Διότι εγώ βλέπω απλώς μια average μέτρηση.

Τι να κάνουμε? Πρέπει να σκάσουν μερικά μπαλόνια...που δεν έχουν άλλη δουλειά από το να μας κυνηγάνε συνέχεια, γιατί τους χαλάσαμε την πιάτσα του Μεσαίωνα.

το calman εχει θεμα.....

μπορουν να ανεβουν οι οποιες διαφορες αλλα ειναι ενα θεμα το οποιο δεν συμφερει καποιους......
.....αν ηταν για να τα χωσουν σε καποιον αλλο θα ειχαν ανεβει...

εγω βαριεμαι να κανω τετοια δουλεια....και δεν με ενδιαφερει....σημασια εχει το υπαρχει λαθος και για μενα εκει τελειωνει το θεμα.
......και ουτε με ενδιαφερει γιατι υπαρχει λαθος....

ας βρουν την οποια διαφορα αλλοι .....στα τρια λογισμικα.

Αρα τα δυο επαγγελματικα προγραμματα το calman και το chromapure συμφωνουν και το hcfr δεν αναγραφει καθολου το gamma .
Και πως προκυπτει οτι εχετε δικιο και εφαρμαζετε τον σωστο τυπο ?

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

το calman εχει θεμα.....

μπορουν να ανεβουν οι οποιες διαφορες αλλα ειναι ενα θεμα το οποιο δεν συμφερει καποιους......

εγω βαριεμαι να κανω τετοια δουλεια....και δεν με ενδιαφερει....σημασια εχει το υπαρχει λαθος και για μενα εκει τελειωνει το θεμα.

Μια ερώτηση - το reference στο διάγραμμα του chromapure είναι δικό σου ή το έχει βάλει η εταιρία????

Re: Απάντηση: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

το calman εχει θεμα.....

Αρα το calman οντως εχει προβλημα .
Πανω που ειπα οτι το ξεμπερδεψα ...

Αρα τα δυο επαγγελματικα προγραμματα το calman και το chromapure συμφωνουν και το hcfr δεν αναγραφει καθολου το gamma .

σωστα ειναι το chromapure και το hcfr.....το calman ειναι εκτος αρκετα για μενα..

......το hcfr αναγραφει το gamma

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

και το hcfr αναγραφει το gamma

Στο διαγραμμα που εχετε ανεβασει δεν φαινεται ...
Να υποθεσω οτι η μετρηση του διαφωνει με το calman και το chromapure και επαληθευει το τυπο του κυριου Χατζηγεωριου ετσι ?
Δεν μου απαντησατε το calman υπολογιζει οντως λαθος το gamma ?

Εγω δε γνωριζω πολλα αλλα μου κανει εντυπωση το calman που λετε το οποιο ειναι επαγγελματικο προγραμα να ειναι λαθος.το βλεπετε λογικο?

Γνωρίζετε κάποιον άλλο τύπο εσείς υπολογισμού του γκάμα? Ευχαρίστως να τον ακούσουμε!!

Μαζι γραφαμε μαλλον.
Οταν το γκουκλαρω δεν βγαζει καμμια αναφορα σε λαθος του gamma με το calman .
Δεν εχει αναφερθει μεχρι σημερα απο κανεναν αλλον ? απιστευτο μου φαινεται .

γραφω στην αρχη του post με τα διαγραμματα οτι στοχος ειναι το 2.22 για το hcfr και το υπολογιζεται με βαση το Y στο κατω μερος του πινακα.

ειναι κατι αναλογο του calman .....target Y ...με target gammaP

απο αυτο και μονο δειχνει την οποια διαφορα λαθους και στο τελικο αποτελεσμα που θα υπαρχει.

ναι....ειναι λαθος υπολογισμος και ο στοχος και το αποτελεσμα του calman

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Στο διαγραμμα που εχετε ανεβασει δεν φαινεται ...
Να υποθεσω οτι η μετρηση του διαφωνει με το calman και το chromapure και επαληθευει το τυπο του κυριου Χατζηγεωριου ετσι ?
Δεν μου απαντησατε το calman υπολογιζει οντως λαθος το gamma ?

Ευχαριστώ πολύ καλή μου κυρία για την πατρότητα του τύπου του γκάμα!!:Banane0:

Αύριο, κάνω αίτηση για το copyright!!:D

@kefalas
Μαζι γραφαμε μαλλον.
@ Χατζηγεωργιου
Οχι δεν γνωριζω και οταν το εψαξα στο google δεν βρηκα τιποτα .

Μαζι γραφαμε μαλλον.

γιατι να βγαλει....?

συνηθως τα οποια προβληματα εχουν να κανουν οταν χρησιμοποιειται εξωτερικος scaler η γεννητρια σηματος ......υπαρχουν βεβαια και τα μαιμου λογισμικα τα οποια πιθανον να κανουν καποια λαθη...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BENQ w1070: Μετρήσεις - Ρυθμίσεις και Calibration

Ευχαριστώ πολύ καλή μου κυρία για την πατρότητα του τύπου του γκάμα!!:Banane0:

Αύριο, κάνω αίτηση για το copyright!!:D

Για τον τυπο του gamma δεν ειμαι σιγουρη για την πατροτητα, αλλα για το bug του Calman σιγουρα εχετε την πατροτητα καθως οπως εγραψα στο διαδυκτιο δεν εντοπισα καποια αλλη αναφορα .

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

Μιλάμε για τρελλά γέλια!! Αν ανεβάσω 10 γραφήματα από αυθεντικό κάλμαν, 4άρι, 5άρι, ό,τι θέλετε, με την ίδια απόκλιση, μπορεί κάποιος να πετάξει στην πισίνα τον Κεφάλα??:Banane0:

Α, μάλιστα...τώρα κατάλαβα το λάθος!! Κατά λάθος, ανακάλυψε το λάθος...γι' άλλα πήγαινε και άλλα του βγήκαν!!:flipout: