BenQ W1070

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αναρωτιέμαι γιατί άλλα HDMI ίδιου μήκους κοστίζουν 200 ευρώ και βάλε...

Αυτο θα μας το απαντησουν οι πιο ειδημονες,αλλα αφου ψηφιακα περναει το σημα και με καλωδιο(στο δικο μου setup και οχι μονο)των 8 ευρω,νομιζω τα ακριβοτερα καλωδια και ποσο μαλλον τα 200+ ειναι περιττα για να μην πω μια αλλη πιο βαρια κουβεντα..

Μετά τον πρώτο μου προβολέα το 1998, για τον οποίο έδωσα 2 εκατομ. δρχ., και όσο προχωρούσε η τεχνολογία διαμόρφωσα την άποψη ότι δεν αξίζει να κινούμαι σε κατηγορία προβολέων πάνω από 2Κ ευρώ.

Με χαρά διαπιστώνω τώρα ότι αυτό το όριο μπορεί να πιεστεί στο μισό, στο ένα μόλις χιλιάρικο.

Η σκέψη μου όταν είδα την εικόνα του 1070, την οποία αναφώνησα και στον Μιχάλη που ήταν δίπλα μου, ήταν: "Πω ρε και να 'χαμε αυτή την εικόνα πριν 10 χρόνια..."

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Κώστα, δεν αναφέρομαι ούτε στο 3D ούτε στο 4Κ. Σιγά σιγά θα ανακαλύπτεις τις αδυναμίες του προβολέα και θα βλέπεις τις διαφορές με άλλους πιο ακριβούς. Το πόσο κοστολογείται αυτή η διαφορά επαφίεται στον καθένα, ωστόσο δεν είναι ποσοτική αλλά ποιοτική.

Όταν, λοιπόν, ο φίλος Tzo με τέτοια ηχητική εγκατάσταση μέσα στο σπίτι αναρωτιέται πόσο πιο ψείρας μπορεί να είναι κάποιος σε θέματα εικόνας, με κάνει να μειδιώ και να αναφωνώ:

Ω ουρανοί!!-bye-

(Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ, κυρίως, με εύθυμη διάθεση γράφω για να καταδείξω τη διαφορά. Ασφαλώς και υπάρχει καλύτερη και πολύ καλύτερη εικόνα από τον 1070, απλά, είναι θέμα του πως αξιολογείται. Εκτός, αν και 'γω πω, πως με τα παγκοσμίου φήμης διάσημα Scansonic ηχεία μου :flipout:, ακούω θαυμάσιο ήχο και μόνο ψείρες μπορούν να ακούσουν κάτι καλύτερο!!:D)

Γιάννη επίτηδες αναφέρθηκα στο 4Κ τονίζοντας την αλλαγή τεχνολογίας και μόνο,αλοίμονο αν νομίζουμε πως έχουμε τον καλύτερο προβολέα ή πως δεν θα υπάρξει καλύτερος και με λιγότερα χρήματα,αλλά και εάν υπάρξει ΔΕΝ πρόκειται να τον αγοράσω παρά μόνο εάν υπάρξει αλλά με άλλη τεχνολογία (4Κ).
Αυτό είναι το σκεπτικό μου και δεν πρόκειται να μπω σε τρυπάκι σύγκρισης με άλλους προβολείς της ίδιας τεχνολογίας..αυτά ισχύουν και για τον ήχο,έχω ένα αξιοπρεπέστατο ηχοσύστημα (για μένα) και ο ενισχυτής είναι 1.3 αλλά ΔΕΝ πρόκειται να αλλαχτεί όσο μπορώ να βρω λύσεις (από κάρτα γραφικών 1.3 για hd ήχο και 1.4 στον προβολέα)
Επίσης οι εποχές ΔΕΝ είναι για πολλά πολλά....-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καταλαβαίνω τι εννοείς,αλλά σκέψου πως μετά από χρόνια αναβαθμίστηκα σε full hd ...ΝΑΙ αν ένας 4Κ και χωρίς 3d (θα έχω τον 1070 :) ) πέσει στα 1000 max 1200 τότε θα αναβαθμιστώ και εννοείται πως θα υπερτερεί σε κάποιους τομείς όπως μαύρο του 1070...
Δεν μου αρέσει να τρέχω πίσω από την τεχνολογία και δεν μπαίνω καν σε τρυπάκι των 48 fps...

Φιλε Κωστα, απο τη μια λες οτι δεν σου αρεσει να τρεχεις πισω απο την τεχνολογια , κι απο την αλλη λες αν ειναι 4Κ και μεχρι 1200 κτλ.

Δεν συμβαδιζουν.

Θα προτεινα να προσπαθησετε να δειτε πολλα μηχανακια για να καταλαβετε απο που βγαινουν οι χιλιαδες ευρω που καποιοι τελικα διαθετουν για να παρουν αυτο το "λιγο".

Ειναι λιγο αφοριστικο να δηλωνετε ετσι απλα οτι δεν καταλαβαινετε γιατι καποιοι δινουν τοσα χρηματα.
Θα σου απαντησω οτι ισως ψαχνουν κατι αλλο το οποιο σου προτεινω να ψαξεις να το δεις κι εσυ για να εχεις αποψη.

Φιλικα
Χρηστος

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ολα αυτα εμας τους λιγοτερο γνωστες εικονας-ηχου,απλα μας ενθουσιαζουν και μας χαροποιουν!
Long live the King,long live W1070!:SFGSFGSF:

Πολυ τιμια τοποθετηση!!

Να ειστε σιγουροι οτι χαιρομαστε που μαζευομαστε πολλοι στην μεγαλη εικονα !!

Χαρειτε την οσο πιο πολυ μπορειτε. Μην λυποσαστε λαμπες και τετοια.
Θα δειτε ΑΛΛΕΣ ταινεις !!!!

Εγώ είδα χτες, την ταινία Flight και μάλιστα σε 720p. Για κάποια στιγμή νόμιζα πως βρισκόμουν μέσα στο πιλοτήριο!

Καμία παρεξήγηση Γιάννη, κι εγώ με εύθυμη διάθεση χρησιμοποίησα τη λέξη "ψείρας", εν γνώσει μου ότι θα γίνει ο παραλληλισμός με τα του ήχου (με μπούμερανγκ σε μένα, χαχα). Ελπίζω κι εγώ να μην παρεξηγηθώ από τους απαιτητικούς από την εικόνα χρήστες.

Εννοείται ότι υπάρχουν ατέλειες στον BenQ, όπως και στον οποιονδήποτε οικονομικό προβολέα. Αλλά τι να λέμε τώρα, η εικόνα είναι αστέρι. 135'' ίντσες πανί τo μετατρέπει σε γιγαντιαία TV, χωρίς τη γνωστή ματ (δήθεν "κινηματογραφική") "πανίλα".

Αν θέλουμε να μιλήσουμε σε αντιστοιχία με τα του ήχου, για να έχει κανείς αντίστοιχης ποιότητας 5.1 ήχο, θα χρειαστεί 5.000 ευρώ. Με τον οπτικό τομέα καθαρίζει με ένα χιλιάρικο, δηλαδή κατά τη γνώμη μου πιάνει το 80% (ποσοστό που στον ήχο φτάνει κανείς με 5 χιλιάρικα, κι αυτό με προσπάθεια).

Οκ!!-bye-

ΥΓ

Όποιος τολμήσει και πει κακή κουβέντα για τα Scansonic μου....τον έφαγα!!!:flipout:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Πολυ τιμια τοποθετηση!!

Να ειστε σιγουροι οτι χαιρομαστε που μαζευομαστε πολλοι στην μεγαλη εικονα !!

Χαρειτε την οσο πιο πολυ μπορειτε. Μην λυποσαστε λαμπες και τετοια.
Θα δειτε ΑΛΛΕΣ ταινεις !!!!

Παντως με το καλο,δεν ξερω ποτε και το βασικοτερο ποσο θα κανει ο επομενος προβολεας Χρηστο,το μονο σιγουρο,πως το πανι θα ειναι minimum 150'!
(βεβαια υπαρχει και σχετικη παντοφλα οτι "τωρα ειναι πολυ μεγαλη η οθονη και εισαι τρελος",αλλα τι να κανουμε?Εσεις πως την παλευετε??)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Φιλε Κωστα, απο τη μια λες οτι δεν σου αρεσει να τρεχεις πισω απο την τεχνολογια , κι απο την αλλη λες αν ειναι 4Κ και μεχρι 1200 κτλ.

Δεν συμβαδιζουν.

Θα προτεινα να προσπαθησετε να δειτε πολλα μηχανακια για να καταλαβετε απο που βγαινουν οι χιλιαδες ευρω που καποιοι τελικα διαθετουν για να παρουν αυτο το "λιγο".

Ειναι λιγο αφοριστικο να δηλωνετε ετσι απλα οτι δεν καταλαβαινετε γιατι καποιοι δινουν τοσα χρηματα.
Θα σου απαντησω οτι ισως ψαχνουν κατι αλλο το οποιο σου προτεινω να ψαξεις να το δεις κι εσυ για να εχεις αποψη.

Φιλικα
Χρηστος

Φίλε Χρήστο...νομίζω παρεξήγησες..όλοι μας γνωρίζουμε πως από το 90% σε ήχο και εικόνα για να πας στο 95% απαιτούνται χιλιάδες ευρώ και έτσι πρέπει να είναι,απλά θάλω να πω ,πως συμβιβάζομαι με τις επιλογές μου και δεν "τρέχω' να διορθώσω τα λάθη μου ή να έχω καλύτερο μηχάνημα...ΝΑΙ όταν το 4Κ γίνει προσιτό (για αυτό ανάφερα 1000-1200 ) και είναι καλύτερο σε κάποιους τομείς από αυτό που έχω,τότε και μόνο τότε θα σκεφτώ την αναβάθμιση..
Προς Θεού,δεν μηδενίζω τα ακριβότερα μηχανήματα επειδή δεν μπορώ να τα αποκτήσω...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Σαφά και προφανά που λένε και οι γραμματιζούμενοι!!-bye-

Γιάννη μου καθόλου σοφά,απλά ρεαλιστικά...
Ποιος από εδώ μέσα δεν θα ήθελε τον καλύτερο προβολέα με το καλύτερο ηχοσύστημα????....
Κάλμα όμως κάλμα....:)

Χαχαχα,ειδες,απο μικρο και απο τρελλο θα μαθεις την αληθεια!
Βεβαια θα ηθελα να μαθω ακομη μια:Αξιζει να καταφυγουμε σε μια λυση 200 ή και 500+ για καλωδιο HDMI,θα δουμε διαφορα στην ποιοτητα??

Άντε βρε με τη λάσπη σου!!:devil-smiley-029::devil-smiley-029:

Vas τα βλεπεις τι εκανες. ?
Τωρα ψαχνω για ακουστικα.

Παιδια, μιας και ηδη παραλαβατε και αρχισατε σιγα σιγα να βλεπετε ταινιες, πειτε εντυπωσεις απο κινηση 24p, μαυρο, rbe, ευκρινεια, Bugs και γενικοτερες παρατηρησεις.

Τι σας αρεσε. Τι σας χαλασε.

Χαχαχα,ειδες,απο μικρο και απο τρελλο θα μαθεις την αληθεια!
Βεβαια θα ηθελα να μαθω ακομη μια:Αξιζει να καταφυγουμε σε μια λυση 200 ή και 500+ για καλωδιο HDMI,θα δουμε διαφορα στην ποιοτητα??

Αφού η μεταφορά δεδομένων γίνεται ψηφιακά, πως θα υπάρχει καλύτερη ποιότητα στην εικόνα; Νομίζω πως τα ακριβότερα είναι για όσους έχουν προβλήματα με σπασίματα εικόνας ή και κλειδώματος, ειδικά σε μεγάλες αποστάσεις.
Χωρίς να είμαι σίγουρος κιόλας. Νομίζω όμως πως δεν υπάρχει διαφορα στην ποιότητα.

Για εσάς δεν ξέρω αλλά προσωπικά αν και είμαι στο pc τον έχω και παίζει απλά μια ταινία για να γράφει ώρες..
Ερώτηση,να τον αλλάζω σε normal ή eco?παίζει κάποιο ρόλο?