BenQ W1070

βασικα βρήκα 2 απιστευτα ...
Το πρώτο είναι ενα μαγαζι στην Αγγλία το οποίο ΔΕΝ στέλνει εκτός Αγγλίας αλλα δίνει και 5 χρόνια εγγυηση.
https://www.richersounds.com/product/projectors/benq/w1070/benq-w1070

και το δευτερο είναι ενας κινέζος
http://small-order.hktdc.com/small-...cts/Benq-W1070-Projector/en/1X087DFI/2377860/

Για το πρωτο το Richersounds ειναι πολυ γνωστο μαγαζι και δινει 5 χρονια και στoυς optoma αλλα οσο εισαι στον ΗΒ. Εκτος ΗΒ ισχυει η εγγυηση της Ελληνικης αντιπροσωπειας(2 ή 3 χρονια μου φαινεται). Η τιμη ομως φυσαει, δεν εχω βρει καλυτερη.

Για το κινεζικο θα εμενα μακρια. Καταρχην αυτα ειναι για εμπορους που αγοραζουν μεγαλη ποσοτητα αλλα και δειγμα να παρεις ειμαι σιγουρος οτι η Ελληνικη αντιπροσωπεια δεν θα αναγνωρισει εγγυηση στο κινεζικο και ορθος αφου η εγγυηση ισχυει στην ΕΕ μονο οταν εχει αγοραστει απο μαγαζι στην ΕΕ, χωρια που σιγουρα θα πληρωσεις και τελωνειο και το ΦΠΑ επιπλεον απο αυτη την τιμη.

Αν εχεις κανεναν στο ΗΒ πες του να στον παρει και να στον στειλει αν και τα ταχυδρομικα που θα πληρωσει θα ειναι πολλα.

Last edited:
Αν πηγαίνεις μόνο super market εδω τότε πήγαινε ζήσε στο εξωτερικό αν σου συμβεί κάτι πληρώνεις τα μεταφορικά φίλος ενώ εδω το πας στο μαγαζί αμέσως και αναλαμβάνει αντικατάσταση και μη ξεχνάς ότι ο benq έχει προβλήματα θορύβου όταν το πάρεις να το δοκιμαςεις στο μαγαζί και το σημαντικότερο στηρίζεις το εξωτερικό όχι τη πατρίδα σου

Αν πηγαίνεις μόνο super market εδω τότε πήγαινε ζήσε στο εξωτερικό αν σου συμβεί κάτι πληρώνεις τα μεταφορικά φίλος ενώ εδω το πας στο μαγαζί αμέσως και αναλαμβάνει αντικατάσταση και μη ξεχνάς ότι ο benq έχει προβλήματα θορύβου όταν το πάρεις να το δοκιμαςεις στο μαγαζί και το σημαντικότερο στηρίζεις το εξωτερικό όχι τη πατρίδα σου

Δεν φταιει ο φιλος που ψωνιζει απο εξωτερικο και το σχολιο σου το βρισκω λιγο προκλητικο. Δλδ οποιος μας καταστρεφει την χωρα η λυση ειναι να την εγκαταλειψουμε αντι να την καλυτερευσουμε? Εδω ΔΕΝ "το πας στο μαγαζί αμέσως και αναλαμβάνει αντικατάσταση" αλλα γινετε ακριβως το αντιθετο. Το πας στο μαγαζι και σε στελνουν στην αντιπροσωπεια κακην κακως αφου πρωτα σε εχουν συγχησει και σε εχουν φλομωσει στο ψεμα για να αποφυγουν τις ευθυνες τους. Ποιος απο εδω μεσα δεν εχει μια αντιστοιχη εμπειρια. Αν ειναι να πας στην αντιπροσωπεια ετσι και αλλιως τοτε ας γλυτωσεις και 100 ευρω απο την αγορα αφου η εγγυηση σε καλυπτει ετσι και αλλιως.

Οταν οι Ελληναραδες μαγαζατορες μαθουν τι σημαινει after sales service τοτε τα ξαναλεμε. Δες σχολια στο skroutz και θα καταλαβεις. Δεν συμβαινει για ολα τα μαγαζια αλλα αυτα(τα περισσοτερα) που το κανουν χαλανε την πιατσα και ετσι απλα αγοραζεις απο Αμαζον εχεις 40 ημερες να το επιστρεψεις, ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ και εαν το κρατησεις εχεις εγγυηση και γλυτωνεις και λεφτα. Απλα, σιγουρα και εξυπνα.

Last edited:
πραγματικά είναι τοσο τεράστια η συζήτηση περι πατριδας , και αγορών απο έξω που δεν θα τελειώσει ποτε , δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω , απλά θα σου πω ενα παράδειγμα.

-Πήρα μια Gopro Black+ 300 ευρω απο Ebay(Αγγλία) . (με εγγυηση Κανονικά ) μέσα σε 3 24ωρα πουλησε 845 κάμερες

-Φίλος μου πρίν μια εβδομάδα πηρε Gopro Black+ απο πολυ γνωστο μαγαζι 455 ευρω.

Ακόμη και να χρειαστεί να την στείλω το κόστος-διαφορά είναι απίστευτο και είμαι πάλι κερδισμένος.

Πίσω στο θέμα το RicherSounds είναι φοβερό , απλά βγαίνει τουλάχιστον 50λίρες τα μεταφορικά , αντε να κερδίσεις 30-40 ευρώ έναντι του amazon.de

πραγματικά είναι τοσο τεράστια η συζήτηση περι πατριδας , και αγορών απο έξω που δεν θα τελειώσει ποτε , δεν θα μπω στην διαδικασία να σου απαντήσω , απλά θα σου πω ενα παράδειγμα.

-Πήρα μια Gopro Black+ 300 ευρω απο Ebay(Αγγλία) . (με εγγυηση Κανονικά ) μέσα σε 3 24ωρα πουλησε 845 κάμερες

-Φίλος μου πρίν μια εβδομάδα πηρε Gopro Black+ απο πολυ γνωστο μαγαζι 455 ευρω.

Ακόμη και να χρειαστεί να την στείλω το κόστος-διαφορά είναι απίστευτο και είμαι πάλι κερδισμένος.

Πίσω στο θέμα το RicherSounds είναι φοβερό , απλά βγαίνει τουλάχιστον 50λίρες τα μεταφορικά , αντε να κερδίσεις 30-40 ευρώ έναντι του amazon.de

Το προβλημα θα το αντιμετωπισεις με την επιστροφη αν χτυπα ξυλο χρειαστει. Το richersounds δεχεται επιστροφες αλλα θα πρεπει καποιος να τον επιστρεψει. Στο Αμαζον το κανεις και μονος σου. Εσυ αποφασιζεις ;)

Last edited:
Έχω παρατηρήσει ενα τρεμοπαιγμα τις φωτεινότητας σε μερικές σκηνές..Δεν ξέρω αν το έκανε και απο πριν και δεν το είχα παρατηρήσει.δεν μιλάω να πεσει πχ η φωτεινοτητα ομοιόμορφα λόγω smarteco αλλά τρεμοπαιγμα.το έχει δει κάποιος άλλος;Επίσης ψάχνω αφορμή να το πάω στο σερβίς για να μου το καθαρίσουν απο μύγες που έχουν μπει μέσα και να μου κανουν και αναβάθμιση.Στέκουν τα παραπανω ως αφορμή για την εγγύηση;

Είναι το λεγόμενο φλίκερινγκ της λάμπας. Στο κάνει και στο eco και στο standard mode? Είναι έντονο και ενοχλητικό? Το βασικό είναι να αναφέρουν τα παιδιά που τον έχουν αν παρουσιάζεται και σε εκείνους. Πάντως, έχοντας δει 3-4 φορές τον 1070, δεν παρατήρησα φλίκερινγκ.

Εγώ δεν έχω δει τέτοιο πράγμα στον δικό μου...

Σήμερα δοκίμασα αυτοσχέδια βάση που μου έφτιαξε φίλος και τον έβαλα στην βεράντα. Έτοιμος για μουντιάλ είμαι σε 110".

Έχω παρατηρήσει ενα τρεμοπαιγμα τις φωτεινότητας σε μερικές σκηνές..Δεν ξέρω αν το έκανε και απο πριν και δεν το είχα παρατηρήσει.δεν μιλάω να πεσει πχ η φωτεινοτητα ομοιόμορφα λόγω smarteco αλλά τρεμοπαιγμα.το έχει δει κάποιος άλλος;Επίσης ψάχνω αφορμή να το πάω στο σερβίς για να μου το καθαρίσουν απο μύγες που έχουν μπει μέσα και να μου κανουν και αναβάθμιση.Στέκουν τα παραπανω ως αφορμή για την εγγύηση;
Ναι και σε εμένα έχει τύχει να δω τρεμόπαιγμα στη φωτεινότητα. Αλλά έχω την εντυπωση πως συμβαίνει λίγες φορές και ειδικά στο ξεκίνημα του προβολέα σε frames που είναι π.χ. λευκά ή μαύρα. Μέσα σε ταινίες δεν καταλαβαίνω κάτι.
Κι εγώ θα θελα καθάρισμα σε κάποια στιγμή. Προς το παρόν έχω κάποιους κύκλους γκρι, όταν το πλάνο είναι μαύρο και πρέπει να είναι από τη σκόνη. Είδωμεν...

Καλησπέρα, θέλω να βγάλω τον προβολέα στην βεράντα και να τον συνδέσω με δεκτη ΟΤΕ tv. Πως θα δώσω ήχο σε 2 ηχεία υπολογιστή? κατευθείαν τα ηχεία στο audio out του benq? γίνεται αυτό?

Φυσιολογικά γίνεται, αλλά, γιατί να μην δώσεις κατευθείαν από τον δέκτη? Δεν έχει ανάλογη έξοδο ή δεν λειτουργεί ταυτόχρονα όταν περνάει το σήμα από το HDMI?

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Γιατί ο δέκτης έχει μόνο οπτική ίνα ενώ τα ηχεία καρφακι. Γενικά είναι καλύτερα ο ήχος να συνδέεται στην πηγή?

Εγώ που τον έβαλα στην βεράντα και τον σύνδεσα με mpeg4 δέκτη, ακούω από το ηχείο του προβολέα.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Καλησπέρα, θέλω να βγάλω τον προβολέα στην βεράντα και να τον συνδέσω με δεκτη ΟΤΕ tv. Πως θα δώσω ήχο σε 2 ηχεία υπολογιστή? κατευθείαν τα ηχεία στο audio out του benq? γίνεται αυτό?

Tα ηχεια θα χρειαστουν ενισχυση. Υποθετω οτι τα ηχεια pc ειναι απο αυτα οπου εχουν ενσωματωμενο ενισχυτη ετσι. ?
Οποτε ειτε τους δωσεις απο καποιο αναλογικο audio out του player, ειτε απο το audio out του benq, το ιδιο και το αυτο.

Θεωρω οτι θα εχεις μπαλκονι μονο τον benq και το Player καπου μεσα στο σπιτι, οποτε θες με ενα μικρο καλωδιο (με mini jack) να δωσεις κατευθειαν απο τον benq στα ηχεια, ωστε να μην βαζεις και πολλα μετρα καλωδιο ηχου.

Παντως απο τη στιγμη οπου τα ηχεια ειναι αυτοενισχυομενα, θα δουλεψουν απο οπου κι αν τους δωσεις αναλογικο σημα ηχου (player ή benq)

edit:
Ειδα οτι ο δεκτης σου δεν εχει αναλογικο audio out απο οσο λες. Συνδεσου επανω στο audio out του benq τοτε, θα δουλεψει μια χαρα αν τα ηχεια pc ειναι αυτοενισχυομενα. Ενα καλωδιο οσα μετρα χρειαζεσαι και στις ακρες του, mini jack βυσματα αρσενικα.

Last edited:
Επισης, σιγουρα ο δεκτης ote δεν εχει αναλογικη εξοδο ηχου σε RCA. ?
Αν εχει μπορεις να συνδεσεις καλωδιο με βυσματα mini jack σε rca.

Εχει εξοδο σε rca. Λες να ειναι καλυτερα ετσι? Ποιος τροπος ειναι πιο σωστος για καλυτερο αποτελεσμα?

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Εχει εξοδο σε rca. Λες να ειναι καλυτερα ετσι? Ποιος τροπος ειναι πιο σωστος για καλυτερο αποτελεσμα?

To ιδιο ειναι, δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα με ηχεια pc. Οτι σε βολευει. Αν δεν βγει μπαλκονι ο δεκτης οτε, συνδεσου επανω στον benq για να μην τραβας εξτρα μεγαλο καλωδιο ηχου απο μεσα.