BenQ W1070

Προσωπικη αποψη, ποτε δεν παιρνουμε πρωτοι ενα μηχανημα γιατι μπορει να εχει προβληματα που δεν φαινονται με την πρωτη ματια. Ακομη και software update να θελει μονο μπορει να κανει 2-3 μηνες να βγει και να να μας σπασει τα νευρα στο περιμενε.

Επισης προσωπικη αποψη, δινω μεγαλη σημασια στη γνωμη του Μανωλη Καστρουνη οχι μονο γιατι εχει τεραστιες γνωσεις και εμπειρια αλλα επιπλεον καταλαβαινει τις προτιμησεις μου και με καθοδηγει σωστα, να καταληξω δηλαδη σ' ενα μηχανημα που θα μ' αρεσει η εικονα του.

Απο εμπειρια, μια φορα που παρηγγειλα προβολεα απ το εξωτερικο το μετανιωσα.

Οσο για την τιμη, αν ειναι υψηλη ή χαμηλη ειναι θεμα απολυτως υποκειμενικο.

Παντως Νικο, μιας και το εθεσες, (συμφωνω με το κρυφο κοστος που στην ουσια ειναι κολπακι του marketing) εχεις να προτεινεις καποιον με καλυτερα χαρακτηριστικα και χαμηλοτερη τιμη;

Αυτη την εποχη ενδιαφερομαι για εναν τιμιο προβολεα κοντα στο χιλιαρικο, αδιαφορο αν ειναι 3d, κατα προτιμηση dlp και ειμαι ανοιχτος σε ολες τις ιδεες.

Του άμαζον όμως δεν θέλει και μετατροπέα πρίζας;

Οποιοδηποτε Amazon εκτος του .co.uk(και απο εκει μονο απο τους Βρετανους πωλητές) δεν χρειαζεται μετατροπεα μπριζας. Επισης το Amazon εχει πολιτικη επιστροφων που τα Ελληνικα μαγαζια μονο στον υπνο τους θα την εβλεπαν. Εχεις 40 ημερες να επιστρεψεις ενα προιον και παιρνεις τα λεφτα σου πισω και αν ειναι για λογω οτι δεν αποδιδει οπως το ηθελες τοτε σου επιστρεφουν και τα ταχυδρομικα που ξοδεψες για να το επιστρεψεις. Το ξερω γιατι το εχω κανει. Τα Ελληνικα μαγαζια αν σου επιστρεψουν ποτε χρηματα θα ειναι μονο για χαλασμενο προιον και αφου πας και κανεις καταγγελιες σε INKA και τραβηξεις πολλα ζορια μεχρι απλα να καταφερεις αυτο που απλα δικαιουσαι απο τον νομο. Για αυτο κλεινουν το ενα μετα το αλλο γιατι οι ιδιοκτητες τους ειναι παλιας τεχνολογιας(για να μην πω τιποτα πιο χοντρο) και ο κοσμος αρχιζει και ξυπναει σιγα σιγα. Στην Ελλαδα το μονο μαγαζι που κανει επιστροφες χωρις ερωτησεις ειναι το mediamarkt και αυτο ειναι Γερμανικο(και ας εχει και την απαισια διαφημιση που μου γυρναει τα αντερα) αλλα δεν πουλαει προβολεις.

Οποιοδηποτε Amazon εκτος του .co.uk(και απο εκει μονο απο τους Βρετανους πωλητές) δεν χρειαζεται μετατροπεα μπριζας. Επισης το Amazon εχει πολιτικη επιστροφων που τα Ελληνικα μαγαζια μονο στον υπνο τους θα την εβλεπαν. Εχεις 40 ημερες να επιστρεψεις ενα προιον και παιρνεις τα λεφτα σου πισω και αν ειναι για λογω οτι δεν αποδιδει οπως το ηθελες τοτε σου επιστρεφουν και τα ταχυδρομικα που ξοδεψες για να το επιστρεψεις. Το ξερω γιατι το εχω κανει. Τα Ελληνικα μαγαζια αν σου επιστρεψουν ποτε χρηματα θα ειναι μονο για χαλασμενο προιον και αφου πας και κανεις καταγγελιες σε INKA και τραβηξεις πολλα ζορια μεχρι απλα να καταφερεις αυτο που απλα δικαιουσαι απο τον νομο. Για αυτο κλεινουν το ενα μετα το αλλο γιατι οι ιδιοκτητες τους ειναι παλιας τεχνολογιας(για να μην πω τιποτα πιο χοντρο) και ο κοσμος αρχιζει και ξυπναει σιγα σιγα. Στην Ελλαδα το μονο μαγαζι που κανει επιστροφες χωρις ερωτησεις ειναι το mediamarkt και αυτο ειναι Γερμανικο(και ας εχει και την απαισια διαφημιση που μου γυρναει τα αντερα) αλλα δεν πουλαει προβολεις.
ο μετατροπέας βρε παιδία έχει μισό ευρω δεν ειναι θέμα.Για το αμαζον συμφωνω ειναι μακραν το καλυτερο καταστημα δεν υπάρχει καν σύγκριση με τα ελληνικα. Ειδικά αν ειναι να μπεις στην διαδικασια να το παρεις απο skroutz απο κανενα ελληνικο μαγαζι παραεισαγωγη χίλιες φορες καλυτερα amazon. Μόνο στο lidl εχω δει παρόμοια συμπεριφορα στις επιστροφες που επιστρεφεις αν δεν σου αρεσε κατι και δεν ρωτανε ουτε ερωτησεις ουτε τιποτα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Άσε που είναι τελείως ακατάλληλοι οι DLP για πολύωρο gaming λόγω τροχού.-bye-

Γεια σας και χρονια πολλα.
Ειμαι καινουργιος στην παρεα σας και στην αναζητηση προβολεα σχεδον αποκλειστηκα για gaming με το ps3 και με δυνατοτητα 3D,ανακαλυψα και εγω τον W1070 κτλ κτλ παρακολουθωντας ποτε θα μπορεσω να τον αγορασω και απο που.
Ομολογω οτι ειμαι ασχετος και προσπαθω να τα μαθω ολα οσο πιο γρηγορα γινεται.
Προβληματιστηκα εντονα με το οτι οι DLP είναι τελείως ακατάλληλοι για πολύωρο gaming λόγω τροχού... μηπως μπορει καποιος να μου εφηγησει τι σημαινει αυτο?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Ειμαι καινουργιος στην παρεα σας και στην αναζητηση προβολεα σχεδον αποκλειστηκα για gaming με το ps3 και με δυνατοτητα 3D,ανακαλυψα και εγω τον W1070 κτλ κτλ παρακολουθωντας ποτε θα μπορεσω να τον αγορασω και απο που.
Προβληματιστηκα εντονα με το οτι οι DLP είναι τελείως ακατάλληλοι για πολύωρο gaming λόγω τροχού... μηπως μπορει καποιος να μου εφηγησει τι σημαινει αυτο?
Bασικά θα σου κάνει το κεφάλι κουρκούτι, ακόμα κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι γιατί ο τροχός υποσεινήδητα δημιουργεί χρώματα. Αυτό θα σου το εξηγήσει καλύτερα ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, εμένα με προβληματίζει η χρήση ενός προτζέκτορα για gaming, αυτό σημαίνει ότι κάθε 6 μήνες πάνω κάτω θα χρειάζεσαι λάμπα η οποία στοιχίζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Καλησπέρα και χρόνια πολλά!!

Ακριβώς, όπως τα λέει ο Κωνσταντίνος είναι τα πράγματα. Οι DLP λόγω λειτουργίας και κατασκευής είναι πιο κουραστικοί σε πολύωρη χρήση λόγω χρωματικού τροχού. Φυσικά, αυτό δεν είναι δεδομένο γι' όλους. Πάντως, σαν γενική αρχή το πολύωρο gaming σε DLP είναι πιο κουραστικό από έναν τρίτσιπο LCD/SXRD/LCOS. Θυμάμαι, μια φορά έπαιξα τη Λάρα για ένα 2ωρο-3ωρο και λάλησα στην κυριολεξία. Έχει να κάνει βέβαια και με το είδος του παιχνιδιού. Π.χ. σε αυτού του τύπου που τα μάτια σου κοντεύουν να ξεκολλήσουν και με τις κάμερες να κουνιούνται σαν παλαβές για να ψάχνεις πραγματάκια, δεν θα έλεγα ότι οι DLP είναι ό,τι καλύτερο...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας τωρα καταλαβα τι εννοουσε ο Κ.Γιαννης Ζατζηγεωργιου.
Στην αρχη νομιζα οτι δεν θα αντεχε ο τροχος στην πολυωρη χρηση,αλλα τωρα καταλαβα οτι δεν θα αντεξει ο εγκεφαλος μου:violent-smiley-030:
Αυτο ειναι ενα κομματι που θα το ρισκαρω γιατι ουτως η αλλος παιζω πολλες ωρες συνεχομενα (οταν βρω χρονο να παιξω) και το μυαλο μου γινεται μαρμελαδα:music-smiley-005:
Αυτο που πραγματικα φοβαμαι για την υγεια μου ειναι το πολυωρο gaming σε 3D, π.χ. Gran Turismo 5 ,δεν ξερω τι ονειρα θα βλεπω το βραδυ και μηπως πατησω την γυναικα μου με κανενα NISSAN SKYLINE:party:

Βασικα ξεκινησα να αναζητω προβολεα για το PS3 μου με δινατοτητες 3D.
Στην αρχη σκαλωσε το ματι μου σε εναν OPTOMA GT750 σε 720p αναλυση και ενω ημουν στα προθυρα της αγορας του πηρα χαμπαρι τον BENQ W1070 και ξεκινησε το σαφαρι της αναζητησης του:grinning-smiley-043

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αυτο που πραγματικα φοβαμαι για την υγεια μου ειναι το πολυωρο gaming σε 3D, π.χ. Gran Turismo 5 ,δεν ξερω τι ονειρα θα βλεπω το βραδυ και μηπως πατησω την γυναικα μου με κανενα NISSAN SKYLINE:party:

Βασικα ξεκινησα να αναζητω προβολεα για το PS3 μου με δινατοτητες 3D.
Στην αρχη σκαλωσε το ματι μου σε εναν OPTOMA GT750 σε 720p αναλυση και ενω ημουν στα προθυρα της αγορας του πηρα χαμπαρι τον BENQ W1070 και ξεκινησε το σαφαρι της αναζητησης του:grinning-smiley-043

Δεν γνωρίζω αν το έχεις δει, αλλά, στο ποστ 131 έχει αναρτηθεί ήδη ένα ριβιού του 1070 για παιχνίδια.:smile:

Περί τα μέσα του επόμενου μήνα.

Να το δουμε και αυτο, γιατι και εμενα με τον 7000 ειχαν πει στο πρωτο τριμηνο του 2012 και ηρθε στο τελος του και οριακα αργοτερα. Ασε που η καταρα της κρισης αναγκαζει τα καταστηματα να μην εισαγουν/στοκαρουν.

Δεν αλλαξε κατι, οποτε και φετος δυσκολο θα ειναι να βρει καποιος demo προς επιδειξη, καθως θα κανεις παραγγελια και θα περιμενεις kai κανα μηνα να σου φερουν το κομματι απο εξωτερικο.

Last edited:
Μου εχει μπει και εμενα στο ματι,εφ'οσον βεβαια αγοραστει απο εξωτερικο στα 800 περιπου ευρω..Θα μου λυσει τα χερια καθως θα καθομαι περιπου 3 μετρα μακρυα απο τη (μελλοντικη) οθονη,και τον προοριζω να τοποθετηθει μπροστα μου σε τραπεζακι,δε βολευει δυστυχως το ταβανωμα.Με ανησυχει λιγο που διαβαζω σε διαφορα φορα περι ανεξελεγκτης φωτεινοτητας,και οτι δεν κανει για οσους σκοπευουν να προβαλλουν κατω απο 110" το οποιο με βαση τη δικη μου αποσταση θεασης ειναι πολυ νομιζω.Επισης ειμαι επιφυλακτικος οσον αφορα το rbe,δεν εχω δυνατοτητα να δω πουθενα στημμενο dlp.Τα σχολια σας;

Νίκο, η παραπάνω φωτεινότητα ρυθμίζεται....

α) Με καλιμπράρισμα
β) Με φιλτράκι ND και καλιμπράρισμα
γ) Με γκρίζα οθόνη και όλα τα παραπάνω

Όταν έχεις φως το ρεγουλάρεις, όταν δεν έχεις πας αναγκαστικά σε μικρότερα κάδρα.

Μηπως αναφερεται στο ecosmart (ή οπως το λενε) ?
Κατι πηρε το ματι μου για σκαμπανεβασματα της φωτεινοτητας. Δεν εχω πολυασχοληθει για να καταλαβω. Ισως αυξομειωνει την ισχυ της λαμπας αναλογα με τα φωτεινα/σκοτεινα πλανα (?)

Γιαννη μου νομιζω οτι το καλιμπραρισμα στην περιπτωση μου ειναι απιαστο ονειρο,καθως εδω στην πινεζα του χαρτη οτι κανω θα το κανω μονος..Τα πολωτικα hoya τα ειδα,ευκολη λυση..Τα γρι πανια ειναι ακριβα νομιζω,το budget θα ειναι περιορισμενο,ιδη η σκεψη για τον 1070 ειναι τραβηγμενη απο τα μαλια.Δε μου λες,υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσει καποιος αν ειναι ευαισθητος στο τοξο εκτος απο το να παρακολουθησει dlp προβολή;Καποιο τεστακι ας πουμε;

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Κατι πηρε το ματι μου για σκαμπανεβασματα της φωτεινοτητας. Δεν εχω πολυασχοληθει για να καταλαβω. Ισως αυξομειωνει την ισχυ της λαμπας αναλογα με τα φωτεινα/σκοτεινα πλανα (?)

Οχι,ειδα οτι καποιοι μιλουν για εντονη φωτεινοτητα η οποια διαχεόμενη στον περιβαλλοντα χωρο,ανοικτοχρωμοι τοιχοι πχ,φωτιζει πολυ,υπονομευοντας την εικονα..Αλλα θα μου πειτε ο καθε ενας θα λεει τα δικα του.Παντως το μηχανακι λαμβανει διθυραμβικες κριτικες απο οσους τον εχουν δει.

Τοτε μια προσιτη λυση ειναι ενα nd2 φιλτρο στην αρχη.
Για rbe οχι, δυστυχως πρεπει να δεις τον προβολεα και μαλιστα μαρκα και μοντελο απο μοντελο μπορει να εχει και διαφορα στα ματια σου, λιγοτερο περισσοτερο.
Το ιδανικο ειναι να δεις τον ιδιο για σιγουρια ή τουλαχιστον καποιον παρομοιο του π.χ. 7000.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Να πολυασχοληθείς και άσε τα μελομακάρονα!!!:BDGBGDB55:

Γιαννη μου νομιζω οτι το καλιμπραρισμα στην περιπτωση μου ειναι απιαστο ονειρο,καθως εδω στην πινεζα του χαρτη οτι κανω θα το κανω μονος..Τα πολωτικα hoya τα ειδα,ευκολη λυση..Τα γρι πανια ειναι ακριβα νομιζω,το budget θα ειναι περιορισμενο,ιδη η σκεψη για τον 1070 ειναι τραβηγμενη απο τα μαλια.Δε μου λες,υπαρχει καποιος τροπος να διαπιστωσει καποιος αν ειναι ευαισθητος στο τοξο εκτος απο το να παρακολουθησει dlp προβολή;Καποιο τεστακι ας πουμε;

Νίκο, υπάρχει μια προσωμοίωση για να δεις το φαινόμενο (δηλαδή, τι ακριβώς είναι αυτό το ρέινμποου), αλλά, δεν έχει σχέση με τον προβολέα. Το τόξο το προκαλεί ο χρωματικός τροχός (η λειτουργία του) και θα πρέπει να το δεις ιδίοις όμμασι για να κρίνεις αν και κατά πόσον το βλέπεις καθώς και πόσο (αν) ενοχλεί.