BenQ W1070

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα πολύ φτηνό αλλά καλό πανί για τον συγκεκριμένο προβολέα ; Έιναι ο πρώτος οπότε δεν έχω έμπειρο μάτι δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω σε κάτι ακριβό από τώρα. Ο μετρητής μου βγάζει 116 ιντσες για την απόσταση μου που ειναι 3,8 μετρα (χωρίς ζοομ) και διάσταση 1,44*2,56 . Θα το κρεμάσω από το ταβάνι μπροστά από κουρτίνα ,οπότε πρέπει να ανεβοκατεβαίνει , δεν με ενδιαφέρει ηλεκτρονικό. Απλά για να ξέρω πόσο παραπάνω να υπολογίζω μαζί με την αγορά του προβολέα..

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ένα πολύ φτηνό αλλά καλό πανί για τον συγκεκριμένο προβολέα ; Έιναι ο πρώτος οπότε δεν έχω έμπειρο μάτι δεν νομίζω ότι αξίζει να πάω σε κάτι ακριβό από τώρα. Ο μετρητής μου βγάζει 116 ιντσες για την απόσταση μου που ειναι 3,8 μετρα (χωρίς ζοομ) και διάσταση 1,44*2,56 . Θα το κρεμάσω από το ταβάνι μπροστά από κουρτίνα ,οπότε πρέπει να ανεβοκατεβαίνει , δεν με ενδιαφέρει ηλεκτρονικό. Απλά για να ξέρω πόσο παραπάνω να υπολογίζω μαζί με την αγορά του προβολέα..

Αυτο εχω εγω και υπαρχει και σε matte white και σε διαφορες διαστασεις (72, 84, 100 , 120, 150 και 165 ινστες) και εχει πολυ καλη αποδοση. Το υλικο κατασκευης δεν ειναι το υψηλοτερο αλλα και βολικο ειναι λογο οτι ειναι ηλεκτρικο με τηλεκοντρολ και εμενα μου περιοριζει κατα πολυ τυχον αντανακλασεις λογο του οτι ειναι High Contrast γκρι. Για καποιον με χαμηλο budget ειναι ιδανικο ειδικα αφου αυτος ο προβολεας ειναι κανονι φωτισμου(light canon) :flipout:

Last edited:
Ρε παιδια,εβαλα στο site που υπολογιζει τις αποστασεις του προβολεα σε σχεση με τις ιντσες που ανοιγει,οτι στα 2,5μ-3μ που μπορω να βαλω τον εν λογω προβολεα μου δινει μολις 75in-90in χωρις zoom.
Αραγε το zoom θα επηρεασει ορατα την ποιοτητα της εικονας σε αυτες τις διαστασεις,για να το ανοιξω στις 98in απο τα 2,5μ με zoom στο max:1,3x.
Μηπως πρεπει να απευθυνθω σε αλλο προβολεα?Κατι καπου διαβασα για ενα μοντελο ιδιο με αυτον που ετοιμαζεται να κυκλοφορησει(ή οχι)τον W1080 που ειναι πιο short thrower(καλα το ειπα αυτο το αγγλικο αραγε?)
Εχει διαφορα αν καποιος προβολεας με τα ιδια χαρακτηριστικα,εχει φακο για χρηση short thrower ή οχι?(α ρε ατιμη οπτικη δε θυμαμαι γριιιι!)

Ρε παιδια δωστε καμια απαντηση!!
Και που στο καλο βρισκεις την ακριβη τοποθετηση του προβολεα σε σχεση με το ταβανι(εννοω στο site της benq οχι στο αλλο το γενικο)γιατυι δεν το βρισκω ο ασχετος!!

Ρε παιδια δωστε καμια απαντηση!!
Και που στο καλο βρισκεις την ακριβη τοποθετηση του προβολεα σε σχεση με το ταβανι(εννοω στο site της benq οχι στο αλλο το γενικο)γιατυι δεν το βρισκω ο ασχετος!!
καταρχήν επέλεξε table η ceiling ,μετά βάλε την απόσταση σου πχ 2,5 μετρα και μετά κουνώντας το μωβ βελάκι πανω κάτω μπορείς να δεις πως μετακινειτε η οθόνη σου αναλογικά με το υψος που τοποθετεις τον προτζεκτορα. Στα 2,5 μέτρα έχει από 76 ως 99 ιντσες αναλογα το ζουμ.Κουνώντας το μωβ βελάκι οπως σου ειπα κατω αριστερα σου δειχνει το υψος που βρισκεται ο προβολεας ενω αριστερα στο μενου σου δειχνει τις αποστασεις που εχει η οθονη σου απο ταβανι και πατωμα(πρέπει να βάλεις και το υψος του δωματιου σου) πχ 2.80 μετρα

Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε προτζέκτορες, θα σου πω τι έχω διαβάσει για τους φακούς από τα φωτογραφικά θέματα.
Όλοι οι φακοί ζοομ, μεταβλητής δηλαδή εστιακής απόστασης, έχουν μια κάποια αλλοίωση σε θέματα οξύτητας ή και γεωμετρίας, ειδικά στα άκρα τους. Εξαρτάται και από τον φακό την κατασκευή του, το πόσο ζούμ μπορεί να επιτύχει κτλ. Όμως πρακτικά δε νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα, ειδικά σε κινούμενη εικόνα και όχι στάσιμη. Επίσης το ζούμ είναι μικρό, δηλαδή 1 έως 1.3
Ξαναλέω, δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα.

2lctmkl.jpg

Λοιπόν, εδώ έχω βάλει τις ρυθμίσεις για το δικό μου χώρο. Έχω επιλέξει installation type: table, έδωσα ύψος του δωματίου, μέγεθος οθόνης που θέλω (100") και ζοομ 1.23Χ και μου υπολόγισε σε τι απόσταση θα μπει ο projector από την οθόνη (3.11μ) και σε τι ύψος από το δάπεδο(1.37μ). Τα νούμερα αυτά φαίνονται κάτω δεξιά, σε ένα γκρι πλαίσιο πάνω από τον καναπέ και την τύπισα που κάθεται στον καναπέ.

Τέλος η οθόνη θα ξεκινά σε ύψος 1.43 από το δάπεδο (Ε απόσταση)

Φυσικά αν η απόσταση του προβολέα είναι στάνταρντ όπως στην δική μου περίπτωση και να κατάλαβα καλά και στην δική σου , τότε ξεκινάς από εκεί και απλά βλέπεις τι μέγεθος οθόνη θα έχεις και πως μπορείς να την πάιξεις ανάλογα με το ύψος του προβολέα κτλ

demetris,

έχεις δίκιο για τα ζουμ και τις εστιάσεις (να προσθέσω και τη διαφορά φωτεινότητας στα άκρα, η οποία δεν είναι μεγάλη, αλλά, εντούτοις υπάρχει..), όμως πρακτικά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τον λόγο που ανέφερες. Πρέπει να είναι πολύ κακός ο φακός ώστε η χρήση του ζουμ να δίνει αισθητά χειρότερο αποτέλεσμα στην οθόνη μας.

Demetris και iguana σας ευχαριστω παρα πολυ(Γιαννη δε σου κανω παλι κομπλιμεντο γιατι θα την ακουσουμε!)
Αυτα ολα ειναι στο site της benq και δεν το βρηκα τοση ωρα ο αθεοφοβος!
Παω να τα ψαξω γιατι εχει πολυ μασα για το μη εμπειρο...προβολικα μυαλο μου!!
Ξανα ευχαριστω!Μια ζωη εδω μεσα,αμεση βοηθεια!!!

Φυσικά αν η απόσταση του προβολέα είναι στάνταρντ όπως στην δική μου περίπτωση και να κατάλαβα καλά και στην δική σου , τότε ξεκινάς από εκεί και απλά βλέπεις τι μέγεθος οθόνη θα έχεις και πως μπορείς να την πάιξεις ανάλογα με το ύψος του προβολέα κτλ

Ναι, αλληλοσυνδέονται αυτά σε σχέση και με το ζούμ. Δηλαδή εγώ προσπαθώ να ανοίξω όσο μπορώ τις ίντσες. Άρα είμαι στις 100. Μετά κοιτάζω που περίπου μπορώ να βάλω τον προβολέα, άρα έχω και αυτήν την απόσταση και τέλος υπάρχει το ζούμ μήπως και μπορεί να παντρέψει τα 2 παραπάνω.

Τωρα εχω ετοιμα τα...σκονακια του demetris,δε μασαμε.
Και στο κατω κατω θα περασουμε με γενικο βαθμο ακομη κ αν κοπουμε στα προβολια κ.Χατζηγεωργιου!
-:))

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Τωρα εχω ετοιμα τα...σκονακια του demetris,δε μασαμε.
Και στο κατω κατω θα περασουμε με γενικο βαθμο ακομη κ αν κοπουμε στα προβολια κ.Χατζηγεωργιου!
-:))

Σκονάκια απαγορεύονται, όπως και τηλ. σε γάτους για επιείκεια!!:D:D

Σωστος......Αν και μαλλον θα φαει πολυ μπυρα και λουκανικο ο γατος,στην προσπαθεια να στησουμε προβολι-οθονη..γιατι αν το αφησουμε σε μενα,αστο καλυτερα,anyaway....:-)

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Εν συντομια ειναι η κοκκινη ακτινα που στελνει το dlp-link , πεφτει επανω στην οθονη και τη βλεπουν τα γυαλια, με αποτελεσμα να βλεπεις ενα εξτρα κοκκινο χρωμα στην εικονα.
Διαβασε το ποστ #155 Αναφερω και γενικοτερα περι συγχρονισμου και λειτουργιας των κλειστρων.
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/95478-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%B2%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-benq-w7000-%CE%95%CE%BD%CF%84%CF%85%CF%80%CF%89%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82?p=1056640332&viewfull=1#post1056640332

Γιάννη ευχαριστώ για την απάντηση σου,τώρα κάθισα σε pc..-bye-

Χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία σε προτζέκτορες, θα σου πω τι έχω διαβάσει για τους φακούς από τα φωτογραφικά θέματα.
Όλοι οι φακοί ζοομ, μεταβλητής δηλαδή εστιακής απόστασης, έχουν μια κάποια αλλοίωση σε θέματα οξύτητας ή και γεωμετρίας, ειδικά στα άκρα τους. Εξαρτάται και από τον φακό την κατασκευή του, το πόσο ζούμ μπορεί να επιτύχει κτλ. Όμως πρακτικά δε νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα, ειδικά σε κινούμενη εικόνα και όχι στάσιμη. Επίσης το ζούμ είναι μικρό, δηλαδή 1 έως 1.3
Ξαναλέω, δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από το θέμα.

2lctmkl.jpg

Λοιπόν, εδώ έχω βάλει τις ρυθμίσεις για το δικό μου χώρο. Έχω επιλέξει installation type: table, έδωσα ύψος του δωματίου, μέγεθος οθόνης που θέλω (100") και ζοομ 1.23Χ και μου υπολόγισε σε τι απόσταση θα μπει ο projector από την οθόνη (3.11μ) και σε τι ύψος από το δάπεδο(1.37μ). Τα νούμερα αυτά φαίνονται κάτω δεξιά, σε ένα γκρι πλαίσιο πάνω από τον καναπέ και την τύπισα που κάθεται στον καναπέ.

Τέλος η οθόνη θα ξεκινά σε ύψος 1.43 από το δάπεδο (Ε απόσταση)

Δημήτρη,δεν μπορείς να αποφύγεις αυτό το ύψος?έχεις κάτι από κάτω?είναι πολύ ψηλά,η δικιά μου είναι στους 60 πόντους από το πάτωμα και την θέλω πιο κάτω..

Βασικά τη θέλω εκεί την οθόνη, γιατί για αρχή θα προβάλω σε τοίχο. Και κάτω από αυτό το ύψος υπάρχουν διακόπτες.
Στο περίπου είναι οι υπολογισμοί και περισσότερο σαν παράδειγμα το ανέφερα.

Η σελίδα του projector στο επίσημο site της benq.gr γιατί δε δουλεύει άραγε;
Θα αλλάξουν τίποτα χαρακτηριστικά; Ή είναι τυχαίο;