Λοιπόν να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις ενός πρωτάρη που ίσως ενδιαφέρουν κάποιους αρχάριους όπως εγώ αφού τα περί lumens , νούμερα ,μετρήσεις και τα λοιπά θα τα ξεκοκαλίσουν τα τσακάλια εδώ μέσα. Καταρχήν η εμπειρία μου από προβολείς είναι καμία 40 μέρες συμβίωσης με ένα sony δεκαετίας(δανεικό) με λάμπα πέραν του ορίου ζωής και 2-3 ταινίες σε dedicated χώρο φίλου με ακριβά μηχανήματα. Επομένως πολύ λίγα πράγματα. Ο προβολέας στήθηκε στο σαλόνι σε απόσταση 3,47 από την οθόνη (mat grey η γνωστή του ebay 120 inch) σε ράφι στον τοίχο. απόσταση θέασης γύρω στα 2,80(ακριβώς μπροστά από τον τοίχο που είναι στημένος). Άνοιξα στις 120 με το ζούμ περίπου στην μέση.Για κάποιο λόγο ενω πάνω και κάτω γεμίζει ακριβώς δεξια και αριστερά αφήνει από 2-3 πόντους(γιατί συμβαίνει αυτό

. Πρώτη εντύπωση η εικόνα είναι ασύληπτα τεράστια.Ειδικά σε περιεχόμενο που γεμίζει την οθόνη(στις ταινίες βλέπω στο original 2,35:1 οπότε μικραίνει) νιώθεις ότι είσαι μέσα στην οθόνη. Πάντως με την πρώτη ταινία το μάτι συνιθίζει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ειναι πραγματικα απολαυστική. Προβάλλοντας αρχικά μέρα με πολύ φως αρχικα απογοητέυτηκα από την εικόνα που είχε το κλασικό γκρι πέπλο που έχουν οι προβολέις , δεν ξέρω τι περίμενα ίσως επηρεάστηκα από τους διθυράμβους για φωτεινότητες και αντίθεση και νόμιζα ότι θα δω το μάυρο μιας πλάσμα ακόμα και μέρα οπότε προσγειώθηκα απότομα. Βράδυ και με κλειστά τα πάντα (οι συνήθεις συνθήκες προβολής δηλαδή) τα πράγματα αλλάζουν δραμάτικα , εκεί πραγματικά δείχνει τι μπορεί να κάνει. Παρολάυτα το μάυρο συγκρίνωντας το με το μάυρο πλαισιάκι της οθόνης σίγουρα δεν είναι μάυρο αλλά αρκετά γκρι.
Είδα μερικές σκηνές από το skyfall (bluray rip 1,5 gb) ,mission imposibble 720p ,και ολόκληρο το the impossible (bluray remux 25 gb σχεδόν ασυμπίεστο). Νομίζω πως πλέον ακόμα και το 720p δεν βλέπεται αφού υπάρχει τέτοια ευκρίνεια που φαίνεται και το παραμικρό πίξελ. Δεν το συζητάω για τηλεοπτικό σήμα.. Στο impossible η εικόνα ήταν εικόνα κινηματογράφου. Χωρίς φίλτρα και ψευτοεφέ που βλέπεις σε led τηλεοράσεις , ήταν σαν να είσαι στο σινεμά ξεχνάς ότι είσαι σαλόνι. Αυτό μέχρι να έρθει κάποια φωτείνή σκηνή οπού φωτίζεται όλο το δωμάτιο

perator: Πραγματικά όμως φωτίζει αρκετά για εμένα που ειμαι και σε σχετικα κοντίνή θέση από την οθόνη. Σε μερικά σημεία έκανε μικροσπασίματα αλλά ίσως οφείλεται στον zacate του pc που αν και έχει παίξει τα πάντα απροβλημάτιστα πρώτη φορά έιχε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους αρχείο.Τα χρώματα ήταν πολύ ρεαλιστικά και η λεπτομέρεια εξωπραγματική , ,μπορείς να ξεχωρίσεις μία γκρι τρίχα ανάμεσα σε 2 μάυρες στο πηγούνι του Macgregor...:worshippy:
Για την οθόνη θα γράψω καλύτερα στο άλλο topic αν και δεν επειδή δεν έχω δει άλλες δεν ξέρω πως να την κρίνω. Το μόνο αρνητικό πάντως που παρατήρησα είναι μια-2 δίπλες σε κάποιο σήμείο , το καταλαβαίνεις μονο αν έχεις το desktop του pc και έχει κάποια ευθεία γραμμή την οποία βλέπεις να καμπυλώνει σε ένα σημείο.σε ταινία δεν φαίνεται διαφορά.
Όλα τα παραπάνω με τον προβολέα να μην έχει "σφηνωθέι" στην οριστική του θέση οπότε θα γίνουν μικροδιορθώσεις , ελάχιστο παίξιμο με τις ρυθμίσεις , στην ουσία κράτησα το standar και το cinema , περιμένω τα φώτα από εδω μέσα για να ρυθμίσω σωστά..Οι φώτο είναι χωρίς καμία ρύθμιση η μία μάλιστα είναι και απο κινητο οπότε μην δώσετε πολή σημασια.
Το αν αξίζει τα λεφτά του θα μας το πουν κάποιοι πιο ειδικοί με περισσότερα εμπειρία. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν μέχρι σήμερα η τηλεοπτική μου εμπειρία αντιστιχούσε σε φιατ πουντο από χθες οδηγάω Χ6 ! :award:
Ελπίζω κάποιον να βοήθησα με όλα αυτά , τώρα ξεκινάω να διαβάζω για να προχωρήσω σε όσο το δυνατόν πιο σωστές ρυθμίσεις!