BenQ W1070

Μισό παιδιά...αυτές δεν ήταν μετρήσεις....χαχαχαχαχαχαχαχαχα
σεντόνι ερχεται σεντόνι............:flipout:

Ναι αλλα εσυ την εχεις στησει.Απο την αλλη τον ιδιο προβολεα δεν πηρες με τον Κωστα?Αυριο τον παραλαμβανεις,μεσα στη βδομαδα ολο και θα βρεις λιγο extra χρονο,που θα παει..
P.S.Εκτος αν δεν κανεις κανενα φονικο συντεκνε εκει στην Γενικη Ταχυδρομικη:flipout:

Ναι αλλα εσυ την εχεις στησει.Απο την αλλη τον ιδιο προβολεα δεν πηρες με τον Κωστα?Αυριο τον παραλαμβανεις,μεσα στη βδομαδα ολο και θα βρεις λιγο extra χρονο,που θα παει..
P.S.Εκτος αν δεν κανεις κανενα φονικο συντεκνε εκει στην Γενικη Ταχυδρομικη:flipout:
Ελπίζω πως όχι φίλε!:ADFADF1:

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ζηλεύω βρε που εσείς τον ψαχουλεύετε!Με κανένα game τον δοκίμασες;;

Απ' ότι μου είπε ο Κώστας, τον έβαλε αμέσως στα ζόρια......γονάτισαν οι κάρτες γραφικών!!

pacman_game_pic.png

Γιώργο είσαι στα 67 nits ή 19 ftl....αρκετά ψηλά...βάλε λάμπα eco...αμέσως πας 42 nits ή 12 ftl-Bye-
Κωστα smart eco εχω βαλει και εχω σκουρους τοιχους και ταβανι μπλε,πιστευω ειμαι μια χαρα

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Απ' ότι μου είπε ο Κώστας, τον έβαλε αμέσως στα ζόρια......γονάτισαν οι κάρτες γραφικών!!

pacman_game_pic.png

Να σε ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια για τον χρόνο που αφιερώνεις για μένα και την βοήθεια σου.
Με την βοήθεια του Γιάννη "στρώσαμε" την κάρτα γραφικών και η κίνηση έγινε έτσι όπως έπρεπε...

Κώστα,πέρα από την πλάκα..Εύγε για το νήμα του calibration που άνοιξες,είμαι τόσο άσχετος που δεν έγραψα εκεί για να μη σου το χαλάσω..

Νίκο καταρχήν σε ευχαριστώ γαι τα καλά σου λόγια αλλά....θα μαλώσουμε :) το νήμα και κακώς δεν το έγραψα και θα μπω να το γράψω δεν το έκανα για να σας το "παίξω" ειδικός ή καλιμπράτορας και δήλωνα άσχετος τον Οκτώβριο του 2012 (όχι πως τώρα με θεωρώ σχετικό) και έλεγα στου Γιάννη δεν μπορώ δεν μπορώ μου φαίνονται κινέζικα και γελούσε..το νήμα ΔΕΝ είναι ιερό και το άνοιξα για όλους για να μάθουμε όλοι πράγματα...
σε παρακαλώ μπες αλλά και οι άλλοι και γράψτε ότι θέλετε και ρωτήστε ότι θέλετε....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Να σε ευχαριστήσω για άλλη μία φορά δημόσια για τον χρόνο που αφιερώνεις για μένα και την βοήθεια σου.
Με την βοήθεια του Γιάννη "στρώσαμε" την κάρτα γραφικών και η κίνηση έγινε έτσι όπως έπρεπε...

You are welcome!!:ernaehrung004:

Έγινε φίλε,θα μελετήσω όμως δυό πραγματάκια πρώτα να αντιληφθώ τα στοιχειώδη!Ερώτηση:Παρατήρησες τίποτα όσο αφορά τη "χαλαρότητα" των εισόδων hdmi πού αναφέρθηκαν στην αλλοδαπή;

Νίκο για την αλλοδαπή να μην εκφραστώ καλύτερα...:flipout:
Εντάξει,πολύς κόσμος,πολύ ασχετοσύνη...ΚΑΜΙΑ χαλαρότητα..
¨Ο άλλος έβαλε το fan στην γρήγορη ψύξη και έγραφε πως έχει πρόβλημα :smash:

Λοιπόν να γράψω και εγώ τις εντυπώσεις ενός πρωτάρη που ίσως ενδιαφέρουν κάποιους αρχάριους όπως εγώ αφού τα περί lumens , νούμερα ,μετρήσεις και τα λοιπά θα τα ξεκοκαλίσουν τα τσακάλια εδώ μέσα. Καταρχήν η εμπειρία μου από προβολείς είναι καμία 40 μέρες συμβίωσης με ένα sony δεκαετίας(δανεικό) με λάμπα πέραν του ορίου ζωής και 2-3 ταινίες σε dedicated χώρο φίλου με ακριβά μηχανήματα. Επομένως πολύ λίγα πράγματα. Ο προβολέας στήθηκε στο σαλόνι σε απόσταση 3,47 από την οθόνη (mat grey η γνωστή του ebay 120 inch) σε ράφι στον τοίχο. απόσταση θέασης γύρω στα 2,80(ακριβώς μπροστά από τον τοίχο που είναι στημένος). Άνοιξα στις 120 με το ζούμ περίπου στην μέση.Για κάποιο λόγο ενω πάνω και κάτω γεμίζει ακριβώς δεξια και αριστερά αφήνει από 2-3 πόντους(γιατί συμβαίνει αυτό;). Πρώτη εντύπωση η εικόνα είναι ασύληπτα τεράστια.Ειδικά σε περιεχόμενο που γεμίζει την οθόνη(στις ταινίες βλέπω στο original 2,35:1 οπότε μικραίνει) νιώθεις ότι είσαι μέσα στην οθόνη. Πάντως με την πρώτη ταινία το μάτι συνιθίζει και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ειναι πραγματικα απολαυστική. Προβάλλοντας αρχικά μέρα με πολύ φως αρχικα απογοητέυτηκα από την εικόνα που είχε το κλασικό γκρι πέπλο που έχουν οι προβολέις , δεν ξέρω τι περίμενα ίσως επηρεάστηκα από τους διθυράμβους για φωτεινότητες και αντίθεση και νόμιζα ότι θα δω το μάυρο μιας πλάσμα ακόμα και μέρα οπότε προσγειώθηκα απότομα. Βράδυ και με κλειστά τα πάντα (οι συνήθεις συνθήκες προβολής δηλαδή) τα πράγματα αλλάζουν δραμάτικα , εκεί πραγματικά δείχνει τι μπορεί να κάνει. Παρολάυτα το μάυρο συγκρίνωντας το με το μάυρο πλαισιάκι της οθόνης σίγουρα δεν είναι μάυρο αλλά αρκετά γκρι.
Είδα μερικές σκηνές από το skyfall (bluray rip 1,5 gb) ,mission imposibble 720p ,και ολόκληρο το the impossible (bluray remux 25 gb σχεδόν ασυμπίεστο). Νομίζω πως πλέον ακόμα και το 720p δεν βλέπεται αφού υπάρχει τέτοια ευκρίνεια που φαίνεται και το παραμικρό πίξελ. Δεν το συζητάω για τηλεοπτικό σήμα.. Στο impossible η εικόνα ήταν εικόνα κινηματογράφου. Χωρίς φίλτρα και ψευτοεφέ που βλέπεις σε led τηλεοράσεις , ήταν σαν να είσαι στο σινεμά ξεχνάς ότι είσαι σαλόνι. Αυτό μέχρι να έρθει κάποια φωτείνή σκηνή οπού φωτίζεται όλο το δωμάτιο :operator: Πραγματικά όμως φωτίζει αρκετά για εμένα που ειμαι και σε σχετικα κοντίνή θέση από την οθόνη. Σε μερικά σημεία έκανε μικροσπασίματα αλλά ίσως οφείλεται στον zacate του pc που αν και έχει παίξει τα πάντα απροβλημάτιστα πρώτη φορά έιχε να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους αρχείο.Τα χρώματα ήταν πολύ ρεαλιστικά και η λεπτομέρεια εξωπραγματική , ,μπορείς να ξεχωρίσεις μία γκρι τρίχα ανάμεσα σε 2 μάυρες στο πηγούνι του Macgregor...:worshippy:
Για την οθόνη θα γράψω καλύτερα στο άλλο topic αν και δεν επειδή δεν έχω δει άλλες δεν ξέρω πως να την κρίνω. Το μόνο αρνητικό πάντως που παρατήρησα είναι μια-2 δίπλες σε κάποιο σήμείο , το καταλαβαίνεις μονο αν έχεις το desktop του pc και έχει κάποια ευθεία γραμμή την οποία βλέπεις να καμπυλώνει σε ένα σημείο.σε ταινία δεν φαίνεται διαφορά.
Όλα τα παραπάνω με τον προβολέα να μην έχει "σφηνωθέι" στην οριστική του θέση οπότε θα γίνουν μικροδιορθώσεις , ελάχιστο παίξιμο με τις ρυθμίσεις , στην ουσία κράτησα το standar και το cinema , περιμένω τα φώτα από εδω μέσα για να ρυθμίσω σωστά..Οι φώτο είναι χωρίς καμία ρύθμιση η μία μάλιστα είναι και απο κινητο οπότε μην δώσετε πολή σημασια.
Το αν αξίζει τα λεφτά του θα μας το πουν κάποιοι πιο ειδικοί με περισσότερα εμπειρία. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αν μέχρι σήμερα η τηλεοπτική μου εμπειρία αντιστιχούσε σε φιατ πουντο από χθες οδηγάω Χ6 ! :award:
Ελπίζω κάποιον να βοήθησα με όλα αυτά , τώρα ξεκινάω να διαβάζω για να προχωρήσω σε όσο το δυνατόν πιο σωστές ρυθμίσεις!

Attachments

• P1030293trim.jpg
    P1030293trim.jpg
    73.4 KB · Views: 199
  • P1030296.jpg
    P1030296.jpg
    62.5 KB · Views: 193
  • P1030299.jpg
    P1030299.jpg
    75 KB · Views: 193
  • P1030300.jpg
    P1030300.jpg
    57.5 KB · Views: 194
  • 20130310_205420.jpg
    20130310_205420.jpg
    44.3 KB · Views: 190
Ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις και τις ωραίες φωτογραφίες σε σχέση με τις άθλιες δικές μου..
Βάλε το brilliant color στο off επέλεξε standard mode και την λαμπα Eco ή normal όπως σου αρέσει η φωτεινότητα..
Επίσης το sharpness στο 7 και πες μας εντυπώσεις

iguana, ωραίο το review
είσαι όντως πολυ κοντά (2,80) για 120" -- δεν πάει πιο πίσω ο καναπές;

σε συνθήκες συσκότισης πάντως, εγω έπαιξα με
Economy mode, Cinema
δοκίμασε και το BC (Brilliant Color) στο off, και το gamma ένα κλικ πάνω κάτω (2.2-2.4-2.5)
αυτά σαν γρήγορες ρυθμίσεις που μπορείς να τσεκάρεις για να το 'φέρεις' σε λίγο πιο ξεκούραστο mode

Φίλε iguana, καλοθέατος!!! Ευχαριστούμε πολύ για τις εντυπώσεις!!:smile:

Θα μπορούσες να μας πεις το ύψος (από το πάτωμα) που έχει τοποθετηθεί ο προβολέας σε σχέση με την οθόνη? Μήπως στην κάρτα γραφικών είναι ενεργοποιημένo κάποιο overscan?

Last edited: