BenQ W1070

Kι εγω ελπιζω να το συνηθισω στην πορεια αλλα το αναφερω για αλλους που γνωριζουν πως εχουν ευαισθησια στο rbe και σκεφτονται τον 1070 με την ελπιδα να μη βλεπουν τοσο εντονα το φαινομενο ,να το ξεχασουν. Ειναι αρκετα εντονο. Αλλα κατα τα άλλα ειναι πολυ καλος ο προβολεας για τα χρηματα αυτα παντα. Και μεχρι να παρω γυαλια θα μεινω με την απορια : το rbe θα το βλεπω και σε 3d ή αλλαζει κατι εκει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

έχει RBE, το βλέπω κι εγώ, κυρίως στους υπότιτλους (όταν είναι πάνω σε μαύρο)
και εννοείται στο test pattern που έχει ο προβολέας..
Το βλέπω για πολύ λίγο όμως, σαν προέκταση του άσπρου καθώς μετακινώ το βλέμμα μου απο πάνω του,
και σε άκρως ανεκτό επίπεδο.
Με DLP 3d-ready παρουσιάσεων της δουλειάς που είχα παίξει για λίγο (για να δοκιμάσω το 3D) το έβλεπα πολύ πιο έντονα.
Σε κανονική θέαση ταινίας (είδα το Argo εχθές) δεν με απασχόλησε

Στα ξένα φόρα έχω διαβάσει πως βοηθά να χαμηλώσεις τη φωτεινότητα (Eco, cinema, BC off).. δοκίμασε αν βοηθάει.
Επίσης, οι υπότιτλοι σε γκρι χρώμα αν έχεις επιλογή
Ναι ετσι ειδα σε πρωτη φαση (Eco, cinema, BC off). Αυτο με τους γκρι υποτιτλους θα το δοκιμασω.

Kι εγω ελπιζω να το συνηθισω στην πορεια αλλα το αναφερω για αλλους που γνωριζουν πως εχουν ευαισθησια στο rbe και σκεφτονται τον 1070 με την ελπιδα να μη βλεπουν τοσο εντονα το φαινομενο ,να το ξεχασουν. Ειναι αρκετα εντονο. Αλλα κατα τα άλλα ειναι πολυ καλος ο προβολεας για τα χρηματα αυτα παντα. Και μεχρι να παρω γυαλια θα μεινω με την απορια : το rbe θα το βλεπω και σε 3d ή αλλαζει κατι εκει;

Oσο μειωνεται το φως, μειωνεται και το rbe.
Oποτε ναι μεν θα υπαρχει κι εκει, αλλα πιθανοτατα μειωμενο μιας και το 3d ειναι πιο σκοτεινο.
Οταν θα πεσει η λαμπα, θα μειωθει κι αλλο.
Για τον ιδιο λογο μια οθονη αρνητικου κερδους ή ενα nd filter θα συνεισφερουν και αυτα αφου θα μειωσουν κι αλλο το φως.

Το γκρι στους υποτιτλους σαφως και βοηθα για το rbe επανω τους, δοκιμαστε το.

Last edited:
Re: Απάντηση: BenQ W1070

σε έναν 7000 και με τον κάτοχο του να λέει συνέχεια "είδα rainbow παναγιά μου είδα rainbow νατο" είδα και σε 3d ναι.

Αν το βλέπετε κυρίως σε υποτίτλους, εγώ εκεί το βλέπω, αλλάξτε χρώμα από λευκό σε κάποιο γκριζάκι.

edit: με πρόλαβε ο κάτοχος του 7000 :flipout:

Συμπασχοντας και εγω φιλε μου δυστυχως και ενδιαφερομενος για τον W1070, εχω να σου πω οτι και εγω εχω δει τον w7000 του warewolf και εννοειται ειδα αρκετο RBE πριν βαλει το ND2 φιλτρο και οχι μονο στους υποτιτλους. Με το φιλτρο ομως φαινεται μονο στους υποτιτλους και δοκιμασαμε και το Sin City που ειναι ασπρομαυρο και μπορω να σου πω οτι το RBE ηταν ανεπαισθητο. Αν δεν κανω λαθος ο w1070 τρεχει σταθερα(ο χρωματικος του τροχος) στο 3χ(αν μπορει καποιος να το επιβεββαιωσει καλο θα ηταν) που σημαινει οτι πρεπει να εχει λιγοτερο RBE απο τον W7000 και σε συνδιασμο με το φιλτρακι μεχρι να ξεθυμανει η λαμπα και ισως και με μια οθονη αρνητικου gain σχεδον θα εξαφανιστει. Επισης ειχα μια μεγαλη σηζητηση με εναν καλο μου φιλο οφθαλμιατρο και προσπαθησα να του εξηγησω το φαινομενο. Μου ειπε οτι σε τετοιες περιπτωσεις ειναι θεμα εγκεφαλκου και οχι ματιου και ο εγκεφαλος τετοια φαονομενα μπορει να τα φιλτραρει σε βαθος χρονου. Οποτε σε λιγο καιρο θα το συνηθισεις και δεν θα το βλεπεις τοσο πολυ ετσι και αλλιως. Επισης σε 3Δ δεν θα πρεπει να το βλεπεις λογο χαμηλης φωτεινοτητας.

Πολυ θα με ενδιεφερε και πιστευω και αλλους χρηστες η εξελιξη που θα εχει αυτη η ιστορια μετα απο καποιο χρονικο διαστημα. Κρατα μας ενημερους. :ears:

Last edited:

Επισης ειχα μια μεγαλη σηζητηση με εναν καλο μου φιλο οφθαλμιατρο και προσπαθησα να του εξηγησω το φαινομενο. Μου ειπε οτι σε τετοιες περιπτωσεις ειναι θεμα εγκεφαλκου και οχι ματιου και ο εγκεφαλος τετοια φαονομενα μπορει να τα φιλτραρει σε βαθος χρονου. Οποτε σε λιγο καιρο θα το συνηθισεις και δεν θα το βλεπεις τοσο πολυ ετσι και αλλιως.

Ακριβώς αυτό που περιγράφεις μου συνέβη το 2006. Το rainbow το έβλεπα συνέχεια στην δεκάλεπτη παρουσίαση του προβολέα στο κατάστημα, όμως αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά του. Τις πρώτες μέρες ήταν συνέχεια εκεί στην οθόνη μου και τα φίδια άρχισαν να με ζώνουν σιγά σιγά. Όμως, περίπου μετά από ένα μήνα θέασης λες και εξαφανίστηκε από μόνο του. Τώρα πια μπορώ να δω μόνο αν ζορίσω επίτηδες τα μάτια για να το δω. Δυστυχώς, δεν γνωρίζω να βεβαιώσω επιστημονικά γιατί κάτι τέτοιο συνέβη, οπότε η εξήγηση του οφθαλμίατρου μου φαίνεται εξόχως πειστική σύμφωνα με την προσωπική εμπειρία. Γι' αυτό και λέω σε όλους που βλέπουν το φαινόμενο να δώσουν λίγο χρόνο πριν διώξουν το μηχάνημα....:smile:

Νίκο Πετειναράκη, καλοθέατος και καλώς όρισες στην οικιακή βιντεοπροβολή!!:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Παιδια καλοθεατο το προβολι σε ολους μας.Δεν αντεξα,ειχα και τον πατερνολαγνο J_L? και το εστησα.
Εκπληκτικο!Πλεον δεν υπαρχει γυρισμος.
Το μονο που μετανιωσα λιγο που δεν πηρα το πανι των 120'.
P.S. Το 10μετρο καλωδιο που αγορασα κλειδωσε και σε μενα κανονικα σε full blu ray 3d..

...Τις πρώτες μέρες ήταν συνέχεια εκεί στην οθόνη μου και τα φίδια άρχισαν να με ζώνουν σιγά σιγά. ...

Γιατι και σημερα oλo φιδια δεν βλεπεις. ? Απλα σε λιγα ire. :p
O vas βαλτος θα ειναι απο σενα, λες και δεν ειχε δει και εκεινος το rbe οταν ηταν φρεσκια η λαμπα.
Σε λιγο θα μας πει οτι φωναζα πιο δυνατα κι απο κεινον. :Banane0:

Τωρα μπορω να πω οτι και χωρις φιλτρο, σπανιως βλεπω μονο σε ελαχιστες σκηνες με πολυ κοντραστ.
Εχω την πεποιθηση κι εγω οτι κατι συμβαινει με τα ματια/εγκεφαλο και συνηθιζει.

Αν κανω πολυ καιρο να δω ταινια, ψιλο ξανα εμφανιζεται.
Αν δω 2-3 ταινιες κοντα κοντα, δεν το βλεπω.

Οποτε μην ανησυχειτε οι κατοχοι. Εγω το περιμενα οοτι λιγο πολυ θα το δειτε, εξ'αιτιας την μεγαλης φωτεινοτητας τωρα στην αρχη.
Λιγο υπομονη και ρεγουλαρετε το φως οσο μπορειτε τωρα στην αρχη.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Επισης μην το ξεχασω:Τα sainsonic ειναι burgain τα συστηνω ανεπιφυλακτα..
Περισσοτερες,πιο..ειδικες λεπτομεριες,μαλλον θα γραψει ο Γιαννης..

Παιδια καλοθεατο το προβολι σε ολους μας.Δεν αντεξα,ειχα και τον πατερνολαγνο J_L? και το εστησα.
Εκπληκτικο!Πλεον δεν υπαρχει γυρισμος.

Φιδολάγνος please....μην του αλλάζετε τις ιδιότητες!!!:Banane0:

Καλόθεατος Άγη!! Και ναι, δεν υπάρχει γυρισμός....δεν υπάρχει γυρισμός. Δεν κόλλησε η βελόνα, απλά, τα λέω στη νύφη για να τ' ακούει η πεθερά!!!:laugh::laugh:

Γιατι και σημερα oλo φιδια δεν βλεπεις. ? Απλα σε λιγα ire. :p

Moi???????????

Μπέρδεψες τους Γιάννηδες!!!-bye-

-μέτριο μαύρο,καλύτερο πάντως απο της lcd μου!

Κι απ' της Plasma που σκόπευες να πάρεις, καλύτερο είναι... :p

(τουλάχιστον στα σκοτεινά πλάνα)

Ολα καλά με τον προβολεα ,πολυ καλη ευκρινεια , επαρκες φως ,ικανοποιητικο μαυρο αλλα οποιος εχει ευαισθησια στο rainbow effect μαλλον πρεπει να τον αποφύγει. Εγω τουλαχιστον το ειδα αρκετα εντονο αλλά επειδη δεν ειδα ολοκληρη ταινια αλλα αποσπασματα λογω στησιματος, θα πω περισσοτερα οταν καταφέρω να δω ολόκληρη ταινια. Μαλλον ανηκω στην κατηγορια ατομων με μεγαλη ευαισθησια στο rbe διοτι δε βλεπω ως τωρα να το εχει αναφερει καποιος άλλος.

Θα έλεγα πως μάλλον ανήκεις στους άτυχους, αν και, αν απλώς το βλέπεις, χωρίς να σου προκαλεί ταυτόχρονα και ζαλάδες ή πονοκέφαλο, πιθανώς με τον καιρό να "ξεμάθεις" από το να το βλέπεις... ;)

Προσωπικά, βρήκα την επίπτωση του φαινομένου σε πολύ καλά επίπεδα, σίγουρα έχει λιγότερο από τους 20000 και 8720. Πιθανώς να έχει και λιγότερο από τον 7000, αλλά μιας και τον τελευταίο δεν τον είδα σε σκοτάδι, το λέω με κάθε επιφύλαξη. Σε σχέση με τον Planar 8150, έχει περισσότερο...

Aκολουθούν μερικές φωτό από το unboxing του 1070 του Άγη (Colombos74):

DSC04890_zps153ea84b.jpg

To δέμα, όπως παρελήφθη...

DSC04892_zps0ed76435.jpg

Εν μέσω αεροπλάστ...

DSC04893_zpsfc6af14d.jpg

Η συσκευασία του προβολέα...

DSC04895_zpsb607dfdb.jpg

Αποσφραγίζοντας την ταινία ασφαλείας...

DSC04896_zps120fb1e7.jpg

DSC04899_zps51071dbb.jpg

Το πολυπόθητο περιεχόμενο...

Kαι μιας και μιλαμε για φιδια, κατεβαστε το ολιγολεπτο βιντεακι απο youtube της sony σε sbs, και δειτε το πλανο με το 3d φιδι στο 1:23. κατεβαστε το σε 1080p.
(Για οσους θυμουνται, ειναι η ιδια σκηνη που υπηρχε και με τα στερεοσκοπικα χαρτινα γυαλια στο colorcode )

Μετα απο αυτο, δεν θα φοβαστε το φιδι του jl_?

Xatz δεν σας μπερδεψα, εσυ φωναζεις του jl_? συνεχως: βαλε το φιδι, βαλε το φιδι.

Last edited:
Να ρωτήσω κάτι... σημαντικο!!!! Δεν έχω ακόμη γυαλιά 3d παρολαυτα δοκίμασα μία ταινια σε half sbs αλλά κανένα μενου όσον αφορά το 3d δεν είναι ενεργοποιημένο όπως και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις... κάνω κάτι λάθος???

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Επισης μην το ξεχασω:Τα sainsonic ειναι burgain τα συστηνω ανεπιφυλακτα..
Περισσοτερες,πιο..ειδικες λεπτομεριες,μαλλον θα γραψει ο Γιαννης..

Aν εννοεις εμενα, καλυτερα να τα πει ο elriego.
Ηταν παρων στις δοκιμες μαζι με τα benq και τα optoma γυαλια.
Ειδε λοιπον και μονος του οτι η ποιοτητα που εδιναν (red tint, crosstalk, φως) ηταν πολυ κοντα στα υπολοιπα 2 original, με τη διαφορα οτι εκεινα κοστιζαν στο 80αρι.

Μιας και ξερει τις λεπτομερεις (τιμη, προμηθευτη κλπ) ας γραψει στο νημα συνοδευτικων του 1070, μιας και πιστευω οτι αρκετοι θα θελουν να αγορασουν 2-3 ζευγαρια τοσο φθηνα που ειναι.

To λινκ ξεχασα του φιδιου. http://www.youtube.com/watch?v=aObU9rh-z8A

Last edited:
Το μηχανάκι, αναμένοντας τη σύνδεσή του με τις πηγές και το ρεύμα...

DSC04900_zps42198ccb.jpg

DSC04901_zps91973474.jpg

DSC04904_zpsbf1b85c1.jpg

DSC04906_zpsdf01bbca.jpg

Και μερικές πρόχειρες λήψεις από τις 130" που ανοίξαμε δοκιμαστικά σε τοίχο (παρεμπιπτόντως, στην περίπτωσή μας δεν φάνηκε να υπάρχει διακύμανση μεταξύ πραγματικότητας και αναγραφόμενων τιμών αποστάσεων/μεγεθών/ζουμ) με τις default τιμές του Cinema και Lamp -> Eco, BC -> Off:

DSC04913_zpsb2ce2ca5.jpg

DSC04919_zps601da598.jpg

DSC04927_zps43f2ffb3.jpg

DSC04931_zpscf86e6d9.jpg

DSC04938_zps3a3e46df.jpg

DSC04944_zpsa9e0b130.jpg

Να ρωτήσω κάτι... σημαντικο!!!! Δεν έχω ακόμη γυαλιά 3d παρολαυτα δοκίμασα μία ταινια σε half sbs αλλά κανένα μενου όσον αφορά το 3d δεν είναι ενεργοποιημένο όπως και οι αντίστοιχες ρυθμίσεις... κάνω κάτι λάθος???

Συνάδελφοι κάτοχοι το επαναφέρω μιας και βλέπω ότι είμαστε πολλοί online... καμιά ιδέα???

το sbs παίζει μόνο σε 1080i 50/60 .. προσοχή στο i .. θέλει interlaced mode, όχι p - prograssive
ά, παίζει και σε 720p ανάλυση νομιζω, αλλά που να κατεβαίνεις εκεί κάτω :music-smiley-005: