BenQ W1070

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

ωραία γιατί το είχα και εγώ απορία..πάντως στο smart eco είναι πιο φωτεινή η εικόνα μου κάνει εντύπωση πως ειναι το ποιο οικονομικό. Να το αφήσουμε εκεί αντί του eco τελικά?

Καλό θα είναι ο Κώστας ή όποιο παλληκάρι με μετρητικό επιθυμεί, να ανεβάσει ένα grayscale και χρώματα, να δούμε πως συμπεριφέρεται ο προβολέας και με τη λάμπα στο smart eco. Επίσης, θα δούμε αν έχει επιπτώσεις στο κόντραστ και στο gamma.

Εγώ θα προτιμούσα το economic πάντως μόνο και μόνο, επειδή εκεί παράγει και το χαμηλότερο θόρυβο.

ναι.. το smarteco παίζει με τη φωτεινότητα, και λογικά το κάνει ανάμεσα στο low του Eco και το max του Normal
τώρα πως καταφέρνει να είναι πιο οικονομικό απο το Eco, κι εμένα μου δημιουργεί απορία..
εγώ πάντως σε Eco παίζω.. ρίχνω σε τοίχο και προσπαθώ να συμμαζέψω το φως

ΑΛΛΟ
ρε παίδες, δεν έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ένα φωτεινό ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ 2 εκ περιμετρικά της εικόνας;
(το έχει πει κι άλλος ένας κάτοχος)
φαίνεται ακόμα και στο test pattern του τηλεκοντρόλ
ανεβάστε τη φωτεινότητα κατα 1-2 μονάδες για να γίνει πιο έντονο το φαινόμενο.
-- εννοείται αν έχετε πανί, κάντε λίγο zoom-out για να εμφανιστεί στο ορατό πλαίσιο της οθόνης.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

ΑΛΛΟ
ρε παίδες, δεν έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος ένα φωτεινό ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ 2 εκ περιμετρικά της εικόνας;
(το έχει πει κι άλλος ένας κάτοχος)
φαίνεται ακόμα και στο test pattern του τηλεκοντρόλ
ανεβάστε τη φωτεινότητα κατα 1-2 μονάδες για να γίνει πιο έντονο το φαινόμενο.
-- εννοείται αν έχετε πανί, κάντε λίγο zoom-out για να εμφανιστεί στο ορατό πλαίσιο της οθόνης.

Διάχυση φωτός εξαιτίας του φακού. Απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει σε αρκετούς προβολείς.

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Διάχυση φωτός εξαιτίας του φακού. Απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει σε αρκετούς προβολείς.

διάχυση φωτός και ακολουθεί ακριβώς το περίγραμμα της οθόνης;
εννοώ, πως όπως είναι η κάθετη της ορατής οθόνης, έτσι είναι και η άλλη κάθετη 2 εκ πιο έξω
και αυτοί οι δύο πόντοι έχουν ένα τόνο πιο σκούρο "μαύρο"..
δεν είναι στο περίπου δηλαδή, αλλά ένα ακριβές παραλληλόγραμμο 2 εκ μεγαλύτερο σε κάθε πλευρά απο το κανονικό πλαίσιο 16:9

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

διάχυση φωτός και ακολουθεί ακριβώς το περίγραμμα της οθόνης;
εννοώ, πως όπως είναι η κάθετη της ορατής οθόνης, έτσι είναι και η άλλη κάθετη 2 εκ πιο έξω
και αυτοί οι δύο πόντοι έχουν ένα τόνο πιο σκούρο "μαύρο"..
δεν είναι στο περίπου δηλαδή, αλλά ένα ακριβές παραλληλόγραμμο 2 εκ μεγαλύτερο σε κάθε πλευρά απο το κανονικό πλαίσιο 16:9

Ακριβώς.

ok, αν είναι φυσιολογικό δεν ασχολούμαι άλλο.
ούτως ή άλλως μου έρχεται και 2ος W1070 (για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που εργάζομαι) απο CPI
και λογικά θα δω κι εκεί το ίδιο φαινόμενο

ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη.

ok, αν είναι φυσιολογικό δεν ασχολούμαι άλλο.
ούτως ή άλλως μου έρχεται και 2ος W1070 (για τον ιδιοκτήτη της εταιρίας που εργάζομαι) απο CPI
και λογικά θα δω κι εκεί το ίδιο φαινόμενο

ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη.

Να 'σαι καλά!-bye-

Re: Απάντηση: BenQ W1070

ωραία γιατί το είχα και εγώ απορία..πάντως στο smart eco είναι πιο φωτεινή η εικόνα μου κάνει εντύπωση πως ειναι το ποιο οικονομικό. Να το αφήσουμε εκεί αντί του eco τελικά?

Βασικά το φως του είναι περισσότερο και από το normal(high) και θεωρώ πως αποκλείεται να είναι πιο οικονομικό και πως είναι marketing..
Το eco και προς το παρόν με τις 106" δεν το αλλάζω με τίποτα..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Καλό θα είναι ο Κώστας ή όποιο παλληκάρι με μετρητικό επιθυμεί, να ανεβάσει ένα grayscale και χρώματα, να δούμε πως συμπεριφέρεται ο προβολέας και με τη λάμπα στο smart eco. Επίσης, θα δούμε αν έχει επιπτώσεις στο κόντραστ και στο gamma.

Γιάννη,την επόμενη φορά θα κάνω μία μέτρηση και με το smart να δούμε την συμπεριφορά του...

Το λογικο ειναι να το βαλουμε εκει που δειχνει πιο σωστα.Τωρα αν αυτο,οπως φαινεται στα καπως...απροπονητα ματια μου ειναι το eco,στο eco λοιπον.
Τωρα αν ειναι 5000 ή 6000,για μενα μικρο το κακο(ασε που πιστευω οτι θα το καταλαβουμε καπως νωριτερα)..

Το λογικο ειναι να το βαλουμε εκει που δειχνει πιο σωστα.Τωρα αν αυτο,οπως φαινεται στα καπως...απροπονητα ματια μου ειναι το eco,στο eco λοιπον.
Τωρα αν ειναι 5000 ή 6000,για μενα μικρο το κακο(ασε που πιστευω οτι θα το καταλαβουμε καπως νωριτερα)..
Ε ναι. Δε γίνεται στις 5000 ή 6000 ή 3000 ακριβώς να αλλάζει η ποσότητα/ποιότητα του φωτός.
Τώρα δεν ξέρω και τι ορίζεται σαν ζωή λάμπας. Είναι οι ώρες μετά από τις οποίες θα καεί η λάμπα και δε θα εκπέμπει καθόλου φως ή κάτι άλλο όπως π.χ δε θα μπορείς να παρακολουθήσεις κάτι αξιοπρεπώς;
Ετοιμάζομαι να δω το Hobbit. Από τα πλάνα που έχω δει σε trailer πιστεύω πως η εικόνα θα είναι φοβερή!
Από 3d τελικά τι γίνεται; Έχει να πει κανείς εντυπώσεις από γυαλιά; Ή μήπως έχουν αναφερθεί καπου αλλού και δεν το έχω πάρει είδηση;

εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος σε 108 με τα benq d3 και αποσταση θεασης στα 2μ μονο για το 3d,εως τωρα εχω δει Avatar-Life Of Pi-Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1-2,τρομερη εντυπωση μου εχει κανει το avatar και το life of pi επιασα τον εαυτο μου πολλες φορες να πρασπαθει να αποφυγει διαφορα αντικειμενα που ερχοντουσαν πανω μου,σεταπ με σεταπ διαφερει και καποιοι κανουν παραπονο οτι στο 3d ειναι σκοτεινος σε μεγαλες ιντσες(120+),στο δικο μου σεταπ ειναι μια χαρα παντος απο φως.

και για οσους εχουν αυτα τα γυαλια ας κοιταξουν λιγο τις ρυθμισεις ισως δουν καλυτερο αποτελεσμα στο 3d

Setting Default True Depth Monoprice

Code:
Setting        Default   True Depth   Monoprice
Brightness     50        50           47
Contrast       50        47           47
Red Gain       95        115          118
Green Gain     89        90           89
Blue Gain      93        100          102
Red Offset     256       206          235
Green Offset   264       224          265
Blue Offset    256       211          254
[/quote]

Last edited:

εγω ειμαι απολυτα ικανοποιημενος σε 108 με τα benq d3 και αποσταση θεασης στα 2μ μονο για το 3d,εως τωρα εχω δει Avatar-Life Of Pi-Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1-2,τρομερη εντυπωση μου εχει κανει το avatar και το life of pi επιασα τον εαυτο μου πολλες φορες να πρασπαθει να αποφυγει διαφορα αντικειμενα που ερχοντουσαν πανω μου,σεταπ με σεταπ διαφερει και καποιοι κανουν παραπονο οτι στο 3d ειναι σκοτεινος σε μεγαλες ιντσες(120+),στο δικο μου σεταπ ειναι μια χαρα παντος απο φως.

Γιώργο, χρησιμοποιείς το ίδιο mode και σε 2D και σε 3D? Είναι δύσκολο, βέβαια, να υπολογίσεις με το μάτι, αλλά, σου αρκεί το φως στο τρισδιάστατο αν δεν αλλάξεις mode?

Γιαννη στο 2D εχω κανει μερικες ρυθμισεις στο user 1 οταν βλεπω απο το οππο 93 και τις εχω και στο user 2 οταν ειμαι στο pc,και το αποτελεσμα μου αρεσει,στο 3D παιζω προς το παρον με το default

Το προβόλι παιδιά είναι απίστευτο!και προσωπικά δε θέλω να μειώσω τη φωτεινότητα,μου αρέσει ακριβώς όπως παίζει στο smart eco!Είδα πιο πολύ απο περιέργεια πάλι το Battleship και έπαθα!Α,και ίδη οι 100" μου φαίνονται λίγες..Ερώτηση:Εσείς τον ξεπριζώνετε όταν δεν τον χρησιμοποιείτε;

και να σας ενημερωσω πως εγινε απο 4 ατομα στην αμερικη firmware update με επιτυχια,αυτοι ηταν απο τους πρωτους που ειχαν παραλαβει τον προβολεα και ειχαν firmware 102 η 103 και πηγαν στην 105

Νικο εγω οχι

Γιαννη στο 2D εχω κανει μερικες ρυθμισεις στο user 1 οταν βλεπω απο το οππο 93 και τις εχω και στο user 2 οταν ειμαι στο pc,και το αποτελεσμα μου αρεσει,στο 3D παιζω προς το παρον με το default

Οκ!

Αν δεν κάνω λάθος, το user 1 χρησιμοποιεί σαν βάση το standard mode και το user 2 το cinema? Λάμπα Hi/low? BC off/on?

Το προβόλι παιδιά είναι απίστευτο!και προσωπικά δε θέλω να μειώσω τη φωτεινότητα,μου αρέσει ακριβώς όπως παίζει στο smart eco!Είδα πιο πολύ απο περιέργεια πάλι το Battleship και έπαθα!Α,και ίδη οι 100" μου φαίνονται λίγες..Ερώτηση:Εσείς τον ξεπριζώνετε όταν δεν τον χρησιμοποιείτε;

Πες μου ότι δεν έχεις UPS να σε αρχίσω στα....:violent-smiley-030::violent-smiley-030::violent-smiley-030::flipout: