BenQ W1070

Είναι η κατασκευή της λάμπας έτσι. Μέσα στο γυαλί υπάρχει ένα ευθύγραμμο συρμα που ακτινοβολεί φως και έχει 2 συνδέσεις. Η μια είναι στη βάση της λάμπας και η δεύτερη είναι αυτή που φαίνεται, που "επιστρέφει" το ρεύμα από την κορυφή της λάμπας πάλι πίσω στη βάση. Βασικα υποθέτω πως έτσι είναι, αλλά μπορεί και όχι. Γιατί κάνει κάτι σαν πηνίο στη βάση του κατόπτρου, γύρω από το γυαλί της λάμπας.
Αν κατάλαβε κανείς την περιγραφή που έκανα δηλαδή :)

edit
εδώ φαίνεται καλύτερα:
$(KGrHqV,!oME63(ZyK!7BO5PUV4J(w~~60_58.JPG

Last edited:
Παιδια εγω ήμουν πολυ απογοητευμένος με το brightness uniformity, και παροτι καποιοι εδω μου πρότειναν να δώσω τον προτζεκτορα και να παω καποιο άλλο μοντέλο, διοτι αυτο το προβλημα ειναι γενικα σε ολους τους w1070, εγω ηθελα να βρω ο ίδιος τι ακριβως το προκαλεί. Εβγαλα λοιπον την λαμπα , είδα αυτό το συρματάκι μέσα και επιασα με ενα τσιμπιδακι και το ισιωσα λίγο γιατί εκανε περιεργη διαδρομή μέσα στην λάμπα. επίσης χαλάρωσα λιγο απο πίσω τις λαμες που κρατάνε την λαμπα , την εστριψα λίγο και την εσφιξα ξανα, ωστε το συρματάκι να παει απο την πάνω πλευρα. Τοποθέτησα παλι την λαμπα στη θέση της, ανάβω τον προτζεκτορα και το brightness uniformity είχε εξαφανιστεί!!!! με πάρα πολύ προσεκτικό μάτι και σε λευκό φόντο τώρα ίσως να υπάρχει ελαφρός αυξημένη φωτεινότητα στο κέντρο ακριβώς της εικόνας, αλλά πραγματικά πλέων είναι αδύνατον να φανεί. Ελπίζω η λαμπα υστερα απο αυτό το Modding να μην πάρει καμια φωτια!! παντως είμαι ευτυχισμένος τώρα όπως παιζει ο προτζεκτορας

respect για το χέριασμα!
δε θα το τολμούσα, εκτός αν ανεβάσεις βίντεο how-to!

οι 3dακηδες..

για πειτε καμια ταινια 3d που να εχει 3d προς τα "εξω"....να ρχεται κατι καταπανω σου βρε παιδι μου....2-3 ταινιες που εχω δει προσφατα (pacific rim-gravity) βλεπω μονο βαθος...κ αρχιζω να "ανησυχω" για το setup μου..(αποσταση-player-ρυθμισεις κτλ)...

επισης,οι υποτιτλοι στις 3d,"βγαινουν" προς τα "εξω" ?

Οχι!!
Κ επειδη σε κανα 2 ταινειες που εχω δει 3d στον κινηματογραφο ενιωσα αυτο που λες,προβληματιζομαι οτι ισως κατι δε παει καλα στο setup μου...κ ιδιαιτερα το θεμα με τους υποτιτλους (γιατι απο οτι διαβαζω οι "ποιοτικες" 3d δινουν βαθος κ οχι προς τα εξω....οποτε μπορει να ετυχα στην ταινια...αν κ στο gravity οπως αναφερεις υπαρχουν σκηνες...) θυμαμαι οτι "ξεκολλουςαν" εμφανως απο την οθονη....

Last edited:
Γεια σε όλους,
Αναρωτιέμαι αν μπορεί ο w1070 na τοποθετηθεί σε κομοδίνο δίπλα σε διπλό κρεβάτι, πρακτικά δίπλα από το σημείο που βρίσκεται το κεφάλι μου. Απόσταση από τον τοίχο 3,5 μέτρα.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Γεια σε όλους,
Αναρωτιέμαι αν μπορεί ο w1070 na τοποθετηθεί σε κομοδίνο δίπλα σε διπλό κρεβάτι, πρακτικά δίπλα από το σημείο που βρίσκεται το κεφάλι μου. Απόσταση από τον τοίχο 3,5 μέτρα.

Μαλλον οχι για 3 λογους:

α) Απο τα 3.5 με κλειστο/ανοιχτο zoom βγαζει περιπου 105"-137" ιντσες. Πολυ μεγαλο καδρο σχετικα. Εχεις τοση επιφανεια προβολης. ?

β) Δεν εχει οριζοντιο lens shift. Δηλαδη ο φακος μετατοπιζεται μονο καθετα, οποτε δεν μπορεις να μετατοπισεις την εικονα δεξια/αριστερα. Πιθανοτατα λοιπον, το καδρο της εικονας δεν θα χωρα στην ακρη του απεναντι τοιχου.

γ) Ξεχνας το κομοδινο της γυναικας. Ο προβολεας διπλα απο τα αυτια κανει σχετικα αρκετο θορυβο. Θα επεφτε παντοφλα. :p

Να προσθέσω ότι επίσης το καλοκαίρι θα είναι ανυπόφορος λόγω της εξερχόμενης ζέστης όπως επίσης το θέμα του θορύβου, όσο να ναι εγώ το προβόλι τ ακούω απ τα 2 μέτρα, πόσο μάλλον δίπλα απ το κεφάλι. Τι να σου πω, δοκίμασέ τον ανεβαίνοντας πάνω σε μια σκάλα αν είναι στημένος, αν δεν είναι κάνε μια αναπαράσταση να δεις κι αν το αντέχεις προχώρα (απίθανο το βλέπω πάντως κατά την προσωπική μου πάντα άποψη).

Καλησπέρα στην παρέα,μπορείτε να με συμβουλευέσετε ποιό ups έχετε πάρει για το μηχάνημα σας και να του έχω επάνω ακόμη ένα ps3?
Ευχαριστώ.

Ναί φίλε μου από όσα υποστηρίζουν οι υπόλοιποι χρειάζεται γιατί αν κοπεί το ρεύμα και δεν κρυώσει η λάμπα σωστά μπορεί να υπάρχει πρόβλημα.

Για τεστ κατέβασε αυτό

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

με αυτο το videaki (το κατεβασα απο το λινκ που δινει ο @mce22 πιο πανω) εχω κανονικα εντονο 3d προς τα εξω...οποτε απο θεμα set up (αποσταση -γυαλια -προβολεα κτλ) ειμαι οκ...το μονο ερωτηματικο που παραμενει ακομα ειναι το software ...επειδη ηταν SBS κ oxi frame packing οπως οι ταινιες που παιζω.....μηπως δηλαδη μου κανει τιποτα κουλα το TMT....
αλλιως "φταινε¨ οι ταινιες που εχω δει οι οποιες δεν εχουν 3d "προς τα εξω"..

ολα καλα τελικα με το setup μου...
επαιξα σε frame packing to 3d iso IMAX under the sea...κ εχει μια σκηνη (20:58sec) οπου το ψαρι ακουμπησε στην μυτη μου...

χαχα.. ο potato-cod, η αγαπημένη μου 3d σκηνή.. και που σκέφτομαι την ψαρουκλα να με κοιτάει face-to-face, με κάνει να χαμογελάω :)

κάπου είχα διαβάσει ότι είναι η σκηνή που είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες πωλήσεις 3d tv