BenQ W1070

Οχι, η ταχυτητα τροχου δεν μεταβαλλεται.
Αυτο γινεται μονο στον benq w7000 οπου στο dynamic mode, μεταβαινει στο 3Χ απο το 2Χ. (rgbrgb =6X). O 1070 ειναι μονιμα στο 6Χ.

Κατα καιρους ενα flickering που μπορει να παρατηρηθει στον προβολεα οφειλεται στην λαμπα και πιθανοτατα ειναι παροδικο. Δεν εχει να κανει με το flickering που συζηταμε σε σχεση με τα hz.
Αν υπαρχουν καποιοι που εξακολουθει να τους ενοχλει το rbe, ειτε λογω αυξημενης ευαισθησιας, ειτε φρεσκιας λαμπας, σε περιπτωση που δεν εχουν καλιμπραρει τον προβολεα ας δοκιμασουν να κοψουν 2-3 κλικ το κοντραστ στον προβολεα. Θα βοηθησει ελαχιστα στο rbe μεχρι να ξεθυμανει κι αλλο λιγο η λαμπα.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Οχι, η ταχυτητα τροχου δεν μεταβαλλεται.
Αυτο γινεται μονο στον benq w7000 οπου στο dynamic mode, μεταβαινει στο 3Χ απο το 2Χ. (rgbrgb =6X). O 1070 ειναι μονιμα στο 6Χ.

Κατα καιρους ενα flickering που μπορει να παρατηρηθει στον προβολεα οφειλεται στην λαμπα και πιθανοτατα ειναι παροδικο. Δεν εχει να κανει με το flickering που συζηταμε σε σχεση με τα hz.
Αν υπαρχουν καποιοι που εξακολουθει να τους ενοχλει το rbe, ειτε λογω αυξημενης ευαισθησιας, ειτε φρεσκιας λαμπας, σε περιπτωση που δεν εχουν καλιμπραρει τον προβολεα ας δοκιμασουν να κοψουν 2-3 κλικ το κοντραστ στον προβολεα. Θα βοηθησει ελαχιστα στο rbe μεχρι να ξεθυμανει κι αλλο λιγο η λαμπα.

Γιαννη δεν ειμαι σιγουρος οτι ο W1070 ειναι μονιμα στο 3Χ2RGB=6Χ. Μου φαινεται στο 6Χ λειτουργει μονο στα 50Hz και δουλευει στο 4Χ στα 60Hz. Να πω την αληθεια αυτο με τον τροχο με μπερδευει πολυ και ειχα ρωτησει τον Μανωλη οταν ειχε κανει το review του W1070 που ειχε αναφερει οτι : ...ο χρωματικός τροχός είναι έξι περιοχών με την ακολουθία RGBRGB, και γυρνά 2X & 3X(50Hz)...

Ειχα ρωτησει:
Μανωλη να κανω μια ερωτηση για την ταχυτητα του τροχου. Οταν λες «2x και 3x(50Hz)» σημαινει οτι η ταχυτητα 3x τρεχει μονο στα 50Ηz η ισχυει η ιδια ταχυτητα απο τα 50Hz και επανω? Πχ για συνδεση απο PC με επιλογη εξοδου τηε καρτας γραφικων στα 60 Hz δεν θα δωσει 3X ταχυτητα τροχου? Ειμαι ευαισθητος στο RBE και η ταχυτητα 3Χ ειναι το ελαχιστο για εμενα για DLP. Ευχαριστω πολυ

Και ειχε απαντησει:
Το 2x και το 3x αναφερεται στο περιστροφή του δίσκου (CW) RGB κατα το ήμισυ.
Αρα για 50 Hz ;exoyme 2xRGBx3x50Hz =300 το max του Bandwith.
Για 60 Hz έχουμε 2xRGBx2x60Hz =240 το max του Bandwith.

Παρολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δουλευει στο 2Χ στα 60Hz. Ασε μπερδεμα σου λεω....

Last edited:
Αυτο δεν το ηξερα. Αν θυμασαι και υστερα απο την τελευταια αλλαγη firmware του 7000 ειχα παρατηρησει οτι εμφανιστηκε rbe αλλα δυστυχως δεν ειχα προλαβει πριν την αναβαθμιση να κοιταξω στο service menu αν αλλαξαν την ταχυτητα τροχου, ή συντελειται καποια αλλη διεργασια οπου δεν φαινεται και γνωριζουν μονο οι μηχανικοι της benq.
Δυστυχως τετοιου ειδους πληροφοριες δεν ειναι ευκολο να βρεθουν στο ιντερνετ γιατι ισως δεν θα επρεπε να απασχολουν τον τελικο χρηστη, απλα απο εγκυκλοπαιδικης γνωσεως και μονο ειχα την περιεργεια.
Οπως και να εχει, δεν ξερω αν για τα 50-60hz που συζηταμε οσον αφορα το rbe, να υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες ωστε αυτη η αλλαγη να βρισκεται καπου στο threshold στην αντιληψη του θεατη και να αντιλαμβανεται μεγαλες διαφορες.
Παρεπιπτωντος, τωρα θυμηθηκα οτι εχω αρκετο καιρο να δω rbe στον δικο μου προβολεα. Οποτε θεωρω οτι η πτωση λαμπας (σκονη κοντραστ) και ισως και η προσαρμοστικοτητα του θεατη, συντελουν στο να απαλειφουν τα οποια φαινομενα rbe πιθανως περισσοτερο απο οποιες διαφορες προκυπτουν απο τα 50-60hz.

Αυτο δεν το ηξερα. Αν θυμασαι και υστερα απο την τελευταια αλλαγη firmware του 7000 ειχα παρατηρησει οτι εμφανιστηκε rbe αλλα δυστυχως δεν ειχα προλαβει πριν την αναβαθμιση να κοιταξω στο service menu αν αλλαξαν την ταχυτητα τροχου, ή συντελειται καποια αλλη διεργασια οπου δεν φαινεται και γνωριζουν μονο οι μηχανικοι της benq.
Δυστυχως τετοιου ειδους πληροφοριες δεν ειναι ευκολο να βρεθουν στο ιντερνετ γιατι ισως δεν θα επρεπε να απασχολουν τον τελικο χρηστη, απλα απο εγκυκλοπαιδικης γνωσεως και μονο ειχα την περιεργεια.
Οπως και να εχει, δεν ξερω αν για τα 50-60hz που συζηταμε οσον αφορα το rbe, να υπαρχουν τοσο μεγαλες διαφορες ωστε αυτη η αλλαγη να βρισκεται καπου στο threshold στην αντιληψη του θεατη και να αντιλαμβανεται μεγαλες διαφορες.
Παρεπιπτωντος, τωρα θυμηθηκα οτι εχω αρκετο καιρο να δω rbe στον δικο μου προβολεα. Οποτε θεωρω οτι η πτωση λαμπας (σκονη κοντραστ) και ισως και η προσαρμοστικοτητα του θεατη, συντελουν στο να απαλειφουν τα οποια φαινομενα rbe πιθανως περισσοτερο απο οποιες διαφορες προκυπτουν απο τα 50-60hz.

Θυμαμαι την ιστορια με την αναβαθμιση και μου ειχε κανει πολυ εντυπωση που παρατηρησες το RBE μετα. Δλδ κανανε κατι στο firmware και αλλαξε το RBE. Η διαφορα μεταξυ 50 και 60 Hz ειναι η διαφορα μεταξυ 2Χ και 3Χ. Στον δικο σου θυμαμαι οτι ειχε λιγο RBE στο 2Χ αλλα σχεδον καθολου στο 3Χ αλλα βεβαια δεν βλεποτανε λογο χρωματων. Εσυ οταν το συνδεεις στο PC το εχεις στα 50 ή στα 60 Ηz? Υπαρχουν πολλες αναφορες στα αγγλοφωνα sites οτι οταν καποιος βαλει το PC του στα 50Hz ακουει ενα σφυριγμα μεσα απο τον προβολεα που τελικα οφειλεται στην αυξημενη ταχυτητα του τροχου ενω δεν το ακουνε στα 60Hz ουτε στα 24Hz. Παντως ο δικο σου στο 2Χ ηταν σχεδον αψογος οσο αφορα το RBE και κυριως δεν ζαλιζε αρα πρεπει να παιζει ρολο και η υλοποιηση της κατασκευης του προβολεα και το firmware και οχι μονο η ταχυτητα του τροχου.

Παρεμπιπτοντως το Amazon.de τον ειχε ριξει στα 606 ευρω τελικη τον W1070 για λιγες ωρες λογω προσφορας. Οποιος προλαβε τον "Benq" ειδε.

Last edited:
Ισως σαν "υλοποιηση" οπως αναφερεις να ειναι μεσα σε αυτα και το κοντραστ ενος προβολεα. Ισως ενα πιο δυναμικο κοντραστ, ακομη και η μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο την αυξημενη οξυτητα να παιζουν κι αυτα τον δικο τους μικρο ρολο.
Προσωπικα απο pc παντοτε στα 60hz ημουν και τωρα τελευταια παιζω στα 24 με f.i. του προβολεα. (ναι, αρχισα δειλα δειλα να αποδεχομαι τα 60 καρε του προβολεα εναντι τα 30 καρε του svp που χρησιμοποιουσα)
Τριξιματα-σφυριγματα ειμαι τυχερος που αν υπαρχουν δεν τα ακουω λογω κουφαμαρας. :D

Ρε παιδια με τα χρηματα του 1070 ψωνιζεις τον 7000,γινονται αυτα?μηπως ειναι μουφα το σαιτ?ειναι μαιμουδες τα προιοντα?εχει ψωνισει κανεις απο κει,γενικα εχει τρελες τιμες...Εδρα λεει εχει την Σανγκαη,,,

Απάντηση: Re: BenQ W1070

Ρε παιδια με τα χρηματα του 1070 ψωνιζεις τον 7000,γινονται αυτα?μηπως ειναι μουφα το σαιτ?ειναι μαιμουδες τα προιοντα?εχει ψωνισει κανεις απο κει,γενικα εχει τρελες τιμες...Εδρα λεει εχει την Σανγκαη,,,

Οχι δεν στεκει και τοσο. Αν δεν ειναι μουφα, θα ειναι refurbished. Τoo good to be true.

Ισως σαν "υλοποιηση" οπως αναφερεις να ειναι μεσα σε αυτα και το κοντραστ ενος προβολεα. Ισως ενα πιο δυναμικο κοντραστ, ακομη και η μεγαλυτερη φωτεινοτητα απο την αυξημενη οξυτητα να παιζουν κι αυτα τον δικο τους μικρο ρολο.
Προσωπικα απο pc παντοτε στα 60hz ημουν και τωρα τελευταια παιζω στα 24 με f.i. του προβολεα. (ναι, αρχισα δειλα δειλα να αποδεχομαι τα 60 καρε του προβολεα εναντι τα 30 καρε του svp που χρησιμοποιουσα)
Τριξιματα-σφυριγματα ειμαι τυχερος που αν υπαρχουν δεν τα ακουω λογω κουφαμαρας. :D

Και εγω στα 60 Hz ειμαι με SVP 30fps αλλα στην τηλεοραση, που θα ειναι και η λυση οταν αξιωθω να παρω καποιον καλο προβολεα που σιγουρα δεν θα εχει FI στο μπατζετ που θα εχω. Αλλα η λυση του SVP για FI δεν ειναι κακη αν το PC το σηκωνει απλα μαθαινω οτι η Benq εχει πολυ καλο FI οποτε το καταλαβαινω γιατι πλεον χρησιμοποιεις αυτο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Γιαννη δεν ειμαι σιγουρος οτι ο W1070 ειναι μονιμα στο 3Χ2RGB=6Χ. Μου φαινεται στο 6Χ λειτουργει μονο στα 50Hz και δουλευει στο 4Χ στα 60Hz. Να πω την αληθεια αυτο με τον τροχο με μπερδευει πολυ και ειχα ρωτησει τον Μανωλη οταν ειχε κανει το review του W1070 που ειχε αναφερει οτι : ...ο χρωματικός τροχός είναι έξι περιοχών με την ακολουθία RGBRGB, και γυρνά 2X & 3X(50Hz)...

Ειχα ρωτησει:
Μανωλη να κανω μια ερωτηση για την ταχυτητα του τροχου. Οταν λες «2x και 3x(50Hz)» σημαινει οτι η ταχυτητα 3x τρεχει μονο στα 50Ηz η ισχυει η ιδια ταχυτητα απο τα 50Hz και επανω? Πχ για συνδεση απο PC με επιλογη εξοδου τηε καρτας γραφικων στα 60 Hz δεν θα δωσει 3X ταχυτητα τροχου? Ειμαι ευαισθητος στο RBE και η ταχυτητα 3Χ ειναι το ελαχιστο για εμενα για DLP. Ευχαριστω πολυ

Και ειχε απαντησει:
Το 2x και το 3x αναφερεται στο περιστροφή του δίσκου (CW) RGB κατα το ήμισυ.
Αρα για 50 Hz ;exoyme 2xRGBx3x50Hz =300 το max του Bandwith.
Για 60 Hz έχουμε 2xRGBx2x60Hz =240 το max του Bandwith.

Παρολα αυτα δεν μπορω να καταλαβω γιατι δουλευει στο 2Χ στα 60Hz. Ασε μπερδεμα σου λεω....

Καλησπέρα, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.
Το Bandwith του επεξεργαστή δεν μπορεί να υπερβεί τα 300Hz.
Όταν παίζουμε υλικό στα 50Hz ο τροχός περιστρέφεται 300Hz/50Hz=6x.
Αντίστοιχα εάν το εισερχόμενο υλικό είναι στα 60Hz η ταχύτητα περιστροφής δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 4x (60Hz x 6 = 240Hz) για τον απλούστατο λόγο 60Hz x 6x = 360Hz, που είναι εκτός ορίων. Η αμέσως μικρότερη ταχύτητα περιστροφής είναι 4x. Άρα η ταχύτητα περιστροφής εξαρτάται από το σήμα εισόδου.
Εάν το εισερχόμενο σήμα είναι 24Hz, εάν θυμάμαι καλά κλειδώνει 4x.

Eιχε παρει το ματι μου το παρακατω για τον 7000 και υπεθετα οτι θα ισχυε και για τον 1070.
Βεβαια δεν πολυ βγαζω ακρη με ποιες προυποθεσεις ανεβηκε στα 360hz.
(και δεν ξερω με ολα αυτα τελικα ο 1070 σαν refresh rate στην εικονα τι κανει. Δινει 48hz σαν τον 7000 οταν εκεινος δεχτει 24hz -χωρις να κανει χρηση f.i.- ή μπορει και δινει παραπανω λογω τεχνολογιας triplle flash. ?

"Judging from the graphs, the frequency of alternating segments of red and blue is 360 Hz (more precisely, we got 366 Hz) at frame scanning at 60 Hz, ie filter has a speed of 6x. The effect of "rainbow" is present, but expressed slightly. In the case of the output signal with a 24 frame / s rate of alternation of colors is 288 Hz. As with all DLP-projectors for the formation of dark shades using a dynamic mix of colors (dithering)."
http://translate.google.com/translate?sl=ru&tl=en&js=n&prev=_t&hl=ru&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.ixbt.com%2Fdvd%2Fbenq-w7000.shtml&act=url

Δηλαδη στις ταινιες στα 24hz Ο 1070 παιζει τελικα σε 4Χ. ? Αρα δεν εχει διαφορα απο τον 7000 που πιστευαμε.
Ας δοκιμασουν τοτε οσοι παιζουν με SVP να γυρισουν την καρτα γραφικων στα 50hz μηπως δουν διαφορα στο RBE.
Βεβαια αυτο σημαινει SVP/ F.I. με 50 καρε και οχι 60.
(αντε, σιγα σιγα θα σας παω στα 30 να ξεχασετε τη βιντειλα.) :p

Kαι λιγο of topic:
Αραγε ο 7000 οπου με τη χρηση f.i. που διαθετει θα παραδιδει 60 καρε, αρα και συχνοτητα ανανεωσης 60hz , (ή 50 και 50 αντιστοιχα) αραγε τοτε μηπως ανεβαζει ταχυτητα τροχου στο 6Χ. ?
Ουφ, ζαλιστηκα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: BenQ W1070

Καλησπέρα, θα προσπαθήσω να το εξηγήσω όσο πιο απλά μπορώ.
Το Bandwith του επεξεργαστή δεν μπορεί να υπερβεί τα 300Hz.
Όταν παίζουμε υλικό στα 50Hz ο τροχός περιστρέφεται 300Hz/50Hz=6x.
Αντίστοιχα εάν το εισερχόμενο υλικό είναι στα 60Hz η ταχύτητα περιστροφής δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 4x (60Hz x 6 = 240Hz) για τον απλούστατο λόγο 60Hz x 6x = 360Hz, που είναι εκτός ορίων. Η αμέσως μικρότερη ταχύτητα περιστροφής είναι 4x. Άρα η ταχύτητα περιστροφής εξαρτάται από το σήμα εισόδου.
Εάν το εισερχόμενο σήμα είναι 24Hz, εάν θυμάμαι καλά κλειδώνει 4x.

Ευχαριστουμε Μανωλη, τωρα καταλαβα πως δουλευει. Αρα αξιζει καποιος να δοκιμασει να βαλει το PC στα 50Ηz και να δει αν υπαρχει διαφορα στο RBE.

ρε παιδιά βγαίνει μια έντονη μυρωδιά καμένου από τον προβολέα αλλά παίζει κανονικά. τι μπορεί να φταίει;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

Θα σε γελάσω, το έβαλα όμως σε high altitude και eco και σταμάτησε να μυρίζει.

Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον θα ήταν υπολείμματα σκόνης τα οποία θα έφυγαν με την μεγαλύτερη ροή αέρα λόγω αλλαγής mode.

Πριν από λίγο εγκαινίασα το "θερινό σινεμά" στην βεράντα μου με τον 1070 σε αυτοσχέδια βάση και οθόνη τον τοίχο σε 110 ίντσες. Είδα τον αγώνα Ισπανία-Ολλανδία. Απλά απόλαυση! Από τις καλύτερες αγορές που έχω κάνει ποτέ ο benq!!!

Για βραδακι είναι όνειρο..Δυστυχώς εκανα μια απόπειρα να δω εθνική εξω αλλά δεν φαινόταν τίποτα..7 η ωρα γαρ..

ερωτηση: τελικα ο benq w1070 εχει στην συσκευασια του ενα ζευγαρι 3D γυαλια μεσα,η οχι?Στο skroytz βλεπω αλλοι τα δινουν και αλλοι οχι,σε αλλα σαιτ του εξωτερικου αλλου αναφερεται σαν στανταρ accessory και αλλου οχι.Τι παιζει?Ξερει κανεις?

όταν αγοράσαμε πέρσι δεν υπήρχαν γυαλιά μέσα στην συσκευασία - μάλλον
είναι κάποιο τωρινό promo που το κάνουν σε κάποια μαγαζιά

YΓ: τί έγινε τελικά? την έστησες την οθόνη? στείλε πμ!

Last edited:
BENQ W1070 ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Γεια σας εδω και λίγες μέρες είμαι κάτοχος του Benq w1070.Ημουν μεταξύ benq, optoma hd25e και hd131xe μετά απο πολυ ψάξιμο δοκιμές σε μαγαζιά κατέληξα στον benq.Εχω αγοράσει ηλεκτρικό πανι της reflecta λευκό με 1.0 gain 16:9 διαστάσεων έτσι ώστε να παρω 100" με μαύρο περιθώριο πάνω στα 179e.Δυστυχως επειδή το σπίτι που θα μετακόμιςω ειναι στο στάδιο ανακαίνισης δεν ΕΧΩ βάλει ακόμα το πανι.Στο σπίτι που μένω το ΕΧΩ δοκιμάσει στο μπαλκονι στα 2 μέτρα και μου έχει δώσει 70-80''.Ο τοίχος μου ειναι βανίλια και δεν μπορω να τον καταλάβω πολυ καλά γιατί χάνει λίγο χρωματικα το ΕΧΩ δοκιμάσει όμως και μέσα στο σπίτι σε τοίχο λευκό.Οι πρώτες εντυπώσεις δεν αυτό που διάβαζα σε κριτικές.Σε σχεση με τον optoma κάνει αρκετό θόρυβο σε λειτουργία standar και smart Eco ο θόρυβος ειναι ίδιος ,σε λειτουργία Eco ειναι χαμηλότερος.ΔΕν ΕΧΩ πειράξει τίποτα και το ΕΧΩ δοκιμάσει σε λειτουργία cinema και standar.Τον σύνδεσα με καλώδιο hdmi όχι 1.4 με nova και με υπολογιστή iMac.Εγω παιδιά δεν τρελάθηκα με την εικόνα του.ΔΕν ξέρω αν ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ κάτι λάθος δεν ΕΧΩ πειράξει τίποτα ίσως φταίει ότι ο τοίχος μου ειναι βανίλια δεν ξέρω αλλα σε καμία περίπτωση δεν μπορω να το συγκρίνεω με την lg 42'' led τηλεοραση μου.Η εικόνα στην τηλεοραση μου ειναι σαφωςς καλύτερη ημέρα με τη νύχτα με ρυθμίσεις τηλεοράσεις έξυπνου αισθητήρα.Δεν νομίζω ότι ο benq δίνει πραγματικό full hd εικόνα η εγώ είμαι πολυ απαιτητικός.ΣΤο παρελθόν είχα ενα acer k330 hd ready στις 500lum.Σε χεση με τον benq είδα κάτι καλύτερο στο 60%.Απλα νομίζω αν κάποιος πιστεύει ότι θα δει εικόνα όπως σε led τηλεοραση θα απογοητευτεί μόνο μέγεθος θα δει τίποτα παραπάνω.Σε αυτή τι τιμή το hd ειναι πολυ μέτριο κατα τη γνώμη μου.Στα ματιά τα δικά μου μετά απο δέκα ώρες λειτουργίας ίσως πολυ υπερτιμημένος και κατευθυνόμενος απο την benq για να πουλήσει δεν ειναι έτσι το full hd.Ισως κάνω λάθος ίσως ειναι νωρίς για συμπεράσματα ίσως πρέπει να τον δώ σε λευκό πανι και να κάνω ρυθμίσεις δεν ξέρω .ΑΠΛΑ όταν τον έστησα το πρώτο πράγμα που είπα ήταν καλά αυτός ήταν που έχουν τρελαθεί όλοι ;μπήκα στο forum ζητώντας κάποιες ρυθμίσεις για να κάνω μιπως δώ κάτι καλύτερο κανένας δεν απάντησε όταν ήταν όμως να τον αγοράσω οι περισσότεροι μου έλεγαν τα καλύτερα περίεργο δεν ειναι ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρόνο σας .