Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,766
Αθήνα
Δεν ξέρω αν έχουμε τελωνειακούς ανάμεσά μας αλλά έχω ακούσει ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών παίρνουν πολύ περισσότερα από τους υπαλλήλους των άλλων υπουργείων. Επιπλέον οι Τελεωνεικοί παίρνουν ακόμα περισσότερα. Πρός αποφυγήν παρεξηγήσεων μιλάω για τα "νόμιμα" (τα εισαγωγικά είναι γιατί "νόμιμα" δεν σημαίνει και δίκαια...)

Είναι όλα τα αιτήματα και οι απεργίες δίκαιες; Αυτό το επιδόμα ΔΕΤΕ (Δικαιωμάτων Εκτελέσεως Τελωνειακών Εργασιών) ποιός τους το πληρώνει και γιατί;

Ποιά είναι η θέση σας; Μη ξεχνάμε ότι τα λεφτά δεν φυτρώνουν στο χωράφι και η λογική του "μεγαλώματοσ της πίττας" έχει όρια...

Σαν Έλληνας (αγρίως) φορολογούμενος διαμαρτύρομαι. Θέλω τα λεφτά που δίνω στο κράτος να χρησιμοποιούνται σωστά!

Εσείς;

ΥΓ Δεν είναι πολιτικό σχόλιο αυτό! Άρνηση υποστήριξης σε ένα - ακόμα - παράλογο θεσμό είναι...

:argue:

Last edited:
ΔΕΤΕ είναι ένα καπελλάκι για να κάνουν αυτό που κάνει ο καθένας απλά με τον μισθό του, δηλαδή τη δουλειά του. Και δεν είναι και λίγα από ό,τι ακούω, από 600-1250 το μήνα...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, από ό,τι διαβάζω ισχύει από το 1917! Άκουσον, άκουσον...
Λιγό παλιό, αλλά και πάλι επίκαιρο,

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12512&m=A26&aa=2

Re: Απάντηση: Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

ΔΕΤΕ είναι ένα καπελλάκι για να κάνουν αυτό που κάνει ο καθένας απλά με τον μισθό του, δηλαδή τη δουλειά του. Και δεν είναι και λίγα από ό,τι ακούω, από 600-1250 το μήνα...

ΥΓ. Παρεμπιπτόντως, από ό,τι διαβάζω ισχύει από το 1917! Άκουσον, άκουσον...
Λιγό παλιό, αλλά και πάλι επίκαιρο,

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=12512&m=A26&aa=2

Λένε πώς πρόκειται για υπερωριακό επίδομα, το οποίο πληρώνονται με τα χρήματα των εκτελωνισμών.

Κι εμένα με εκνευρίζει αυτή η ανισότητα των αποδοχών.

Το παρανοϊκό είναι ότι ισχυρίζονται ότι είναι και ανταποδοτικό! Κάπου χάνουμε και τις έννοιες των λέξεων τελικά...

Πάντως εάν τους επέτασσε η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν θα αντιδρούσα, αλλά θα την παραδεχόμουν για πρώτη φορά.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με δεδομένη τη συγκυρία, η κίνηση αυτή του κλάδου είναι τουλάχιστον προκλητική.

Χαίρομαι που σας βρίσκω σύμφωνους.

Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του Π.Ευθυμίου στο Βήμα. Δεν βλέπω να συμφωνώ με τον αείμνηστο Ελ.Βενιζέλο!
Εγώ πάντως έχω πάψει από καιρό να δέχομαι το Α ή το Β κόμμα. Οι πολιτικοί πρέπει να παίρνουν συγκεκριμένες και καθαρές θέσεις και με αυτές να κρίνονται. Με εκνευρίζει όταν ακούω "τα δίκαια των εργαζομένων" - υπάρχουν και τα άδικα των εργαζομένων... Η κ. Παπαρήγα λέει των "χαμηλομισθων" - καλύτερο ακούγεται....

ΥΓ Δεν είμαι εργοδότης.....

Last edited:
pali 200 toy dhmosiou ta bazoun me 11.000.000. psyxes..apla metataxh h sto spiti tous..na xane kai kana kalo aithma na pianei thn koinwnia olh,edw aytoi den feygoun me tipota apo thn douleia milame kanoune ypewrwries gia to kalo mas,fantasteite oti mazi me toys kathhghtes iatrikhs den theloun me tipota na bgoyn sth syntaxh..kala oi kathhghtes den theloun na xasoun to babaki aytoi??oi xamhlomisthoi?kana rolexaki pou 'parapese' yparxei re paidia?mhn trelathoyme ki olas..kai den eimai oute pasok oute nd oute kanena allo komma enas aplos [email protected] plhrwnei tous forous tou xwris na thelei.na kanw kai egw apergia?tha me akousei kaneis?xexasa den eimai telwnwiakos,h odhgos bytioforou,eite benzinopolhs ti allo?

παντως για οποιον εχει εκτελωνισει μονος του αντικειμενα στο αεροδρομιο της Αθηνας ξερει πολυ καλα τι "χαρατσια" και τι καπελλα μπαινουν στα εξοδα εις οφελος αυτης της συγκεκριμενης σεκτας.....

Αν και ειμαι εναντια στα οικονομικα κυβερνητικα μετρα αυτη η περιπτωση ειναι η μονη που αξιζει ευρειας συμπαραστασης.....

Ξηλωμα ολοι και μεταταξεις στις υπηρεσιες καθαριοτητος να δουν τι σημαινει να εκτιμας το ψωμι που σου δινουν.

Εγώ απλά θα πω ότι αν κάποιος αρμόδιος αποφασίσει ποτέ να κάνει χρήση του ¨πόθεν έσχες¨ σε μερικούς χαμηλόμισθους τελωνειακούς .................... θα πάθει ανακοπή ............. επί τόπου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Καί να φανταστείτε ότι οι χρυσές εποχές - πρό Ευρωπαικής Ενωσης - έχουν περάσει εδώ καί καιρό.

γιατί κάποιος δεν μπορεί απλά να τους "απολύσει"? δεν καταλαβαίνω... πρέπει όλα αυτά τα μπάζα να μένουν στο δημόσιο για μια ζωή και να τους πληρώνουμε?

Εντάξει, όχι και μπάζα. Είναι η προκλητικότητα ίσως της τρέχουσας απεργίας τους (η οποία επιμένουν πως έχει "μόνο ένα" αίτημα) που ωθεί πολλούς σε τέτοιες κρίσεις, αλλά δεν πρέπει να τους παίρνει γενικώς η μπάλα.

Σε τέτοιου είδους απεργίες θα έπρεπε να λειτουργεί αμέσως η επίταξη πάντως. Δηλαδή για όποιο αίτημα τους καπνίσει, πρέπει να υποφέρει όλη η κοινωνία? Γιατί πραγματικά μιλάμε για αίτημα ανάξιο λόγου, με δεδομένη τη σημερινή κατάσταση (αφορά εάν κατάλαβα καλά στη διαχείριση ενός λογαριασμού τους).

Να σημειωθεί πως και οι δικηγόροι είχαμε πρόσφατα απεργία για 4 ημέρες, αλλά κανείς δεν πήρε χαμπάρι. Εάν θέλαμε να ακολουθήσουμε την τακτική των αγαπητών τελωνειακών, θα είχε επιβληθεί υποχρεωτική απεργία και στους δικηγόρους που απασχολούνται από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την κτηματογράφηση. Και να κόψει τον λαιμό του, που λένε, ο Σουφλίας. Αλλά δεν φτάνουν όλοι οι κλάδοι τις κινητοποιήσεις τους στα άκρα. Παρά ταύτα, το κάνουν οι τελωνειακοί και μάλσιτα για ένα ανθυποαίτημα. Φυσικά και θα είναι η λοιπή κοινωνία σε κόντρα μαζί τους.

Κανονικά δε θα έπρεπε να είναι η απεργία τους παράνομη;

Αυτή τη στιγμή στερούν όλη τη χώρα από τα καύσιμα.
Εδώ λένε οι ιδιοκτήτες των σούπερμάρκετ ότι σε λίγο δε θα μπορούν να μεταφέρουν τρόφιμα, επειδή δε θα έχουν καύσιμα για τα φορτηγά τους...

και εγω δεν καταλαβαινω γιατι αυτοι οι ανθρωποι ζητανε απιαστα ονειρα σε τετοιους καιρους ;;;

ισως ειναι απο τις λιγες φορες που εργαζομενος στον αγωνα που κανει για( κεχτημενα ) δεν εχει κανενος την αποδοχη και επιδοκιμασια......

κεχτημενα .....και μπουρδες...

Εχετε παρατηρήσει το εξής:Κάθε ομάδα "χαμηλόμισθων", με απολύτως εκβιαστικό τρόπο,παραλύει με το έτσι θέλω τη χώρα, μόνο και μόνο επειδή μπορεί...

Μετά την υπόθεση Ζαχόπουλου και τα όσα ακούστηκαν για την άκριτη χρήση του ειδικού λογαριασμού, η κυβέρνηση είχε εξαγγείλει ότι οι ειδικοί λογαριασμοί θα ενσωματωθούν στον κρατικό προυπολογισμό (αν θυμάμαι καλά είναι 144, άλλοι τεράστιοι σε αξία και άλλοι ασήμαντοι λόγου) προκειμένου να υπάρξει διαφάνεια στο χειρισμό τους.

Οι τελωνειακοί ζητούν απλώς να έχουν οι ίδιοι τη διαχείριση αυτών των ποσών, διότι πιστεύουν ότι το κράτος θα βάλει οροφή στο ποσό που θα μπορούν να εισπράττουν από τον λογαριασμό αυτό, άρα τα έσοδά τους δεν θα αυξάνονται στο μέλλον ανάλογα με την αύξηση των ποσών στο λογαριασμό αυτό. Φοβούνται δηλ. ότι το κράτος θα χρησιμοποιήσει τα επιπλέον ποσά και για άλλες χρήσεις του Υπουργείου (σωστά κατά τη γνώμη μου). Πάντως ΔΕΝ πρόκειται να χάσουν τίποτε από αυτά που λαμβάνουν σήμερα.

Και τότε πού είναι το πρόβλημα θα μου πείτε; Αν σας πώ τί μου ψιθύρισαν, θα πηδήξετε μέχρι εκεί επάνω.....

-Αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη.
-Δηλ. ?
- Δηλ. με την έναρξη λειτουργίας του αγωγού θα αυξηθούν κατά πολύ τα έσοδα αυτού του λογαριασμού, άρα και τα δικά τους έσοδα.
- Ναι αλλά το πετρέλαιο θα είναι αργό, και θα κινείται τράνζιτ, η δική μου απορία.
-Ναι, αλλά και στο τράνζιτ υπάρχει παρουσία τελωνειακού, απλώς δεν γίνονται πράξεις....

ΕΜΕΙΝΑ ΝΑ ΚΟΙΤΩ ΣΑΝ ΒΛΑΚΑΣ....

Και ρωτώ όσους είναι υπάλληλοι στο Υπουργείο ΟΙκονομικών και μέλη στο φόρουμ:

-Εχει βάση το παραπάνω;

Last edited:
...Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.....
Η αφορμή και αυτού του γνωμικού, δείτε που φθάσαν τις βενζίνες, όσοι πρατηριούχοι είχαν και χθές ορισμενα αποθέματα.

ειναι δυνατον να κανουν τετοιο σαματα στην αγορα για να προσπαθησουν να εξασφαλισουν τα μελλοντικα τους κερδη απο τωρα Βλαση?

ειναι δυνατον να κανουν τετοιο σαματα στην αγορα για να προσπαθησουν να εξασφαλισουν τα μελλοντικα τους κερδη απο τωρα Βλαση?

Τί θα πει κέρδη;;; Νταβατζιλίκι είναι και μάλιστα χοντρό....η πληρωμή τελωνειακού σε τράνζιτ διέλευση αγωγού.