Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Δεν ξέρω αν έχουμε τελωνειακούς ανάμεσά μας αλλά έχω ακούσει ότι οι υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών παίρνουν πολύ περισσότερα από τους υπαλλήλους των άλλων υπουργείων.

:argue:

Οχι απλα περισσοτερα, αλλα σε σχεση με τους μισθους καποιων Υπουργειων, αυτοι παιρνουν τα διπλασια (χωρις υπερβολη αυτη τη φορα) λεφτα.
Ας οψεται η επιδοματικη πολιτικη των κυβερνησεων της δεκαετιας του ¨80.
Καμια κυβερνηση ομως δεν τολμησε (αν και το ξεκινησαν αρκετες φορες) να κανει το Ενιαιο Μισθολογιο, διοτι πολυ απλα ολοι οι μεγαλοσυνδικαλιστες ανηκουν στους υψηλα αμοιβομενους.
Αυτος ειναι και ο λογος που δεν συμμετεχω ποτε σε απεργια της ΑΔΕΔΥ, παρα μονο σε αυτες του κλαδου μου.

Τί θα πει κέρδη;;; Νταβατζιλίκι είναι και μάλιστα χοντρό....η πληρωμή τελωνειακού σε τράνζιτ διέλευση αγωγού.

Δεν διαφωνω.

Γιατι δεν καταγγελει η κυβερνηση δημοσια ομως τις απαιτησεις τους??

Ετσι θα επαιρνε την κοινη γνωμη με το μερος της.

Τζάμπα σπούδαζα. Τελωνειακός έπρεπε να γίνω.

τωρα το καταλαβες??

φαντασου οτι τωρα με την απελευθερωση των κοινοτικων αγορων εχουν χασει τα παλαια τους προνομια.....και ειναι B class σεκτα :flipout:

Να καταθέσω και εγώ αυτά που έχω ακούσει, κυρίως στο ραδιόφωνο. Φυσικά, επιφυλάσσομαι για την ακρίβεια όλων των στοιχείων.

Το επίδομα ανέρχεται σε 600-1800 το μήνα. Προέρχεται από ανταποδοτικά τέλη, δηλαδή από έσοδα που πληρώνονται για εκτελωνισμούς και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν για σκοπό που δεν σχετίζεται άμεσα με την υπηρεσία αυτή. Θεσμοθετήθηκε το 1927, έτσι ώστε να δουλεύουν τα τελωνεία 24 ώρες x 365 μέρες. Βέβαια, λέγεται ότι το επίδομα αυτό το παίρνουν όλοι, ανεξαρτήτως αν δουλεύουν νυχτερινές βάρδιες ή όχι. Επιπλέον, ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες προσαυξήσεις για υπερωρία και νυχτερινή εργασία. Τι εξυπηρετεί το επίδομα;

Εν πάση περιπτώσει, τα προβλήματα από την κατάργηση του λογαριασμού είναι:
1. Αν ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό, θα πάψουν να θεωρούνται ανταποδοτικά τέλη, αλλά φόροι στο τελωνείο, κάτι που η Ε.Ε. απαγορεύει και θα επιβάλλει την κατάργησή τους. Παρατήρηση δική μου, δεν ξέρω αν σχετίζεται με το θέμα: την τελευταία φορά που παρέλαβα προϊόντα από Αμερική, μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πληρώνω 3 για κάθε πακέτο που δεν κολλάει στο τελωνείο.
2. Αν τα χρήματα αυτά ενσωματωθούν στον μισθό, οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορολογηθούν για αυτά. Αλλά τα επιδόματα είναι αφορολόγητα. Παρατήρηση δική μου: Έχω ακούσει για άλλες κατηγορίες εργαζομένων που ζητούν την ένταξη των επιδομάτων στο μισθό, διότι η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τον μισθό, όχι τα επιδόματα.

Επαναλαμβάνω, αυτά άκουσα, δεν ξέρω κατά πόσο αληθεύουν.

Γιατι δεν καταγγελει η κυβερνηση δημοσια ομως τις απαιτησεις τους??

Ετσι θα επαιρνε την κοινη γνωμη με το μερος της.

απ' έξω - απ' έξω αυτό άκουσα να λέει χθες ο Αλογοσκούφης, για να πω και του στραβού το δίκιο. Όχι αναλυτικά βέβαια.
Εδώ θέλουν κανονικό ξεμπρόστιασμα.

Re: Απάντηση: Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Παρατήρηση δική μου, δεν ξέρω αν σχετίζεται με το θέμα: την τελευταία φορά που παρέλαβα προϊόντα από Αμερική, μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πληρώνω 3 για κάθε πακέτο που δεν κολλάει στο τελωνείο.

Τσαμπουκα τελος απο τα ΕΛΤΑ ειναι αυτο Λευτερη.

Και ισχυει για ολα τα δεματα εκτος ΕΕ.

τους βαλαμε συνεταιρους.

την τελευταία φορά που παρέλαβα προϊόντα από Αμερική, μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να πληρώνω 3 για κάθε πακέτο που δεν κολλάει στο τελωνείο.

χθες παρέλαβα απο ΕΛΤΑ δύο πακέτα από Αμερική (μεσω USPS Priority airmail) και δεν μου ζήτησαν τίποτα.

ξέρεις τι μου θυμίζει; όταν κάνω κατάθεση σε λογ/σμό τρίτου σε μια τράπεζα την μια φορά μου ζητάνε το 1.5 ευρώ την άλλη όχι στην ίδια τράπεζα στο ίδιο κατάστημα....... χύμα στο κύμα φάση.... εξαρτάται πως θα σε κόψουν :flipout:

Λεπτομέρειες δεν ξέρω, αλλα αυτό που έχω καταλάβει τα τελευταια χρόνια είναι ότι "κυβέρνηση και πολίτης" είναι πλέον αντίπαλα και εχθρικά στρατόπεδα, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται... από τη στιγμή που ο πρώτος θα έπρεπε να υπηρετεί τον δευτερο, αλλα κατα καποιο μαγικό τροπο, μολις καθησει στην καρέκλα αλλαζει ρότα παντελώς...

Σήμερα οι τελωνειακοί, χθες τα βαρεα-ανθυγειεινα, προχθες το αφορολογητο και τα τεκμηρια, αυριο τα διοδια και ο αερας που αναπνεουμε.... αν αυτο ειναι επανιδρυση του κρατους, ευχαριστω δεν θα παρω....

Η καταντια οφειλεται -εν πολλοίς- στην κακοδιαχειριση και στη σπαταλη.... κανενα απο τα παραπανω μετρα δε το θεωρω προς αυτη την κατευθυνση... το αντιθετο μαλιστα... μαζευουμε απο πολλους για να συνεχισουν να ξοδευουν οι λιγοι...

Μεχρι να αλλαξει κατι, εγω ειμαι με τους τελωνειακους....

...
2. Αν τα χρήματα αυτά ενσωματωθούν στον μισθό, οι υπάλληλοι θα πρέπει να φορολογηθούν για αυτά. Αλλά τα επιδόματα είναι αφορολόγητα. Παρατήρηση δική μου: Έχω ακούσει για άλλες κατηγορίες εργαζομένων που ζητούν την ένταξη των επιδομάτων στο μισθό, διότι η σύνταξη υπολογίζεται με βάση τον μισθό, όχι τα επιδόματα.
...

Αχ βρε Λευτέρη .... Ποιός απο αυτούς καίγεται για τη σύνταξη ? Ξέρεις πόσα έχουν βγάλει μέχρι να φτάσουν εκεί (ακόμα και τα εντελώς νόμιμα) ? Τόσα που η σύνταξη είναι σταγόνα στον ωκεανό ...

Πάντως - όσο κουφό κι αν ακούγεται - αυτό που είπαν στο Βλάση περι του αγωγου και της transit μεταφοράς του αργού πετρελαίου ισχύει !!!

Απάντηση: Re: Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

κανενα απο τα παραπανω μετρα δε το θεωρω προς αυτη την κατευθυνση... το αντιθετο μαλιστα... μαζευουμε απο πολλους για να συνεχισουν να ξοδευουν οι λιγοι...

Μεχρι να αλλαξει κατι, εγω ειμαι με τους τελωνειακους....

Ενώ τα προηγούμενα έχουν κάποια βάση, η συγκεκριμένη γενίκευση είναι οπωσδήποτε άδικη. Και μάλιστα στην προκείμενη περίπτωση φαίνεται πως τα συγκεκριμένα προνόμια είναι εντελώς καταχρηστικά.

Αν τα πράγματα είναι όπως έχουν παρουσιαστεί παραπάνω, το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει ακριβώς στον περιορισμό της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Δυστυχώς, λεφτά δεν χάνονται μόνο στις βίλλες μιας χούφτας δικτυωμένων, αλλά και στις τσέπες απλών αναθρώπων που παρασιτούν αμοιβόμενοι πολύ παραπάνω από το έργο που παράγουν.

Re: Απάντηση: Re: Βενζινάδικα και Τελωνειακοί

Ενώ τα προηγούμενα έχουν κάποια βάση, η συγκεκριμένη γενίκευση είναι οπωσδήποτε άδικη. Και μάλιστα στην προκείμενη περίπτωση φαίνεται πως τα συγκεκριμένα προνόμια είναι εντελώς καταχρηστικά.

Αν τα πράγματα είναι όπως έχουν παρουσιαστεί παραπάνω, το συγκεκριμένο μέτρο στοχεύει ακριβώς στον περιορισμό της σπατάλης και της κακοδιαχείρισης. Δυστυχώς, λεφτά δεν χάνονται μόνο στις βίλλες μιας χούφτας δικτυωμένων, αλλά και στις τσέπες απλών αναθρώπων που παρασιτούν αμοιβόμενοι πολύ παραπάνω από το έργο που παράγουν.

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ !!!! +1e10 :grinning-smiley-043

Σήμερα οι τελωνειακοί, χθες τα βαρεα-ανθυγειεινα, προχθες το αφορολογητο και τα τεκμηρια, αυριο τα διοδια και ο αερας που αναπνεουμε.... αν αυτο ειναι επανιδρυση του κρατους, ευχαριστω δεν θα παρω....

....

ΜΗΝ λετε για τον αέρα που αναπνέουμε , το κατουρημα και τα σχετικά.

το κατουρημα φορολογείται με ΦΠΑ στο τέλος υδρευσης-αποχετευσης.
ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΗΔΗ και λέγεται φόρος εισοδήματος.

Αφου υπάρχουν φόροι για ΟΛΑ. ΦΠΑ για ολες τις αγορες, φορος ακινητης περιουσίας, διόδια, καυσίμων, τελωνείο, κινητής τηλεφωνίας, ΓΙΑ ΟΛΑ.

ο φόρος εισοδήματος, ΤΙ ειναι?

Φόρος υπάρξεως.

τα εχουν σκεφτεί όλα. Μην στενοχωριέστε.

Δυστυχώς, λεφτά δεν χάνονται μόνο στις βίλλες μιας χούφτας δικτυωμένων, αλλά και στις τσέπες απλών αναθρώπων που παρασιτούν αμοιβόμενοι πολύ παραπάνω από το έργο που παράγουν.

Πολύ σωστό....

Και επειδη οπως είπα πιο πανω, λεπτομερειες δεν γνωριζω, απο αναγνωση σε εφημεριδα το συγκεκριμενο ποσό ειναι 0,5% επι της αξιας του ειδους προς εκτελωνισμο, που πληρώνει οποιος εκτελωνίζει και παει στις τσεπες των τελωνειακων, και στη συνεχεια μετακυλιεται στον τελικο καταναλωτη....

Με το συγκεκριμενο μετρο τωρα, δεν προτεινεται -προς το παρον- η καταργησή του, αλλα η αλλαγή.....διαχείρισής του.... για μενα ως τελικο καταναλωτη δε βλεπω κανενα οφελος... συνεπως -μη εμπιστευομενος- τους αστειους που κυβερνανε και διαχειριζονται, προτιμω να συνεχισει η κατασταση ως εχει....

Τζάμπα σπούδαζα. Τελωνειακός έπρεπε να γίνω.
Αργά το καταλάβαμε και οι δυό (αν δεν κάνω λάθος είσαι δικηγόρος)!

Η τουλάχιστον να μην έμενες στην Ελλάδα αφού ήθελες σπουδές.

Συμμαθητής μου στο γυμνάσιο (από τους τελευταίους) μπήκε σε κάποιο λιμενικό ταμείο αμέσως μετά το γυμνάσιο. Τώρα είναι ταμίας σε κάποια ΔΟΥ και οι καθαρές του αποδοχες είναι 3000 ευρώ. Τόσα παίρνει και η γυναίκα μου....

Και μη ρωτήσετε τι δουλειά κάνει η γυναίκα μου γιατί έχει γίνει μεγάλος ντόρος με αυτούς τους ...δικαστές. Ναι! 3000 ευρώ παίρνει κι αυτή στην ίδια ηλικία, απόφοιτος Νομικής, με 5 γλώσσες, με άριστα στα μεταπτυχιακά του Κολλεγίου της Ευρώπης (Brugge) και με βαθμό Εφέτη και με πάρα πολύ μεγάλη εκτίμηση στον κλάδο της.

Ο συμμαθητής μου δεν είναι τελωνειακός. Αυτοί παίρνουν περισσότερα!

Αυτός ο ...έξυπνος λαός κάποτε πρέπει να ξυπνήσει! Αλλά πού... Κύτταγα στα site των κομμάτων. Τσιμουδιά όλοι! Ξέρουν πολύ καλά ότι έχουν να κάνουν με φωνακλάδες κορόϊδα!

...
And if you die, I'll tax your grave

Όχι ακριβώς....

And my advice for those who die,
Declare the pennies on your eyes.
'Cause I’m the Taxman,
Yeah, I’m the Taxman.
And you’re working for no-one but me.

Για την ιστορία και όσους δεν το αναγνώρισαν, είναι από το Taxman των Beatles (Harrison), από το lp Revolver (1966)

Πολύ σωστό....

Και επειδη οπως είπα πιο πανω, λεπτομερειες δεν γνωριζω, απο αναγνωση σε εφημεριδα το συγκεκριμενο ποσό ειναι 0,5% επι της αξιας του ειδους προς εκτελωνισμο, που πληρώνει οποιος εκτελωνίζει και παει στις τσεπες των τελωνειακων, και στη συνεχεια μετακυλιεται στον τελικο καταναλωτη....

Με το συγκεκριμενο μετρο τωρα, δεν προτεινεται -προς το παρον- η καταργησή του, αλλα η αλλαγή.....διαχείρισής του.... για μενα ως τελικο καταναλωτη δε βλεπω κανενα οφελος... συνεπως -μη εμπιστευομενος- τους αστειους που κυβερνανε και διαχειριζονται, προτιμω να συνεχισει η κατασταση ως εχει....
Δεν μπορείς να βλέπεις τον εαυτό σου μόνο σαν καταναλωτή. Είσαι πολίτης μιας κοινωνίας και όταν γίνονταi τέτοια είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι. Δεν είμαστε ιδιώτες (idiots)!
Καλά κάνεις και δεν εμπιστεύεσαι τους "αστείους" (τα εισαγωγικά είναι επειδή ο χαρακτηρισμός είναι δικός σου) που κυβερνάνε. Εγώ δεν εμπιστεύομαι γενικά κανένα είτε είναι αστείος είτε όχι (αν και δεν νομίζω ότι κανένας από αυτούς που αποκτούν εξουσία αστειεύεται - κάθε άλλο). Ούτε και αυτούς που ψηφίζω. Δεν καταλαβαίνω όμως τη λογική του "αφού δεν ωφελούμαι εγώ σαν τελικός καταναλωτής και αφού οι κυβερνώντες είναι αστείοι τότε προτιμώ να συνεχίσει η κατάσταση ώς έχει". Κάποια κόμματα λένε ακριβώς αυτό. Έχω άδικο να λέω ότι δεν έχουμε καμμιά σχέση πιά με τους αρχαίους; Αυτοί είχαν ορθολογισμό - εμείς όχι μόνο δεν έχουμε αλλά τον κοροϊδεύυμε και τον περιφρονούμε - ναι έχω δεί πολλούς που μιλάνε περιφρονητικά για τη λογική σε σχέση με το "συναίσθημα". Ιδίως γυναίκες.

Ηλία ξανασκέψου τι λές...-bye-