Bias current

Είναι όντως ζόρικο να βάλω εκεί πολύμετρο, αλλά θα δω πως θα το κάνω.

• Like
Reactions: saganakis
Είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε τον σταυρό μας, λίγο εκπαίδευση στη μέτρηση για να πάρω την κίνηση πριν το grand finale.....1000006520.jpg1000006520.jpg

• Like
Reactions: vlad66
Έντυσα και τις ακίδες του πολύ μέτρου, άφησα μόνο κάτω κάτω την μύτη

• Like
Όχι τίποτ άλλο, αγχώθηκα γιατι θα τον βάζαμε πάνω στα ATC σου @vlad66 και θα παίρναμε στο χέρι τα τρανζίστορ. 😂

• Wow
Όχι τίποτ άλλο, αγχώθηκα γιατι θα τον βάζαμε πάνω στα ATC σου @vlad66 και θα παίρναμε στο χέρι τα τρανζίστορ. 😂
Υπέροχα νέα! Για την ιστορία, τι τάσεις μετρησες;

Υπέροχα νέα! Για την ιστορία, τι τάσεις μετρησες;
Γύρω στα 17mV αριστερά και 45mV αν θυμάμαι καλά δεξιά.

Δυστυχώς ξέχασα να πάρω μαζί μου το πολύμετρο από το γραφείο κ μέτρησα με ένα που έχω εδώ για κλάματα, αλλά θα το επαναλάβω με καλυτερη ακρίβεια και αύριο.

Μήπως έκανα λάθος σε καμία υποδοαστολή? Ακούγονται λογικά τα νούμερα?

Last edited:
Γύρω στα 17mV αριστερά και 45mV αν θυμάμαι καλά δεξιά.

Δυστυχώς ξέχασα να πάρω μαζί μου το πολύμετρο από το γραφείο κ μέτρησα με ένα που έχω εδώ για κλάματα, αλλά θα το επαναλάβω με καλυτερη ακρίβεια και αύριο.

Μήπως έκανα λάθος σε καμία υποδοαστολή? Ακούγονται λογικά τα νούμερα?
Λογικά είναι τα νούμερα με το δεύτερο να είναι πολύ ψηλά. Το πρώτο αντιστοιχεί σε ρεύμα ηρεμίας 77mA και το δεύτερο σε 205mA. Φαντάζομαι τα πήγες και τα δύο στα 77mA(17mV). Ξανά μέτρα μετά από μισή ώρα με αναμμένο τον ενισχυτη

Λογικά είναι τα νούμερα με το δεύτερο να είναι πολύ ψηλά. Το πρώτο αντιστοιχεί σε ρεύμα ηρεμίας 77mA και το δεύτερο σε 205mA. Φαντάζομαι τα πήγες και τα δύο στα 77mA(17mV). Ξανά μέτρα μετά από μισή ώρα με αναμμένο τον ενισχυτη

Σωστά, πήγαν κ τα δυο στα 17mV. Αύριο θα ξανακάνω την διαδικασία με διακριβωμένο πολύμετρο γιατί αυτό που είχα σήμερα.... δεν

Μετά από μισή ώρα λειτουργίας πάντως είναι δύσκολο να μετρησω.Για να έχω ασφαλή πρόσβαση στα ποδαράκια, λυγίζω την μια αντίσταση με αποτελέσματα να ακουμπάει σχεδόν πάνω σε μια ψυκτρα η οποία καίει μετά από 10 λεπτά, οπότε αν αφήσω εκεί την αντισταση για 30 λεπτά φοβάμαι ότι θα την κάψω.

• Like
Δεν θα έκανα κάτι περεταίρω. Αντίθετα θα τον πήγαινα για ένα καλό επαγγελαμτικό service.
Το ερώτημα είναι γιατί ξέφυγε το ρεύμα ηρεμίας τόσο πολύ; Το αίτιο μάλλον υπάρχει ακόμα.
Ίσως το τριμεράκι, ίσως η θερμική σύζευξη ημιαγωγών και ψήκτρας, ίσως κάτι στο κύκλωμα πόλωσης.
Θέλει ψάξιμο και κυρίως όχι σκάλισμα κοντά στα τρανζίστορ ισχύος που είναι σπάνια.

• Like
Reactions: Ge0rge
Ο ενισχυτής είναι 17 ετών και εκεί που τον είχα η πλευρά που ανέβαζε θερμοκρασία δεν αεριζόταν σωστά.

Υπάρχει λοιπόν στο μυαλό μου ως πιθανότητα να ήταν έτσι από την αρχή, γιατί από την αρχή ανέβαζε θερμοκρασία μόνο στην μια πλευρά, απλά το απέδιδα στον μη σωστό αερισμό. Δεν φαντάστηκα ποτέ κάτι άλλο, γιατί και ο προ είχε την ίδια συμπεριφορά, αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασιες. Με την διαφορά ότι ο προ μόλις έφυγε από εκεί που ήταν έστρωσε.

Οπότε για την ώρα σκέφτομαι απλά να το παρακολουθήσω γιατί δεν μου έχει δώσει αφορμη να πιστεύω ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά και αν αρχίσει να ανεβάζει πάλι θερμοκρασία ή κάνει κανένα άλλο "κόλπο" θα το πάω για έλεγχο, ελπίζω να μην χρειαστεί.

• Like
Για την ορθότητα της πληροφόρησης, με το καλό πολυμετρο η τάση ήταν στα 21.5mV.

• Like