Βιέννη Hi-End Show 2026

Το μπάσο πως σου φάνηκε στο τελευταίο demo (DTS:X Cymatics) αυτό με τον μουσικό που έπαιζε με τα εφέ.

Αυτό είναι σαν να κλέβεις εκκλησία γενικώς, γιατί είναι και ψιλοχοντροπόρωση το κομμάτι.

Το έχω σε Demo Disc της DTS... χιχιχι... :LOL:

Ένας Trinnov μου λείπει δηλαδή. Ηχεία θα βρούμε. :D

• Haha
Reactions: billpeppas
Εν τω μεταξύ, εκφέρεις άποψη για κάτι που δεν έχεις ακούσει.
Έλα να ακούσεις waveforming, και μετά κελάηδα όσο θες για αυτό το θέμα.

A, πήγαμε και στο waveforming τώρα.
Δεν μας έφταναν τα 30k που πρέπει να δώσω για να "δοκιμάσω" αν μπαίνουν sub στο δικάναλο, θα πάμε και πιο πάνω ακόμη.

Τώρα τι μου λες; Να κάτσω να δω ένα βίντεο τριών ωρών για να τα μετρήσω;

Είδα εγώ μία ώρα και ένα τέταρτο.
Είδα 2 - 3 συστήματα με sub. Ήταν αυτά με το λιγότερο χαμηλό.

Αυτή τη στιγμή αντιστέκεσαι σε κάποια αλλαγή... που δεν έχεις δοκιμάσει (ούτε καν δει μέχρι προτίνως πως υπάρχει έστω στα χαρτιά).

Δεν μιλάμε για αλλαγή του στυλ "βάλε ένα υπογούφερ" (που έχω βάλει και έχει καταλήξει στο home cinema) αλλά στήσε ένα σύστημα κάποιων δεκάδων χιλιάδων ευρώ μόνο για τα subwoofer.
Καταλαβαίνεις τη διαφορά;
Στην έκθεση λοιπόν από ότι βλέπω, ελάχιστοι είχαν βάλει υπογούφερ και αν συμπεράνω από το video, με απόλυτη... αποτυχία.
Αν λοιπόν δεν κατεβαίνουν ούτε σε εκθέσεις με υπογούφερ, ας μην μιλάμε για το μέλλον του δικάναλου.
Over and out από μένα σε αυτό το νήμα, έχουμε νήμα για τα subwooferάκια σας.

Είδα εγώ μία ώρα και ένα τέταρτο.
Είδα 2 - 3 συστήματα με sub. Ήταν αυτά με το λιγότερο χαμηλό.

Τα υπόλοιπα 92-93 δηλαδή είναι πιο κάτω στο βίντεο; :p

Είναι λογικό να μην είναι η πλειοψηφία των συστημάτων με sub. Προϋποθέτει πολύ δουλειά για να στήσεις σε έκθεση sub. Προτιμάται το πιο απλό setup όπως σε όλες τις εκθέσεις.

Μια ζωή ίδια μουσική στις εκθέσεις. Γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για να ακούς καλοηχογραφημένα τσικ-τσακ? Αυτά ακούν οι δικάναλοι? Αν ναι γιατί ασχολούνται αφού τους αρκεί μια οκτάβα?

Μπα στη Hi End ακους τα πάντα υπάρχουν κάποιοι που όντως παίζουν τσικ-τσακ αλλα γενικά παίζουν τα πάντα

Και στα εμβόλια δεν την βλέπουν πολλοί (έχουμε ακόμα θανάτους από χρόνια εξαφανισμένες χάρη στα εμβόλια ασθένειες).

Στην έκθεση, ξέρεις πολύ καλά, δεν είσαι νέος στον χώρο, πως είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν και να πάνε όλα καλά και σωστά.

Πήγες τις τελευταίες 2 χρονιές Μόναχο;
Αν ναι, τότε επίτηδες δεν μπήκες στο δωμάτιο της Trinnov που είχαν λειτουργικό WaveForming μιας και ήταν οκ ο χώρος εκεί.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα 4 τουλάχιστον στημένα συστήματα με WaveForming. Ο ένας εξ' αυτών δεν έχει θέμα να πάει κόσμος κατόπιν συνεννόησης να ακούσει.
Τα σκυλιά δεμένα είναι.

Σαν άνθρωπος της τεχνολογίας το να μπαίνει σε mode άρνησης πάντως δεν αρμόζει.
Μπιλ, θα στο πω λίγο χύμα αλλά δεν είναι ωραίο και επίμονο να αναφέρεις ένα σύστημα συνέχεια (επειδή αρέσει σε εσένα και είναι λογικό λόγο της δουλειάς σου)...
Προσωπικά ενδιαφέρει ελάχιστα η επιμονή σου στο συγκεκριμένο setup που είναι ανέφικτο (και οικονομικά για τον περισσότερο κόσμο), όσο και χωροταξικά για ένα σπίτι/διαμέρισμα η τεχνολογία του...
Επιμένεις να μιλάς γι' αυτό το σύστημα σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τέτοιου είδους συστήματα και σοβαροί άνθρωποι που πήγαν στην Έκθεση δεν τρελάθηκαν κιόλας όταν το άκουσαν σε σχέση με άλλα δικαναλα setup...
Δεν λέω, ωραία η τεχνολογία του, αλλά είναι για άλλη δουλειά...
Συγνωμη για αυτό το σχόλιο μου προς εσένα που σε σέβομαι σαν επαγγελματία αλλά έχεις λάθος προσέγγιση ώστε να μπορέσει κάποιος να καταλάβει κάποια πράγματα..
Παρακολουθώ τα σχόλια σου και στο διπλανό site και πραγματικά δεν καταλαβαίνω για την επιμονή σου (με νευρικότητα μερικές φορές) για αυτό το setup..
Δεν είμαστε όλοι οπισθοδρομικοί και πίσω από τον γάιδαρο επειδή δεν έχουμε τέτοιου είδους Setup που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα για τον μέσο και παραπάνω Audiophile κόσμο...
Βέβαια όσοι έχουν αφιερωμένο χώρο και το ανάλογο χρήμα μπορούν να απολαμβάνουν τα ακούσματα τους με όποιο τρόπο και Setup κάνουν κέφι..🙂

Μια ζωή ίδια μουσική στις εκθέσεις. Γιατί να δώσεις τόσα λεφτά για να ακούς καλοηχογραφημένα τσικ-τσακ; Αυτά ακούν οι δικάναλοι; Αν ναι γιατί ασχολούνται αφού τους αρκεί μια οκτάβα;
Αυτό πάλι με τις Εκθέσεις δεν το κατάλαβα ποτέ...
Παίζουν σχεδόν όλοι την ίδια μουσική, εντελώς βαρετό να ακούς τα ίδια κομμάτια μουσικής απ',όλους τόσα χρόνια..
Λες και δεν υπάρχει μουσική να παίξουν ώστε να αναδειχθεί το σύστημα...

Όσο κουραστικό είναι να επιμένουν κάποιοι για την αναγκαιότητα του ή των σαμπ, άλλο τόσο κουραστικό είναι η επιμονή κάποιων ότι το σαμπ μας χαλάει τον ήχο.
Στο κάτω κάτω τι προσπαθούν οι δύο μεριές να κάνουν?
Να προφυλάξουν τον συμφορουμιτη από τον όλεθρο?

Λάθος (κατά την γνώμη μου) και οι δύο.
Όποιος θέλει προσθέτει σαμπ,οποίος δεν θέλει με γεια του με χαρά του.

Μεγαλοι άνθρωποι είμαστε,ας κάνει ο καθένας τις επιλογές του.

Μπιλ, θα στο πω λίγο χύμα αλλά δεν είναι ωραίο και επίμονο να αναφέρεις ένα σύστημα συνέχεια (επειδή αρέσει σε εσένα και είναι λογικό λόγο της δουλειάς σου)...
Προσωπικά ενδιαφέρει ελάχιστα η επιμονή σου στο συγκεκριμένο setup που είναι ανέφικτο (και οικονομικά για τον περισσότερο κόσμο), όσο και χωροταξικά για ένα σπίτι/διαμέρισμα η τεχνολογία του...
Επιμένεις να μιλάς γι' αυτό το σύστημα σε ανθρώπους που δεν τους ενδιαφέρουν καθόλου τέτοιου είδους συστήματα και σοβαροί άνθρωποι που πήγαν στην Έκθεση δεν τρελάθηκαν κιόλας όταν το άκουσαν σε σχέση με άλλα δικαναλα setup...
Δεν λέω, ωραία η τεχνολογία του, αλλά είναι για άλλη δουλειά...
Συγνωμη για αυτό το σχόλιο μου προς εσένα που σε σέβομαι σαν επαγγελματία αλλά έχεις λάθος προσέγγιση ώστε να μπορέσει κάποιος να καταλάβει κάποια πράγματα..
Παρακολουθώ τα σχόλια σου και στο διπλανό site και πραγματικά δεν καταλαβαίνω για την επιμονή σου (με νευρικότητα μερικές φορές) για αυτό το setup..
Δεν είμαστε όλοι οπισθοδρομικοί και πίσω από τον γάιδαρο επειδή δεν έχουμε τέτοιου είδους Setup που στην ουσία δεν προσφέρουν τίποτα για τον μέσο και παραπάνω Audiophile κόσμο...
Βέβαια όσοι έχουν αφιερωμένο χώρο και το ανάλογο χρήμα μπορούν να απολαμβάνουν τα ακούσματα τους με όποιο τρόπο και Setup κάνουν κέφι..🙂
Συνήθως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι έμποροι συσκευών ήχου είναι και οι πλέον ...μακρυά νυχτωμένοι σε ότι αφορά στο μουσικό φαινόμενο. Πέραν αυτού είναι απολύτως κατανοητό ότι εφόσον σε ένα forum τους δίνεται η δυνατότητα να εμφανίζονται πλάι σε υποψήφιους αγοραστές αυτοί να δράττονται της ευκαιρίας και να εμφανίζονται αδιαλείπτως σε πάμπολλες αναρτήσεις εκφράζοντας τις απόψεις τους και διαλαλώντας αυτονόητα την …πραμάτεια τους νουθετώντας παράλληλα τους απανταχού άσχετους. Είναι κάτι αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό…

Όσο κουραστικό είναι να επιμένουν κάποιοι για την αναγκαιότητα του ή των σαμπ, άλλο τόσο κουραστικό είναι η επιμονή κάποιων ότι το σαμπ μας χαλάει τον ήχο.
Στο κάτω κάτω τι προσπαθούν οι δύο μεριές να κάνουν?
Να προφυλάξουν τον συμφορουμιτη από τον όλεθρο?

Λάθος (κατά την γνώμη μου) και οι δύο.
Όποιος θέλει προσθέτει σαμπ,οποίος δεν θέλει με γεια του με χαρά του.

Μεγαλοι άνθρωποι είμαστε,ας κάνει ο καθένας τις επιλογές του.

Αμήν!

Χόμπι αναψυχης είναι και όχι καταναγκαστική εργασία.

Εμένα μ αρέσει και με και χωρίς sub. Ένα πράγμα είναι που στοχεύει να σου δώσει ευχαρίστηση. Τι σημασία έχει ο τρόπος που έχει επιλεγεί για να δωθεί η ευχαρίστηση αυτή;
Λες και το ένα θα είναι ευχάριστο και το άλλο δεν θα είναι... ;

• Like
Reactions: mdvq
Συνήθως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι έμποροι συσκευών ήχου είναι και οι πλέον ...μακρυά νυχτωμένοι σε ότι αφορά στο μουσικό φαινόμενο. Πέραν αυτού είναι απολύτως κατανοητό ότι εφόσον σε ένα forum τους δίνεται η δυνατότητα να εμφανίζονται πλάι σε υποψήφιους αγοραστές αυτοί να δράττονται της ευκαιρίας και να εμφανίζονται αδιαλείπτως σε πάμπολλες αναρτήσεις εκφράζοντας τις απόψεις τους και διαλαλώντας αυτονόητα την …πραμάτεια τους νουθετώντας παράλληλα τους απανταχού άσχετους. Είναι κάτι αναμενόμενο και απολύτως φυσιολογικό…
Δεν έχω κανένα θέμα με τον οποιοδήποτε επαγγελματία του χώρου να προωθεί ότι θέλει..
Το θέμα είναι ότι το κάνουν με λάθος τρόπο και το κάνουν σε χομπίστες που δεν τους ενδιαφέρει καν το είδος Setup που προωθούν...
Βέβαια υπάρχει και το κοινό που γουστάρει αυτά τα setup, κανένα πρόβλημα με αυτό..

Αυτό πάλι με τις Εκθέσεις δεν το κατάλαβα ποτέ...
Παίζουν σχεδόν όλοι την ίδια μουσική, εντελώς βαρετό να ακούς τα ίδια κομμάτια μουσικής απ',όλους τόσα χρόνια..
Λες και δεν υπάρχει μουσική να παίξουν ώστε να αναδειχθεί το σύστημα...
Μπας όμως και ΔΕΝ αναδειχτεί και τα κάνει όλα μαντάρα το σύστημα,με παραπάνω από δύο τρία όργανα που να βαρανε μεταξύ τους κάθε τερμινο?😁

• Like
Reactions: Haagenti
Μπας όμως και ΔΕΝ αναδειχτεί και τα κάνει όλα μαντάρα το σύστημα,με παραπάνω από δύο τρία όργανα που να βαρανε μεταξύ τους κάθε τερμινο?😁
Σύστημα που τα κάνει μαντάρα όταν στο πρόγραμμα υπάρχουν πάνω από 3-4 όργανα δεν είναι σύστημα και δεν έχει λόγο ύπαρξης..😁
Άσε που δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω από μια "δύσκολη φωνή" ώστε να ξεβρακωθει ένα setup, κάτι που δεν αφορά μόνο τις μεσαίες συχνότητες..😉

• Like
Reactions: Haagenti
Αυτός είναι ο ψυχαναγκασμός που παθαίνει ο εκθέτης. 🥳

Βασικά ναι, υπάρχει κι αυτό που λες, αλλά εκείνο που κερδΑει τα πάντα είναι όταν υπάρχουν στιγμές που συνδέεται συναισθηματικά το κοινό με εκείνο που ακούει.
Άμα πετύχεις να το κάνεις και με τρόπο που διαφέρει από την πεπατημένη, η εμπειρία γίνεται... υπερβατική... .