Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Re: Βυνιλιο vs HD audio transport-Dac

το πηρα απο γνωστο μελος του forum σε τελεις κατασταση κ το ειχε πειραξει καποιος κυριος Δελφινης ?? αν το λεω καλα δεν ξερω ο οποιος ειναι εξαιρετικος απ οτι καταλαβα..οποτε θεωρω πως ειναι οκ to Dac.

ακουσε το διπλα στο Minerva του Γιαννη και γραψε εντυπωσεις εαν μπορεσεις...

το πηρα απο γνωστο μελος του forum σε τελεις κατασταση κ το ειχε πειραξει καποιος κυριος Δελφινης ?? αν το λεω καλα δεν ξερω ο οποιος ειναι εξαιρετικος απ οτι καταλαβα..οποτε θεωρω πως ειναι οκ to Dac.

Ο Μάκης Δελφίνης είναι αυθεντία σε service και Modifications :firstprize:

:flipout:τι μηαχανακι κ χαζα..με μια μεριδα σουβλακια..(κι απ τον Μαυρο κιολας, special..) την καναμε τη δουλιτσα!!

Eννοειται πως κερναω ΤΖΟ οποτε θελεις οτι γουσταρεις αλλα απο αυριο Παρασκευη γιατι σημερα..καρναβαλακια χαχαχαχ :afro::afro::afro:
οποτε αν θελεις κανονιζουμε μια ακροαση αυριο η οποτε σε βολευει.Ευχαριστω!

Ok, το τσικνίζουμε και αύριο, no problem. Κατά τις 7 το απόγευμα.

Γιάννη, μάλλον είναι θέμα είτε σύνδεσης είτε DAC. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα από το απλό CD player. Χώρια που εκτός αυτού, μπορεί και όντως το αναλογικό να σου κάθεται καλύτερα, δεν τίθεται θέμα.

Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κι άσχημο πικάπ... μια χαρά είναι το Machine Small.

Γιάννη, μάλλον είναι θέμα είτε σύνδεσης είτε DAC. Θεωρητικά θα έπρεπε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα από το απλό CD player. Χώρια που εκτός αυτού, μπορεί και όντως το αναλογικό να σου κάθεται καλύτερα, δεν τίθεται θέμα.

Εδώ που τα λέμε, δεν έχεις κι άσχημο πικάπ... μια χαρά είναι το Machine Small.

Bεβαιως, μπορει να εχω κανει κατι λαθος, δε διαφωνω.Αν κ τα εχω τσεκαρει.Σε πολλες περιπτωσεις το cd player μου ειναι αρκετα κατωτερο, ιδιαιτερως οταν συγκριθει με καλα ριπαρισμενα cds.
Καλα μου καθεται κ το αναλογικο, αλλα οχι παντα βεβαια.Θα λεγα πως παρατηρησα πως εχει προβαδισμα σε εργα κλασσικης μουσικης κ σε απαλα jazz η σε ηχογραφησεις με ακουστικα οργανα.
Ελατα κι απο κοντα να τα δουμε-ακουσουμε παρεα, αν υπαρχουν περιθωρια βελτιωσης(που παντα υπαρχουν..) να πειτε την αποψη σας!

Θα ήθελα, αλλά μετά την ερχόμενη Τρίτη, που θα είμαι πιο χαλαρός.

Βασικά, οι ηχογραφήσεις με ακουστικά όργανα είναι θεωρητικά κι οι πιο καλές.
Στις ποπ/ποκ των τελευταίων ετών είναι γνωστή πρακτική να κόβουν δυναμικά πχ.

Ο Θέμης ο Ζαφειρόπουλος είχε πολύ σωστά πει ότι όσο πιο ακριβές γίνεται ένα σύστημα, οι καλές ηχογραφήσεις γίνονται καλύτερες και οι κακές χειρότερες.

Άρα, μήπως είναι θέμα software και παίζουν όπως θα πρεπε να παίζουν; Κοινώς, το Stibbert και το πικάπ κρύβουν ατέλειες που στο mac & dac γίνονται εμφανείς;

Εννοειται πως δε μιλαω για ποπ/ροκ//προσπαθω να του βαλω τα δυσκολα!
Μπορει να ειναι κ θεμα software αλλα εχω κ μια επιφυλαξη παντα.
Αλλα εκτος απο το να κρυβουν ατελειες , θα λεγα οτι επρεπε να αναδεικνυονται κι οι λεπτομερειες.Ως ενα βαθμο συμβαινει, γιατι ο ηχος ειναι αναυτικος κ δυναμικος αλλα οχι οπως θα τον ηθελα.

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Aπλά χαλάρωσε κι άκου αυτό που σε ευχαριστεί...

Συμφωνώ με τον Διονύση γιατί διαβάζοντας το προηγούμενό σου ποστ μπερδεύτηκα για το πιό φορματ τελικά παίζει καλύτερα ...

To πρόβλημα σου είναι εκεί που το εντοπίζεις στη χρονική καθυστέρηση δηλαδή στο Jitter.
Τα Mac δυστυχώς δεν είναι απαλλαγμένα από αυτό το πρόβλημα.Ορισμένα media players είναι καλύτερα σε αυτό το θέμα και θα μπορούσες να δοκιμάσεις με κάποιο τέτοιο δανεικό.
Εννοείτε ότι η οπτική ίνα είναι κρυσταλλική γιατί οι πλαστικές κάνουν τα πράγματα συνολικά χειρότερα.

η σύγκριση πικάπ με cdplayer και mac-dac με το ίδιο πρόγραμμα τι δίνει τελικά?
Εχω την εντύπωση ότι το cdplayer σου πρέπει να παίζει καλύτερα από το benchmark.

Mια συγκριση που εκανα προσφατα με γρηγορα συμπερασματα..

Κind of Blue - Miles Davis, ενα πασιγνωστο jazz album και καλη περιπτωση για κοντρες...

Υλικο: Μπλε Βαρυ Βινυλιο απο Columbia επετειακο για τα 50 χρονια
Βινυλιο 200gr Classic Records.
Cd audio της Columbia
Flac απο ριπαρισμενο το cd audio
Flac vinyl rip στα 24/96 προσεγμενο (oχι δικο μου) σε 16/44,1

Ολα στο ιδιο εργο, ιδιες εκτελεσεις, διαφορετικο ΦΟΡΜΑ.
Λοιπον συμπερασματα (με λιγα λογια) παντα κατα τη δικη μου γνωμη, με το δικο μου αυτι κ το δικο μου γουστο, εξαλλου για την παρτυ μου το κανα...

Καλυτερο σαν ακουσμα το μπλε βινυλιο με διαφορα.Πολυ γλυκος κ ατμοσφαιρικος ηχος, μελωδικος με μειωμενο φυσημα, που ετσι κι αλλιως ειναι ηδη αρκετα αισθητο στο αλμπουμ.
Μετα με μικρη διαφορα πιστευω το βινυλιο της Classic records κονταροχτυπιοταν με το flac του ριπαρισμενου βινυλιου στα 24/96..με μικρες διαφορες οσον αφορα την εικονα κ τα ακρα του φασματος.
Μετα το cd audio της Columbia παιγμενο απο το cd player k τελος με μικρη διαφορα το flac του ριπαρισμενου cd.
Aν κ οι διαφορες ειναι μικρες, ειναι ακουστες θα λεγα.

Ελπιζω να μη σας κουρασα...

προσωπικά....

βγάζω έξω από το παιχνίδι αυτό το "ριπαρισμένο βινύλιο σε flac" αγνώστου πατρός... Θεωρείται εκτός προδιαγραφών. Δεν ελέγχεται η όλη διαδικασία δεν ξέρουμε τι μπορεί να έχει παιχτεί γενικώς.
Μετά...
Μου φαίνεται παράξενο που ένα cd player με λαμπάτο τελικό στάδιο ξεπερνιέται από το benchmark....

ναι οντως δε μπορουμε ποτε να μαστε σιγουροι αν κ υπαρχουν κ για αυτο οι λεπτομερειες της μεταφορας.
Δεν ειπα ακριβως πως το cd μου ξεπερνιεται..Εγραψα κιολας ακριβος απο πανω πως το ripped flac ερχεται τελευταιο.Επονται κι αλλες προσεκτικες ακροασεις σημερα.

το έγραψα, γιατί ακούω εδώ και κάποιο καιρό από dac με λαμπάτο i/v στάδιο που
και έχει αναδείξει και το transport αλλά
και έχει παίξει ακόμα καλύτερα από τα flacs.
(δηλαδή εννοώ ότι πριν από αυτό, τα flacs παίζαν με μεγάλη διαφορά καλύτερα από το transport, και με αυτό ξεφύγαν περισσότερο αν και η διαφορά μεταξύ τους μειώθηκε).
Αν μπορούσες να έχεις το τμήμα του dac του cdplayer ώστε να παίξει με τα flacs αντί του benchmark ίσως είχες πιό καλό αποτέλεσμα.

αλήθεια γνωρίζεις ποιό dac chip φοράει το cdplayer που έχεις?

sygnomh pedia ala pame na sygrinoume analogiko me psifiako , h sygrisi den bori na gini ! to mono kako tou viniliou to kseroume. einai ta krats krouts. alla......... to vinilio exei zoi , to allo(to psifiaco meso) tha prospathi na th mimithi !
e, kai oso pio kalos mimos einai toso pio kala to plironoume
:cool4::cool4::cool4::cool4:

sygnomh pedia ala pame na sygrinoume analogiko me psifiako , h sygrisi den bori na gini ! to mono kako tou viniliou to kseroume. einai ta krats krouts. alla......... to vinilio exei zoi , to allo(to psifiaco meso) tha prospathi na th mimithi !
e, kai oso pio kalos mimos einai toso pio kala to plironoume
:cool4::cool4::cool4::cool4:
Καλό!! Λ.Σ.

Θα ξαναπώ κάτι που έχω πει εκατοντάδες φορές, σύγκριση αξιοκρατική δεν θα γίνει ποτέ γιατί εκτός από όλες τις άλλες δυσκολίες κάθε σύστημα από τη φύση του θα ευνοεί το ένα ή το άλλο. Όποιος μπορεί να καταλάβει αυτό που λέω έχει καλώς...

ναι , ενταξει το καταννοω αυτο..Απλα παμε να κανουμε μια συζητηση για να βρουμε μια ακρη στο συστημα κ γενικα. Βεβαιως μου καθεται καλυτερα ο ηχος του βινυλιου στο αυτι μου αλλα δεν απορριπτω τιποτα κ ισα ισα μαλιστα ακουω κ προσπαθω να βελτιωσω κ ολα τα υπολοιπα μεσα αναπαραγωγης μου!κ ειμαι ανοιχτος σε ολα.

ps...Ωραιο το ποστ του nikos psapltis...xaxxaxaxa....!!!