Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Re: Απάντηση: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Θα ξαναπώ κάτι που έχω πει εκατοντάδες φορές, σύγκριση αξιοκρατική δεν θα γίνει ποτέ γιατί εκτός από όλες τις άλλες δυσκολίες κάθε σύστημα από τη φύση του θα ευνοεί το ένα ή το άλλο. Όποιος μπορεί να καταλάβει αυτό που λέω έχει καλώς...
Σε κάθε περίπτωση και πέρα απο το κάθε σύστημα, είναι αδύνατον να συγκριθεί η άμμεση αναλογική αναπαραγωγή με την αναπαραγωγή μέσω ψηφιακών μετατροπών.

@kotsidisjohn
Είναι φυσιολογική η υπεροχή του μπλέ βυνιλίου του davis όπως και οι ομοιότητες των μεταγενέστερων εκδόσεων με τα ψηφιακά μέσα.
Δεν έχει να κάνει τόσο με τα μέσα αυτά αλλά με το ότι οι νεώτερες έκδόσεις αυτών των albums έχει γίνει απο ψηφιακά master σε αντίθεση με τις παλαιότερες εκδόσεις που έχουν γίνει απο αναλογικά master.
Αν πάς δε πιό πίσω σε original κόπιες ή σε επανεκδόσεις της εποχής τότε η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη απο αυτήν που είδες.

Γιάννης Κούλης

Περιμένω πότε θα βγάλει η Reference Recordings παλαιότερες ηχoγραφήσεις της - οι οποίες έχουν εκδοθεί και σε βινύλιο - σε ψηφιακή έκδοση HRx.

Ετσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά, να συγκρίνουν και να κρίνουν, βινύλιο και ψηφιακή τεχνολογία στην καλύτερη της μορφή.

Θα συνιστούσα στον kotsidisjohn να ακούσει το Weiss στο σύστημα του και ενδεχομένως το αντίστοιχο Linn ( αν δεν παινέψεις το σπίτι σου... ) και ενδεχομένως να αλλάξει άποψη για την ψηφιακή αναπαραγωγή.

Περιμένω πότε θα βγάλει η Reference Recordings παλαιότερες ηχoγραφήσεις της - οι οποίες έχουν εκδοθεί και σε βινύλιο - σε ψηφιακή έκδοση HRx.

Ετσι, θα δοθεί η ευκαιρία σε όσους ενδιαφέρονται πραγματικά, να συγκρίνουν και να κρίνουν, βινύλιο και ψηφιακή τεχνολογία στην καλύτερη της μορφή.

Θα συνιστούσα στον kotsidisjohn να ακούσει το Weiss στο σύστημα του και ενδεχομένως το αντίστοιχο Linn ( αν δεν παινέψεις το σπίτι σου... ) και ενδεχομένως να αλλάξει άποψη για την ψηφιακή αναπαραγωγή.

Νομίζω Βασίλη οτι έχει βγάλει και παλιές αναλογικές. Το λέω γιατί σε ένα demo DVD που συνοδεύει το Minerva υπάρχει ένα κομμάτι από την Όπερα της Πεντάρας που ήταν αναλογική.
Αν διαβάσετε αυτά που γράφει ο προφέσορ θα καταλάβετε οτι εγκατέλειψε το analogue μόνον όταν είδε οτι τα νέα ψηφιακά πράγματα το ξεπέρασαν (βλέπε 24/176.4). Η καταγραφή είναι απλά....ΑΚΡΙΒΗΣ. Και σκέψου οτι υπάρχει και ακριβέστερη (Digital eXtreme Definition (DXD).
"Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που φεύγει" (ανεπιστρεπτί). Όμορφη πόλη την αγάπησα κι εγώ.

Αν διαβάσετε αυτά που γράφει ο προφέσορ θα καταλάβετε οτι εγκατέλειψε το analogue μόνον όταν είδε οτι τα νέα ψηφιακά πράγματα το ξεπέρασαν (βλέπε 24/176.4). Η καταγραφή είναι απλά....ΑΚΡΙΒΗΣ. Και σκέψου οτι υπάρχει και ακριβέστερη (Digital eXtreme Definition (DXD).
"Αποχαιρέτα την την Αλεξάνδρεια που φεύγει" (ανεπιστρεπτί). Όμορφη πόλη την αγάπησα κι εγώ.
Αγαπητέ Θέμη για άλλους λόγους εγκατέλειψε τα βινύλια και τα αναλογικά ο Κος Τζόνσον και όχι για την δήθεν υπεροχή των ψηφιακών. Θυμάμαι που έλεγε κάποτε στο LA ότι αν του εξασφάλιζε κάποιος παραγγελία 1000 βινυλίων για κάθε δίσκο τότε θα εξακολουθούσε να έβγαζε και βινύλια. Εγώ αυτό ξέρω.
Δεν είναι δα και ιδεολόγοι αυτοί οι άνθρωποι. Καθαρά το συμφέρον τους κοιτάνε. Μή μου πεις ότι ο Καραγιαν και αρκετοί άλλοι που είχαν ταχθεί υπέρ των ψηφιακών το 1983 ότι το έκαναν γιατί όντως διαπίστωσαν ότι τα ψηφιακά δισκάκια και ηχογραφήσεις υπερείχαν των αναλογικών!! Ούτε για αστείο!
Η Αλεξάνδρεια δεν φεύγει καλά κρατεί!! Λ.Σ.

Όλη αυτή η ιστορία με την εξέλιξη των ψηφιακών φορμά που όλο και καλύτερα γίνονται και όλο δεν φτάνουν το αναλογικό μου θυμίζει το Παράδοξο του Ζήνωνα του Ελεάτη. Ξέρετε, αυτό με τον Αχιλλέα που δεν μπορεί ποτέ να φτάσει τη Χελώνα. Η μεταξύ τους απόσταση σιγά σιγά μικραίνει αλλά δεν εκμηδενίζεται ποτέ. Έτσι και τα ψηφιακά φορμά όλο και καλυτερεύουν, και όλο πλησιάζουν το αναλογικό, αλλά δεν το φτάνουν και ίσως να μην το φτάσουν ποτέ.

Νομίζω Βασίλη οτι έχει βγάλει και παλιές αναλογικές. Το λέω γιατί σε ένα demo DVD που συνοδεύει το Minerva υπάρχει ένα κομμάτι από την Όπερα της Πεντάρας που ήταν αναλογική.

To DXD είναι ζημιά μια φορά να το ακούσεις μετά όλη η δισκοθήκη σου μοιάζει ότι είναι για πέταμα.

όταν αυτό το λίγο είναι πλέον τόσο λίγο που δεν μπορεί να μετρηθεί δεν μας ενδιαφέρει πλέον αν φτάσει το ένα το άλλο ποτέ...

Αγαπητέ Θέμη για άλλους λόγους εγκατέλειψε τα βινύλια και τα αναλογικά ο Κος Τζόνσον και όχι για την δήθεν υπεροχή των ψηφιακών. Θυμάμαι που έλεγε κάποτε στο LA ότι αν του εξασφάλιζε κάποιος παραγγελία 1000 βινυλίων για κάθε δίσκο τότε θα εξακολουθούσε να έβγαζε και βινύλια. Εγώ αυτό ξέρω.
Δεν είναι δα και ιδεολόγοι αυτοί οι άνθρωποι. Καθαρά το συμφέρον τους κοιτάνε. Μή μου πεις ότι ο Καραγιαν και αρκετοί άλλοι που είχαν ταχθεί υπέρ των ψηφιακών το 1983 ότι το έκαναν γιατί όντως διαπίστωσαν ότι τα ψηφιακά δισκάκια και ηχογραφήσεις υπερείχαν των αναλογικών!! Ούτε για αστείο!
Η Αλεξάνδρεια δεν φεύγει καλά κρατεί!! Λ.Σ.

Εγκρίνω και επαυξάνω! Απο τέτοιες δηλώσεις περί ανωτερότητας των ψηφιακών έχουμε βαρεθεί να ακούμε απο το 80 και μετά.
Και αν τα μέσα ηχογράφησης γίνουν ποτέ ισάξια, οι άνθρωποι πίσω απο τις κονσόλες εκείνης της εποχής έχουν φύγει ανεπιστρεπτή. Μιλάμε για ταλαντούχους μηχανικούς με πάθος για την δουλεία τους. Ανθρώπους που η βιομηχανία της μουσικής δεν παράγει σήμερα. Σκεφτείτε μόνο ότι αυτά τα έργα που ηχογραφούσαν τότε δεν τα άκουσαν ποτέ όπως τα ακούμε εμείς σήμερα...
Γι'αυτό απολαύστε τα στην αυθεντική τους μορφή όσο υπάρχουν ακόμα...

όταν αυτό το λίγο είναι πλέον τόσο λίγο που δεν μπορεί να μετρηθεί δεν μας ενδιαφέρει πλέον αν φτάσει το ένα το άλλο ποτέ...

Ίσως να μη μπορείς να το μετρήσεις, αλλά μάλλον μπορείς να το ακούσεις (βάζω φυτίλια τώρα;:D)

Εγκρίνω και επαυξάνω! Απο τέτοιες δηλώσεις περί ανωτερότητας των ψηφιακών έχουμε βαρεθεί να ακούμε απο το 80 και μετά.
Και αν τα μέσα ηχογράφησης γίνουν ποτέ ισάξια, οι άνθρωποι πίσω απο τις κονσόλες εκείνης της εποχής έχουν φύγει ανεπιστρεπτή. Μιλάμε για ταλαντούχους μηχανικούς με πάθος για την δουλεία τους. Ανθρώπους που η βιομηχανία της μουσικής δεν παράγει σήμερα. Σκεφτείτε μόνο ότι αυτά τα έργα που ηχογραφούσαν τότε δεν τα άκουσαν ποτέ όπως τα ακούμε εμείς σήμερα...
Γι'αυτό απολαύστε τα στην αυθεντική τους μορφή όσο υπάρχουν ακόμα...
Πολύ σωστά τα λέω στο βιβλίο μου στην εισαγωγή. Λ.Σ.

Και τί με νοιάζει αν μετριέται ή δεν μετριέται. Εγώ ακούω με τα αφτιά μου και όχι με μετρήσεις. Δηλαδή οι πρόγονοί μας παλαιότερα που δεν είχαν τη δυνατότητα μετρήσεων δεν άκουγαν; Έπρεπε να ανακαλυφθούν οι μετρήσεις και να περίμεναν κουφοί. Ούτε οι μετρησεις θα μπορούσαν να γίνουν σήμερα αν έμεναν αδρανείς γιατί όντας κουφοί και περιμένωντας τις μετρήσεις θα είχαν εξαφανιστεί. Ούτε πολιτισμό και πρόοδο δεν θα μπορούσαν να έχουν Λ.Σ.

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Και τί με νοιάζει αν μετριέται ή δεν μετριέται. Εγώ ακούω με τα αφτιά μου και όχι με μετρήσεις. Δηλαδή οι πρόγονοί μας παλαιότερα που δεν είχαν τη δυνατότητα μετρήσεων δεν άκουγαν; Έπρεπε να ανακαλυφθούν οι μετρήσεις και να περίμεναν κουφοί. Ούτε οι μετρησεις θα μπορούσαν να γίνουν σήμερα αν έμεναν αδρανείς γιατί όντας κουφοί και περιμένωντας τις μετρήσεις θα είχαν εξαφανιστεί. Ούτε πολιτισμό και πρόοδο δεν θα μπορούσαν να έχουν Λ.Σ.

Θελεις να πεις οτι εσυ ακουσες το LIN η το MINERVA σε αντιπαραθεση με καποιο αναλογικο μεσον και εβγαλες τα συμπερασματα σου η μιλας υποθετικα?

To DXD είναι ζημιά μια φορά να το ακούσεις μετά όλη η δισκοθήκη σου μοιάζει ότι είναι για πέταμα.
Λες αν ακούσω το πώς το λεν το DXD να πετάξω 20000 βινύλια.
Πάντα θεωρώ τον εαυτό μου ευτυχισμένο που δεν έμπλεξα με τα ρημάδια τα ψηφιακά, ποτέ δεν παρασύρθηκα, αν και δοκίμασα, ακόμη και τώρα δοκιμάζω και επανατοποθετούμε.
Μόνο άγχος προσφέρει η συνεχής τελειότητα της προπαγάνδας του τέλειου ήχου για πάντα με την αναγγελία κάθε φορά καλύτερης ψηφιακής τεχνολογίας και καταδίκη της προηγούμενης τέλειας, η οποία, αν και τέλεια από συλλήψεώς της, είναι να απορεί κανείς, τέλεια όντας, δηλαδή στάσιμη, πώς μπορεί και εξελίσσεται και συνέχεια πλησιάζει την απαρχαιομένη και καθυστερημένη αναλογική τεχνολογία.
Μα δεν ακούμε με μετρήσεις βρε παιδιά!!!
Για φαντάσου ο Μπετόβεν άν θα έπρεπε να γνωρίζει τις μετρήσεις των μουσικών οργάνων και των αιθουσών για να έγραφε μουσική και να την έπαιζε!!!!!! Λ.Σ.

Ίσως να μη μπορείς να το μετρήσεις, αλλά μάλλον μπορείς να το ακούσεις (βάζω φυτίλια τώρα;:D)
Kαι να το ακούσεις μπορείς και να το μετρήσεις...
Είναι γνωστό ότι η παραμόρφωση που εισάγει η μετατροπή σε στάθμες κάτω απο τα -20db είναι μεγάλες. Άρα ενώ η βασική συχνότητα αναπαράγετε σωστά (κατα προσέγγιση βέβαια, αφού ακόμα και στα 128K τα 20KHz έχουν μόλις 6 δείγματα) ένα πλήθος αρμονικών αναπαράγετε με μεγάλη παραμόρφωση.

Για την ωρα παντως εξακολουθω να θεωρω σε οτι συγκριτικο εχω ακουσει κ τεσταρει με υλικο ιδιας μορφης , το βινυλιο εξακολουθει να ειναι μπροστα.Πριν απο λιγο τελειωσαμε μια 2 ωρη ακροαση με το φιλο συμφορουμιτη ΤΖΟ ο οποιος μπορει να παραθεσει κι αυτος τις αποψεις του.Ξεκινησαμε να κανουμε ακροαση με το Minerva αλλα λογω καποιου τεχνικου προβληματος με τα drivers δεν μπορεσαμε να τ ακουσαμε.Νομιζω θα ηταν μια ενδιαφερουσα περιπτωση βελτιωσης που θα ενδιεφερε πολυ, οπως βεβαια κ της Linn.

Όντως, το benchmark έτρεξε να κρυφτεί κόντρα στο Stibbert, και πόσω μάλλον μπροστά στο πικάπ του Γιάννη.

Θα ακολουθήσει και δεύτερη ακρόαση τη Δευτέρα, αυτή τη φορά με το Weiss Minerva.

Παντως η αληθεια ειναι οτι οτι αν ειχα παραπανω βινυλια απ οτι εχω τωρα, ειδικα τ αγαπημενα μου εργα...ποσο μαλλον να μπορουσα ν ακουσω ανα πασα στιγμη αυτο που μου ερχοταν την καθε στιγμη..δε νομιζα να συνεχιζα ν ακουω απο τα ψηφιακα. Αυτος ο λογος οπως κ η ευκολια αποκτησης πολυ μεγαλκης ποσοτητας μουσικης κ η ευχρηστια ειναι οι μονοι λογοι που συνεχιζω ν ακουω ψηφιακα...Αλλιως...

τα σουβλακια φρεσκοτατα οι μπυρες παγωμενες κ σπεσιαλ, επιστημονικα κ γευστικα ελλεγμενες...οσοι πιστοι προσελθετε να γινει κ μουσικοταβερνα...:a0210:

Απάντηση: Re: Βινυλιο vs HD audio transport-Dac

Παντως η αληθεια ειναι οτι οτι αν ειχα παραπανω βινυλια απ οτι εχω τωρα, ειδικα τ αγαπημενα μου εργα...ποσο μαλλον να μπορουσα ν ακουσω ανα πασα στιγμη αυτο που μου ερχοταν την καθε στιγμη..δε νομιζα να συνεχιζα ν ακουω απο τα ψηφιακα. Αυτος ο λογος οπως κ η ευκολια αποκτησης πολυ μεγαλκης ποσοτητας μουσικης κ η ευχρηστια ειναι οι μονοι λογοι που συνεχιζω ν ακουω ψηφιακα...Αλλιως...

Και τα 40-45 ευρω για καθε δισκο βινυλιου 200 γρ. βεβαιως βεβαιως! (αυτο κι αν δεν προκαλει αγχος).